No co - na neuvěřitelné výplody některých obyvatel Prahy a Ropidu si musíme zvykat.
Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale proboha, když se tě někdo zeptá, jestli chceš něco navíc, dycky první co tě napadne je , kolik to bude stát. A protože museli vědět, že stát to bude stejně, mělo jim dojít, že figl bude jinde. U digitálního TV vysílání je to ještě horší - tam se tě nikdo neptá a analog ti prostě vypne. Uvidíme za měsíc, to povstání na Domažlicku.4021 píše:Hm, já mám jinej názor. Nemyslim že si ti lidi za to můžou sami když chtěli spojení na Skalku. Spíš ten kdo se ptá, se měl zeptat jestli chtějí polovinu spojů na Skalku a nejestli chtějí obnovit spojení na Skalku. Jak to mohli ti lidi vědět, že se Ropid chystá dát polovinu spojů tam a polovinu tam.
To je jako kdyby se vás někdo zeptal jestli jste pro aby televizní vysílání byl odigitální a vy řekli ano a nakonec by bylo digitální jen od pondělí do čtvrtka a od pátku do neděle normálně analogový. Taky by vás napadlo se toho dotazujícího zeptat jestli myslí celotýdenně? O tom pochybuju.
Hm, já mám jinej názor. Nemyslim že si ti lidi za to můžou sami když chtěli spojení na Skalku. Spíš ten kdo se ptá, se měl zeptat jestli chtějí polovinu spojů na Skalku a nejestli chtějí obnovit spojení na Skalku. Jak to mohli ti lidi vědět, že se Ropid chystá dát polovinu spojů tam a polovinu tam.
To je jako kdyby se vás někdo zeptal jestli jste pro aby televizní vysílání byl odigitální a vy řekli ano a nakonec by bylo digitální jen od pondělí do čtvrtka a od pátku do neděle normálně analogový. Taky by vás napadlo se toho dotazujícího zeptat jestli myslí celotýdenně? O tom pochybuju.
- Mapl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To máš vlastně naprostou pravdu.Káem píše:4021 a Dubeč: Ale dobře jim tak, musej si uvědomit, že je důležitý nejenom CO odpovídaj, ale i NA CO odpovídaj. Jinak než praxí a trestem se to lidi nenaučej.
Aspoň je vidět, jak "chytrý" obyvatelé v Dubči žijou. Sice si bezvadně projedou na SK do Tesca na nákup, ale až se budou vracet s přervanejma taškama na Michelangelový si uvědoměj, že to jezdí nějak málo, než původní verze 228+229+329+330, tak jim dojde, na co že to kejvli.
Když už každý jejich slovo je vyplněný, tak měli chtít všechno na SK.
Aby byly uspokojenyvšechny strany - jak dubčáci, tak normální lidé, podávám návrh:
228 - zachovat
229 - zachovat, nahradit spoje za 330
329 - zachovat
111 - zachovat ve své trase, avšak mírně posílit i tak
+ zavést Teskáckou linku (když si to Dubeč zaplatí) z Dubče (popř. z Koloději atd.) přes Měcholupy k Tescu u Skalky
Druhá varianta je všechny linky protáhnout na SK. To by však vypadalo, že je stanice HO na nic (ale to je pravda už nyní), takže se to nestane určitě.
- Mapl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně je až zcestné, že ouřad v Dubči a tím pádem i Ropid kejvnou na každou kravinu, co chtěj lidi.
Nejlepší by bylo buď zachovat stávající stav a nebo linky 111, 229, 329 prodloužit na Skalku.
Vůbec nejlepší by však bylo stanici HO vůbec nevystavět. Pak by byl klid. Úspora je minimální, počet lidí v úseku SK- HO minimální, jen ve špičkách občas pár lidí navíc a samotná stanice z důvodu nemožnosti výstavby směrem na východ, resp. jihovýchod je vlastně taky k ničemu... ačkoli stejně se počítá s výstavbou odněkud se Strašnický či Skalky tušim, takže je to svym způsobem jedno.
Nejlepší by bylo buď zachovat stávající stav a nebo linky 111, 229, 329 prodloužit na Skalku.
Vůbec nejlepší by však bylo stanici HO vůbec nevystavět. Pak by byl klid. Úspora je minimální, počet lidí v úseku SK- HO minimální, jen ve špičkách občas pár lidí navíc a samotná stanice z důvodu nemožnosti výstavby směrem na východ, resp. jihovýchod je vlastně taky k ničemu... ačkoli stejně se počítá s výstavbou odněkud se Strašnický či Skalky tušim, takže je to svym způsobem jedno.
Úvaly jako město chtělo přímé spojení se Sídlištěm Rohožník, v Ropidu na to kývli, protože si to ty Ouvaly plně zaplatili, ale protože v Ropidu jsou chytří pánové tak někoho napadlo (aby OAD jezdil pořádně někam do Prahy z politických důvodů) jí protáhnout na Depo Hostivař s tím, že nahradí několik spojů 229, který se zruší samozřejmě.
No a jak je to dnes? Mezi Úvaly a Rohožníkem jezdí ve 330 pár lidí denně a Úvaly už nejsou ochotný to platit, koneckonců dyť tam jezdí 391 (je to sice časově náročnější, ale bez přestupu). TAkže se linka 330 opět ruší a ty spoje opět obnovují na lince 229.
Ve 330 proto určitě lidi stály, protože to v úseku Depo Hostivař - Koloděje byly plnohodnotné spoje, které nebyly navíc, takže se dalo předpokládat že tam budou lidi stát.
A co se týče 111 je to problém. V Dubči si ouřad nechal udělat průzkum s otázkou "Chtěli byste opět spojení na Skalku?" Samozřejmě na to drtivá většina odpověděla ANO, jenomže nikomu nedošlo že tam pojede jen jedna linka - ta "dubečská", protože na Skalce přeci nesmí být o číslo více, protože by tam byl moc velký hluk pro obyvatele a na Depu zase nesmí být nějak málo linek aby to nevypadalo že je ta stanice k ničemu.
Nejlepší by bylo kdyby všechno jelo na Skalku (myšleno 111,229,329), ale toho se asi nedočkáme a až lidem dojde že ten stav současný byl lepší (všechno na depu) tak časem začnou zase na ouřad řvát co to na Ropidu zařídil, a ouřad od toho dá ruce pryč s argumenty "Chtěli ste spojení na Skalku, máte ho."
240 zajíždí na Dolní Měcholupy díky někomu na Ropidu aby si jako někdo nemyslel že už to obratiště autobusy nepotřebují.
Omezení odpolední špičky vychází z průzkumů, to by se omezilo na 15 i kdyby se 228 normálně zachovala.
No a jak je to dnes? Mezi Úvaly a Rohožníkem jezdí ve 330 pár lidí denně a Úvaly už nejsou ochotný to platit, koneckonců dyť tam jezdí 391 (je to sice časově náročnější, ale bez přestupu). TAkže se linka 330 opět ruší a ty spoje opět obnovují na lince 229.
Ve 330 proto určitě lidi stály, protože to v úseku Depo Hostivař - Koloděje byly plnohodnotné spoje, které nebyly navíc, takže se dalo předpokládat že tam budou lidi stát.
A co se týče 111 je to problém. V Dubči si ouřad nechal udělat průzkum s otázkou "Chtěli byste opět spojení na Skalku?" Samozřejmě na to drtivá většina odpověděla ANO, jenomže nikomu nedošlo že tam pojede jen jedna linka - ta "dubečská", protože na Skalce přeci nesmí být o číslo více, protože by tam byl moc velký hluk pro obyvatele a na Depu zase nesmí být nějak málo linek aby to nevypadalo že je ta stanice k ničemu.
Nejlepší by bylo kdyby všechno jelo na Skalku (myšleno 111,229,329), ale toho se asi nedočkáme a až lidem dojde že ten stav současný byl lepší (všechno na depu) tak časem začnou zase na ouřad řvát co to na Ropidu zařídil, a ouřad od toho dá ruce pryč s argumenty "Chtěli ste spojení na Skalku, máte ho."
240 zajíždí na Dolní Měcholupy díky někomu na Ropidu aby si jako někdo nemyslel že už to obratiště autobusy nepotřebují.
Omezení odpolední špičky vychází z průzkumů, to by se omezilo na 15 i kdyby se 228 normálně zachovala.
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mapl: 111,228,229 si přálo obecenstvo v Dubči. Chtěli bus na Skalku, aby mohli nakupovat. Publikum na Skalce ovšem nechce ani bus navíc. Taxe koza nažrala (nepřibyla linka) a vlk zustal celej (prodloužila se 111 na druhym konci). A protože peněz nepřibylo, muselo se něco zrušit. A ještě se zavleče 240 do obratiště Měcholupy aby se jako něco vylepšilo.
- Mapl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zářijové změny
Zářijové změny jsou velmi zarážející.
V prvé řadě kroutím hlavou nad změnou 111x228x229.
228 bude zrušena, takže spojení HO - Dubeč nebude tak efektivní jako dříve.
Chytráci z Ropidu ovšem přišli na to, že by do Dubče mohli protáhnout 111 a trošku jí posílit.
Jinými slovy - do stejné vesnice (pro Dubeč nemám jiné označení, ač se mi tamní oblast velmi líbí) pojedou 2 linky (nepočítám-li 329 či co tam jezdí) a každá z těch 2 linek z jiného terminálu metra. Navíc budou zavedeny proklady, ale jak jsem řekl - každý spoj odjinud.
To aby lidé měli u sebe bloček a tam uvedené "Skalka - 12:42, 13:12...." a "Hostivař - 12:55,13:25....."
Je to absolutně nepochopitelné.
Zírám jako blázen.
Situaci v Dubči nesleduji, avšak podle mých občasných průjezdů touto oblastí stávající stav byl ideální. Ale jak jsem řekl - nevím.
Dalším pro mě ne nejlepšímušení linky 330. Já bych jí zrušil, ale pouze v úseku Sídliště rohožník - Úvaly, žel. st. V tomto úseku lidé jezdili. Samozřejmě - četnost spojů byla malá a lidí čas od času také málo, avšak pokaždé, kdyžjsem s 330 jel, tak nějakou část úseku lidé stáli.
Avšak změny 111x228x229 mě pekvapily mnohem více.
V prvé řadě kroutím hlavou nad změnou 111x228x229.
228 bude zrušena, takže spojení HO - Dubeč nebude tak efektivní jako dříve.
Chytráci z Ropidu ovšem přišli na to, že by do Dubče mohli protáhnout 111 a trošku jí posílit.
Jinými slovy - do stejné vesnice (pro Dubeč nemám jiné označení, ač se mi tamní oblast velmi líbí) pojedou 2 linky (nepočítám-li 329 či co tam jezdí) a každá z těch 2 linek z jiného terminálu metra. Navíc budou zavedeny proklady, ale jak jsem řekl - každý spoj odjinud.
To aby lidé měli u sebe bloček a tam uvedené "Skalka - 12:42, 13:12...." a "Hostivař - 12:55,13:25....."
Je to absolutně nepochopitelné.
Situaci v Dubči nesleduji, avšak podle mých občasných průjezdů touto oblastí stávající stav byl ideální. Ale jak jsem řekl - nevím.
Dalším pro mě ne nejlepšímušení linky 330. Já bych jí zrušil, ale pouze v úseku Sídliště rohožník - Úvaly, žel. st. V tomto úseku lidé jezdili. Samozřejmě - četnost spojů byla malá a lidí čas od času také málo, avšak pokaždé, kdyžjsem s 330 jel, tak nějakou část úseku lidé stáli.
Avšak změny 111x228x229 mě pekvapily mnohem více.
Ropid zveřejňuje už jisté změny poněkud pomalu, pro nedočkavce tady: http://pidservis.ic.cz/report.php?no=347&style=standard
563 byla zavedená v roce 1997. V té době jsem ještě dojížděl do školy na Petřiny a odjezdy 563 se shodovaly s těmi mými na Petřiny. A tehdy jezdila docela vytížená. Párkrát jsem se s ní svezl a u Džbánu se mnohdy stálo. Dokonce jeden čas od roku 1998 jezdil i kloubák. Pak jsem léta tuto linku neviděl až do jara letošního roku. A z Šárky jela úplně prázdná. Vysvětluju si to jedině tím, že prostě školáků je míň a škola v ČV prostě žáky z Dědiny nemá a nebo jen minimum.
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
martyn: "absurdní" školní linka vozila děti, víš? A prostě v novém školním roce tato škola nebere děti z oné oblasti. To je celé kouzlo absurdity.
zastávky: už jsem napsal u konkurence, že bych ty študovaný odborníky co opět rozhodovali od stolu a počítače a co nejenže neznaji praxi, ale dokonce si ani neuměji pak svoje rozhodnutí obhájit, nechal ty nápisy na znamení zaplatit nebo sundat osobně ve volném čase. Jedině tak si to zapamatují. U třetiny těch zastávek to bylo jasný od počátku.
zastávky: už jsem napsal u konkurence, že bych ty študovaný odborníky co opět rozhodovali od stolu a počítače a co nejenže neznaji praxi, ale dokonce si ani neuměji pak svoje rozhodnutí obhájit, nechal ty nápisy na znamení zaplatit nebo sundat osobně ve volném čase. Jedině tak si to zapamatují. U třetiny těch zastávek to bylo jasný od počátku.