No počkej, to se nám trochu točíš v kruhu ne? Kdyby platilo, co říkáš (jestli je nutný jezdit tahkle rychle), tak vůbec žádná rychlostní výhybka nemusí vznikat9001 píše: A je opravdu adekvátní do vexle takhle rychle jet pokud je řidičč stále odpovědný za směr?
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A je opravdu adekvátní do vexle takhle rychle jet pokud je řidičč stále odpovědný za směr?Bobik píše:Má tam bejt do odbočky 40. A je to konstrukčně "normální drážní čtyřicítková vexle", akorát upravená na tram provoz, takže co by to jazyk nevydržel.Karosák píše:Ale do odbočky myslím víc než 30 nebude, ne? Myslím, že to je optimální zátěž na jazyk při tom poloměru odbočení....
Já současným stavem strádám, musím do tý vexle brzdit.
- Bobik
- Uživatel
Má tam bejt do odbočky 40. A je to konstrukčně "normální drážní čtyřicítková vexle", akorát upravená na tram provoz, takže co by to jazyk nevydržel.Karosák píše:Ale do odbočky myslím víc než 30 nebude, ne? Myslím, že to je optimální zátěž na jazyk při tom poloměru odbočení....
Já současným stavem strádám
-
von Špilberk
- Uživatel
No, já slyšel, že na srdcovce je výrobní vada, takže nadále 30/30.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No dal bych tomu rok, podle mě to je na DÚ. Ale do odbočky myslím víc než 30 nebude, ne? Myslím, že to je optimální zátěž na jazyk při tom poloměru odbočení
Jinak já současným stavem nestrádám, stejně ti křižovatka nedá víc a až se tam bude vypouštět tunel...radši nemyslet 
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když už jsi to nakousnul - jak dlouho se bude ladit a zkoušet rychlostní výhybka na Prašňáku, než se tam dočkáme slibovaných 40/50?Bobik píše:půl roku až rok se bude ladit, pak se bude čekat na konec zkušebního provozu
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že do antipreference TRAM patří i další, v Praze přímo, patologické zdržování TRAMvají následujícím typem situací:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že je v Tvých silách si uvědomit, že na tu tramvaj, která veze 0-5 lidí jich na následujících zastávkách čekají, třeba v ranní špičce desítky. Nové Strašnice, Zborov, Solidarita je obstojně zdrojová oblast. Je hloupé, když na Nových Strašnicích máš 2 minuty jen kvůli výjezdu z obratiště, ne?
Vidíš, jaká je tragédie, když 22 si přiveze od Hostíku 4 minuty už na Radošovickou. Já bych byl rád, že to šlape. 177 a 195 nejezdím, ale na Limuzské byla nedávno zavedena preference BUS, která je znát! Co tak tuším z obecného povědomí, tak tyto metrospoje dostávají na frak na spoustě jiných míst, než je Limuzská, kde díky zavedení bus preference došlo ke zlepšení jejich průjezdů. Opravdu se stává, že se rozjedeš k SSZ a buď padne na stůj, nebo zůstává na stůj i po relativně velké časové dotaci kolizních směrů a na oko se nic neděje. Když už jeden nervózní, prolítnou křižovatkou třeba i 4 kloubáky. Já bych řekl, že to je velmi dobře vyladěné SSZ, které citelně preferuje oba druhy MHD. Nevím co pozoruješ v Kobylisích, ale nějaký čas zpátky se tam nechutně vláčkovalo, protože pružnost křižovatky byla dost děsivá, řešilo se to tu. Nevím jak moc trpí busy, ale když se ti ZC přivalí pár trojek, sedmnáctek a desítka, je potřeba, aby to vysmrádlo ze zastávky co nejdřív, bo se to do ní nevejde. Tvoří se tam kolony BUS+IAD? Já tam nepozoruji nic patologického. V kolizi intenzit se nezavděčíš. Buď zdržíš jedno, nebo druhé...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To mě daleko víc vadí čumění 177 a 195 a následující křižovatce kvůli tramvaji, která veze 3 lidiBobek píše:Pochopitelně že nějaké čumění zbude, ale především mi šlo o častý případ, kdy autobus zajel do zastávky, odbavení 0 a hypnotizoval semafor.
Hodně podobně to ted sleduji i na Kobylisých...
Pochopitelně že nějaké čumění zbude, ale především mi šlo o častý případ, kdy autobus zajel do zastávky, odbavení 0 a hypnotizoval semafor.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Auta budou čumět pořád pač přechod. Tramvaj na hlavní bus nezdržoval a jak se píše, nečekám nějaké extra zlepšení výjezdu.Bobek píše:Ad: Černokostelecká - na ty 4 autobusy za hodinu je zastávka v pruhu dobrá až až. Frekvence beztak mizivá, akorát se tam čumělo do semaforu.
Hlavně by bylo potřeba to koordinovat se sousedem, aby se vypustila auta z kolejí do smyčky, která tam věčně dělají neplechu (páč proti hlouposti ani žluté kříže nepomáhají).
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na Vltavské jsem opět čekal na světla skoro minutu...
Dioda na kontaktním zámku polosvítila, to je tam běžné.
ÚT 3.6. cca v 19:15.
Dioda na kontaktním zámku polosvítila, to je tam běžné.
ÚT 3.6. cca v 19:15.
Ad: Černokostelecká - na ty 4 autobusy za hodinu je zastávka v pruhu dobrá až až. Frekvence beztak mizivá, akorát se tam čumělo do semaforu.
Hlavně by bylo potřeba to koordinovat se sousedem, aby se vypustila auta z kolejí do smyčky, která tam věčně dělají neplechu (páč proti hlouposti ani žluté kříže nepomáhají).
- Bobik
- Uživatel
Von Š - Nebuď naivní. Nedočkáme. Resp. slibována bude, ale znáš to - půl roku až rok se bude ladit, pak se bude čekat na konec zkušebního provozu, pak se tam něco spustí, ale bude to ještě horší než pevný cyklus původně a následně metodou pokus-omyl tak do tří let snad možná tam bude něco o trošku lepšího než původní pevný cyklus před reko.
Nebo snad zkušenosti z předchozích "rekonstrukcí" různých SSZ tě dostatečně nepoučili? Já už poslední dobou jsem na ty "rekonstrukce" značně alergickej a začínám si vážit oněch původních i "nablblých" pevných cyklů, bo i ty bývají bohužel 100x lepší než to, co zhusta přijde následně.
Nebo snad zkušenosti z předchozích "rekonstrukcí" různých SSZ tě dostatečně nepoučili? Já už poslední dobou jsem na ty "rekonstrukce" značně alergickej a začínám si vážit oněch původních i "nablblých" pevných cyklů, bo i ty bývají bohužel 100x lepší než to, co zhusta přijde následně.
-
von Špilberk
- Uživatel
Já taky ne.MM-Mikulovsky píše: konečné Černokostelecká vznikly 4 nové sloupy pro SSZ, ale ani jeden nevidím u vjezdu/výjezdu z obratiště TRAM:
Jak snadMM-Mikulovsky píše:SSZ snad mělo dosud pevný cyklus, který zbytečně brzdil dopravu
Nejdůležitější otázka teď tedy je, zda se po rekonstrukci SSZ konečně dočkáme kvalitní preference
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 05.6.2014 7:44, celkem upraveno 1 x.