Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Karosák » 30.5.2013 14:07

To je asi to, co tady neustále omílá Brejšín
Jinak Starodejvická už je zase v "původním" stavu, ale s čímsi shnilým:
Valím odspoda, autům padne cca ve chvíli, kdy vytáhnu soupravu z Hadovky, červená, ale TRAM drží volno...tak to teda nehulim úplně 50, měl jsem tam lehce nad 40, ale furt jedu a vidím, že to vypouští nějaká auta vpravo z parčíku. Tušil jsem zradu a myslel na ono, zde uveřejněné, video "T6 vs Octavia". Padlo mi to nad hlavou, zamáznul jsem to ihned připraveně a rozhodně, i tak jsem skončil čumákem na přechodu s čočkama někde nad 1. dveřma a kolem spřáhla už mi proudily oba pruhy ze Starodejvické. Nebýt zdejší diskuse a toho videa co tu bylo, tak je to tutovka-buď já do něj, nebo on do mě, protože mu vlítnu před čumák, přesně ve chvíli, kdy to pochopitelně nakrmil na světlech do kopce...luxusní sviňárna, volno z boku snad padá ještě před TRAM stůj. Že si tu o těch světlech povídáme, tak už se dá leccos čekat, takže třeba to volno TRAM v kombinaci s červnou víme, že je trochu nestandardní a člověk zbystří...třeba na Šaldovu v Karlíně jsem si zvykal hodně dlouho, než mi přestala škubat ruka/noha. Ale někdo, kdo tudy jede tak nějak normálně pochopitelně to krmí do kopce (ze zrychlem to asi nebude šolichat 43 km/h), tak teda... [-o< A jako vtípek na ono kolizní místo míří kamera, co je přidělaná na výložníku světel z parčíku.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 29.5.2013 1:09

jo a k tý vodárně - v pohodě to třeba pustí 2 vlaky do centra. Problém je, že než dodrncám na úroveň SSZ z centra, tak maj auta odbočující vlevo směrem k Pražskému povstání už zelenou, což se projevuje troubením IAD, nebo tím, že IAD ZC najede do křižovatky a než já se vyprdelím, pustí to tam kolizní směr pro výše jmenovaný auta a rázem je o problém víc.
Nedá se tam upravit čas?

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 29.5.2013 0:50

chemik píše:Podolská vodárna DC se chová poslední 3 dny netradičně. Jako kdyby o tramvaji jedoucí DC nevěděla.
To samé SSZ v Dlážděné DC, tam je to taky takové všelijaké, občas padá stůj před nos
Podolí ZC i DC. Výzvová návěstidla potmě. Vůbec netuším, jestli o mě křižovatka ví, nebo ne. Když tam ta výzvová návěstidla nebyla, tak to bylo OK, člověk tak nějak tušil, na čem je. Ale když tam jsou a jsou potmě, je to na 3,14ču. ;-)

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 29.5.2013 0:44

Podolská vodárna DC se chová poslední 3 dny netradičně. Jako kdyby o tramvaji jedoucí DC nevěděla.
To samé SSZ v Dlážděné DC, tam je to taky takové všelijaké, občas padá stůj před nos

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 28.5.2013 23:04

Vypich - "poslední dobou" znamená tak týden, 14 dní. Časy (orientačně, ale přesně můžu zjistit) mezi jednou až druhou v noci a ráno mezi čtvrtou a čtvrt na šest. Až budu mít 57, konkrétně se na to zaměřim, a dám vědět.

Každopádně moc díky.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 28.5.2013 22:12

Co zatím vím k reklamovaným SSZ:
Pražský hrad dnes odpoledne během mé dvacetiminutovky na místě fungoval úplně normálně. Pouze jednou se stalo, že se samovolně rozsvítila výzva a pak samovolně zhasla, přestože mezitím přijela TRAM. V tu chvíli jel nějaký papaláš, což bych přičetl tomu. Z Hradu můžou kecat do jmenování velvyslanců i ovlivnit SSZ. I když to bylo divné. A jednou se stalo, že TRAM byly přihlášené a volno dlouho nepadalo. A zase papaláš. Jinak OK, přihlašování, odhlašování, volno padalo normálně a čekalo. A to tam kolikrát opravdu byly mraky tramvají. Nikomu to neuteklo. Jedna zajímavost, kterou jsem vůbec nevěděl, nebo zapomněl. Při přihlášení TRAM se rozsvěcí výzva současně na VN v obou směrech. Takže pokud by fakt detekce nefungovala, tak to bude vypadat tak, že vám to protijedoucí tramvaj zhasla. :) Neříkám, že tam detekce šlape pokaždé perfektně. Takže čekám na případné další info s přesným časem události.

SSZ Patočkova - Myslbekova už je upraveno a už by nemělo z centra blbnout. Ještě to není zcela 100%, ale je to velký pokrok.

Pak potřebuju ještě doplnit k Vypichu: poslední dobou znamená cca co? A prý by se hodily aspoň přibližné časy průjezdů, kdy to uteklo.

Malá Želva (přechod) je pro mě velmi skličující. Takto si mrvit dopravu, už přes půl roku. Budu se ptát. Toto je řešitelné. S trochou dobré vůle. A času. :)

Zbytek zatím asi beze změn.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 28.5.2013 19:21

Martin Šubrt píše:Proto jsme od počátku navrhovali prostou obnovu vjezdu do kruháku dvěma pruhy a naopak u výjezdu busů jeden pruh s ostrůvkem před kolejemi. Což vyhovovalo provozu i bezpečnosti. Ovšem u kruháku se na dva pruhy zpět jít nesmělo z politických důvodů. Rozumějte, v Praze nejde o jednoduchá logická řešení, ale o maximálně složitý kompromis, který potrvá do první nehody a pak se to na jeden pruh zúží i u toho druhého přechodu a bus pruh bude ukončen...
Třeba se to autobsáci naučí a bude to OK, ale vůbec se mi to nelíbilo. Řidiči řeší autobus ze smyčky, auta v levém pruhy a až pak chodce. Z diskuze na žlutých mi přijde, že k tomu pan A má co říct, budu rád když sem napíše svůj názor.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 28.5.2013 18:47

gabuliatko: Přechod přes dva pruhy se hodí jako argumentace politikům. Když se projedná něco jiného, nebo je vedle něco jiného a někdo to schválí, je v Praze možné udělat cokoliv. Ten přechod dál od kruháku je nyní nedělený přes 6 pruhů a nikomu to neva. A ještě před vznikem bus pruhu byl přes 5 pruhů a bylo to též "v pořádku..." Byla to jedna z věcí, na níž jsme již v roce 2011 upozorňovali, že bus pruh může přinést zvýšení počtu nebezpečných situací s chodci na tom druhém přechodu. Také tam ostatně byly časté nehody s chodci i dříve, narozdíl od přechodu u kruháku. Proto jsme od počátku navrhovali prostou obnovu vjezdu do kruháku dvěma pruhy a naopak u výjezdu busů jeden pruh s ostrůvkem před kolejemi. Což vyhovovalo provozu i bezpečnosti. Ovšem u kruháku se na dva pruhy zpět jít nesmělo z politických důvodů. Rozumějte, v Praze nejde o jednoduchá logická řešení, ale o maximálně složitý kompromis, který potrvá do první nehody a pak se to na jeden pruh zúží i u toho druhého přechodu a bus pruh bude ukončen...

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 28.5.2013 18:23

Martine, viděl jsi prosím BUS pruh v JuPa?
Můžeš mi prosím vysvětlit, jakto že nešel neřízený přechod přes 2 pruhy a teď najednou jde a to ještě k tomu v místě kde se spojují 2 pruhy v jeden a kde se autobusáci snaží vybrzdit IAD aby byli u kruháku dřív? Pokud je to za cenu ponechání 10 nebo kolik parkovacích míst před Billou, tak se klaním před všemi zúčastněnými. Myslel jsem, že je cílem dělat bezpečné přechody a ne s dovolením takovouhle :prase .

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 28.5.2013 10:09

Pražský hrad ZC - Už je to vždy (před časem bylo jen někdy, když se jelo fakt pomalu, fungovalo to. Už ani to ne). Závislost jsem nevypozoroval, Ať jsem tam sám, nebo i když je něco přede mnou, nenavolí to nikoho. Zřejmě špatný kontakt. DC funguje. Pokud jede něco v protisměru (DC), tak to pustí i ZC.
Brusnice - už funguje. Bylo to ZC, výhybka fungovala normálně a zablokovala se. Čím to bylo jsem nezjistil.
Vypich DC - jedná se o noc /nad ránem. Zhoršení je poslední dobou. Asi fakt detekce, protože ZC jsem zhoršení nevypozoroval. Přes den (večer) tam nejezdím, tak nevím, dostanu se tam až v noci.
Želivského ZC, přechod pod zastávkou - nešlo by tam udělat, aby navolení zmizelo až po projetí tram (jako je to na Hradčanské)? Nedávno jsem tam čekal do času cca 45sec a samozřejmě vše mi uteklo a stromeček zhasl.

Nerad bych to zakřikl, ale Flora večer/v noci funguje perfektně (vyzkoušeno s 5, 11 i 51). Díky.

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 28.5.2013 9:54

Flora: za to ve všední den je situace jiná... #-o

úterý cca 9.30 http://www.youtube.com/watch?v=4QAjsddl_qY

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 27.5.2013 23:07

Mezi těmi vadami SSZ bych si teda dovolil pochválit víkendovou Floru-v sobotu jsem měl linku 10, 3 kola, v neděli 16, 4 kola a vždy to padlo v pravý čas a v pohodě počkalo, než jsem dostanicoval, nebo dobrzdil do vekslí, malou Jičínskou to hezky vypouštělo na zelenou IAD, potom čočky na odbočení, někdy i s šipkou...ale u mě dobrý všech 14 průjezdů :wink:

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 27.5.2013 21:42

Výživné začíná být nové SSZ na Želvě... Tramvaj odbaví cestující a pak se čeká i 2 minuty než se SSZ překlopí. Jako bonus to nepustí druhý vlak, který stál v zastávce a řidič si udělal výlet s kličkou...

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 27.5.2013 21:30

chemik píše:kolega Valduch mě informoval, že si na křižovatce u polikliniky Modřany (ne, za boha si nevzpomenu na názvy ulic, mapu nemám po ruce, ale tipnu že to je Čsl. Exilu X Gen. Šišky) z centRUMu vystál po půlnoci čtyřminutovej důlek a ač byl přihlášen, tak to nepadlo... A pokud jsem dobře pochopil, hlásil to i na PDT!
Ano, také už bylo mnohokrát registrováno. Předám. Že děkuji za hlášení na PDT.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 27.5.2013 21:29

Pražský hrad ZC - (Bohužel se závada stále opakuje.) Je to vždy, nebo jen někdy? Je nějaká závislost na tom, zda na místě jste sám, nebo je vás tam víc? Hlavně ve stejném směru před Vámi...
Brusnice - na PP to nevypadá. Z jakého směru to bylo? ZC? Výhybka normálně fungovala a zablokovala se? Opakovalo se to v dalším kole?
Octárna - SSZ po obnově bohužel ještě nemá dynamiku, program se připravuje. Nemělo by to trvat tak dlouho jako na Floře. :)
Patočkova x Myslbekova ZC - chystá se úprava dat, která by to měla vylepšit. Uvidíme. Nasazení je zřejmě otázka dnů.
Myslbekova x Hládkov - nevím teď, zda se také upraví. Eventuálně předám.
Dlabačov - Myslím, že i ve dne to nebylo zcela ono. Právě nyní se realizuje úprava (možná už tam ode dneška je). Uvidíme, co přinese.
Vaníčkova - Platí to stejné.
Vypich DC - extra volno bylo přes den pro pracovní dny zcela zrušeno před pár lety. Pokud tam nastalo zhoršení v poslední době, bude to zřejmě detekce. Předám.

Díky za info.

Odpovědět