No jasně, někdo šíří "jel sem sám ve voze" někdo šíří "nemohl sem si na skalce sednout" ... to je prostě o tom do kterýho vozu ráčím nastoupit.Mapl píše:4021: Co jsem jel sám ve voze byl víkend odpoledne, konkrétně nějaká květnová sobota myslím. Avšak nutno podotknout, že v zadních vozech ve směru jízdy DE bylo celkem plno, ale zdaleka ne příliš.
To by mě zajímalo jaký je rozdíl mezi běžným tuctovým spojem na AE a neběženým netuctovým spojem na AE. To ten se kterým by si eventuálně někdy jel by byl běžný tuctový a ty ostatní který vidíš z okna tramvaje nejsou běžné?Mapl píše:AE jsem nikdy nevyužil, avšak až budu mít přebytečné peníze, tak se sním rád projedu. Má zajímavou trasu a rád bych viděl u běžného tuctového spoje, jak jezdí obsazený.
No jo, ono když uděláš cokoliv tak si na to časem lidi zvyknout. Já sám jezdim dost často do prostoru linek 381 a 387 a vzhledem k tomu že bydlim ve Kbelích tak mi to značně zkomplikovalo cestování. Musim jak tupec popojíždět tramvají 24 (trvale vlastně 7) nebo EUR linkou (jak vidno Hotliner neni blbej a ví že Ropid mu do toho nemá co kecat a zůstal na Skalce) a mezitim než se dokordcám na černokosteleckou mi ujedou dva spoje na Prosek, kdyžbych jel metrem na Skalku bylo by to stejný nebo hroší, záleželo by na tom jaký bych měl štěstí na metro z DH. Než se prodloužilo metro jel sem rovnou na černokosteleckou a tam přesed. Těch lidí co nasedalo/vysedalo na černokostelecký z/na 38x a 26x nebylo málo a všem těm se cestování zkomplikovalo, dneska jezdí třeba polovina z nich přes centrum prostě metrem protože neradi přestupujou no a polovina z nich (Včetně mě) se prostě přemůže a jde na tu tramvaj na tu jednu zastávku.arny píše:Nikdy a nikde jsem neřekl, že mi vadí autobusy. Ba naopak pro městskou dopravu jsou potřeba, jako napáječe lidí k metru. Ty mraky lidí z 3stovek jdou převážně na metro a cestují do centra. Že není přímej přestup na tangenciální spoje linek 145/177/195 a 271… je jiný problém lidi si prostě budou muset zvyknout, že vystopí na „umývárně“ a pojedou stanici metrem. To by si mohle říct, že nemáš přímí spoj na linku 22. Jak jsem psal níže. To ty pořád chceš
Prodlužování metra by mělo mít víc důvodů než jen zkracování příměstských nebo okrajových městských bus-linek... v tomto případě to byl tento jediný důvod. Jediný pozitivum je že je větší klid na Skalce... ale za jakou cenu...
No vzhledem k tomu že asi na tý Skalce někde bydlíš jak mi došlo, tě asi nikdy nikdo nepřesvědčí o opaku, bohužel. Jako věřim ti, že je tam větší klid, vim jak to na Skalce vypadalo, no co já se tam najezdil... ale je to opravdu jediný pozitivum na tom všem. Za to kolik to DH stálo a za to zkomplikování jízdy tolika lidem to rozhodně nestálo.arny píše:Stanice DH nejsou určitě vyhozený peníze ba naopak.
Ty 3xx tam opravdu začli jezdit až při integraci a nebylo tam na ně místo, parkovali na ulici vlastně. Ale řikám, že mohli jezdit na Želivskýho nebo na Háje, to by bylo mnohem lepší než DH.
V neděli.arny píše:Kdy jsi jel naposled vůbec metrem?
To bych chtěl vidět jak každejch deset minut odjíždí autobus od Dubče, Uhříněvse, Škvorce, Říčan ...arny píše:Ano je pravda, že cca polovina lidí na SK přestoupí na tangenciální linky (viz nahoře), ale druhá polovina pokračuje na DH na přestup na linky Do Dubče, Uhříněvse, Škvorce, Říčan…
Ale vzhledem k tomu že na Skalce každý druhý metro skončí, tak vlastně v každým druhým případě polovina vystoupí a čeká na další vlak podle tvé teorie. No a protože v tom dalším co jede na DH zase jen polovina vystoupí tak vlastně pokračuje v cestě stejný počet lidí jako přijelo od Strašnický. A ti pak jedou autobusama do Dubče, Uhříněvse, Škvorce, Říčan ... to ty autobusy musej bejt pěkně natřískaný.
Hm, já ty zkratky moc nepoužívám, stanice se jmenuje Depo Hostivař tak prostě DH... HO nemusí bejt každýmu jasný. Přecijenom nejsem na metro-foru.Mapl píše:arny: HO je zkratka pro stanici Depo Hostivař.
DH je zkratka pro zázemí depa jako takového.
Beru, rád se budu bavit taky o něčem jiným. Můj názor na Mníšeckou změnu je jednoznačný. Linka 321 bude paskvil kterej bude ve špičkách ráno do Prahy a odpoledne z Prahy jezdit jen z Lhoty do Mníšku. Ale musim tě opravit, nebudou přestupovat ty lidi - autobus změní číslo na náměstí v Mníšku. 320 bude mít spoje rozdělený na půlku - půlka z/do Rymáně a půlka se převleče z/na 321 z/do Lhoty. Prostě mumraj... nechápu jakej maj dneska lidi problém, když je na autobusech který jezdí ty rychlospoje 321 vyvěšeno "rychlíkový spoj"... ne to radši zase uděláme novou linku...Mapl píše:A možná by nebylo špatné opustit toto téma a bavit se taky o ostatních změnách od září. Co říkáte např. zavedení linky 320? Já si myslím, že je to zbytečné a linky 317 a 321 oblast Mníšku pod Brdy bezvadně udrží. Rolling Eyes
Akorát nastane zmatek, nastane přestupování, nastane "jede jen...". A řekněte, kdo bude z Prahy jezdit do díry jménem Rymáně? Vždyť tam téměř každou hodinu jezdí z Prahy vlak a to relativně za dobrej čas!!
Ale zase na druhou stranu nesouhlasim s tim, že Rymáňům stačí vlak. Ten vlak jede hodinu na hlavní nádraží. No je fakt že autobusem a metrem by to netrvalo o moc kratší dobu, ale nic to nemění na tom, že posílit to tam neni k ničemu. Ale ne timto způsobem, prostě víc spojů na 488.