Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Grossák » 24.4.2014 21:37

Plzeňskou mezi Andělem a Bertramkou jsem zkusil dnes dopoledne (tam a zpět) a v pohodě. Ještě se tam podívám. Ale prověřovalo se i přes kamery a nic. Jediné hmatatelné je to, že tam ústředna občas vypouští tunely. Dušují se, že nárazově.
Arbesák i Nádražní - Vltavská na TRAM měřitelně nereagují. Je to jen taková hra. Na Zborovské se někdy vkládá fáze, ale neřeší, jestli to ta tramvaj má šanci vůbec využít. Na Arbesáku, který je asi nejhorší, se trochu dávají věci do pohybu v rámci chystané RTT.
Ptg u 15T se průběžně řeší. Už se hodně kontaktů posunulo. O Sibeliově nevím, podíváme se na to.
Jaká Poliklinika?
Co je LED sloupek?
Díky.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 23.4.2014 11:51

Napadlo někoho, že 15T se na některých místech předčasně detekují díky umístění PTG?
Sice se na ta místa snažím myslet, ale i tak...
Sobota a úterý brigádnická 18, Sibeliova DC, navolí se při stání v zastávce, pokud zapomenu nechat si tam metr.
No a světla mě stihnou odhlásit a dát na stůj, ač jsem teprva kousek za stopčárou. Další kola už jsem si dal v zastávce pozor a na stůj u octárny jsem nereagoval, protože jsou asi 4 metry za stopčárou a vyklízečka na projetí rychlostí 15 tak nějak OK.
Protože bych tam zůstal stát nepřihlášený skoro 2 minuty.

Další případy, SSZ u Polikliniky (ale tam už jsem dlouho nebyl) a chápu že tam je na včasnou inicializaci SSZ málo místa a poloha PTG u 15T a T3 dost odlišná, holt nesmíme zastavovat tak daleko. Také mě to odhlásilo z jednokolejky na Malostranském nám.

Je fakt, že se s tím dá počítat a stavět jako u LED sloupků, 3 metry před nima... Jen na Staroměstské DC LED sloupek přejíždím.
Jakoby ty diody nemohly bejt jenom ve směru od kolejí... Ale to už je jiné téma.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 23.4.2014 10:01

Smichov nefunguje nikde! Arbesak je na prd kvuli kolone u koleji, obcas mi prijde, ze podrzi volno pro nasledny vlak. Dale Lidicka ma sice obcas to volno navic po odboceni a to celkem slape, ale protoze ho dava jen obcas, da se tam nechtune vykysat, neni problem 2 soupravy z obou stran, zvlast diky zastavce a popojizdejici kolone v ni to povazuji za velmi nestastne reseni cele zastavky/krizovatky. Vltavska je v norme, bo se tam da dosourat, nebo naopak pridat a tak nejak tam neni problem postat. A ano Andel-Bertramka ma DLOUHODOBE rozladenou koordinaci. Dlouhodobe asi 2 roky a jak jiz bylo zmineno, dochazi k provozne velmi neprijemnym situacim, protoze clovek nikdy nevi, ktere SSZ mu nevyjde.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 22.4.2014 23:45

Preference MHD na Malém smíchovském okruhu na žádném SSZ nefunguje (včetně Tomáškovy). Kdysi někde něco bylo, ale to bylo právě s okruhem zlikvidováno. Následky pociťujeme stále. Ale v úseku Anděl - Bertramka byla vždy zajištěna koordinace. Dotaz: platí stále, že nefunguje a je to již dlouhodobý stav?
Horní Mírák umí jedinou věc. O 6 sekund prodloužit volno pro TRAM, a to často i v případech, kdy to volno TRAM stejně nemůže stihnout, takže to akorát zdržuje ostatní. To, že se tam zrušilo odložení začátku volna ZC neberu jako zlepšení, protože se to odstojí na Blanické. A záseky (propady cyklu) se STŮJ cca 90 sekund jsem tam pozoroval také. Děje se to odhadem 1x za 20 minut. Mám to i natočené. Pak to umí zbytečně ukončit volno před druhou tramvají ZC, ačkoli auta ještě nejedou...
Na Výtoni je světelná závora, ale funguje jen pro vjezd, ze kterého TRAM přijela. Na rozdíl od Palachu jsou zde dobré rozhledové poměry, takže každý řidič (TRAM i auta) se může rozhodnout, zdali pojede, nebo ne. Doporučuji zvažovat dle situace.

Gregory
Uživatel

Příspěvek od Gregory » 12.4.2014 13:07

Nebylo by možno něco udělat se SSZ na Výtoni, aby linka od Albertova nenajížděla do zastávky současně s tramvají od Modřan a obráceně. Jedu od Modřan, mám na volno a od Albertova najíždí sedmička a mám na výběr, najet do křižovatky a ucpat ji, anebo si nechat utéct světla pod viaduktem. Raději nechávám utéct světla, nechci být za blbce, kdyby se náhodou v zastávce něco stalo a já ucpal křižovatku...

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 09.4.2014 17:20

Že by další volání po návratu kolejí do Koněvky a k Bulharu? Před časem na tý samý křížovatce svítil pro změnu stromek "rovně" ve směru od Spojovací. :D

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 09.4.2014 10:42

Ještě to chtělo výhybku vlevo a je to dokonalé :)

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 09.4.2014 10:02

[Humor]Preference vymazlená k dokonalosti http://josef.chodounsky.cz/Fotky/Fotopo ... Ohrada.jpg Jen se na tu odbočující tramvaj bude čekat trochu déle...[/Humor]

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 03.4.2014 9:11

Jak se to tam pred 2 lety sesypalo, tak uz to nikdy nikdo nedal do puvodniho stavu :-(
Jinak horni Mirak je fajnej, ale ma obcas solidni, tipuju mozna 60ti sekundovy zasek. Zelena od Rumunske na vecne casy a tohle kouzlo umi, i kdyz auta stoji na tom prechodu u Americke. To je nejakej restart??

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 02.4.2014 21:39

Účel nechám bez komentáře :lol: Jinak sirén a modrých majáků tu mám taky dost - nepamatuju si týden, kdy by nehořelo v bývalé tiskárně a.k.a. smíchovském Bronxu :( Ale jo, stačilo by sladit preferenci, jen jsem se nechal unést tím, že to tam znám líp než jen z výletu, a neskutečně mě to ssštve :evil:

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 02.4.2014 20:20

9001 píše:Záleží za jakým účelem tam jsi :D. Já bych se asi z okna nedival :lol: :lol:
=D>
kruťák píše: Po 19. hodině provoz klesá na minimum a opravdu nechápu, proč mám celou noc poslouchat jak tramvaje zpomalujou (většinou i klapou bačkorama), aby se o 10 sekund pozdějc zase rozjížděly. Přes den, když se přes Tomáškovu "otáčej" auta, tak ať to pro mě za mě jede, aspoň to nikdo nestočí přímo pod tramvaj, ale v čase 19-6 je podle mě zbytečné.
Kino nekončí v 19 hodin. Ale pokud místo klepání bačkor chceš slušet sirénu a vidět modrý maják, nic proti gustu. Bydlel jsem dost dlouho na x Střelničná/Davídkova a nejvíc ran bylo od levého odbočení a kupodivu v noci kdy je malý provoz.
Myslím, že nejlepší řešení je poladit preferenci.

Láďa
Uživatel

Příspěvek od Láďa » 02.4.2014 19:22

Když jedu přes SSZ Plzeňská x Tomáškova, tak většinou do Tomáškovi nic nejde (max. 1, zcela vyjímečně 2 auta), jen se kaštanstvo diví, proč je zelená, auta jedou a tramvaj stojí. Situace ráno ZC kolem 7:45.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 02.4.2014 18:22

kruťák píše:
9001 píše:věřím, že i v 10 večer je dost lidí co bude chtít do Mrázovky.
Věřit je málo, možná s takovou myšlenou bylo toto SSZ vztyčeno, ale realita je jiná. Zkus si tam stoupnout a uvidíš, kolik aut tam fakt jede. Klidně už v 8 večer. Budou to jednotky. Věř mně, koukám na to z okna minimálně 3 dny v týdnu :wink:
Záleží za jakým účelem tam jsi :D. Já bych se asi z okna nedival :lol: :lol:

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 02.4.2014 17:57

9001 píše:věřím, že i v 10 večer je dost lidí co bude chtít do Mrázovky.
Věřit je málo, možná s takovou myšlenou bylo toto SSZ vztyčeno, ale realita je jiná. Zkus si tam stoupnout a uvidíš, kolik aut tam fakt jede. Klidně už v 8 večer. Budou to jednotky. Věř mně, koukám na to z okna minimálně 3 dny v týdnu :wink:

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 02.4.2014 16:58

kruťák píše:Ano, mluvím o Plzeňské x Tomáškově. No nevim, můj názor je, že SSZ by mělo regulovat provoz jen tam, kde je velký "neuspořádaný" provoz, což mi zrovna tady nepřijde. Po 19. hodině provoz klesá na minimum a opravdu nechápu, proč mám celou noc poslouchat jak tramvaje zpomalujou (většinou i klapou bačkorama), aby se o 10 sekund pozdějc zase rozjížděly. Přes den, když se přes Tomáškovu "otáčej" auta, tak ať to pro mě za mě jede, aspoň to nikdo nestočí přímo pod tramvaj, ale v čase 19-6 je podle mě zbytečné.
Doba je trochu jiná. Lidé z OC budou nejspíš tvořit 95% otáčení přes tuto ulici a věřím, že i v 10 večer je dost lidí co bude chtít do Mrázovky.

Odpovědět