No jo, ale ty léta jsou dávno bohužel fuč, ono kde jsou ty doby, kdy si to řidič tramvaje zasloužil, tim ale skutečně nemluvim o tobě a ani o nikom ze zdejších... Vim ty si na platy hodně objektivní a proto se s tebou dá o tom bavit. Ale prostě 22 tisíc bych vám přál, ale víc skutečně ne, protože pak už to je přeplácení. Z pohledu ekonomického je pravda, že musí podnik dát víc peněz, když nikoho nepřiláká, ale prostě se základním vzděláním nemůžeš brát 30 tisíc a víc. Pokud někdo bere podporu taky se její částka dává dohromady podle toho co jsi dělal, kolik si bral a jaké máš vzdělání...dušan píše:kde jsou ty časy, kdy povolání řidiče tram se cenilo? nikdo nechce přece 50 tisíc, a víš to moc dobře, řekl jsem ti to několikrát i do očí, tak tady zase na nás neútoč.
Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
Tak to nedělej když na to nemáš žaludek... Nebo vo tom nemluv. Nelítáš s letadlem, uvědom si že si prostě jenom řidič tramvaje, proto Vám nikdo za požadující vzdělání nedá 50 tisíc.radek31 píše:lež jako věž
v kurzu nás bylo 24 a prošlo 14
z těch 14 už 5 mělo povalení chodce (bohužel i já) - během prvních 2 let!!!
1x smrťák - tahají ho po soudech
3x vážné zranění (není to pěkný pohled a člověka to navždycky poznamená!)
1x drobnost
fakt pohoda, brnkačka - za tolik peněz terno
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Radku, řekl bych, že jsem na tu školu začal chodit později než ty, ale pokud student u zkoušky nedokázal rozlišit mezi utopenými a fixními náklady - tak zato se vyhazovaloradek31 píše:jsem rád, že ty to víš lépe, než profesor VŠE (protože takhle to učí) - kde jsi studoval ekonomiku? já už vím - nikde - jenom kecáš
Přičemž já jsem se k bakalářské zkoušce Ekonomie dostal a měl jsem za jedna - právě z nákladů a bodu zvratu
Možná je to v DPP podobně jako u nás ve firmě, kdy brigádník může mít lepší plat než vedoucí směny. Obecně však brigáda může být zajímavá protože být někde pár hodin je lepší než tam být zavřený celý týden a zároveň má ze zákona DPP volnější režim než HPP.Káem píše:Zajímavý je fakt, že brigádně chce jezdit kdekdo, jak plyne z vašich textů - brigádník nepodstupuje ten stres?
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Akribius, Dušan a R31 k mzdám: Nikdy nikde jsem nezpochybňoval obtížnost onoho povolání. Ale zdá se, že prostě stále za tu mzdu se to vyjezdí. Opravdu ničím jiným než poptávkou a nabídkou se mzda regulovat nedá. A v ní je zahrnuta i ta nepravidelná prac. doba. Nebo myslíte, že by vám někdo nabídl 24 kilo když by současně dal garanci pracovní doby v PP 8-16?
Ona když šlápne kráva dojičce na nohu, tak je doživotním invalidou (dojička, ne kráva) A to k tý krávě leze nejméně 2x denně, z toho jednou ve 4 ráno, takže o nějakém pracovním komfortu nemůže být řeči. Tramvaj vám na nohu nešlápne, pokud si jí tedy správně zabrzdíte. Takže to je taky riziko.
Když říkáte, že je vás málo, jakto, že jste si vybojovali zvýšení mezd jen 2,9, když i nádražáci, kteří neustále stavy snižují dostali 5%? Nebude to třeba v tom, že vaše odbory se soustředí na věci, které nejsou v jejich "popisu práce"? A taky správně to tu naťukl Jabberwocky - měkká sociální síť. Ta působí tak, že práce za nižší mzdy nikdo nechce vykonávat (je lepší být na podpoře). Zajímavý je fakt, že brigádně chce jezdit kdekdo, jak plyne z vašich textů - brigádník nepodstupuje ten stres?
Ona když šlápne kráva dojičce na nohu, tak je doživotním invalidou (dojička, ne kráva) A to k tý krávě leze nejméně 2x denně, z toho jednou ve 4 ráno, takže o nějakém pracovním komfortu nemůže být řeči. Tramvaj vám na nohu nešlápne, pokud si jí tedy správně zabrzdíte. Takže to je taky riziko.
Když říkáte, že je vás málo, jakto, že jste si vybojovali zvýšení mezd jen 2,9, když i nádražáci, kteří neustále stavy snižují dostali 5%? Nebude to třeba v tom, že vaše odbory se soustředí na věci, které nejsou v jejich "popisu práce"? A taky správně to tu naťukl Jabberwocky - měkká sociální síť. Ta působí tak, že práce za nižší mzdy nikdo nechce vykonávat (je lepší být na podpoře). Zajímavý je fakt, že brigádně chce jezdit kdekdo, jak plyne z vašich textů - brigádník nepodstupuje ten stres?
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já bych zkrátil 25 na Vypich (nebo i na tu Malovanku), na druhý straně na Palmu a nejede večer a celou neděli. 15 samozřejmě na BH a V.Kobylisy a CD,CT. Když už tedy tam ty dvojice musej bejt.8750 píše:Já se vrátím zase k linkovému vedení: Když je 25 posílena, tak bych zkrátil 15 na Malovanku - tam návaznosti 23/25 a 15/22.
Jinak samozřejmě, kdyby 25 jela 2 minuty po 1 ve směru Vltavská-Letná, dvojice by nemusely bejt vůbec. Ale já tomu nerozumím.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Četl jsem debatu jen zběžně, ale obávám se, že tu funguje ještě jeden faktor, a to měkká sociální síť a neochota obyvatel vykonávat některá náročná povolání. Za 40 000 měsíčně by se třeba řidiči do vozoven hrnuli, ale ruku na srdce, to asi není v možnostech podniku. Za 22 - 24 tis. (netuším, kolik doopravdy berete) se zájemců najde méně, ale nikoli proto, že by to byl nízký plat, nýbrž proto, že ta práce je nezajímavá. Buď si najdou něco lepšího, nebo raději nebudou dělat nic a brát dávky. Proč asi je na severní Moravě a ve Slezsku vysoká nezaměstanost, zatímco v dolech pracují Poláci a Slováci? Proč na stavbách vidíme Ukrajince a Bělorusy? A proč v Berlíně jezdí s autobusem hodně Turci, i když jinak tam je nezaměstnanost 20%? Protože Čechům (a Němcům) takováhle zaměstnání "nevoní". S tím ale nejspíš nic nepořídíme, protože tak je to skoro všude na Západě.
-
radek31
- Moderátor
lež jako věžMouser píše:Ne všude je ta zodpovědnost o lidských životech (ikdyž přiznejme si, tak horké to u těch řidičů také není)
v kurzu nás bylo 24 a prošlo 14
z těch 14 už 5 mělo povalení chodce (bohužel i já) - během prvních 2 let!!!
1x smrťák - tahají ho po soudech
3x vážné zranění (není to pěkný pohled a člověka to navždycky poznamená!)
1x drobnost
fakt pohoda, brnkačka - za tolik peněz terno
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
ano, i v našem povolání platí nabídka a poptávka - a můžu ti říci, že je čím dál více lidí, kteří od této práce utíkají jinam, protože už to nezvládají jak psychicky, tak i fyzicky, nepravidelné směny, nepravidelná strava, neustálý nárůst IAD, čím dál větší "buzerace" ze strany podniku, čím dál větší vulgarita cestujících a čím dál více klesající reálné mzdy. spousta řidičů odejde a jelikož je málo řidičů, domlouvají si ježdění jako vedlejšák. včera jsem měl hovor s mým šéfem a ten není schopen postavit denní službu bez brigádníků. když tedy máme tak skvělé platy, proč je stále víc lidí odcházejících než přicházejících?jen tak mimochodem, když se u DP přidává v procentech, kdo dostane nejvíce? kancelářští. a za co? proč si páni poslanci přidali za svou "skvělou" práci 7%? my dostali 2,9%, trochu výsměch,nemyslíš, když veškeré poplatky stoupli o vyšší procento.Káem píše:Mzda jednoznačně má odpovídat nabídce a poptávce. V tom jsou zohledněna i všechna rizika té práce. Pokud se neseženou lidi za 24,- kilo, je to zřejmě málo. Za 24 by se řidič tramvaje v Mostě asi sehnal, v Praze ne. Přitom je to tatáž práce s týmiž riziky (netahejte sem, že sev Mostě jezdí po samostatných tělesech víc než v Praze)
.