Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výluky a jiná omezení
Od pondělka jsou v ranní špičce vložené spoje na M17 provozovány taktéž v soupravách (sóla je nahrazují až okolo 9.30). Zdali je to trvalé řešení, netuším.
-
opocenskylukas
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
od 20:00 bude 33 mít trasu Nádraží Hostivař - Vápenkakrtinek píše:Mám dotaz k zítřejší další etapě výluk - podle jezevčíka ROPIDu ta výluka platí od 20:00. Bude změněna trasa linky 33 také k této hodině, nebo už od ranního výjezdu?
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mám dotaz k zítřejší další etapě výluk - podle jezevčíka ROPIDu ta výluka platí od 20:00. Bude změněna trasa linky 33 také k této hodině, nebo už od ranního výjezdu?
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
často se říkám, že na pozvednutí webu DP o 100% by mi stačilo 5 minut denně, když v práci vstávám od compu a chystám se domů... A popravdě, už bych to snad dělal i zdarma, protože chápu, že design webu stál víc, než je možné vynaložit na obsahMarek B. píše:Nechci nic říkat, ale celý web DPP by zvládl dělat a udržovat za 20 000 měsíčně šikovnější zajímající se student střední školy a ještě by ho to bavilo.
Ne ale vážně, to, že třeba na zast. autobusů v Praze je již pouze plánek metra a to ještě jen jezevčík je zrůdnost. Ani mapka okolí stanice není. To nás staví skutečně ještě hůře, než třeba Bělehrad, kde orientační plánek, kam jedou linky ze zast. občas i byl. Oni cizinci totiž často potřebují jet mimo centrum zcela běžnou linkou busů a ta infa by jim hodně pomohla. Já cizince na okrajových linkách potkávám často. Na okrajích je totiž často levné ubytování.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Web se většinou zadá někomu externě. Pak ze zpracuje manuál, co se tam bude měnit a kdo to udělá. Manuál obsahuje technologické minimum, neb na něco navíc nejsou lidi a nikdo to na marketingu a komunikaci přece navíc dělat nebude. Navíc toto oddělení, co se "stará" o web není jaksi moc propojeno s provozními informacemi, kde by možná byly schopnosti, ale zase nejsou práva. Není nikdo, kdo by dělal mapy ve větším, sotva se stíhají ty do výlukových letáků. A pak se to nikdy nedělalo, Ropidu a městu to nedělání evidentně vyhovuje, tak kdo by se někam hnal, že...Bobik píše:No a ví se (nebo tuší), "proč to nejde"?
Tipuju akorát oblikátní "nikdy se to tak nedělalo". Vždyť minimálně ten web je to nejmenší a nejjednodišší co by šlo, ne?
Kde bude v noci centrální přestup, když 57 a 59 nepojedou přes Lazarskou a 58 vynechává Karlák?
Nechci nic říkat, ale celý web DPP by zvládl dělat a udržovat za 20 000 měsíčně šikovnější zajímající se student střední školy a ještě by ho to bavilo. Jenže to by někdo nedostal slušnou trafiku, že.
Právě jsem se brátil z cesty po Balkánu a to byste teprve museli vidět tu informovanost cestujících. V Albánii jsem byl rád, když byla zastávka autobusu označena značkou, JŘ nebyl nikdy. Linkové vedení nebylo též nikde, autobusy tam mají ještě cedule s čísly z italských provozů, odkud byly odprodány. To bylo v pohodě, když se jelo DC, ale ZC se nedalo zjistit, kdy bus zatočí, tak nezbývalo, než si vzít taxi. Anglicky neuměl nikdo.
V Bělehradě jsem jel linkou 9L na konečnou, ale v půlce cesty vlak skončil a řidič nás vyhodil, že je výluka. informace nebyly žádné a kde jezdí náhradní doprava jsem zjistil až podle toho, kam šli lidé. Mapky sítě nebyly skoro nikde, což byl problém zvlášť u autobusů. Já si teď v ČR připadám jako v malém ráji
. Ne ale vážně, to, že třeba na zast. autobusů v Praze je již pouze plánek metra a to ještě jen jezevčík je zrůdnost. Ani mapka okolí stanice není. To nás staví skutečně ještě hůře, než třeba Bělehrad, kde orientační plánek, kam jedou linky ze zast. občas i byl. Oni cizinci totiž často potřebují jet mimo centrum zcela běžnou linkou busů a ta infa by jim hodně pomohla. Já cizince na okrajových linkách potkávám často. Na okrajích je totiž často levné ubytování.
Právě jsem se brátil z cesty po Balkánu a to byste teprve museli vidět tu informovanost cestujících. V Albánii jsem byl rád, když byla zastávka autobusu označena značkou, JŘ nebyl nikdy. Linkové vedení nebylo též nikde, autobusy tam mají ještě cedule s čísly z italských provozů, odkud byly odprodány. To bylo v pohodě, když se jelo DC, ale ZC se nedalo zjistit, kdy bus zatočí, tak nezbývalo, než si vzít taxi. Anglicky neuměl nikdo.
V Bělehradě jsem jel linkou 9L na konečnou, ale v půlce cesty vlak skončil a řidič nás vyhodil, že je výluka. informace nebyly žádné a kde jezdí náhradní doprava jsem zjistil až podle toho, kam šli lidé. Mapky sítě nebyly skoro nikde, což byl problém zvlášť u autobusů. Já si teď v ČR připadám jako v malém ráji
- Bobik
- Uživatel
No a ví se (nebo tuší), "proč to nejde"?
Tipuju akorát oblikátní "nikdy se to tak nedělalo". Vždyť minimálně ten web je to nejmenší a nejjednodišší co by šlo, ne?
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud vlezu do metra, tak jako turista uvidím nejprve nad schody i na nástupišti mapu DOPRAVNÍ INFORMACE - na níž pochopitelně o výlukách není ani zmínka. Je tam velká mapa denní a orientační mapa noční. Ano, vedle tohoto rozměru A -29001 píše:V metru, na informacích. Míst je dost. Hold člověk musí být trochu aktivní a trochu myslet. Pokud tam nejsou koleje, tak asi bude něco špatně.
To není o tom, v jakém jsem platovém rozmezí. Můžu mít přeci i životní názory, které né vždy jsou pro mě nejvýhodnější v mé situaci, ale ztrátka si myslím, že to tak a tak má fungovat.jara píše:Ono evidentně každý žijem v jiném platovém rozmezí. A pro mě je přeci jen rozdíl jestli pojedu z letiště v Římě za cenu 30 euro taxikem nebo za nižší cenu MHD. A tak bohůžel možná je to pro některé k nepochopení je na tom cca 50% národa. A je tomu tak i v jiných zemích. A prostě lidé se koukají na ceny a tím i na stránky těch dopravců.
A zpět k tématu: také bych jel MHD. Jen si zkrátka myslím, že většina lidí to nechává na poslední chvíli a neštuduje dopředu plánky MHD, stránky DP. Zkrátka přijedou a koukaj jak se dostat dál, maximálně vědí z průvodce jakou linkou se dostanou na metro, do centra apod. A to že si vždy můžou vybrat mezi MHD či TAXI je přeci zřejmé, tak je to všude.
právě, to tu už jednou byla tato diskuze... ano, jsou nedostatky, ale zase aby DP vysvětloval všem jak .... a lezli jsme do ... kde komu, abychom byli "světoví". Doporučuju se podívat třeba do Itálie, do Říma na jejich informace pro cestující... proti nim, jsme špičkový.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jara:
Nevím jestli je to s tou 22 dobrý příklad
Turisté potřebovali k Národnímu divadlu a nakonec k němu dojeli, ne? Jako turistovi mi přece může být jedno, že je na trasa nějaká výluka, protože to stejně od trvalého stavu nerozpoznám. Pokud v jízdním řádu je uvedeno, že linka jede k Národnímu divadlu a ona k němu jede, tak to zase není tak špatné
Už jsem v některých turistických oblastech (Řecko, Chorvatsko, Španělsko) zažil, že třeba jízdní řády nebyly na zastávce vůbec. Zastávkový sloupek obsahoval pouze obrázek autobusu, o názvu zastávky, číslech linek nebo dokonce informaci o tarifu jsem si mohl nechat jen zdát. Také jsem zažil třeba špatně přetočenou digitální orientaci, kdy autobus jel v opačném směru a řidič se tvářil jako když se nic neděje. Ani vnitřní digitální panely ovládané dle GPS nejsou vždy ideální, protože občas nestíhají správně hlásit, zvláště v úzkých uličkách nebo když autobus jede moc rychle...
Nevím jestli je to s tou 22 dobrý příklad
Turisté potřebovali k Národnímu divadlu a nakonec k němu dojeli, ne? Jako turistovi mi přece může být jedno, že je na trasa nějaká výluka, protože to stejně od trvalého stavu nerozpoznám. Pokud v jízdním řádu je uvedeno, že linka jede k Národnímu divadlu a ona k němu jede, tak to zase není tak špatné
Už jsem v některých turistických oblastech (Řecko, Chorvatsko, Španělsko) zažil, že třeba jízdní řády nebyly na zastávce vůbec. Zastávkový sloupek obsahoval pouze obrázek autobusu, o názvu zastávky, číslech linek nebo dokonce informaci o tarifu jsem si mohl nechat jen zdát. Také jsem zažil třeba špatně přetočenou digitální orientaci, kdy autobus jel v opačném směru a řidič se tvářil jako když se nic neděje. Ani vnitřní digitální panely ovládané dle GPS nejsou vždy ideální, protože občas nestíhají správně hlásit, zvláště v úzkých uličkách nebo když autobus jede moc rychle...
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ono evidentně každý žijem v jiném platovém rozmezí. A pro mě je přeci jen rozdíl jestli pojedu z letiště v Římě za cenu 30 euro taxikem nebo za nižší cenu MHD. A tak bohůžel možná je to pro některé k nepochopení je na tom cca 50% národa. A je tomu tak i v jiných zemích. A prostě lidé se koukají na ceny a tím i na stránky těch dopravců. K těm mapkám naprosto souhlasím. Jen bych si dal práci s tím, že tedy když dělám mapku okolí tak at je na nebo u zastávkového sloupky už pěkně zorientována. Opět dost lidí má problém se vůbec v mapě orientovat.OMH píše:Neříkám, že nečtou. Ale nemyslím, že to bude o hodně jiné, jako kolik Čechů čte stránky DP v Římě, než se tam vydá..jara píše:..S tím že turisté nečtou stránky DPP bych si zas až tak nebyl jistej. Osobně mohu říc, že dost cizinců co na stránkách píšou ví. ..
A co se týče informování výluk? Dál bych víc plánků, než nějaké texty. Ale jinak...to nebudeme slyšet v tramvaji nic jiného než samá hlášení. A čeho bude moc, to ztratí i účinnost.
Karosák naprostý souhlas zavádíme buse panely apod. A bojíme se tam napsat o písmenko víc protože by to už nezvládl Apex. Když to zvládne jinde tak to musí zvládnout i v Praze.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já řikám, že v tom Brně, nebo třeba i v tom Linzi (chlap), toho ta baba nakecá mnohem víc a rozhodně mi to nepřipadá jako "samé hlášení". Navíc (opakuji se-viz. příspěvek Brno) tam maji na BUSEch a teploměrech mnohem víc informací se symboly, i vícejazyčně. I přes to všechno si z informačního systému vyberu mně nejsrozumitelnější informaci a rozhodně si nepřipadám zmaten, nebo přehlcen
Určitě mi to přijde lepší, než vypustit fůru nesmyslů (špatně poškrtané označníky, chyby v letácích), nebo nic s tvrzením "voni by se v tom nevyznali"
Určitě mi to přijde lepší, než vypustit fůru nesmyslů (špatně poškrtané označníky, chyby v letácích), nebo nic s tvrzením "voni by se v tom nevyznali"
Neříkám, že nečtou. Ale nemyslím, že to bude o hodně jiné, jako kolik Čechů čte stránky DP v Římě, než se tam vydá..jara píše:..S tím že turisté nečtou stránky DPP bych si zas až tak nebyl jistej. Osobně mohu říc, že dost cizinců co na stránkách píšou ví. ..
A co se týče informování výluk? Dál bych víc plánků, než nějaké texty. Ale jinak...to nebudeme slyšet v tramvaji nic jiného než samá hlášení. A čeho bude moc, to ztratí i účinnost.