Chci se stát řidičem tramvaje...

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Mayk
Uživatel

Re: Chci se stát řidičem tramvaje...

Příspěvek od Mayk » 12.1.2013 23:30

To nastupuješ určitě 14.1. 2013 do kurzu, viď?

Honzik251
Uživatel

Příspěvek od Honzik251 » 12.1.2013 22:04

9001 píše:Honzik: MÚ je mimořádná údálost, neboli nehoda bez ohledu na kdo s kým jak. Takže MÚ je uražené zrcátko i sražený chodec.

Jinak souhlas. Těm kdo nadávají na práci bych nechal pouštět na COOLu povinně Těžkou dřinu :lol:
Přesně tak :lol:

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 12.1.2013 21:58

Honzik: MÚ je mimořádná údálost, neboli nehoda bez ohledu na kdo s kým jak. Takže MÚ je uražené zrcátko i sražený chodec.

Jinak souhlas. Těm kdo nadávají na práci bych nechal pouštět na COOLu povinně Těžkou dřinu :lol:

Honza
Uživatel

Příspěvek od Honza » 12.1.2013 21:56

Honzik251 píše: Nejdřív se zeptám, co je MÚ??
Mimořádná událost. Takže vesměs cokoli, co je špatně. :)

Honzik251
Uživatel

Příspěvek od Honzik251 » 12.1.2013 21:54

9001 píše:MM: Udělat MÚ můžeš i dříve než za tři měsíce a za jednu MÚ Vás snad neprudí... Jenom si zapoměl popsat své vztahy s dispečinkem. To by také možná byla dobrá informace.

Honzík: Nic ve zlém. Spíš z tebe ještě září to nadšení a radost až budeš moc jezdit. Nikdo ti to nebere. :wink: Držím palce aby ti to vydrželo a aby si neskončil jako většina národa, které práci vybírají jeho závazky.
Nejdřív se zeptám, co je MÚ??

Děkuji. Nejsem nadšen z toho, že budu řídit přímo tramvaj, to mě je jedno. Nejsem šotouš, jen při dnešní velké nezaměstnanosti si práci ani moc nevybírat nemůžeme. Každá práce má své výhody a nevýhody. Ukažte mi na člověka, který je se svou prací nadmíru spokojen. Hold musím být rád, že mám vůbec nějakou práci a dá se říct, že existují i mnohem horší zaměstnání než řidič tramvaje, co si budem povídat.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 12.1.2013 21:52

9001 píše:MM: Udělat MÚ můžeš i dříve než za tři měsíce a za jednu MÚ Vás snad neprudí...
Já jsem nepsal o "pouhé" účasti na MU, ale situaci až on bude jednou vědět, že ji nemohl ani zabránit - natož, aby ji způsobil, ale stejně bude "popotahován" za její zavinění - díky nějakým křivým výpovědím protistrany a svědků!

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 12.1.2013 21:46

MM: Udělat MÚ můžeš i dříve než za tři měsíce a za jednu MÚ Vás snad neprudí... Jenom si zapoměl popsat své vztahy s dispečinkem. To by také možná byla dobrá informace.

Honzík: Nic ve zlém. Spíš z tebe ještě září to nadšení a radost až budeš moc jezdit. Nikdo ti to nebere. :wink: Držím palce aby ti to vydrželo a aby si neskončil jako většina národa, které práci vybírají jeho závazky.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 12.1.2013 21:10

Filip píše:Tak já jezdím již 3 měsíce po kurzu a pořád mě to baví a doufám, že u této práce zůstanu co nejdéle. Změnu práce nechci a i když jsem ještě na šejdrech, tak mě nic neotravuje a rád do práce chodím a chtěl bych to tak mít i nadále, ideálně do konce života :)
S dovolením (i bez) si dovolím, se zasmát slovnímu spojení "již 3 měsíce" :lol: , což je strašně krátká doba na "cokoliv pořádně" zažít - uvidíme tvé nadšení až ti bude cokoliv (např. zavinění MU) neprávem "přišito".
Ovšem nechci tebe (ani nikoho dalšího) strašit - tímto ti (i případným dalším novým kolegům) tedy upřímně přeji mnoho šťastných kilometrů nejen při jízdě s TRAM, ale připrav(te) se i na "otravné blbosti", jež naznačuje zrovna třeba v těchto dnech Brejšín ve vlákně 15T (již dávno se vědělo, o jistých "mouchách" oněch vozů, ale kompetentní je nechtěli řešit "za včasu" a ty teď proto otravují/znepříjemňují výkon práce nám).

Honzik251
Uživatel

Příspěvek od Honzik251 » 12.1.2013 21:05

Karosák píše:Tak proč po tom tak pátráš, když je ti to volný? Ať si PeS dělá co chce :wink:
Já pátral akotát po tom, kolik dní budu mít dovolený, nevím proč se to dostalo až sem :lol:

Honzik251
Uživatel

Příspěvek od Honzik251 » 12.1.2013 21:03

9001 píše:Honzik je asi trochu idealista... Čas ukáže.
Akorát nevím jak to myslíš? :lol: Jako, že mě ta práce přestane bavit? To ještě nedokážu říci, na to je ještě moc brzy.

Filip

Příspěvek od Filip » 12.1.2013 20:39

Tak já jezdím již 3 měsíce po kurzu a pořád mě to baví a doufám, že u této práce zůstanu co nejdéle. Změnu práce nechci a i když jsem ještě na šejdrech, tak mě nic neotravuje a rád do práce chodím a chtěl bych to tak mít i nadále, ideálně do konce života :)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 12.1.2013 20:20

Honzik je asi trochu idealista... Čas ukáže.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 12.1.2013 19:17

Tak proč po tom tak pátráš, když je ti to volný? Ať si PeS dělá co chce :wink:

Honzik251
Uživatel

Příspěvek od Honzik251 » 12.1.2013 18:48

Petrpes píše:Spousta fandů dnes brigádníků tomu věnovalo 3 roky života, aby získalo papíry na tram.
I když někteří se přemístili třeba po roce do depa, či jinam u podniku. Ale řidičák byl v kapse. Někdo po roce doplatil za kurz.
Ale znám i případy lidí z kanclu na DPP, co jim bylo umožněno udělat si kurz. Na stálo nejezdili nikdy.
Kdysy se dal udělat kurs a jezdit rovnou brigádně, třeba studenti VŠ, myslím že i náš téměř vrchní představený takto u DP začal.
Ale to už je více než těch 15 let, co je u tramvají PeS. Tedy předtím jsem ještě stihnul dělat u metra PDD a pak civilku na které mě dokonce zůstala tramvajenka.
Jezdí zde nejeden výpravčí SŽDC, strojvedoucí ČD, učitel z Průmky, jeden zase chodil brigádničit na busy, taxikář, doktorka... Každej nějak k řidičáku přišel.
Jsou zde i lidi na stálo přes 20 let a nejsou to žádní blbci co na víc nemaj. Zkrátka je to baví.
Takže to mám chápat tak, že pokud někdo chce být brigádník, nebo si jen udělat papíry, musí prostě dělat řidiče tramvaje na HPP na tři roky? Ale to se mě netýká, já chci zůstat na hlavní poměr pokud možno co nejdéle.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 12.1.2013 18:26

Spousta fandů dnes brigádníků tomu věnovalo 3 roky života, aby získalo papíry na tram.
I když někteří se přemístili třeba po roce do depa, či jinam u podniku. Ale řidičák byl v kapse. Někdo po roce doplatil za kurz.
Ale znám i případy lidí z kanclu na DPP, co jim bylo umožněno udělat si kurz. Na stálo nejezdili nikdy.
Kdysy se dal udělat kurs a jezdit rovnou brigádně, třeba studenti VŠ, myslím že i náš téměř vrchní představený takto u DP začal.
Ale to už je více než těch 15 let, co je u tramvají PeS. Tedy předtím jsem ještě stihnul dělat u metra PDD a pak civilku na které mě dokonce zůstala tramvajenka.
Jezdí zde nejeden výpravčí SŽDC, strojvedoucí ČD, učitel z Průmky, jeden zase chodil brigádničit na busy, taxikář, doktorka... Každej nějak k řidičáku přišel.
Jsou zde i lidi na stálo přes 20 let a nejsou to žádní blbci co na víc nemaj. Zkrátka je to baví.

Odpovědět