Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 09.5.2014 2:22

Grossák píše:Plzeňskou mezi Andělem a Bertramkou jsem zkusil dnes dopoledne (tam a zpět) a v pohodě. Ještě se tam podívám. Ale prověřovalo se i přes kamery a nic. Jediné hmatatelné je to, že tam ústředna občas vypouští tunely. Dušují se, že nárazově.
....
takže na včerejší (8.5.2014) "polonoci" (=cca 16 až 01 hod.) l.3 + 9 o 4 kolech = z celkem 8 průjezdů mezi Bertramkou a Andělem ve 3 případech mne zastavilo SSZ na Plzeňská x Mozartova:
DC - 19:35 a 21:45
ZC - 22:59, kdy dva poslední případy byly cca jen na 15 sekund a následující SSZ mne již zase plynule pustily, ale v těch 19:35 DC určitě zastavení bylo přes 0,5 minuty a následně jsem obdobně dlouho vykysal i na dalším SSZ = Plzeňská x Radlická

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 08.5.2014 21:26

Osobně bych 1 chybný průjezd neřešil. Druhý už asi ano. Pokud bych měl ještě třetí, počkal bych a pak bych volal. Uvedl bych, že zřejmě nefunguje přihlašovací nebo odhlašovací kontakt. Je také teoretická možnost, že by to řídila ústředna, ale to by blbnul i druhý směr.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 08.5.2014 20:19

Grossák Z:arrow: Mě se stalo to samý, co popisuje Willyjef. Když jsem zavíral a rozjížděl se ZC, akorát mě míjela protijedoucí tram. "Doplazil" jsem se k čočkám obvyklých 8-10km, bo to je rychlost, kdy to padá akorát do jízdy a nemusí se zastavovat a ono nic. Navolovat jsem se nešel, protože ta malá červená šipčička na zámku svítila. No, postál jsem si a mám za to, že mě pustili až lidi co zmáčli přechod.
A teď při vší úctě by mě zajímalo, jak mám tohle hlásit na dispečink? Co jim asi tak mám říct? (krátce a stručně, není moc prostoru zevrubně popisovat (domnělou) závadu, to už mezitím můžu být na Maninách.) Že to sice funguje, ale že se mi zdá že to funguje "nějak divně"? Co mi na to asi tak řeknou?

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 08.5.2014 17:46

To je stav, který za správného fungování detekce nenastane. Takže nejspíše se tam nějaká závada občas projevuje. Pokud se bude opakovat, prosím hlásit na dispečink. Kontaktní zámek se nachází na sloupku s čočkami, ve výšce prsou.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 08.5.2014 13:51

Grossák píše:Detekce zkontrolována, vše OK. Byl to jen tento směr? Možná už někdo nahlásil závadu a proběhla oprava...
Mě nechalo to první SSZ od Vltavské vykysat asi 2 minuty přes den minulý svátek. Stalo se tak po průjezdu tramvaje v protisměru, já jsem světla nestihl a tak jsem si musel počkat, bohužel jsem nikde nenašel přihlašovací krabičku, takže zdržení bylo určitě ty 2 minuty, možná víc. Asi mě zachránil ten chodec, který si navolil přilehlý přechod.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 08.5.2014 13:42

Detekce zkontrolována, vše OK. Byl to jen tento směr? Možná už někdo nahlásil závadu a proběhla oprava...

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 07.5.2014 1:06

Z Vltavské ZC na Bubenské nábřeží to dnes nějak nepreferovalo. Stálo se i několik desítek vteřin a to při všech 3 průjezdech od 17:00 do 23:30 cca.
Od tržnice OK.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 06.5.2014 22:55

Na Prašňáku se povedlo odlišit na stopčáře od Vozovny Střešovice se 100% jistotou tramvaje a autobusy, což byl klíč ke zlepšení. I tak to zakládá pochybnost, zda je dobré mít na takto exponovaném vjezdu na zatížené křižovatce tramvaje a autobusy v jednom pruhu, pokud nejezdí stejným směrem. Zdržují se vzájemně. Když během minuty přijedou třeba 2 tramvaje a 2 BUSy, nikdy to není hned odbavené.

Navíc se udělalo pár drobností. Posílil se hlavní směr, upravila data jízdy od Vozovny, zavedlo aspoň malé krácení vedlejších fází a trochu ubralo autům od Vítězného náměstí. Výsledek je slušný, pokud třeba není nějaká závada. Navíc to odbavuje vcelku rovnoměrně i auta (a busy) = nikde není trvalá kolona. Uvidíme, co nastane po spuštění výjezdu z tunelu, který nebude možné krátit (bezpečnost v tunelu), ale současně se bude vzdouvat kolona ze Svatovítské zřejmě až do tunelu...

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 06.5.2014 22:43

Baumax je ostudný, přesto nevím, co se chystá. Já to neprojektuju. Projektantovi jsem jako obvykle sdělil postřehy a požádal o řešení, které jsem sám nabídnul. Jako obvykle tento neodpověděl. Není asi důvod řešit, že dochází ke zhoršení kvality MHD a ke zvýšení nákladů na provoz. Platí to přece DP, potažmo město, tedy my všichni.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 06.5.2014 19:30

Karosák píše: Prašňák prý vyladěn, ale já tam moc nepáchnu, má někdo postřehy?
Zatím dobrý. =D> Co jsem tam jezdil v noci, padalo to buď hned, nebo skoro hned. A to i od Střešovic. Takže za mě spokojenost.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 06.5.2014 17:02

Tak uvidíme. Jinak dnes " poslouchám svůj Baumax" hlavně z centra, krásných 6 koleček... rýsuje se nějaká úprava? Prašňák prý vyladěn, ale já tam moc nepáchnu, má někdo postřehy?

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 06.5.2014 16:38

Domnívám se, že průběžně se kontrola plnění např. Strategického plánu, nebo Zásad dopravní politiky neprovádí.

Palačák má řešení ve výměně řadiče. Do té doby dokonce PVS nemůže provést rekonstrukce řadů na Praze 2, protože stávající řadič by navýšení neutáhl. Ale nějak to asi spí.

No jo, na Strossu se opravdu jezdí s nočními do 5:30... Každopádně bych byl rád za to málo. Je dobré se tam zajet podívat, ať to každý vidí.
Naposledy upravil(a) Grossák dne 06.5.2014 22:40, celkem upraveno 1 x.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 03.5.2014 17:05

Na tu 23.h na Štrossu se přišlo jak? Vždyť tam chcíp pes už v šest, sedm večer.
Tedy - jsem rád, že aspoň něco, akorát mi vadí, že se všechno furt dělá taknějak polovičatě.
Stejně tak 5 ráno - proč 5 ráno? Poslední noční tam jsou v půl šestý, do toho najížděj denní, ale jinak tam chcíp pes. No a když je potřeba se tam nějak "poskládat" tak do toho ještě "squele organizujou" dopravu ty světl

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 03.5.2014 13:05

Souhlas. K tomu Strossu, Kubáni a dalším adeptům bych se nebál rozšířit to o víkendy. Rovněž 23. hodina je někde až až. Na Vršovické je těch 21-6 naprosto korektních. Jinak jsem si se zájmem pročetl vysvědčení. Podává se také taková zpráva jako řekněme výroční k plnění těch bodů strategických dokumentů? Je nějaká zpětná vazba? Řeší se nějak Palačák? Když ho jako problematický uzel klasifikoval i ROPID?

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 02.5.2014 17:45

Stross bude po akci TSK na blikačku 23 - 5 hod, takže se uleví aspoň nočkám. Ale myslím, že současný trvalý provoz BŽ může poskytnout cenné zkušenosti pro další záměry. Byl jsem se tam podivat zatím 1x a v pohodě. Lepší než třeba současné SPK na blikačku.

Odpovědět