Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
KM

Příspěvek od KM » 31.8.2005 9:05

Scoffer:Je to potřeba neustále vyvracet, protože 100x opakovaná lež se stává pravdou a 100x nic umořilo osla: 25 nejezdí narvaná.
Lidi, kteří přijedou metrem na Vlt. a jedou na Kamenickou a výše odveze v pohodě 26. Zdaleka nejezdí plná. Většinu lidí na Vlt. tvoří lidé od Tržnice a ti odjedou Xkama až na Stross. Problém může být jedině s čekáním v so,ne a večer - 3 metra na jednu tramvaj. To pak každý rád vleze i na 1 stanici do X.
Ale udivuje mě, že se nejezdí na Trojskou - 5 v KT a přes Vlt. by řešila oba problémy a že 12 není spojena s 19. Ale osobně se mi jinak líbí styl linkových vedení při výlukách po transformaci, působí to jako kdyby se někdo/něco opravdu změnilo.
Syrda: Nejsou peníze. Jen na výluku.

scoffer
Uživatel

Příspěvek od scoffer » 30.8.2005 21:05

Proxi:
Stross je v dochazkove vzdalenosti, ale treba Kamenicka uz ne... Tam bud narvanou 26 nebo pesky nebo s prestupem... Myslim, ze je uz dost nasr***** lidi na narvanou 25 v solu a tedka to Dopravni podnik jeste dorazi. Msta za to, ze chtela Praha 7 linku 15 pokracuje :roll:

Syrda
Uživatel

Příspěvek od Syrda » 30.8.2005 17:14

Jak by vypadalo vedení l. 24: Vychovatelna - Palmovka - Želivského - Strašnická - Otakarova - Karlovo nám.ěstí - Masarykovo nádraží - Vltavská - Výstaviště - Hercovka. Přes Vltavskou to beru pro zhoršenou průjezdnost vozů KT u Letenského tunelu. Úsek Nad Trójou - Hercovka bude provozován obousměrně po koleji z centra. Pokud by Karlín nutně potřeboval 2 tram linky tak se navrhuju z Palmovky protáhnout 12 na Florenc. Díky tomu 19 může zůstat doma. Ostatní vedení beze změny.

Radši spojím 2 linky než obě ukončovat kdoví kde (a zvášť co si někteří autoří link. vedení oblíbili jednosměrné objezdy bloku a na 1 jediné konečné stejně používají tu nejkratší kolej.). Bezp. přestávky jedině, že řidič na konečné si počká na další spoj (ten jeho odveze kolega z předchozího spoje) - viz přestávky v metru. Svačiny by se pak mohly udělat buď "svačinářem" anebo odstavením vozu do zadní části úvratě - viz Brno - býv. konečná v Líšni.

- Jo bude ta velká reko Štefánikova mostu? V přehledu letošních výluk ji nevidím. Nebo je odstrčená na jindy (až budou prachy?).
- Ta zastávka v ul. Hládkov tam byla nebo ji dali až na výluku?

KM

Příspěvek od KM » 30.8.2005 14:25

Proxi, co kdybys vymýšlel, co lze? :-) O 14 nikdo nemluvil, bez 8 by to holt po dobu výluky na NR vydrželi a 5 stejně nemá jiný úkol než 26 posilovat. 5/26 je jako 23/22.
Jinak ale dopravní výchova je na místě. Vůbec bych tvoji variantu DV nepovažoval za něco zvláštního. i když řada šotoušů se z možnosti "docházková vzdálenost" asi po***e.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 30.8.2005 13:22

KM píše:Stačilo by 5 nebo 8 odklonit přes Hlávkův most a bylo by. Na Rev. plně stačí 2 linky jak se opakovaně prokazuje. Ale ona X-1 i X-5 jezdí až na Stross, tak to tak dramatické nebude.
Linka 8 nelze, protože karlínští kapsáři by neměli přímé spojení do svých oblíbených obchodních domů Kotva a Bílá Labuť.
Linka 14 nelze, protože ta nabízí spojení VN - NR a supluje jednu nadbytečnou (a proto zrušenou) trať v centru Prahy.
Linka 5 by se dostala do souběhu s d-26, ale možná bych tady uznal výjimku.

Trocha dopravní výchovy: Cestující místo Vltavské budou přesedat na Holešovicích nebo si uvědomí, že Vltavská - Stross je v docházkové vzdálenosti. :|

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 30.8.2005 13:12

ta 25 na VL by vůbec nebyla od věci. 1xT (ke KMově radosti) by se na trianglu v pohodě otočilo. cestující by to vysypalo na stanici směr tržnice, pak by přišlo couvání směr Hlávkův most (nástupní), což by bylo při koliznosti pouze s linkou 26 směr liboc v pohodě. rozhodně lepší než jediná linka po osmi minutách. a navíc by ta 25 byla prázdná, narozdíl od standardního stavu.
bezpečnostní opatření: zastávka u metra směr tržnice zkrácena na 1xT (odzadu), zábradlí mezi chodníkem a obloukem most-tržnice. dokonce by se do tohoto oblouku vešlo další 1xT vyčkávající na odjezd z konečné 8-)

scoffer
Uživatel

Příspěvek od scoffer » 30.8.2005 10:13

KM:
triangl? To bych hctel videt jak by se tam couvalo, kdyz tam jedi jeste pravidelna 26 :lol: Ale jinak souhlas, ze by stacilo 8 vest pres Hlavkuv most. Myslim, ze autobusy moc nepomuzou, kdo by jel z Vltavske na Stross a tam zas prestupoval, kdyz vetsina lidi jede na Letenske nám., Spartu.

scoffer
Uživatel

Příspěvek od scoffer » 30.8.2005 10:10

PEPA:
Psal jsem, ze 1 normalne, takze KT jenom na 24 a 25:-)

KM

Příspěvek od KM » 30.8.2005 9:57

Béďa Trávníček píše:[1) Jak tohle můžeš napsat? Ona je 25 taky vlastně vedená směrem na západ stejně jako linka 9, akorát jedna je v údolí a druhá na kopci.

2) Včéra jsem se odpoledne do 25 nenarval ani na Libeňáku ani na Štrossu, takže nevím kdes vzal že jezdí prázdná.
Možná to je jen provokace k nějaké silnější výměně názorů a já ***** se chytil, ale oboje jsou nemysly... 8-)
Inu ta 9 a 25 nemají ten přestupní bod Hradčanská. Ostatně 18 na ČV taky už jezdila.
Stále dokola: Jednou za odpoledne nastane situace, kdy 25 přijede z konvoje tramvají 1,3,5,25 jako první. Smůla. Kdykoliv přijede za čímkoliv, je max. na st. 4.

KM

Příspěvek od KM » 30.8.2005 9:54

scoffer píše:Jsem zvedavej na situaci na Vltavske od 1.9. Jedina linka 26 smer Letna.... Taky tam mohli dat kalifornan, 25 ukoncena na Vltavske, 1 normalne na Spojovaci a v useku Vychovatelna - Palmovka nejaka 30... Predpokladam, ze by KT na 1,24 a 25 nebyly....
Stačilo by 5 nebo 8 odklonit přes Hlávkův most a bylo by. Na Rev. plně stačí 2 linky jak se opakovaně prokazuje. Ale ona X-1 i X-5 jezdí až na Stross, tak to tak dramatické nebude.
Kaliforňan? Když je tam triangl? :-)

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 30.8.2005 9:53

scoffer píše:Jsem zvedavej na situaci na Vltavske od 1.9. Jedina linka 26 smer Letna.... Taky tam mohli dat kalifornan, 25 ukoncena na Vltavske, 1 normalne na Spojovaci a v useku Vychovatelna - Palmovka nejaka 30... Predpokladam, ze by KT na 1,24 a 25 nebyly....
Tak ty nejdřív by jsi dal 25 na kaliforňana na Vltavskou a pak píšeš že by na 25 KT nebyly... To jako pak bude řidič jezdit přes půlku města na krabičku? A nebo to bude jednosměrná linka?

scoffer

Příspěvek od scoffer » 30.8.2005 9:49

Jsem zvedavej na situaci na Vltavske od 1.9. Jedina linka 26 smer Letna.... Taky tam mohli dat kalifornan, 25 ukoncena na Vltavske, 1 normalne na Spojovaci a v useku Vychovatelna - Palmovka nejaka 30... Predpokladam, ze by KT na 1,24 a 25 nebyly....

Béďa Trávníček

Příspěvek od Béďa Trávníček » 30.8.2005 9:48

KM píše: 20: Co je na ní novýho? 2/3 trasy s 12 a pak jako 18, jen "o ulici níž".
Pozn.: Přecpaná 25 je stejná fáma jako přecpaná 119 (to je zas z jiné diskuse :-) )
1) Jak tohle můžeš napsat? Ona je 25 taky vlastně vedená směrem na západ stejně jako linka 9, akorát jedna je v údolí a druhá na kopci.

2) Včéra jsem se odpoledne do 25 nenarval ani na Libeňáku ani na Štrossu, takže nevím kdes vzal že jezdí prázdná.
Možná to je jen provokace k nějaké silnější výměně názorů a já ***** se chytil, ale oboje jsou nemysly... 8-)

KM

Příspěvek od KM » 30.8.2005 9:30

Pawel:
KO: No v době výluky ano, ale normální stav je dvojice a sólo.
20: Co je na ní novýho? 2/3 trasy s 12 a pak jako 18, jen "o ulici níž".
15/25 Nedělejme si iluze o tangentě. Oni se ti lidé cestou několikrát vymění.
11: ale to by znamenalo nárůst vozů i vozokm, kdežto roztržení dvojic na 25 a vytvoření sól 15/25 znamenalo jen nárůst řidičů, čili to co odbory zajímá aby byl klid.
Pozn.: Přecpaná 25 je stejná fáma jako přecpaná 119 (to je zas z jiné diskuse :-) )

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 29.8.2005 18:39

KM:
díky za přátelský tón:)) nicméně ti pochopitelně budu oponovat, tagže..
ad 0) to není selektivní přístup - přestup tram-A-12 nebo 26-18-12 je rozhodně něco jinýho než tram-tram s širokou paletou linek
ad 1) ok, 20 je ovšem obdobně průkopnická, jen v jiné oblasti a navíc v rámci staré kolejové sítě (x oblouk na Strossu)
ad 2) do KO jezdí de facto soupravy stále. na BH nikoliv, jestli se tím ale ušetřilo tolik vozokm, to nevím. na poslední dvě zastávky je vzduchovozič vše, včetně metra. pokud existuje nějaká linka/trať, která by byla plná až do konečné stanice, znamená to, že je třeba ji prodloužit (C na Ládví, A na ČV, dříve např. TT do sídl.Řepy)
ad 2a) pokud je potřeba víc potřebných řidičů, jsou tady linky vhodnější, které netvoří tangentu typu HR-VL-PLM, např. jedenáctce by sóla v int. 4 min. bodla
ad 3) souhlas s 9001 a jeden příklad za všechny - dnes po poledni jsem čekal na 15/25 na Strossu směr Břevnoff 14 minut.
místo prodloužený 23 mám směrem dc aspoň 25+23. ale jinak já spojení na Letnou používám hodně a dvou linek si vážím, ale zároveň vím, že je to neudržitelné...nejen proto, že 25 je výsměch všem lidem, co si v ní štípaj lístek, když se ráno na Bělohorský nebo odpoledne na Letný skoro nedostanou ke strojku, ale i proto, že dvě sólo linky na výše popisované tangentě jsou zkrátka nesmysl.

Odpovědět