Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
Ano, mluvím o Plzeňské x Tomáškově. No nevim, můj názor je, že SSZ by mělo regulovat provoz jen tam, kde je velký "neuspořádaný" provoz, což mi zrovna tady nepřijde. Po 19. hodině provoz klesá na minimum a opravdu nechápu, proč mám celou noc poslouchat jak tramvaje zpomalujou (většinou i klapou bačkorama), aby se o 10 sekund pozdějc zase rozjížděly. Přes den, když se přes Tomáškovu "otáčej" auta, tak ať to pro mě za mě jede, aspoň to nikdo nestočí přímo pod tramvaj, ale v čase 19-6 je podle mě zbytečné.
-
gabuliatko
- Uživatel
Nevím přesně o jakých světlech se mluví, ale ty co auta odbočují vlevo jakoby malý Smíchovský okruh, (Plzeňská x Tomáškova) ty bych nevypínal.kruťák píše:Vzhledem k tomu, že přímo nad touto SSZ už cca rok příležitostně bydlim, bych spíš řekl, že to tam je rozhozeno už mnohem déle. Super je třeba v 11 v noci když jede od Anděla jedno auto a jedna tramvaj, tak oběma padne stůj před nosem, pustí to přechod (=nikoho), potom auta vlevo (=nikoho), potom občas znova přechod a potom teprv volno rovně. Ideální kandidát na vypnutí po 19. hodině.parrot píše:Cca 3 týdny je rozházená synchronizace světel mezi Andělem a Bertramkou.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že přímo nad touto SSZ už cca rok příležitostně bydlim, bych spíš řekl, že to tam je rozhozeno už mnohem déle. Super je třeba v 11 v noci když jede od Anděla jedno auto a jedna tramvaj, tak oběma padne stůj před nosem, pustí to přechod (=nikoho), potom auta vlevo (=nikoho), potom občas znova přechod a potom teprv volno rovně. Ideální kandidát na vypnutí po 19. hodině.parrot píše:Cca 3 týdny je rozházená synchronizace světel mezi Andělem a Bertramkou.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Albertov jsem pochopil-probehla uprava, kdy bylo tusim volno vlevo a sipka rovne a na navoleni teprve padala zelena a volno rovne. Auta co chtela vlevo tak postavala a blokovala ty co chteli rovne, a ti je objizdeli pres plnou zleva. Dneska sice hrozi "uzina" , ale je bezne celovolno a tak IAD bez problémů odteka a po navoleni pada volno primo a cervena jen se sipkoi primo, coz chrání i ty tram primo, aby to tam nekdo nevohnul. Ja myslim, ze úprava ku prospechu! Davam 2 za tu uzinu, ale fajne.
Jinak Spojovací je opravdu vylepšená, padá to krásně, davam 1*. Dekuji kouzelnikum!
Jinak Spojovací je opravdu vylepšená, padá to krásně, davam 1*. Dekuji kouzelnikum!
- Bobik
- Uživatel
Ta auta tam najížděla i o 107 i když to zapytlované nebylo. Jedinou změnou je, že teď tam najíždí legálně.parrot píše:Na ty zapytlované zemafory na Albertově jsem také koukal, auta tam najíždějí o 106.
Na ty zapytlované zemafory na Albertově jsem také koukal, auta tam najíždějí o 106. Zapytlované je to tam už ale nějakých 14 dní a možná i víc. Nemůže to třeba souviset s nějakou chystanou prací na vozovce?
Jinak to jsem ještě nikdo z nás nenapsal. Cca 3 týdny je rozházená synchronizace světel mezi Andělem a Bertramkou. Nahoru zastavují vláčky postupně na všech 4 světlech a dolů Bertramka občas pouští i po 2 minutách. Za dnešek jsem s 9 viděl že mezi volnem pro tram, kdy předemnou zmizela l. 10, padl 2x přechod pro chodce. Tu linku 10 jsem ale dojel čekající na posledních světlech před Andělem, takže jsem o nic nepřišel (kromě 3 minut zpoždění
).
Jinak moc chválím novou svižnou úpravu na Spojovací

Jinak to jsem ještě nikdo z nás nenapsal. Cca 3 týdny je rozházená synchronizace světel mezi Andělem a Bertramkou. Nahoru zastavují vláčky postupně na všech 4 světlech a dolů Bertramka občas pouští i po 2 minutách. Za dnešek jsem s 9 viděl že mezi volnem pro tram, kdy předemnou zmizela l. 10, padl 2x přechod pro chodce. Tu linku 10 jsem ale dojel čekající na posledních světlech před Andělem, takže jsem o nic nepřišel (kromě 3 minut zpoždění
Jinak moc chválím novou svižnou úpravu na Spojovací
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mě se zdá, že tam trochu upravili řídící logiku SSZ, tak že se ta "úžina" chrání volnem na druhém semaforu. A teprve až se tram navolí do výhybky to padá na volno pro 6/18/24 + šipka rovně. Pro 7 je postaveno společně s autama.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tohle by mohl.vědět MŠ: Proč byly na Albertově DC zapytlovány semafory co bránily najetí IAD společně s tram do úžiny u kostela? 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hura, na Dlabacove opet preference. Tedy "hura" alespon proti 2 mesicum pevneho cyklu.
- Bobik
- Uživatel
Výborně, výborně, chválím. Apropó - v které pětiletce budou skutečně fyzicky vypnuty?Martin Šubrt píše: Dnes byl k vypnutí v noci odeslán seznam dalších 20 křižovatek. To už máme 50. A snad to bude přibývat.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja myslim, ze mezi predvolebnimi napady patri tento mezi ty vyjimecne uzitecne...kdyz se zadari 
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo ták! Takže oni zapli křižovatky, aby v rámci "vypínací akce" mohli vykázat, že je zase vypnuli
Ale jo, dobrá práce
(když se zadaří).
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Snad na něj brzo dojde. Dnes byl k vypnutí v noci odeslán seznam dalších 20 křižovatek. To už máme 50. A snad to bude přibývat
.
-
Filip
SSZ na Kubánském náměstí v provozu i v noci, proč ?
Včera jsem odjížděl z Kubáně o 90 sekund pozdě po 23:30
Včera jsem odjížděl z Kubáně o 90 sekund pozdě po 23:30
- Bobik
- Uživatel
Kdo zase krucinál zapomněl na noc vypnout SSZ Kubánské nám. a V Olšinách x Ruská (druhý konec zast. Průběžná)? Jako doopravdy to není vtipný, že to tam svítí celou noc. 
(už asi týden)
(už asi týden)