Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pražské autobusy
Není to tak trochu historická chvíle - první Citybus, jenž vypravil jiný dopravce než DPP?
Případné fotiče upozorňuji, že to pořadí po třetí hodině odpoledne zatahuje.
Hezký. Tak aby vydržel, u Veolie se s ním (tuším) moc mazlit nebudou.Absolut píše:Mazlík z Teplic už lítá na a-165.
- Absolut
- Moderátor
Mazlík z Teplic už lítá na a-165.
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
samozřejmě že pokud si někdo nestěžuje tak to neřeší. jinak se to dá vytáhnout zpětně......tak to zase není tak horké s tím trestáním... ....Kupříkladu jsem se při zatahování jaksi "mírně"odchýlil od trasy a nikdo nic nezjistil. Po konzultaci s klukami mi bylo sděleno, že pokud nebudou sledovat vyloženě onu linku a ono pořadí, tak nikdo nic neví a hlavně to nikoho při výjezdu či zatažení (logicky) nezajímá. Jinak zastávky z večera a v noci pokud tam nikdo není a nechce nikdo vylezát, tak přibrzdím a pak jedu dál. Nikdá se mi nestalo, že by něco přišlo. S určitostí by se to řešilo jen při nějaké stížnosti od lidí, provozní kontroly atd. jinak ne.
je pravda že pokud tam skočí manipulačka, tak oni maj vypnutý manipulační jízdy. takže pokud se ti nerozbije bus tak to nikoho nezajímá, že jedeš jinudy, (sjetí z trasy) hlavně neprojet bránu.
jinak při zatažení můžeš přijet o 5 minut dříve do garáže. nikdo ti nic neřekne. je to tolerance.
Občas to zapomenu vyhlásit taky a než lovit mypol za jízdy a posouvat to, tak to raději odhlásím při-po odjezdu. Včera se mi ale stávalo, že jsem před zastavením vyhlásil zastávku a při zastavení jsem jaksi sešlápnul tu spojku co u toho ciťáka nejní, ale je tam ten spínač na hlášení a vyhlásil jsem tedy další stanici. inu zvyk (na spojkumixik píše:na dispečinku se jim to ukazuje kdy to zahlásil. pokud ten řidič to dělá pravidelně, tak ho finančně ohodnotěj. mypol posílá data každých 5 vteřin. jinak se jim ukáže i jestli otevřel dveře, zastavil ve stanici nebo jí projel. atd....
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
pořád lepší drát v uchu než mobilovat za jízdy.bokša píše:Minulý týden jsem po delší době několikrát jel po Praze autobusem a zdá se mi, že se tu "rozmohl takový nešvar"- z pěti jízd měli řidiči 3x sluchátka (nevím jestli mp3 nebo handsfree) - měl jsem pocit, že se to nesmí. Nebo ano?
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To mě ani tak nevadí, jako jiný nešvar. Dost často se mi stává při jízdě autobusem, že řidič pustí hlášení o zastávce, až v době když z ní odjíždí. Zajímalo by mě, jestli to mají nějak ošetřený, myslím to hlášení.
na dispečinku se jim to ukazuje kdy to zahlásil. pokud ten řidič to dělá pravidelně, tak ho finančně ohodnotěj. mypol posílá data každých 5 vteřin. jinak se jim ukáže i jestli otevřel dveře, zastavil ve stanici nebo jí projel. atd....
To mě ani tak nevadí, jako jiný nešvar. Dost často se mi stává při jízdě autobusem, že řidič pustí hlášení o zastávce, až v době když z ní odjíždí. Zajímalo by mě, jestli to mají nějak ošetřený, myslím to hlášení.bokša píše:Minulý týden jsem po delší době několikrát jel po Praze autobusem a zdá se mi, že se tu "rozmohl takový nešvar"- z pěti jízd měli řidiči 3x sluchátka (nevím jestli mp3 nebo handsfree) - měl jsem pocit, že se to nesmí. Nebo ano?
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Autobusů se předpokládám, tohle pro mnohé nepochopitelné omezení řidičů drážních vozidel, netýká...
Minulý týden jsem po delší době několikrát jel po Praze autobusem a zdá se mi, že se tu "rozmohl takový nešvar"
- z pěti jízd měli řidiči 3x sluchátka (nevím jestli mp3 nebo handsfree) - měl jsem pocit, že se to nesmí. Nebo ano?
- Absolut
- Moderátor
Ad Proxy: Ano, pro Jeřábkův kraj to již byl moc starý vůz, zato na a-165 bude patřit k nejlepším.
-
kralicek
Někde jsem se dočetl že z Vršovic má v dohledné době být přesun 8 ks Citybus na Klíčov.Díky tomu mají být linky 134 a 202 plně nízkopodlažní...Může mě to někdo potvdit nebo vyvrátit?? 
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Dle citybus.cz má pražská Veolia krásný nový přírůstek: http://www.mhdteplice.cz/autobusy/karos ... s/410.html
Jo, tak pojede, nevim proč by se v tom nešlo vyznat, je to jednoznačný.