Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od willyjeff » 05.6.2014 14:32

9001 píše: A je opravdu adekvátní do vexle takhle rychle jet pokud je řidičč stále odpovědný za směr?
No počkej, to se nám trochu točíš v kruhu ne? Kdyby platilo, co říkáš (jestli je nutný jezdit tahkle rychle), tak vůbec žádná rychlostní výhybka nemusí vznikat :D

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 05.6.2014 12:54

Bobik píše:
Karosák píše:Ale do odbočky myslím víc než 30 nebude, ne? Myslím, že to je optimální zátěž na jazyk při tom poloměru odbočení....
Má tam bejt do odbočky 40. A je to konstrukčně "normální drážní čtyřicítková vexle", akorát upravená na tram provoz, takže co by to jazyk nevydržel.

Já současným stavem strádám :D , musím do tý vexle brzdit. 8-)
A je opravdu adekvátní do vexle takhle rychle jet pokud je řidičč stále odpovědný za směr?

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 05.6.2014 12:33

Karosák píše:Ale do odbočky myslím víc než 30 nebude, ne? Myslím, že to je optimální zátěž na jazyk při tom poloměru odbočení....
Má tam bejt do odbočky 40. A je to konstrukčně "normální drážní čtyřicítková vexle", akorát upravená na tram provoz, takže co by to jazyk nevydržel.

Já současným stavem strádám :D , musím do tý vexle brzdit. 8-)

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 05.6.2014 12:26

No, já slyšel, že na srdcovce je výrobní vada, takže nadále 30/30.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 05.6.2014 12:24

No dal bych tomu rok, podle mě to je na DÚ. Ale do odbočky myslím víc než 30 nebude, ne? Myslím, že to je optimální zátěž na jazyk při tom poloměru odbočení Z:idea: Jinak já současným stavem nestrádám, stejně ti křižovatka nedá víc a až se tam bude vypouštět tunel...radši nemyslet :?

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 05.6.2014 12:18

Bobik píše:půl roku až rok se bude ladit, pak se bude čekat na konec zkušebního provozu
Když už jsi to nakousnul - jak dlouho se bude ladit a zkoušet rychlostní výhybka na Prašňáku, než se tam dočkáme slibovaných 40/50? #-o

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 05.6.2014 11:18

Myslím, že do antipreference TRAM patří i další, v Praze přímo, patologické zdržování TRAMvají následujícím typem situací:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 05.6.2014 10:34

Myslím, že je v Tvých silách si uvědomit, že na tu tramvaj, která veze 0-5 lidí jich na následujících zastávkách čekají, třeba v ranní špičce desítky. Nové Strašnice, Zborov, Solidarita je obstojně zdrojová oblast. Je hloupé, když na Nových Strašnicích máš 2 minuty jen kvůli výjezdu z obratiště, ne? Z:idea: Vidíš, jaká je tragédie, když 22 si přiveze od Hostíku 4 minuty už na Radošovickou. Já bych byl rád, že to šlape. 177 a 195 nejezdím, ale na Limuzské byla nedávno zavedena preference BUS, která je znát! Co tak tuším z obecného povědomí, tak tyto metrospoje dostávají na frak na spoustě jiných míst, než je Limuzská, kde díky zavedení bus preference došlo ke zlepšení jejich průjezdů. Opravdu se stává, že se rozjedeš k SSZ a buď padne na stůj, nebo zůstává na stůj i po relativně velké časové dotaci kolizních směrů a na oko se nic neděje. Když už jeden nervózní, prolítnou křižovatkou třeba i 4 kloubáky. Já bych řekl, že to je velmi dobře vyladěné SSZ, které citelně preferuje oba druhy MHD. Nevím co pozoruješ v Kobylisích, ale nějaký čas zpátky se tam nechutně vláčkovalo, protože pružnost křižovatky byla dost děsivá, řešilo se to tu. Nevím jak moc trpí busy, ale když se ti ZC přivalí pár trojek, sedmnáctek a desítka, je potřeba, aby to vysmrádlo ze zastávky co nejdřív, bo se to do ní nevejde. Tvoří se tam kolony BUS+IAD? Já tam nepozoruji nic patologického. V kolizi intenzit se nezavděčíš. Buď zdržíš jedno, nebo druhé...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 05.6.2014 10:12

Bobek píše:Pochopitelně že nějaké čumění zbude, ale především mi šlo o častý případ, kdy autobus zajel do zastávky, odbavení 0 a hypnotizoval semafor.
To mě daleko víc vadí čumění 177 a 195 a následující křižovatce kvůli tramvaji, která veze 3 lidi :wink:
Hodně podobně to ted sleduji i na Kobylisých...

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 05.6.2014 9:47

Pochopitelně že nějaké čumění zbude, ale především mi šlo o častý případ, kdy autobus zajel do zastávky, odbavení 0 a hypnotizoval semafor.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 05.6.2014 9:25

Bobek píše:Ad: Černokostelecká - na ty 4 autobusy za hodinu je zastávka v pruhu dobrá až až. Frekvence beztak mizivá, akorát se tam čumělo do semaforu.
Hlavně by bylo potřeba to koordinovat se sousedem, aby se vypustila auta z kolejí do smyčky, která tam věčně dělají neplechu (páč proti hlouposti ani žluté kříže nepomáhají).
Auta budou čumět pořád pač přechod. Tramvaj na hlavní bus nezdržoval a jak se píše, nečekám nějaké extra zlepšení výjezdu.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 05.6.2014 8:51

Na Vltavské jsem opět čekal na světla skoro minutu...
Dioda na kontaktním zámku polosvítila, to je tam běžné.
ÚT 3.6. cca v 19:15.

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 05.6.2014 8:20

Ad: Černokostelecká - na ty 4 autobusy za hodinu je zastávka v pruhu dobrá až až. Frekvence beztak mizivá, akorát se tam čumělo do semaforu.
Hlavně by bylo potřeba to koordinovat se sousedem, aby se vypustila auta z kolejí do smyčky, která tam věčně dělají neplechu (páč proti hlouposti ani žluté kříže nepomáhají).

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 05.6.2014 7:34

Von Š - Nebuď naivní. Nedočkáme. Resp. slibována bude, ale znáš to - půl roku až rok se bude ladit, pak se bude čekat na konec zkušebního provozu, pak se tam něco spustí, ale bude to ještě horší než pevný cyklus původně a následně metodou pokus-omyl tak do tří let snad možná tam bude něco o trošku lepšího než původní pevný cyklus před reko. :wink:
Nebo snad zkušenosti z předchozích "rekonstrukcí" různých SSZ tě dostatečně nepoučili? Já už poslední dobou jsem na ty "rekonstrukce" značně alergickej a začínám si vážit oněch původních i "nablblých" pevných cyklů, bo i ty bývají bohužel 100x lepší než to, co zhusta přijde následně.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 05.6.2014 7:07

MM-Mikulovsky píše: konečné Černokostelecká vznikly 4 nové sloupy pro SSZ, ale ani jeden nevidím u vjezdu/výjezdu z obratiště TRAM:
Já taky ne. :lol: Výkopy, ze kterých jsem na to usuzoval, jsou zase zasypané a zadlážděné, a sloupy nikde. #-o Nechápu, co to mělo znamenat.
MM-Mikulovsky píše:SSZ snad mělo dosud pevný cyklus, který zbytečně brzdil dopravu
Jak snad :?: Je tam 100% pevný cyklus, který navíc rád dává volno 10 vteřin před časem výjezdu, aby mohl 5 vteřin před výjezdem zase provokativně hodit stůj. Takže při odjezdu z konečné už minuta zpoždění. :prase
Nejdůležitější otázka teď tedy je, zda se po rekonstrukci SSZ konečně dočkáme kvalitní preference :?:
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 05.6.2014 7:44, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět