Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Výluky a jiná omezení

Příspěvek od kruťák » 02.6.2010 23:23

Karel_IV píše:V době, kdy zatahovaly sólo 37, byla jízdní doba Na Knížecí - Anděl 26 minut.
Tak dneska večer jsem tam jel se schválně podívat, jestli se něco změnilo a nic. Zatahování z Barrandova do vozovny Motol to tam pěkně zamíchalo, sice to nebylo 26 minut, ale krásných 17. Když paní řidička otevřela dveře, že si přehodí výhybku, tak 80% osazenstva vystoupilo...
Karel_IV píše:Před ručně přestavovanou výhybkou na SZZ PLzeňská x Radlická stály linky v tomto pořadí:
9 - 12 - 10 - 7 - 20 - 9 a v křižovatce čtyřka a blížící se další 12...
Možná by nebylo uplně od věci pozměnit jízdní řád o půl minuty, aby tam byly za sebou aspoň 2 linky jedoucí stejným směrem. Takhle, než tramvaják doběhne přehodit vexli, padnou čočky zpátky na stůj a čeká se. No a cyklus tam trvá snad celou věčnost :roll:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 02.6.2010 23:05

Karel_IV: Včera prý výhybku z Plzeňské do Radlické stavěl dispečer. Dnes nikoliv, ale kolega jehož jsem střídal na lince 7 dopoledne prý na ni nebyl ani jednou a já ze tří možností 1x (teoreticky jsem nemusel vůbec, ale pro urychlení jsem ji přestavil svačináři co mě střídal a já po té šel do místnosti Na Knížecíze ze zvědavosti Radlickou). Jinak když jsem viděl při příjezdu od Zborovské, že od Arbesáku jedou za sebou 20 a 12, tak jsem je pustil obě a necpal jsem se mezi ně (což bych mohl dle mé přednosti a situace, že 1. z nich již byla v křižovatce najetá).

Karel_IV
Uživatel

Příspěvek od Karel_IV » 02.6.2010 20:43

Ještě k práci zastávkové služby... včera jsem jel devítkou z Anděla na Václavák a nestačil jsem zírat... na Arbesáku, Švandově divadle a Újezdu byly staré cedulky a na nich tvrzení, že tudy jezdí linka 6...
Najednou na ND již byly nové, ale Lazarská, Vodičkova, Václavák, Jindřišská opět staré.

Zkrátka a dobře, zastávková služba se na zastávky, kde "jen" něco nejezdí, uplně vykašlala.
Chudáci turisti...

Zajímalo by mě, zda to dělají svévolně, nebo jim to někdo přikázal, že to tak mají dělat...

Ještě k oblasti Andělu...
V době, kdy zatahovaly sólo 37, byla jízdní doba Na Knížecí - Anděl 26 minut.
zastávka Na Knížecí (ul. za ženskými domovy), nástup až v druhé polovině ostrůvku, ceska k SZZ Radlická x Za Ženskými domovy trvala 12 minut. Byl jsem v lince 12 před námi 37 -> voz. Pankrác, před ní 37 -> Radlická před ní 20. Kromě toho také spousta aut, nedočkavci i v protisměru a navíc linkový BUS vypusil lidi uprostřed tohodle bordelu. Na SZZ Ostrovského x Radlická pobyt skoro 3 minuty, ucpaná křižovatka, pobyt v křižovatce další minutu. Pomalu v koloně na další křižovatku celkem jízda 6 minut. na křižovatce pobyt 3 minuty a dvě minuty ještě pobyt před zastávkou - v zastávce linky 9 a 4.

Protisměr na Andělu byl také zajímavý.

Před ručně přestavovanou výhybkou na SZZ PLzeňská x Radlická stály linky v tomto pořadí:
9 - 12 - 10 - 7 - 20 - 9 a v křižovatce čtyřka a blížící se další 12...

To se tramvajáci pěkně naběhaj... Myslím, že by stálo zato zaměstnat přes den výhybkáře, jako byl na Vltavské po povodních.

Dále jsem viděl, že Plzeňská je omezena ve směru z centra o jeden pruh od "Motola" na konečnou, navíc jsou uzavřeny přejezdy TT a spousta řidičů byla zmatena, což přispělo ke koloně a štosování X-9 za sebou. Nedovedu si představit omezení na Plzeňské v létě v celém úseku...

To bude kolaps IAD ale i X-9...

Omlouvám se za delší příspěvek...

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 02.6.2010 19:15

pár fotek z Prašného mostu a okolí http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... st/100602/
a jedna ranní Badeniho http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 2.jpg.html

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 01.6.2010 23:18

Karel_IV píše:Jinak na Andělu to zkolabovalo, to odbočování do Radlické na Andělu i na Knížecí totiž dost vázne (...) Navíc na Knížecí do Radlické se ještě musí ručně házet výhybka a na Andělu do Radlické tuším také...Zejména v době, kdy jezdily solo 37 do vozovny to tady stálo jak vidle
Nenazýval bych to uplně "zkolabovalo", to se dalo očekávat, podle mě to dopadlo líp než mohlo. Mimochodem jsem změřil dojezdový čas Na Knížecí -> Anděl. Bylo to 10 minut ranní špička, 6,5 minuty sedlo, 9min odpolední špička. To tam je člověk dřív velmi pomalou chůzí, možná i s pauzou na svačinu :lol:

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 01.6.2010 20:57

Damir Holas píše:
milbi píše:Koukal jsem cestou do práce, že zastávková služba se pěkně činila.(...)na sloupcích minimálně na Václaváku a Vodičkově směr Lazarská zůstává 14 nepřeškrtnutá.
Nejen tam měli chlapci svůj den... Na sloupku zastávky Vozovna Střešovice dc se zase skví nepřeškrtnutá dvojka... :roll:
Kdyby jen Střešovice, dvojka zůstávala vesele nepřeškrtnutá od Střešovic až na Petřiny. Ráno kolega volal stejně neupravenou 8 na Podbabě.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 01.6.2010 20:49

9001 píše:Svým způsobem to nebude zpoždění protože nakonec pojedou v čase kdy má jet jiné pořadí téže linky. :lol:

Ted vážně. Stejně se musí na Smíchov dát min 2 linky. Do Radlické víc než řádnou + další 2 linky neprotlačíme.
Ale už se bavíme o etapě s ukončením 9 a 10 a pak půlky 20 na Smíchovském nádraží. V této době jezdí na Radlickou a Radlickou ulicí (už přes Knížecí) pouze linka 7. A 4 kvůli tomu musí do Hlubočep. Tomu opravdu nerozumím. 10 klidně mohla na Radlickou...

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 01.6.2010 20:38

krtinek píše:
kasme píše:dle kolegy náhradní vlaková doprava funguje... :)Obsazenost spoje cca 1/3
dle mě to funguje také výborně, jen s tou obsazeností bych to upravil na 1/3 jednoho kupé :lol: (je pravda, že mimo špičku, Řepy>Smíchov, 13:01)
Odpoledne cca ~30 lidí/souprava ve směru nahoru.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 01.6.2010 19:38

kasme píše:dle kolegy náhradní vlaková doprava funguje... :)Obsazenost spoje cca 1/3
dle mě to funguje také výborně, jen s tou obsazeností bych to upravil na 1/3 jednoho kupé :lol: (je pravda, že mimo špičku, Řepy>Smíchov, 13:01)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 01.6.2010 19:19

Martin Šubrt píše:
9001 píše:S tím se nejspíš počítá. Od čeho pak máme střídané pauzy :wink:
Když někdo chce zpoždění 10 přenášet do protisměru...proč ne...jen napovím, že máme např. smyčku Radlická, jejíž existence byl odůvodňována zejména obratovými nedostatečnostmi v okolí Anděla a Plzeňské...a jaksi jí nyní vůbec nevyužíváme...
Svým způsobem to nebude zpoždění protože nakonec pojedou v čase kdy má jet jiné pořadí téže linky. :lol:

Ted vážně. Stejně se musí na Smíchov dát min 2 linky. Do Radlické víc než řádnou + další 2 linky neprotlačíme.

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 01.6.2010 18:47

milbi píše:Koukal jsem cestou do práce, že zastávková služba se pěkně činila.(...)na sloupcích minimálně na Václaváku a Vodičkově směr Lazarská zůstává 14 nepřeškrtnutá.
Nejen tam měli chlapci svůj den... Na sloupku zastávky Vozovna Střešovice dc se zase skví nepřeškrtnutá dvojka... :roll:

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 01.6.2010 16:34

9001 píše:S tím se nejspíš počítá. Od čeho pak máme střídané pauzy :wink:
Když někdo chce zpoždění 10 přenášet do protisměru...proč ne...jen napovím, že máme např. smyčku Radlická, jejíž existence byl odůvodňována zejména obratovými nedostatečnostmi v okolí Anděla a Plzeňské...a jaksi jí nyní vůbec nevyužíváme...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 01.6.2010 16:21

S tím se nejspíš počítá. Od čeho pak máme střídané pauzy :wink:

matti
ovocnář

Příspěvek od matti » 01.6.2010 16:19

Menší věcná.. došlo tomu, kdo to vymýšlel, jak velká je smyčka Smíchovské nádraží? #-o Že si troufá tam poslat 9 a 10, poté doplňenou ještě o 20.. V týhle sestavě je to tak akorát na průjezd a hurá zpátky... :D

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 01.6.2010 15:59

Petr píše:
gabuliatko píše:Mne by zajímalo, proč 9 končí v Motole, když BUS X9 jezdí až k vozovně a staví hrana/hrana.(...)
Co třeba lepší komfort přestup tram versus běžné busy bez zbytečného přestupu na jednu zastávku?
Díky to mne nenapadlo, já když ráno viděl ty davy co přebíhali Plzeňskou a pak 8 minut čekali na 9 (byly prohozené pořadí, první jela na čas po 8 minutách a druhá hned za ní :( ) ... je nějaký předpis o najíždění KT do nástupní zastávky, nebo to praktikuje každý řidič dle svého ?

Odpovědět