Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
Ale treba jako tip, kde tlaci bota a jak lacino ziskat u volicu body...
- Bobik
- Uživatel
Obávám se, že je to marný, marný, marný. Ouřadové maj svojí hlavu a nedojde jim to, ani kdybys jim to 5x ukázal, namaloval a zazpíval. Protože jinak by na to museli přijít sami už dávno......... 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Teď by to chtělo někam honem napsat pochvalu, s diky, ze to konecne prostoru ulevilo ulevilo!
- Bobik
- Uživatel
Hmm. Málo aut? Tomu jako mám rozumět tak, že když je to tam rozkopaný, lidi jedou raději přes Vltavskou? A kudy asi tak? Já si spíš myslím, že ty zatím 3 dny a následující taktéž naprosto prokazujou/prokážou, že to SSZ je tam zcela zbytečný. Ba naopak, že bez něj se všem uleví. Jak autům, tak především tramvajím. Lidi si tam beztak choděj jak chtěj už dávno, světla, nesvětla.Martin Šubrt píše:Neraduj se předčasně. Podařilo se nám to prosadit v souvislosti s rekonstrukcí povrchů nábřeží Kpt. Jaroše, kdy na Stross projede málo aut. Ale obávám se, že až to skončí, že to nevydrží.Karosák píše:Naopak pro zlepseni nalady jiz 3 dny Strossmayrak na blikacku B-)
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Neraduj se předčasně. Podařilo se nám to prosadit v souvislosti s rekonstrukcí povrchů nábřeží Kpt. Jaroše, kdy na Stross projede málo aut. Ale obávám se, že až to skončí, že to nevydrží.Karosák píše:Naopak pro zlepseni nalady jiz 3 dny Strossmayrak na blikacku B-)
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je to tak, nepamatuju tam plynulejší provoz...To samé u Podkovářské (naprosto zbytečné SSZ).Karosák píše:Naopak pro zlepseni nalady jiz 3 dny Strossmayrak na blikacku B-)
A pozor pozor! Někomu se nezdál velmi nízký počet nehod při odbočení aut vlevo na Poděbradské směr Kbelská. Proto je tam již oficiálně to odbočení vlevo povoleno i značkou. Jupí
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, bohuzel stale musim tvrdit, za puvodni SSZ tam slapalo o level lepe. Jako ja vim ze Eltodo, obnova, bla bla, ale tady to fungovalo a muselo se to rozstourat, zatimco kolem Průběžné a Kubane se vytrvale antipreferuje pevnymi cykly. Doufam, ze uz strihaji metr. Naopak pro zlepseni nalady jiz 3 dny Strossmayrak na blikacku B-)
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V pondělí to čekalo (měl jsem 24) a jezdilo se celou odpolední špičku do +3. V úterý jsem měl 11, ale kolegové ze 17 ve vozovně hlásili že celej den pozdě, tak nevím co se ze dne na den změnilo.
Že by naše chrabrá Policie nařídila vypnutí preference, nebo jen závada?
Že by naše chrabrá Policie nařídila vypnutí preference, nebo jen závada?
To je tam dlouhodobě normální stav, už se ani nesnažím tam to krátké volno stihnout..von Špilberk píše:Abych nezapomněl, včera jsem měl l.17 a celé dopoledne a taky pěkný kus odpoledne mě štvala křižovatka Staroměstská ZC. Průběh vždycky stejný: přijíždím od Karlovek, čočky volno vlevo, výzva zhasnutá. Přijíždím ke sloupku a rozsvítí se výzva rovně, jen otevřu dveře už bliká, pak padne volno rovně asi na 5 vteřin, než zavřu dveře je volno rovně pryč a já koukám na pokračující volno vlevo. Pak stůj a celý cyklus čekání.![]()
-
von Špilberk
- Uživatel
Abych nezapomněl, včera jsem měl l.17 a celé dopoledne a taky pěkný kus odpoledne mě štvala křižovatka Staroměstská ZC. Průběh vždycky stejný: přijíždím od Karlovek, čočky volno vlevo, výzva zhasnutá. Přijíždím ke sloupku a rozsvítí se výzva rovně, jen otevřu dveře už bliká, pak padne volno rovně asi na 5 vteřin, než zavřu dveře je volno rovně pryč a já koukám na pokračující volno vlevo. Pak stůj a celý cyklus čekání.

- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Anděl - Bertramka a Bertramka - Anděl. Podle mě se tohle nestávalo a imho je to špatně, že to tam ty tramvaje zastavuje. V pátek linka 9, sobota linka 10, dohromady 10 průjezdů z nichž mě to zastavilo 7x. To jste musel mít jen štěstí, když jste projelGrossák píše:Plzeňskou mezi Andělem a Bertramkou jsem zkusil dnes dopoledne (tam a zpět) a v pohodě. Ještě se tam podívám. Ale prověřovalo se i přes kamery a nic. Jediné hmatatelné je to, že tam ústředna občas vypouští tunely. Dušují se, že nárazově.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já mám podezření, že na vině bude i "systém" řízení dopravy. Třeba magistrála se u Bulhara stopla na 20 minut okolo třetí hodiny a logicky se objevila kolona. Ale ještě o 4 hodiny později byla stále auta najetá mezi Rumunskou a Pavlákem a mezi Pavlákem a Žitnou, protože nikdo neumí tyhle úseky vypustit prodloužením volna na odjezdových křižovatkách tak, aby se zase sladila koordinace a od Rumunské a Ječné projíždělo to co projede, nebo co se vejde. Tudíž to najíždělo stále i na koleje.
-
von Špilberk
- Uživatel
Tak já jezdil po Plzeňské včera odpoledne. Měl jsem 4 průjezdy zc i dc. DC byl nepovedený 2. průjezd, vyhnil jsem před Duškovou. ZC byl nepovedený poslední průjezd, stál jsem před Tomáškovou.
Jinak pod čarou bych chtěl poděkovat pachatelům (sdružení MHD*Mat) včerejší Velké jarní cyklokraviny celým městem. Propagovat jeden druh ekologické dopravy a zcela ochromit na půlku odpoledne další druh ekologické dopravy, to je skutečně skvělé.
Navíc naplánovat akci na první víkend velké tram výluky, kdy se lidi učí kudy a jak jezdit, to je opravdu geni(t)ální nápad.

Jinak pod čarou bych chtěl poděkovat pachatelům (sdružení MHD*Mat) včerejší Velké jarní cyklokraviny celým městem. Propagovat jeden druh ekologické dopravy a zcela ochromit na půlku odpoledne další druh ekologické dopravy, to je skutečně skvělé.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Opět funguje Interspar DC!! Dekuji