Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karotka
- Uživatel
Možná vadí dlouhá brzdná dráha (kdyby kaštan stiskl knoflík pozdě), ale to by se mohlo vyřešit tím omezením rychlosti. Stejně si myslím, že se z toho dělá zbytečně problém. Když to funguje i na meziměstě Most - Litvínov, kde ty rychlosti asi jsou vyšší.
[černý humor] Příští zastávka V Kopřivách, zastávka na znamení. Příští zastávka kontrolní bod. [/černý humor]
[černý humor] Příští zastávka V Kopřivách, zastávka na znamení. Příští zastávka kontrolní bod. [/černý humor]
-
Zakutaleny.banan
- Uživatel
A jak to resi u autobusu? Tam je od nedavna zastavek na znameni vice nez dost a s nejakym neobvyklym cekanim jsem se nikde nesetkal... Ani jsem se nesetkal s tim ze by jezdily nadjete vic nez obvykle (kvuli tomu ze by byl jizdni rad delany na nejhorsi verzi ze zastavi na vsech zastavkach) ani ze by jezdily zpozdene (ze by jizdni rad byl delany na idealni verzi ze v zadne na znameni nezastavi)... Tak nevim - ze by pouziti koleji a elektricke trakce melo tak zasadni vliv na prujezd zadanou trasou?7080 píše:...Stejně se potom úspora při projetí zastávkou prostojí někde na kontrolním bodě.
To jo, jsou střelci, kteří po Praze lítaj a pak koukaj dvě minuty na čidle. Tomu se říká myšlení.7080 píše:Ještě je to v připomínkovém řízení, definitivní verze ještě není schválená. Otázka je jestli to je pokrok tím správným směrem. Stejně se potom úspora při projetí zastávkou prostojí někde na kontrolním bodě.
Jinak zastávky na znamení - to je dobrý nápad, ale z vlastní zkušenosti musím říct, že když jsem byl v Bratislavě, kde se stanice projíždějí, tak jsem měl málem nehodu, když jsem přejížděl koleje za stanicí a pan vodič mě patřičně vyzvonil. Asi by to tady bylo stejné. Spousta chodců je zvyklá, že tramvaj zastaví a sami víte jakýho je potřeba si dát majzla když za stanice odjíždíte jako druzí...
Návrh D1/2 jsem nečetl, ale osobně bych se přikláněl k projížděnízastávek max. 15 km/h rychlostí a pod zvonkem /ne v noci/.
Dále pak možnost projíždění služebním vlakům /výměny, poruchy,převozy/ ve všech zastávkách a to samosebou s max. opatrností.
Vždyť je to elekřiny co se zbytečně spotřebuje /a to na Sokolovské zhasínají/
Ono asi záleží jak a kdo s vozem jede. Systém "zrychovač" se na spotřebě jistě projeví. Zato když někdo jede z kopečka a hezky přibržďuje (třeba z Řep) a drží si 50km/H, tak musí pěknou část energie vrátit.radek31 píše:no a to právě není pravda - nedávno tu byla debata o přesné spotřebě 14T (zdepa to vytáhnul ze servisního menu) - spotřeba byla velmi nízká a navíc ještě 40% ze spotřeby se vracelo do sítě jako rekuperovaná elektřina
9111 s původním software na tom možná byla jinak, ale dnešní 14T už nejsou tak rychlé a na spotřebě je to omezení výkonu asi dost znát
Je pravda, že v při nástupu řady T a to zejména když začali jezdit ve dvojicích byly problémy s měnírnama. Pokud řidič vozu T našlápl (a nemusel až na podlahu), tak starý vůz zůstal téměř stát, protože spotřeba soupravy T byla téměř 1200A, kdežto pro starý vůz, který měl motor z "vysavače" nezbyl již žádný proud...
A toto potvrzují i řidiči starých vozů dnes. Z rovna nedávno jsem na toto téma s jedním hovořil, říkal, že když jede třeba Chotkovou nahoru a zaním jede stíhač s T3RP, tak mu "vezme sílu" a on musí jet na paralelní spojení motorů, neb na parádu nemá rychlost, zato když proti němu někdo začne rekuperovat, tak vůz pěkně vyrazí...
-
radek31
- Moderátor
no a to právě není pravda - nedávno tu byla debata o přesné spotřebě 14T (zdepa to vytáhnul ze servisního menu) - spotřeba byla velmi nízká a navíc ještě 40% ze spotřeby se vracelo do sítě jako rekuperovaná elektřinaadam_r píše:Tohle je krasne videt taky ve srovnani spotreby mezi vozy 14T a 2xT3R.P. 14T ma daleko vetsi spotrebu, nebot je to dan za vykon.
9111 s původním software na tom možná byla jinak, ale dnešní 14T už nejsou tak rychlé a na spotřebě je to omezení výkonu asi dost znát
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Opět ses odkopala. To by byla smrt MHD i tvých tramek.Yvona píše:Já pevně doufám,že se ceny jízdenek v MHD co nejdříve zdraží na úroveň, která bude zisková a ne prodělečná, jako je v dnešní době.
Obecně: S tím horizontem ziskovosti do šedesátek bych to nepřeháněl, nevím, možná že Syverin koukal na nějaká čísla, ale řekl bych že z výročních zpráv (účetních uzávěrek) po roce 1948 to poznat nejde. Tipnul bych si , že MHD přestala být zisková z jízdného ve 30.letech. A nebudou to jen náklady technického charakteru, ale přdevším náklady personální. Mzdy, pojištění sociální, zdravotní a daně vzrostly zřejmě nejvíc.
Dneska je zisková VHD pouze na lince , ve které je plný počet sedících cestujících po celou trasu. Jinak nic.