Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
218
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 218 » 20.6.2005 18:32

Když už jsem nakousl tu 13 - to je ještě impotentnější linka :-). Nejsem sice obecně proti napáječům, ale co je moc, to je moc :-).

13 - Sídl. Barrandov - Anděl - Sídl. Řepy (to by si možná zasloužilo i 2×T3, provoz ve špičkách)

vykompenzováno
- 12/20 trvale Smíchovské nádraží
- 7 trvale na Kotlářku
(možná zkrátit i 4)

218
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 218 » 20.6.2005 18:27

MŠ: Máte pravdu, že ta moje 5 asi nepůjde použít pro spojení Žižkov - Vinohrady (chybí oblouk na Floře), což mě sice napadlo taky, ale normální cestující by to as i stejně moc nevyužil. Holt by takhle ta linka sloužila pro místní obsluhu v relacích Žižkov-Želivského a Želivského-Muzeum-Zvonařka. Nedovedu odhadnout nárůst vozokm, ale nebyl by snad tak markantní aby to magistrát nerozdýchal (pro KM: kdyžtak by se to vykompenzovalo zrušením 13 ;-)).

Obecně, současná 5 mi přijde vůbec taková "impotentní" :-). Možná by jí neškodilo prodloužení po Trojské nahoru - samozřejmě výměnou za 14 nebo 17.

kocour

Příspěvek od kocour » 20.6.2005 16:14

P.S.: Kočkovitá šelmička svou identitu netají ... ale tradice je tradice

kocour

Příspěvek od kocour » 20.6.2005 16:11

KM píše:ad MŠ: Vy pořád nějak nechápete tu úlohu tramvají: MÍSTNÍ DOPRAVA! Pro transvinohradské, nebo dokonce meziobvodní cesty je tam metro. METRO! ...
Hezká T E O R I E ...

KM

Příspěvek od KM » 20.6.2005 15:37

Martin Šubrt píše:[Vidíš, i já pečlivě pracuju na zavedení tvých minibusíků a nestahuju se do ulity a nekopu kolem sebe, když mi zatím neprošly tramvajky :-).
Říká se tomu zmoudření a smíření se s realitou :-)
ad navíc Pawel: LV... Já myslel že je to nějaké nechtěné prozrazení identity jisté kočkovité šelmičky :twisted: :twisted: :twisted:

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 20.6.2005 15:28

aha, LV=linkové vedení. to jsou mi ale zkratky:))
mě by ale spíš zajímalo, co se nám chystá na září. ale pochybuju, že to ví sám ropid...

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 20.6.2005 15:28

KM píše:MŠ: Viděl, ale moc moudrej jsem z toho nebyl. Teď jsem tamtudy nedávno chodil a konstatoval jsem, že by se muselo změnit hodně jednosměrek a překopat pár prahů aby to šlo smysluplně zavést.
Taky jsem z toho moudrej nebyl, s šéfem odboru dopravy a místostarostou jsme řešili úplně něco jiného. Aby to bylo funkční a užitečné a ne přehnané. A počet busů byl v řádu 5 - 10 maximálně, na Václavák podélně si to odbor dopravy P1 nepřál atd. Tohle, co bylo v novinách je hrozná kravina, naštěstí teprve k diskusi :-). Vidíš, i já pečlivě pracuju na zavedení tvých minibusíků a nestahuju se do ulity a nekopu kolem sebe, kdyžmi zatím neprošly tramvajky :-).

KM

Příspěvek od KM » 20.6.2005 15:19

MŠ: Viděl, ale moc moudrej jsem z toho nebyl. Teď jsem tamtudy nedávno chodil a konstatoval jsem, že by se muselo změnit hodně jednosměrek a překopat pár prahů aby to šlo smysluplně zavést.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 20.6.2005 15:11

KM píše:MŠ: No jen aby se neukázalo, že by na to stačily dva minibusíky. :P
(jo, to moje v předchozím příspěvku vykání byl překlep, pozoruji, že se mi to občas děje...:-) )
V pohodě, taky mám občas tendenci ti vykat, protože jsi pro mě tak výrazná oponentská autorita :lol: Jeslipak jsi viděl návrh linek minibusů v centru, tuším aktivita radního Dvořáka na Praze 1, v novinách minulý týden :-). Zdůrazňuju, že s těmi linkami z novin nemám nic společného, na odboru dopravy P1 se projednávalo něco poněkud méně idiotského :-). AHA, TAK KOUKÁM, ŽE SEM PETR TEN ČLÁNEK UŽ DAL :-)

KM

Příspěvek od KM » 20.6.2005 15:10

Martin Šubrt píše:[Ještě dodatek, na Vinohradské od Šumavské po Španělskou je metro kde? A tramvaj jede kam? Místní obsluhu chápete jak? Že si zajedu na Jiřák a do metra, či dojdu do strašně hluboký díry na Míráku, nebo se proběhnu spletí podchodů u Muzea?
Všechny tyto možnosti jsou rovnocenné a každá je vhodná pro určitý směr. Dohromady pak tvoří docela slušnou nabídku možností. Ještě se taky dá jít pěšky. A zapomněls na 135 se TŘEMI zastávkami. Španělská je NA metru, o tom není pochyb. Zbytečně to dramatizuješ, ono je to tam skutečně všechno na pěší docházku a ne na soupravy 2xT3 co 8 minut a obrovské investice.

KM

Příspěvek od KM » 20.6.2005 15:05

MŠ: No jen aby se neukázalo, že by na to stačily dva minibusíky. :P
(jo, to moje v předchozím příspěvku vykání byl překlep, pozoruji, že se mi to občas děje...:-) )
Pajda: Pravda pravdoucí a to ještě jezdily busy (a trolejbusy) příčně NM-Ohrada. Asi se změnily přepravní proudy. No a holt přibylo aut, a vejít se tam musí všichni. Časy se mění.
To je právě to, co mnozí nějak nechtějí pochopit (teď nemyslím tebe , ale obecně) - po Vinohr. 4-5 linek, tři-čtyři linky po Slezské, dvě po Korunní - a pak se ptají: Kam ti lidé zmizeli? Musíme to zavést znova!!! No a nedovedou pochopit, že "zmizeli" do metra a do IAD a že prostě zájem se změnil.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 20.6.2005 15:01

KM píše:ad MŠ: Vy pořád nějak nechápete tu úlohu tramvají: MÍSTNÍ DOPRAVA! Pro transvinohradské, nebo dokonce meziobvodní cesty je tam metro. METRO! Že vy jste měl ve škole nějakou starou učebnici? :P
Ještě dodatek, na Vinohradské od Šumavské po Španělskou je metro kde? A tramvaj jede kam? Místní obsluhu chápete jak? Že si zajedu na Jiřák a do metra, či dojdu do strašně hluboký díry na Míráku, nebo se proběhnu spletí podchodů u Muzea?

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 20.6.2005 14:57

KM píše:ad MŠ: Vy pořád nějak nechápete tu úlohu tramvají: MÍSTNÍ DOPRAVA! Pro transvinohradské, nebo dokonce meziobvodní cesty je tam metro. METRO! Že vy jste měl ve škole nějakou starou učebnici? :P
Místní obsluha může ale klidně vzniknout i díky dobře navržené síti linek, které zároveň místo obslouží a zároveň spojí s dalším :-). Uvidíš, že moje LV se bude tímhle řídit :-). Učebnici jsem povětšinou neměl žádnou :-) Jsem samouk z pražských ulic. Taky je návrh LV věcí priorit. Někde mám silnou zátěž na spojení míst A a B a musím tam poslat vozy. Až budu mít koleje v centru a vozy ve dvou dalších vozovnách, můžu si hrát s podobnou místní obsluhou až do alelujá. Mimochodem, ten nápad jsem nijak nezatratil, jen jsem přidal další podobné :-).

Pajda
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajda » 20.6.2005 14:54

Na Královských Vinohradech jsem bydlel celé dětství a pamatuju i výstavbu metra a rekonstrukce TT na Vinohradské. (Nejdříve vložené panely a pak BKV)
TT na Vinohradské je využívána i částí Žižkova, pro kterou by Korunní už byla nesmyslně daleko. Tramvaje na Vinohradské obvykle jezdí a vždy jezdily více obsazené než po Korunní.
V dřívějších dobách byla na Slezské trolejbusová a pak autobusová doprava. Tehdy se tam ovšem nesmělo parkovat, sejně jako na Vinohradské, Korunní bývala pro auta volně průjezdná na NM, které nebylo kruhový objezd.
Dokud nedojde k masivní výstavbě parkovacích garáží nebo se nerozeběhne nový parkovací systém (snad v jiné, než navrhované podobě), tak bude tato část města jedno veliké, obtížně průjezdné parkoviště.

KM

Příspěvek od KM » 20.6.2005 14:45

ad MŠ: Vy pořád nějak nechápete tu úlohu tramvají: MÍSTNÍ DOPRAVA! Pro transvinohradské, nebo dokonce meziobvodní cesty je tam metro. METRO! Že vy jste měl ve škole nějakou starou učebnici? :P

Odpovědět