HCS Martin píše:
Ty zastávky budou nakonec ve stylu "Barrandov" nebo ne?...jak se tu původně psalo..
To si nedokážu dost dobře představit na TT vedené ani středem vozovky (od Kavalírky do Řep) a již vůbec v jejím těsném vtísnění mezi souběžnou vozovku z jedné strany a chodník z druhé (mezi vyústěními na sebe návazných ulic Vrchlického a Duškovy).
Dokázal bych si to ze současné sítě TT v Praze představit jedině na Modřanské trati (případně na zastávkách Trojská, Nad Trójou, Krejcárek, Štěpničná a Třebenická), ale jsem toho názoru, že i přes velkou krásu Barrandovských zastávek to je zbytečně moc pompézní (předimenzované a tedy zbytečně drahé) a nepraktické (stejně tak jak se mluvilo předevčírem 15.3.2010 v Reportérech ČT o nejnovějších třech stanicích metra C - Střížkov, Prosek a Letňany). Proto jsem tu (v reakcích na plánovanou TT Budějovická - Dvorce - Lihovar) nedávno (před cca dvěma měsíci) psal, že bych pro zlepšení vzhledu (a zpraktičtění) zastávek Modřanské TT je zbavil současných nevzhledných poničených malých přístřešků a nahradil je zastřešením (převážně proskleným) na sloupové konstrukci bez bočnic v celé jejich délce (podobné té betonové co je na nástupní zastávce v obratišti Braník). Byla mi však Absolutem vytýkána právě nepraktičnost vzhledem k nutnosti údržby takových konstrukcí(, která byla u právě zmiňovaného existujícího přístřešku zanedbána). Ovšem to, že po většinu letošní na sníh výjimečně velmi bohaté zimy nebylo pod ním nutné skoro uklízet a když už, tak to bylo dost jednoduché a tedy rychlé, si asi vůbec neuvědomoval!
Musím tedy zde uvést, že právě nad zastávkami TT do Řep bych osobně preferoval zastřešení lehkou kovovou konstrukcí na sloupech (zde, pro jejich malou šíři, spíše na kraji vzdálenějším od kolejí) a se zasklenými střešními poli (možná i pár bočními v čele zastávek) - např. jako nabízí fa MMCITÉ
http://www.mmcite.com/cz/katalog/?PHPSE ... 9427e3716e (s níž krom dvou M před dalším slovem v názvu nemám nic společného - nepočítám-li můj velký obdiv výsledkům jejich práce) přístřešek REGIO (viz. příloha).
PS: Paráda by byla kdyby úsek TT mezi vyústěními na sebe návazných ulic Vrchlického a Duškovy byl ještě oddělen od souběžné vozovky "bobíky" a od přilehlého chodníku nějakým kvalitnějším a vzhlednějším zábradlím oproti současnému trubkovému! Jistě něco vhodného by se našlo i mezi nabídkou MMCITÉ - tak jako větší přístřešky TERMINAL vhodnější pro Modřanskou TT (atd.).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.