A proč takhle blbě? Ty přestávky by šly určitě poskládat jinak, tak aby ta pauza vyšla. Udělat 3:59 to je fakt prasárna...Štěpán píše:Víš jak by páni odboráři řvali, kdyby se udělala třeba dopolední část šejdra, kde by řidič odjel akorát jedno BP na 26 v čase 11:27 - 12:11? Já osobně bych to udělal, ale já naštěstí nemusím o každé blbosti vyjednávat s odborama.
Tak to pořád ještě máme 5/26 - poslední BP končí v 10:21 a šichta končí v 14:20.
Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výluky a jiná omezení
Víš jak by páni odboráři řvali, kdyby se udělala třeba dopolední část šejdra, kde by řidič odjel akorát jedno BP na 26 v čase 11:27 - 12:11? Já osobně bych to udělal, ale já naštěstí nemusím o každé blbosti vyjednávat s odborama.
Tak to pořád ještě máme 5/26 - poslední BP končí v 10:21 a šichta končí v 14:20.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Schválně to být nemusí (ještě aby...Štěpán píše:Tohle bylo (možná ještě je) i u jedné naší 26, taky 3:59 od BP ve Strašnicích do střídání na Republice. Ale neřekl bych, že to je schválně. Naopak třeba na 25 by u jednoho ranního šejdra být BP nemuselo (zbývá několik minut), ale pro jistotu je.
Tohle bylo (možná ještě je) i u jedné naší 26, taky 3:59 od BP ve Strašnicích do střídání na Republice. Ale neřekl bych, že to je schválně. Naopak třeba na 25 by u jednoho ranního šejdra být BP nemuselo (zbývá několik minut), ale pro jistotu je.
-
radek31
- Moderátor
na l. 12 máme i takovou specialitu (teda nedávno tam byla, nevím jak teď), nad kterou zůstává rozum stát
v odpolední špičce nastoupí řidič do l. 12 (která nemá zrovna odpočinkovou trasu) a první přestávku má po 3:59 - stačí, aby se někde o 2 minuty zdržel a měl by podle zákona okamžitě zastavit a nepkračovat v jízdě - za tohle bych odd. JŘ teda opravdu nakopal - je to čistý nátlak na řidiče, aby riskovali průser na své triko - protože se naivně snažíme nekomplikovat život cestujícím + gumokolům a tramvaj odstavená na Arbes. nám. ZC na 15 minut (než přijede dispečer) by asi nikoho nepotěšila
v odpolední špičce nastoupí řidič do l. 12 (která nemá zrovna odpočinkovou trasu) a první přestávku má po 3:59 - stačí, aby se někde o 2 minuty zdržel a měl by podle zákona okamžitě zastavit a nepkračovat v jízdě - za tohle bych odd. JŘ teda opravdu nakopal - je to čistý nátlak na řidiče, aby riskovali průser na své triko - protože se naivně snažíme nekomplikovat život cestujícím + gumokolům a tramvaj odstavená na Arbes. nám. ZC na 15 minut (než přijede dispečer) by asi nikoho nepotěšila
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V Hloubětíně se nedávno jeden řidič se srdeční příhody vyléčil a jeden s ní stále v nemocnici je. Přišel s bolestí u srdce na pohotovost a ve dveřích jim zkolaboval, museli použít elektrošoky. A to není žádnej dědek, mladej kluk.Fořtík píše:...
Až někoho vynesou nohama napřed, tak se to třeba bude řešit...
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Švec je ten poslední, na kterém záleží - švec může v klidu odjezdit 3-3,5 hodiny v kuse, aby pak byl vyhozen z vozu aby čerpal přestávku...gabuliatko píše:aby si švec za jednu směnu zašefcoval jak s T6 tak s T3
Až někoho vynesou nohama napřed, tak se to třeba bude řešit - že mít po 4 hodinách 0,5 hodiny pauzu může mít kamioňák jedoucí po dálnici, ne švec v superhustém pražském provozu. Vzpomínám na staré dobré časy na 18 - člověk přijel sice zpožděnej, ale měl na Pankráci vždycky tu půlhodinku, 40 minut, tak si došel na záchod, protáhnul se, udělal si kafe... Prostě pohoda. Ale teď...
-
gabuliatko
- Uživatel
aby si švec za jednu směnu zašefcoval jak s T6 tak s T3Jedná se o přechod motolského řidiče na kobyliský vůz...
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Jedná se o přechod motolského řidiče na kobyliský vůz...Tonda Ježek píše:Zde se nejedná o klasickou střídanou přestávku, ale pokud jsem to dobře pochopil, pouze o přesun motolského řidiče na motolský vůz. Stírku tipuji z časových důvodů.
-
gabuliatko
- Uživatel
Možná taky že na Kobylisích není KB
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ještě že jsem tu ruku do ohně nedával, protože bych se pěkně spálil. JPT si zadává pouze požadavky a směny zpracovává odbor JŘ (popisovaný systém funguje pouze na metru). Omlouvám se za balamuceníTonda Ježek píše: Budeš se možná divit, ale takhle to doopravdy funguje. Dokonce směny pro řidiče si dělá snad JPT úplně sama, ale tím si teď nejsem jistý a ruku do ohně za to nedám.
Zde se nejedná o klasickou střídanou přestávku, ale pokud jsem to dobře pochopil, pouze o přesun motolského řidiče na motolský vůz. Stírku tipuji z časových důvodů.P_V píše:Byl by problém oddělovat o stanici dál, kde je WC, bufet a albert? Ne že by to ze Stírky bylo daleko, ale každá minuta dobrá.
-
gabuliatko
- Uživatel
P_V: dycinky se přece střídalo na Stírce, ne ?
Těžká volba, v zastávce Kobylisy nestíhají světla ZC nebo se stojí do křižovatky DC, v zastávce Ke Stírce obráceně, ale trochu dál od křižovatky, tak proto snad zde.
Těžká volba, v zastávce Kobylisy nestíhají světla ZC nebo se stojí do křižovatky DC, v zastávce Ke Stírce obráceně, ale trochu dál od křižovatky, tak proto snad zde.
nevíte někdo zasvěcený jestli dojde k opravě tratě od sjezdové výhybky od Anděla směrem k Arbesu? Já jen, že jsem koukal, že se maká jen kolem Švanďáku a Újezda. Nebo se práce přesunou k Andělu později? Přijde mi divné, že by ta hrůza co tam je nebyla opravena.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mám dotaz pro schopnější. Proč je vlastně při výluce Kobylisy - Ďáblice takové linkové vedení jako nyní? Vlastně z Palmovky ubrali celou jednu linku + ti co tam zbyly stojí na Palackého či Karlově náměstí. Proč radši třeba neudělali :
10 : jednosměrně Palmovka - Vychovatelna - Hercovka - Trojská - Nádrhol - Dělnická - Libeňský most
25 : bez změny LV při výluce...
Pokud se vytvoří takové zpoždění tak mezi Palmovkou a Bulovkou třeba 20 minut nejede jediná tramvaj! Již dlouho jsem tím směrem nejel, ale nepamatuju si, že by bylo nějak extra potřeba dublovat metro z Nádrholu na Kobylisy, což nyní 25 vlastně dělá za zkrácenou 17, ale naprosto zbytečně...
10 : jednosměrně Palmovka - Vychovatelna - Hercovka - Trojská - Nádrhol - Dělnická - Libeňský most
25 : bez změny LV při výluce...
Pokud se vytvoří takové zpoždění tak mezi Palmovkou a Bulovkou třeba 20 minut nejede jediná tramvaj! Již dlouho jsem tím směrem nejel, ale nepamatuju si, že by bylo nějak extra potřeba dublovat metro z Nádrholu na Kobylisy, což nyní 25 vlastně dělá za zkrácenou 17, ale naprosto zbytečně...
Byl by problém oddělovat o stanici dál, kde je WC, bufet a albert? Ne že by to ze Stírky bylo daleko, ale každá minuta dobrá.