Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
kocour

Příspěvek od kocour » 06.1.2006 22:46

Akri - teď zcela vážně:

Je absurdní dnes kupovat byt na celý život. Proto se tomu říká startovní byt - předpokládá se, že s jedním dítětem lze bydlet v 2+kk a až vás bude ještě o něco víc, tak tenhle byt prostě prodáš - dost pravděpodobně se ziskem, troufám si tvrdit, že ceny bytů v těchto lokalitách půjdou časem nahoru - a koupíš si o něco větší byt jinde. Já také do svých 4 let vyrůstal v podkrovním bytě 1+1 na Žižkově, teprve pak dostal táta byt v Bohnicích.

2+kk = asi 50m2 pořídíš bratru za 1.8 mil. Kč, závisí na lokalitě a luxusu. První splátka je cca 15%, to jest asi 220 kKč. Zbytek splácíš následujících 20 až 30 let hypotékou. Bez hypotéky to nejde (pokud tedy nejsi Vyhulený nebo nemáš bohatého a štědrého strýčka). A na rozdíl ode mne, jste na to dva, ne?
Naposledy upravil(a) kocour dne 06.1.2006 22:51, celkem upraveno 2 x.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 06.1.2006 22:42

Filippl píše:posilit podkovarskou misto palmovka-kobylisy?
3->...palmovka-kobylisy
5->...mas.n.-karlin-palmovka-harfa-lechovec
10->...harfa-hloubetin-lechovec
12->...vystaviste-troja-dablice
15->...palmovka-harfa-hloubetin
čéče ty ses zasekl v roce 70 co?? :lol: :lol:

Martin-KT8D5.RN2P

Re: Byty

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 06.1.2006 22:41

Honzík píše:Mě se nezdá, že to prostředí je pro bohaté zvlášť atraktivní. Určitě si nebudou kupovat malometrážní byty.
Martin-KT8D5.RN2P píše:A skutečně tak bude vypadat i praxe?? Ne tyhel byty si nakoupí bohatí... Ale tohel s tebou skutečně nebudu řešit. Jelikož jsme jiného názoru. Zkrátka tam budou byldet lidi, kterým stačí max dvě linky :wink: ale nechme to plavat
Jistě, to máš pravdu, ale nedomnívám se, že by tam byly jen malometrážní byty a faktem je, že koucour má asi pravdu částečně, každopádně, kdo dneska nemá auto, že. Tramvaje budou muset být posíleny, ale stačí jediná linka.

kocour

Příspěvek od kocour » 06.1.2006 22:40

Honzíku, Honzíku ... myslím, že by ses neměl brát tak vážně.
Važ si té rady, když ti ji dává sám prezidentský právní konzultant :-)
Oni na tom Hradě seděj taky lidi, víš? Překvapenej?
Až budu to, co ty by sis asi tak představoval, tak sem vůbec nepolezu a nebudu tu ztrácet čas s různými Honzíky.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 06.1.2006 22:37

Nedělal bych čachry-Zenklova je předimenzovaná,navíc 12 je na Palmovce ukončena tak jakoby slepě,takže je kde brát na posílení Harfy.

Filippl
Uživatel

Příspěvek od Filippl » 06.1.2006 22:33

posilit podkovarskou misto palmovka-kobylisy?
3->...palmovka-kobylisy
5->...mas.n.-karlin-palmovka-harfa-lechovec
10->...harfa-hloubetin-lechovec
12->...vystaviste-troja-dablice
15->...palmovka-harfa-hloubetin

Honzík
problémový jedinec
Kontaktovat uživatele:

Byty

Příspěvek od Honzík » 06.1.2006 22:33

Mě se nezdá, že to prostředí je pro bohaté zvlášť atraktivní. Určitě si nebudou kupovat malometrážní byty.
Martin-KT8D5.RN2P píše:
MOp píše: 1+kk cca 40m2 - milion
2+kk cca 50m2 - 2 miliony
3+kk cca 70m2 - 3.5 milionu.
A skutečně tak bude vypadat i praxe?? Ne tyhel byty si nakoupí bohatí... Ale tohel s tebou skutečně nebudu řešit. Jelikož jsme jiného názoru. Zkrátka tam budou byldet lidi, kterým stačí max dvě linky :wink: ale nechme to plavat

Akribius
Uživatel
Bydliště: nedaleko stanice linky 5 Veitvet a přímo u stanice busu 60 Veitvetstubben

Příspěvek od Akribius » 06.1.2006 22:31

No nic proti tomu,ale na 3+kk (pro rodinu tak akorát) prostě nemám jako tramvaják šanci vydělat.To prostě nejde.Nevím to mi jako levný bydlení nepřijde.Já abych vyřešil bytovou situaci asi budu muset začít krást a to je spousta lidí,co mají dvě třetiny toho,co já.

Honzík
problémový jedinec
Kontaktovat uživatele:

Plebs

Příspěvek od Honzík » 06.1.2006 22:30

Aby se tiskový mluvčí prezidenta republiky vyjadřoval o prostém lidu jako o plebsu, tak to mi přijde jako vrchol totální arogance. Zřejmě tu mnozí nepochopili, že feudalismus je u nás již historií. Kdyby se takto někdo vyjádřil v okolí prezidenta republiky TGM, byl by své místo ztratil.
kocour píše:
Martin-KT8D5.RN2P píše:Ale jistě to máš pravdu, bude ale jedna linka to spraví, myslím posílení. Ale nechápu třeba proč vyvolení tam mají byt za 6 milionů, nebo za kolik?? To mi nepřijde zrovna málo.
Jo Vyhulení ... tak odtud vítr vane ... Vyhulení jsou CELEBRITY moderní doby a pokud vím, tak byt tam má jen jeden. A to proto, že Finepu se takováto reklama vyplatí. Jaký byt to bude, to nevím, nesledoval jsem to. Bytů za 6 melounů tam bude pár a budou to 4+1 s terasou nebo něco na ten způsob. Ale kromě několika málo lxusních bytů tam budou taky asi dvě stovky garsonek a 2+kk pro plebsy.

kocour

Příspěvek od kocour » 06.1.2006 22:18

P.S.: Ono se totiž už některým lidem konečně rozsvítilo a přišlo se na to, že celebrit a boháčů není zas až tak moc - bohatství je relativní a kdybychom měli 10 melounů všichni, tak by to nebylo žádné bohatství. A tak se konečně začaly stavět byty, na které mohou dosáhnout i lidi s normálními příjmy - ti bohatí už totiž vesměs bydlí. Právě Finep je v tomhle průkopníkem. Já třeba kupuji nový byteček na Proseku a milionář nejsem.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 06.1.2006 22:16

kocour píše:
Martin-KT8D5.RN2P píše:Ale jistě to máš pravdu, bude ale jedna linka to spraví, myslím posílení. Ale nechápu třeba proč vyvolení tam mají byt za 6 milionů, nebo za kolik?? To mi nepřijde zrovna málo.
Jo Vyhulení ... tak odtud vítr vane ... Vyhulení jsou CELEBRITY moderní doby a pokud vím, tak byt tam má jen jeden. A to proto, že Finepu se takováto reklama vyplatí. Jaký byt to bude, to nevím, nesledoval jsem to. Bytů za 6 melounů tam bude pár a budou to 4+1 s terasou nebo něco na ten způsob. Ale kromě několika málo lxusních bytů tam budou taky asi dvě stovky garsonek a 2+kk pro plebsy.

Neni to jen jeden vyvolenej... :wink: víc psutit nesmim.

kocour

Příspěvek od kocour » 06.1.2006 22:13

Martin-KT8D5.RN2P píše:
kocour píše:Takže ještě jednou:

Nová Harfa je zcela regulérní nové, první pražské porevoluční sídliště. Jen doba se změnila a už to nedotuje stát. Ale jsou to jedny z nejlevnějších bytů v Praze vůbec.

Pokud máte pocit, že je to luxus, tak pak jsou luxus i Petřiny nebo Řepy.

Takže posílení tramvají tam bude víc než na místě.
Ale jistě to máš pravdu, bude ale jedna linka to spraví, myslím posílení. Ale nechápu třeba proč vyvolení tam mají byt za 6 milionů, nebo za kolik?? To mi nepřijde zrovna málo.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 06.1.2006 22:03

kocour píše:Takže ještě jednou:

Nová Harfa je zcela regulérní nové, první pražské porevoluční sídliště. Jen doba se změnila a už to nedotuje stát. Ale jsou to jedny z nejlevnějších bytů v Praze vůbec.

Ale jistě to máš pravdu, bude ale jedna linka to spraví, myslím posílení. Ale nechápu třeba proč vyvolení tam mají byt za 6 milionů, nebo za kolik?? To mi nepřijde zrovna málo.

kocour

Příspěvek od kocour » 06.1.2006 22:01

Takže ještě jednou:

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 06.1.2006 21:59

kocour píše:
Martin-KT8D5.RN2P píše: Pitomci možná, ale všichni víme, jak takhle "levné" byty budou levné a nemá cenu o tom diskutovat.
Jo? Co ty o tom víš, prosím Tě? Akorát neumíš přiznat chybu a že o tom víš úplný kulový.

Drahé byty, se staví třeba tady:

http://www.finep.cz/web/?s1=cisarka&s2= ... tni&lng=cz

Ti, co koupí byt na nové Harfě, budou rádi, když budou mít na žrádlo a běžné výdaje, a určitě se nebudou vozit do práce autem. Jinak by si ttotiž koupili něco lepšího.

Na rozdíl od tebe vím - sám si zrovna beru hypotéku - a na Harfu bych nešel, ani kdyby mne prosili.
Jistě..... :lol:
Okej nebudeme to řešit s tramvajema to nemá nic společnýho.
P.S. taky shánim bydlení :wink:

Odpovědět