Tarif, revizoři a vše kolem...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tarif, revizoři a vše kolem...
Proxy: Osobně jsem pro zachování Opencard a vyřešení jejího vlastnictví... Představa, že bude Krnda vybírat nový systém a zaplatíme úplně znova miliardu se docela děsím...
Obávám se, že by to neprošlo přes ochránce osobních údajů - mít takovou informaci dostupnou jen na základě jednoho (a to ještě vcelku jednoduše tipnutelného) čísla. A chtít zase víc (třeba nějaký jiný kód vytištěný na těle karty) by vyžadovalo spolupráci s HaguessemProxy píše:... Dokážu si představit, že by na webu DPP bylo políčko, kam by se zadalo číslo karty a vyjel by seznam kuponů stejně jako na obrazovce validátoru.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mám pocit, že tady v diskuzi se nenajde nikdo, kdo by Opencard chtěl obhajovatgabuliatko píše:Doma? Dobrej nápad.milbi píše:Nebo to strčit do invalidátoru
Maje obavu kupoval jsem ráno na BH dc ve 347 lístek 2x za 32 a hádejte co za lístky dostal?
Nicméně, považuju za dobrou myšlenku, aby vzniknul on-line validátor. Sice se nyní mohou uživatelé registrovat na e-shopu DPP nebo na webu Opencard, nicméně chápu, že pro někoho je to složitá. Dokážu si představit, že by na webu DPP bylo políčko, kam by se zadalo číslo karty a vyjel by seznam kuponů stejně jako na obrazovce validátoru.
-
gabuliatko
- Uživatel
Doma? Dobrej nápad.milbi píše:Nebo to strčit do invalidátoru
Maje obavu kupoval jsem ráno na BH dc ve 347 lístek 2x za 32 a hádejte co za lístky dostal?
-
milbi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nebo to strčit do invalidátoru 
- Bobik
- Uživatel
Buď bod 2 co píše 9001, nebo pokud sis to kupoval "u okýnka" tak účtenka. Jinak to prostě nepoznáš.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mě napadá nejlevnější řešení.gabuliatko píše:Budu se držet tématu, jak dma poznám kdy mi končí roční kupón?
1) Podívej se na platnost svoji OC a přidej dva roky. Pokud máš datum, větší než je současné, tak můžeš k bodu 2.
2) Pokud si kupon kupoval přes net a máš registraci, tak si projed seznam objenávek a nebo výpis z účtu.
-
gabuliatko
- Uživatel
Budu se držet tématu, jak dma poznám kdy mi končí roční kupón? 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Kdy si konečně uvědomíš, že je krásný, že sice bude honit vozy bez BP ve špičce, ale klientovi to je úplně ukradený, pokud se nezkrátí interval = navýšení vozokm = vyšší platba od města = neprůchozí. Městu je jedno jestli to na 9 odjezdí 34 a nebo 36 pořadí... Důležité je, že zaplatí x km...
-
von Špilberk
- Uživatel
L. 6 není moc dobrý příklad, protože způsob BP na ni je možný jen díky tomu, že jezdí sólo. Kdyby l.6 jezdila "dlouhá" musel by být systém BP jiný.MM-Mikulovsky píše:Čerpání BP na konečných - zejména tebou uvedeným systém podjíždění spojů[/b] (jak se v současnosti praktikuje na l.6 v obratišti Smíchovské nádraží) je OO nejprosazovanější varianta čerpání přestávek (já osobně ji mám těsně za čerpáním "svačinářem" - protože u střídacích bodů se, na rozdíl od většiny koncových obratišť, naleznou nějaké kantýny či obdobná stravovací zařízení nabízející teplá jídla), OO mají následně v pořadí čerpání BP "svačinářem" a až nakonec "trpí" (tzv. v nezbytných případech) střídání tzv. oddělením od vozu...
To je právě na řadě linek neproveditelné. Příklad: l.10 má BP na konečné v Ďáblicích a to BP tam samozřejmě je i v době špičky. A pročMM-Mikulovsky píše:CHCEŠ-LI ČERPAT BP V KONEČNÝCH - TZV. "NA VOZECH", TAK TO U VEDENÍ/VLASTNÍKA DP (potažmo organizátora MHD) PROSADÍŠ JEDINĚ, KDYŽ TO BUDE MIMO DOBU POTŘEBY TĚCH VOZŮ = MIMO MNOU UVEDENÉ 2 NEJVĚTŠÍ DENNÍ PŘEPRAVNÍ ŠPIČKY DLOUHÉ 2 HODINY (7-9 A 16-18 HODIN PRACOVNÍCH DNÍ)!
Naopak BP se svačinářem umožňuje vlaky ušetřit, a to bez ohledu na to, jestli bude BP ve špičce nebo ne.
Takže návrhy kolegy MMM vyžadují ještě dopracování.
Aby bylo možné odstranit nejméně oblíbené skákání z vozu na vůz (l.9 a l.22), tak by se musely vybudovat nové střídací body. Což bych rozhodně podpořil.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
von Š: JENŽE TY SOUČASNÉ ŠPIČKY NEMAJÍ CELOU SVOU DÉLKU "NA DŘEŇ" VYČERPANOU PROVOZOVANOU PŘEPRAVNÍ KAPACITU - K TÉTO SITUACI DOCHÁZÍ (AŽ NA NĚJAKÉ NEPRAVIDELNÉ VÝKYVY) PRÁVĚ V MNOU UVEDENÉ 2 DOBY - KAŽDÉ O DÉLCE DVOU HODIN = CHCE-LI KDOKOLIV UDRŽET ČI DOKONCE JEŠTĚ ROZŠÍŘIT POČET STÁLÝCH CESTUJÍCÍCH, TAK NEZBYTNĚ MUSÍ O, TADY DISKUTOVANÝCH, CCA 15% (MOŽNÁ ROZMEZÍ 10 AŽ 20%) V MNOU UVÁDĚNÉ "INKRIMINOVANÉ" DOBY PROVOZOVANOU KAPACITU MHD POSÍLIT!
Jinak, když se šťouravý laik bez znalosti kapacity vypravovaných vozidel pořádně podívá na ZJŘ l.7, 11, 14, 24, tak si položí oprávněnou otázku:
PROČ K SAKRU VYPRAVUJÍ O VÍKENDU VÍC SPOJŮ (PRO NĚJ ROVNÍTKO S "VĚTŠÍ KAPACITU") NEŽ VE ŠPIČCE PRACOVNÍCH DNÍ?
V PD jedou na oněch linkách ve špičce 2 spoje za 16minut = 7,5 spojů za hodinu = 15 spojů za 2 hodiny.
Ovšem o víkendu ve špičce jedou 2 spoje za 15minut (int. nikoliv 8, ale průměrně 7,5 minuty - střídáním 7mi a 8mi minutového odstupu mezi spoji) = 8 spojů za hodinu = 16 spojů za 2 hodiny
pokud by se "základní" špičkový interval v PD (v uvedených dvou dobách o délce dvou hodin) zkrátil z 8 minut o pouhou 0,5minuty (což by mělo být realizovatelné omezením stání vozidel v obratištích v inkriminované době), tak (při zachované kapacitě vozidel) vzroste momentální přepravní kapacita o 6,6%!
- a při zkrácení intervalu o 1 minutu na 7minut (což už by muselo být asi s pomocí zkrácení jízdní doby v řádu 1 až 2 minut na půlkolo linky - zlepšením propustnosti tras ať již seřízením SSZ či omezením/odkloněním IAD) vzroste kapacita cca o 13,4% = uvažovaný potřebný nárůst, ale dá se očekávat, že toho se dá dosáhnout i pomocí nabídky nových alternativních tangenciálních spojení, která by nepřebrala část cestujících jen metru, ale také i dosavadním přes centrum vedeným linkám povrchové dopravy.
- potažmo při zkrácení o 1,5 minuty na 6,5minuty (zde by již bylo nezbytné přidat nějaké/á pořadí na linku) by vzrostla kapacita o cca 20 procent
- no a při zkrácení o 2 minuty na 6 minut (kde by bylo nutné nejen vypravení více spojů na linku, ale navíc část stávajících souběhů linek rozdělit vybudováním nových tras/tratí) by vzrostla momentální kapacita o cca 33%!
Jinak, když se šťouravý laik bez znalosti kapacity vypravovaných vozidel pořádně podívá na ZJŘ l.7, 11, 14, 24, tak si položí oprávněnou otázku:
PROČ K SAKRU VYPRAVUJÍ O VÍKENDU VÍC SPOJŮ (PRO NĚJ ROVNÍTKO S "VĚTŠÍ KAPACITU") NEŽ VE ŠPIČCE PRACOVNÍCH DNÍ?
V PD jedou na oněch linkách ve špičce 2 spoje za 16minut = 7,5 spojů za hodinu = 15 spojů za 2 hodiny.
Ovšem o víkendu ve špičce jedou 2 spoje za 15minut (int. nikoliv 8, ale průměrně 7,5 minuty - střídáním 7mi a 8mi minutového odstupu mezi spoji) = 8 spojů za hodinu = 16 spojů za 2 hodiny
- a při zkrácení intervalu o 1 minutu na 7minut (což už by muselo být asi s pomocí zkrácení jízdní doby v řádu 1 až 2 minut na půlkolo linky - zlepšením propustnosti tras ať již seřízením SSZ či omezením/odkloněním IAD) vzroste kapacita cca o 13,4% = uvažovaný potřebný nárůst, ale dá se očekávat, že toho se dá dosáhnout i pomocí nabídky nových alternativních tangenciálních spojení, která by nepřebrala část cestujících jen metru, ale také i dosavadním přes centrum vedeným linkám povrchové dopravy.
- potažmo při zkrácení o 1,5 minuty na 6,5minuty (zde by již bylo nezbytné přidat nějaké/á pořadí na linku) by vzrostla kapacita o cca 20 procent
- no a při zkrácení o 2 minuty na 6 minut (kde by bylo nutné nejen vypravení více spojů na linku, ale navíc část stávajících souběhů linek rozdělit vybudováním nových tras/tratí) by vzrostla momentální kapacita o cca 33%!
-
von Špilberk
- Uživatel
Jenže ty špičky jsou delší, zvlášť ta odpolední, než tebou uvedené.MM-Mikulovsky píše:MNOU UVEDENÉ 2 NEJVĚTŠÍ DENNÍ PŘEPRAVNÍ ŠPIČKY DLOUHÉ 2 HODINY (7-9 A 16-18 HODIN PRACOVNÍCH DNÍ)
http://jrportal.dpp.cz/DataFTP/JRPortal ... 45_1)T.pdf
http://jrportal.dpp.cz/DataFTP/JRPortal ... 18_1)Z.pdf
-
von Špilberk
- Uživatel
Zavedením celodenního intervalu 10(5) jsi nezrušil sedlo, ale ranní a odpolední špičku 8(4).Filip píše:pomohlo by zrušení dopoledního sedla, resp. zavést celodenní interval 10(5) minut jako tomu je jinde ?
-
Filip
MMM - pomohlo by zrušení dopoledního sedla, resp. zavést celodenní interval 10(5) minut jako tomu je jinde ? (tím by vlastně dost šejdrů odpadlo)