Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 11.12.2005 21:34

já bych 21 poslal na Buranov místo 13 - trasa Buranov - Anděl - Pal. nám. - Sídl. Modřany (Levského) - a hlavně bych jí protáhl do noci, protože intervaly od 21:00 jsou strašné a čekat přes 10 minut na Pal. nám a pak jet přeplněnou tramvají do Modřan, to je opruz
a rozhodně bych zrušil odpolední 7 do Řepákova - ráno někoho vozí, ale odpoledne jen vzduch a stejně jedou vždy 7,9,10 těsně za sebou

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 11.12.2005 21:26

To zase o tom, odkukoli spíše z Barrandova kamkoli. To by pak mohli říkat obyvatelé Řep že nemají spojení na metro A atd. Jaký je problém na Andělu přestoupit od linek 4 a 10. popř. jet přímo linkou 14 na Zborovskou a přestup dokonce ve stejné zastávce.

fricoolinek2
Uživatel
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh na linkové vedení TRAM hl.města Prahy

Příspěvek od fricoolinek2 » 11.12.2005 21:21

Fořtík píše:
jara píše:Takových to návrhů bylo už hodně. Ale myslím si že něco je tam dobré. Ale nevím proč prohazovat linky mezi sebou jako 4/20 prohodit barandov za kotlářku a opačně. Je to pro lidi pak dost blbé když se pořád něco mění.
Blbé to sice je, ale kdyby byla 4 na Burranově již od začátku, nic by se měnit nemuselo. S prohozením 20/4 souhlasím. Dvě souběžné linky z Kopce až na Malostranskou mi připadá jako zbytečnost, naopak spojení na metro C stále na Kopci postrádám. Dále se mi líbí návrh linky 21, nicméně posunul bych linku 21 o dva mosty most zpět proti proudu řeky.
Burranově

Musíte používat tenhle hnusnej výraz ??? :evil: :evil: :evil: :evil:

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 11.12.2005 21:20

jara píše:Takových to návrhů bylo už hodně. Ale myslím si že něco je tam dobré. Ale nevím proč prohazovat linky mezi sebou jako 4/20 prohodit barandov za kotlářku a opačně. Je to pro lidi pak dost blbé když se pořád něco mění.
Blbé to sice je, ale kdyby byla 4 na Burranově již od začátku, nic by se měnit nemuselo. S prohozením 20/4 souhlasím. Dvě souběžné linky z Kopce až na Malostranskou mi připadá jako zbytečnost, naopak spojení na metro C stále na Kopci postrádám. Dále se mi líbí návrh linky 21, nicméně posunul bych linku 21 o dva mosty most zpět proti proudu řeky.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 11.12.2005 20:18

Jan Tříska píše: Ahoj. Mám návrh na linkové vedení. Linky 1,2,3,7,8,9,10,11,16,17,18,19,22,25 a 26 beze změny. Linky 13,14 a 15 zrušeny.

4-Kubánské náměstí, ... , Anděl, Sídliště Baranndov
5-Sídliště Ďáblice, Palmovka, Pražská tržnice, Stross.nám., ... , Olšanské hřbitovy.
6-Palmovka, Ortenovo nám., Stross.nám., Masaryk.nádr., Václ.nám., Karlovo náměstí, po trase nynější 24, Radošovická.
12-Výstaviště, ... , Sídliště Baranndov.
20-Divoká Šárka, ... , Anděl, Kotlářka.
21-Laurová, Anděl, Újezd, Národní třída, ... , Levského.
23-Malovanka, ... , I.P.Pavlova, Nuselské schody, Čechovo náměstí.
24-Vozovna Kobylisy, Palmovka, Florenc, Masaryk.nádr., po trase linky 14, Sídliště Baranndov.

Snažil jsem se, aby se co nejvíce omezili souběhy linek jako 12 a 14, 15 a 25, a přitom všude byli zachovány kapacity cestujících + na některé linky jako 25 by se dali vozy ze zrušených linek, tady 15, protože kapacita solové 25 by nestačila.
Takových to návrhů bylo už hodně. Ale myslím si že něco je tam dobré. Ale nevím proč prohazovat linky mezi sebou jako 4/20 prohodit barandov za kotlářku a opačně. Je to pro lidi pak dost blbé když se pořád něco mění.

Jan Tříska

Návrh na linkové vedení TRAM hl.města Prahy

Příspěvek od Jan Tříska » 11.12.2005 20:08

Ahoj. Mám návrh na linkové vedení. Linky 1,2,3,7,8,9,10,11,16,17,18,19,22,25 a 26 beze změny. Linky 13,14 a 15 zrušeny.

4-Kubánské náměstí, ... , Anděl, Sídliště Baranndov
5-Sídliště Ďáblice, Palmovka, Pražská tržnice, Stross.nám., ... , Olšanské hřbitovy.
6-Palmovka, Ortenovo nám., Stross.nám., Masaryk.nádr., Václ.nám., Karlovo náměstí, po trase nynější 24, Radošovická.
12-Výstaviště, ... , Sídliště Baranndov.
20-Divoká Šárka, ... , Anděl, Kotlářka.
21-Laurová, Anděl, Újezd, Národní třída, ... , Levského.
23-Malovanka, ... , I.P.Pavlova, Nuselské schody, Čechovo náměstí.
24-Vozovna Kobylisy, Palmovka, Florenc, Masaryk.nádr., po trase linky 14, Sídliště Baranndov.

Snažil jsem se, aby se co nejvíce omezili souběhy linek jako 12 a 14, 15 a 25, a přitom všude byli zachovány kapacity cestujících + na některé linky jako 25 by se dali vozy ze zrušených linek, tady 15, protože kapacita solové 25 by nestačila.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 02.12.2005 15:09

na pěší zóně si každej může chodit kudy chce, tak proč uměle dělat fronty u přechodů, které tam nemají co dělat

Anděl je jedno z nejvytíženějších míst a pokud vím, tak tam nebyl žádný střet tramvaje s chodcem, takže to imho funguje

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 02.12.2005 15:02

radek31 píše:
-pěší zónu mi na ANdělu ani nepřipomínej, to je děs und hrůza. Bezdomovci, dále masa nakupujících lidí v nákupních centrech. Fůj.
bezdomovci na Andělu nemají s MHD nic společného, kde je halda nakupujících je i halda žebráků
nakupování - někde se nakoupit musí

mě se líbí, že tam bez nehod funguje v pohodě soužití hromady tramvají a opravdu velkého počtu chodců

chtělo by to akorát zrušit nesmyslné přechody pro chodce
Jasně zrušit přechody, ať ty lidi lítaj. :roll:

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 02.12.2005 14:54

-pěší zónu mi na ANdělu ani nepřipomínej, to je děs und hrůza. Bezdomovci, dále masa nakupujících lidí v nákupních centrech. Fůj.
bezdomovci na Andělu nemají s MHD nic společného, kde je halda nakupujících je i halda žebráků
nakupování - někde se nakoupit musí

mě se líbí, že tam bez nehod funguje v pohodě soužití hromady tramvají a opravdu velkého počtu chodců

chtělo by to akorát zrušit nesmyslné přechody pro chodce

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 02.12.2005 14:52

radek31 píše:
Martin-KT8D5.RN2P píše:Linkové vední (jaktotže ne 91 se ti nezdá, to je lv), ssz (ať je jakákoliv už), vozy (a neřikej, že ne ať už sjou to cedule venku nebo za sklem, teďka teda ten protekční Motol, je dejme tomu v pohodě). To ostatní chápu, ale spojil jsem to vše, jak říkám z nadsázky, nechci Ti křivdit. Na peníze jsou tu jiný experti a na přestávky taky. Tak si to tak neber... :wink:
cedule venku nebo za sklem - jsem jeden z mála, kterým je to opravdu ukradené, potvrdí kdokoliv, kdo mě zná
91 byla zvlášť, tak jsem jí psal zvlášť
ssz - kdybych si nemohl stěžovat na SSZ tak na co? :-)

podívej jedna věc je nadsázka a něco úplně jiného jsou tvé útočné příspěvky
nikdo není ideální, ale podle mě bys to neměl přehánět a na netu se chovat aspoň tak slušně jako v reálném životě - když se s někým bavíš, tak to přece nevypadá jako tvůj psaný projev, nebo se pletu?
Ale já tohle skutečně nemyslel zle,ale omlouvám se asi jsem přestřelil, tak přijmi moji omluvu. No a moje chování na netu? Jsem rázný a jsme rázný i v běžném životě. Někteří mě proto nemají rádi, moje radikální názory šotoušům nevoní. :wink:

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 02.12.2005 14:48

radek31 píše:já nemám potřebu se hádat
stačí psát konstruktivní příspěvky a nebude problém - viz. tvůj o budoucnosti dopravy, i když ne se vším souhlasím, tak není důvod kritizovat - fakt stačí se vyhnout osobním poznámkám

vlaky (mám je rád, ale neplatí mi v nich průkazka, takže nic pro mě)
tramvaje v centru - já si to dovedu představit, na Andělu pěkně funguje pěší zóna + tramvaje a i v centru by mi nevadila možnost jet tramvají, metro využívám spíš na delší trasy
interval v noci - určitě posílit tak do 1:45 a od 3:45
nízkopodlažky - imho to DPP bere vážně, v lednu chtějí mít už 5 KT-N v pravidelném provozu
počet zaměstnanců - počet řidičů stejný, propracované přestávky aby se obsloužilo víc vozů, souhlas s menším počtem administrativních prac.
Tak i já k jendotilvým bodům tedy :wink:
-vlaky, co třeba s-bahn, regiotram a podobně, příklad na Václaváku nastoupím a vylezu v Kolíně (to tady silně chybí)
-interval s tebou souhlasím, jen s výjimkou všechny linky by měly mít večer 15 minut a noční, jak píšeš, tak také, maximálně 20! Ale jinak souhlas.
-nízkopodlažnost, no to ani nekomentuji, takhle laxní přístup je napováženou, na to, že žijeme v hlavním městě, je vozvový park otřesný.
-počet zaměstnanců nebudu hodnotit, jelikož do toho ani malinko nevidím.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 02.12.2005 14:46

Martin-KT8D5.RN2P píše:Linkové vední (jaktotže ne 91 se ti nezdá, to je lv), ssz (ať je jakákoliv už), vozy (a neřikej, že ne ať už sjou to cedule venku nebo za sklem, teďka teda ten protekční Motol, je dejme tomu v pohodě). To ostatní chápu, ale spojil jsem to vše, jak říkám z nadsázky, nechci Ti křivdit. Na peníze jsou tu jiný experti a na přestávky taky. Tak si to tak neber... :wink:
cedule venku nebo za sklem - jsem jeden z mála, kterým je to opravdu ukradené, potvrdí kdokoliv, kdo mě zná
91 byla zvlášť, tak jsem jí psal zvlášť
ssz - kdybych si nemohl stěžovat na SSZ tak na co? :-)

podívej jedna věc je nadsázka a něco úplně jiného jsou tvé útočné příspěvky
nikdo není ideální, ale podle mě bys to neměl přehánět a na netu se chovat aspoň tak slušně jako v reálném životě - když se s někým bavíš, tak to přece nevypadá jako tvůj psaný projev, nebo se pletu?

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 02.12.2005 14:42

radek31 píše:
To nemá cenu s tebou. :roll: Radši, ale nejezdi s tramvají. Jelikož se ti nelíbí:
-plat (na to jsi přišel kde? já vždy psal, že plat je slušnej)
-ssz (není ideální)
-přestávky (na to jsi přišel jak?)
-ošacení (další lež, nikdy jsem nic takového nekritizoval)
-pracovní doba (?)
-linkové vedení (já jsem ten poslední co by něco takového řešil)
-vozy (v Motole to ujde)
-výhybky (co?)
-linka 91 ... (linka 91 je super, ale ne ve všední den)
sorry, ale aspoň nelži - možná to pro tebe bude těžké, ale zkus to

asi si mě s někým pleteš, protože většinu výše uvedeného jsem nikdy nekritizoval (a i kdyby tobě se zdá DPP tak ideální, že by ledacos nešlo zlepšit?)
To bylo psaný s nadsázkou, ale na co si tady doopravdy stěžoval, teda co mám ještě v paměti, neb, každej z Vás "profíků" se ksichtí na něco jiného. Takže to byla nadsázka. Ale:
Linkové vední (jaktotže ne 91 se ti nezdá, to je lv), ssz (ať je jakákoliv už), vozy (a neřikej, že ne ať už sjou to cedule venku nebo za sklem, teďka teda ten protekční Motol, je dejme tomu v pohodě). To ostatní chápu, ale spojil jsem to vše, jak říkám z nadsázky, nechci Ti křivdit. Na peníze jsou tu jiný experti a na přestávky taky. Tak si to tak neber... :wink:

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 02.12.2005 14:21

já nemám potřebu se hádat
stačí psát konstruktivní příspěvky a nebude problém - viz. tvůj o budoucnosti dopravy, i když ne se vším souhlasím, tak není důvod kritizovat - fakt stačí se vyhnout osobním poznámkám

vlaky (mám je rád, ale neplatí mi v nich průkazka, takže nic pro mě)
tramvaje v centru - já si to dovedu představit, na Andělu pěkně funguje pěší zóna + tramvaje a i v centru by mi nevadila možnost jet tramvají, metro využívám spíš na delší trasy
interval v noci - určitě posílit tak do 1:45 a od 3:45
nízkopodlažky - imho to DPP bere vážně, v lednu chtějí mít už 5 KT-N v pravidelném provozu
počet zaměstnanců - počet řidičů stejný, propracované přestávky aby se obsloužilo víc vozů, souhlas s menším počtem administrativních prac.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 02.12.2005 14:14

To nemá cenu s tebou. :roll: Radši, ale nejezdi s tramvají. Jelikož se ti nelíbí:
-plat (na to jsi přišel kde? já vždy psal, že plat je slušnej)
-ssz (není ideální)
-přestávky (na to jsi přišel jak?)
-ošacení (další lež, nikdy jsem nic takového nekritizoval)
-pracovní doba (?)
-linkové vedení (já jsem ten poslední co by něco takového řešil)
-vozy (v Motole to ujde)
-výhybky (co?)
-linka 91 ... (linka 91 je super, ale ne ve všední den)
sorry, ale aspoň nelži - možná to pro tebe bude těžké, ale zkus to

asi si mě s někým pleteš, protože většinu výše uvedeného jsem nikdy nekritizoval (a i kdyby tobě se zdá DPP tak ideální, že by ledacos nešlo zlepšit?)
Naposledy upravil(a) radek31 dne 02.12.2005 14:35, celkem upraveno 3 x.

Odpovědět