Pražské autobusy

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Quetzalcoatl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quetzalcoatl » 15.4.2007 16:14

Dneska jsem jel Hotem na X-9 a byl jsem VELMI mile překvapen. Čistý a úplně prázdný autobus a jel načas!

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Demolování autobusů

Příspěvek od Mapl » 15.4.2007 14:59

Jakési pochybné existence dnes demolovali autobusy firmy HOTLINER na obrátce Želivského. Sprejovali a násilím se dostávali do vozů... :wink: :roll: Výsledkem je několik posprejovaných vozů a vulgárních nápisů...
:evil: :x Jednalo se o autobusy na lince X9.

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Protažení dvěstěsedmičky

Příspěvek od Mapl » 24.3.2007 21:37

Quetzalcoatl píše:Juchů! Doufám, že to tak nechají natrvalo. Nebo aspoň co nejdéle.
Údajně pouze po dobu výluky "Revoluční". :wink:

Quetzalcoatl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Protažení dvěstěsedmičky

Příspěvek od Quetzalcoatl » 24.3.2007 20:12

Juchů! Doufám, že to tak nechají natrvalo. Nebo aspoň co nejdéle.

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 24.3.2007 19:39

Jinak od 2. dubna 2007 bude z důvodu velké přetíženosti na trase linka "207" ve špičce pracovních dní prodloužena z Florence až do zastávky Dlouhá třída - v ranní špičce pouze směr Dlouhá třída a ve špičce odpolední pouze ze směru Dlouhá třída.
Linka bude trasována samozřejmě po stávající trase linky 133. :P

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 18.3.2007 19:45

stteep píše:Tak teď se musím s prominutím zasmát :lol: co prosimtě meleš :D To je jak kdyby si požadoval po DP aby posílalo přestupky svých řidičů které sám zjistil, že porušili dopravní předpis i třeba mimo pracovní dobu, na dopravní policii s orazitkovanou žádostí o udělení pokuty a odnětí bodů :D To je uplně to samí co si těď plác... Zaměstnavatele i školy zajímá co děláš v době kdy tě má nastarosti, jakmile je to mimo vyučovaní/pracovní doby tak do toho jí něco neni.

Uvedu ještě jeden příklad. To je jak kdyby se o tebe tvůj zaměstnavatel zajímal co děláš mimo pracovní dobu a když by jsi něco mimo pracovní dobu provedl tak by to na tebe poslal na příslušnej úřad s orazítkovanou žádostí o potrestání... To se nezlob to by sme se asi vrátili o pár let zpátky...

Pokud podle tebe nedělaj různý úřady to co maj tak si stěžuj, třeba zareaguj a nebo ti doboručim občanský združení založ... Ale rozhodně je nesmysl házet povinnosti na školu, ty které tu jmenuješ.
Takže jsi to vůbec nepochopil... práskačství nechci!

Já tu nic nejmenuju jako "povinnosti". Kdyby tu každej dělal jen to, co je povinný, tak bychom se vrátili o pár let zpátky.

Chtěl jsem říci toto: Zastávka Prašná je prostě hnus. Každou chvíli vymlácený skla, blitky, odpadky atd. Takový to tam bylo vždycky, takže studenti za to nemůžou. Jenomže... takzvaná "veřejnost" si myslí, že jo, a proto je tu tolik stížností na školu. Škola samozřejmě má plné právo stížnosti házet do koše.

Představ si, kdybys měl firmu, chodili by ti tam lidi, a všichni by si stěžovali, že je okolo (= mimo pozemek) svinčík. Taky bys jenom pokrčil ramenama, že za to přece nemůžeš?
v tuhle chvíli vedení Středních odobrných škol (a to i Schulhoffovky) řeší problém státních maturit od příštího roku, letošní maturitu a další školské záležitosti
Třeba jak zlepšit znalosti pravopisu, že?
Vim že to nevidíš jak to na střední škole vypadá vevnitř, protože už asi žádnou nenavštěvuješ, ale kdybys věděl, tak bys asi uznal že v síle školy není dát prioritu do posílání nějákej orazítkovanejch žádostí...
No, před pár lety jo, a taky mi tenkrát nešlo do hlavy, proč se dělá takovej povyk ohledně graffiti na venkovní zdi (přístupné z ulice). A razítkovalo se kdeco...
177 nechce nikdo měnit sám sem již jednou kontaktoval ropit s tímto problémem, po asi hodinovém rozhovoru uznávám, že asi lépe to nejde, jelikož se 177 se nedá hejbat něják aby dosahovala toho co by podle tebe "burani" požadovali. 177 je problém to se ví i na ropidu. Sám pracovník ropidu řekl: "ví se to, ale kdokoliv se sní bojí něco udělat" já se ani nedivím jelikož ten kdo by sní hejbl tak se mu zpustí lavina na hlavu z jiný strany zase, a nehledě na to další věc jsou finance...
Někde jsem viděl odkaz na článek o 177. Samá (sebe)chvála, jak se podařilo během X let znásilnit Y linek dohromady a jak je to "evropský trend". Kdepak, s takovou "chloubou" už nikdo hejbat nebude.

stteep
Uživatel

Příspěvek od stteep » 17.3.2007 21:58

Karotka píše:
Takže pro Schulhoffku - jestli ji buzerujou otravové s nesmyslama, tak by bylo dobře, kdyby ty nesmysly poslala někam, kde dostanou smysl. Třeba na DP (kvůli přeplňování busů) nebo na MP (kvůli vandalismu na Prašné, který nemá se školou nic společného). Přeci jenom stížnosti s razítkem školy mají větší šanci na vyřízení než plky od nějaký místní nuly (= třeba ode mě)...
Tak teď se musím s prominutím zasmát :lol: co prosimtě meleš :D To je jak kdyby si požadoval po DP aby posílalo přestupky svých řidičů které sám zjistil, že porušili dopravní předpis i třeba mimo pracovní dobu, na dopravní policii s orazitkovanou žádostí o udělení pokuty a odnětí bodů :D To je uplně to samí co si těď plác... Zaměstnavatele i školy zajímá co děláš v době kdy tě má nastarosti, jakmile je to mimo vyučovaní/pracovní doby tak do toho jí něco neni.

Uvedu ještě jeden příklad. To je jak kdyby se o tebe tvůj zaměstnavatel zajímal co děláš mimo pracovní dobu a když by jsi něco mimo pracovní dobu provedl tak by to na tebe poslal na příslušnej úřad s orazítkovanou žádostí o potrestání... To se nezlob to by sme se asi vrátili o pár let zpátky...

Pokud podle tebe nedělaj různý úřady to co maj tak si stěžuj, třeba zareaguj a nebo ti doboručim občanský združení založ... Ale rozhodně je nesmysl házet povinnosti na školu, ty které tu jmenuješ. Osobně ti řeknu že momentálně starosti školy jsou někde jinde než sepisovat orazítkované žádosti školy, které nejsou v její povinnosti, v tuhle chvíli vedení Středních odobrných škol (a to i Schulhoffovky) řeší problém státních maturit od příštího roku, letošní maturitu a další školské záležitosti a mohu ti říct že letos je toho už tak moc že na to musel být přibrán další člověk do vedení školy( i když jen napů) protože 2 zástupkyně už opravdu vnitřní i vnější agendu školy nestíhali, nezapomeň že školství je u nás v zemio problémové a pro soukromou školu se probít je ještě horší u nás. Vim že to nevidíš jak to na střední škole vypadá vevnitř, protože už asi žádnou nenavštěvuješ, ale kdybys věděl, tak bys asi uznal že v síle školy není dát prioritu do posílání nějákej orazítkovanejch žádostí...

jinak to co řikáš je Nesmysl postavenej nahlavu. Opravdu máš představi jak Hurvínek válku

aj k tej dopravě 177 nechce nikdo měnit sám sem již jednou kontaktoval ropit s tímto problémem, po asi hodinovém rozhovoru uznávám, že asi lépe to nejde, jelikož se 177 se nedá hejbat něják aby dosahovala toho co by podle tebe "burani" požadovali. 177 je problém to se ví i na ropidu. Sám pracovník ropidu řekl: "ví se to, ale kdokoliv se sní bojí něco udělat" já se ani nedivím jelikož ten kdo by sní hejbl tak se mu zpustí lavina na hlavu z jiný strany zase, a nehledě na to další věc jsou finance...

v schrnutí 177 je problém jednak ze strany propojení východních částí prahy a v druhé řadě problém finanční. Tím se vrátíme opět k úřadum, případné posílení dopravy jinou linkou v trase 177 je to tedy na žádosti obecních úřadů o posílení dopravi, kterou by samozřejmě musela platit ze svého rozpočtu, jelikož dopravní obslužnost (volha, košík, hostivař) papírově zajištěná papírově je dostatečně, reálně víme všichni že ne....

Stejně jako u té zmiňované školy je problém na více místech. U té 177 je to na úřadech, DP, magistrátu, ropidu a u školy je to opět úřad, policie jak republiková tajk obecní...

stteep
Uživatel

Příspěvek od stteep » 17.3.2007 21:57

:D
Naposledy upravil(a) stteep dne 18.3.2007 0:27, celkem upraveno 1 x.

4021
Uživatel

Příspěvek od 4021 » 17.3.2007 17:46

Hm, tak je vidět že ten hódně dlouho nejel v Praze autobusem... 210 zastavuje na Proseku v obou zastávkách už asi 2 roky... :roll: Doufám, že ho na to někdo upozornil, protože to jinak dělal/dělá celej den... :evil:

Jinak včera večer když sem jel 185 ze Kbel tak sem si už myslel že konečně se teda svezu spojem kterej zastaví v zastávce ve Kbelích a pak až na Proseku (vše mezi tim je na znamení, většinou ale ve 2-3 zastávkách každej spoj zastaví ve špičce), vypadalo to slibně skoro celou cestu... ale ne, Na Klíčově prostě někdo nastoupit musel :) , sem zvědavej kdy se mi to podaří vychytat nějakej spoj kterej projede všechny ty zastávky od Klíčova po Huntířovskou. Ale stávalo se mi to občas, když ještě byly stálý ty zastávky a v každý zastávce sme museli zastavit :? .

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 17.3.2007 16:42

Dneska se mi stala příhoda s řidičem autobusu 7211 na lince 210:

Řidič autobusu se dopustil hned několika blbostí:
1. Na zastávkách na znamení stavěl, přestože tam nikdo nestál a nikdo vystupovat nechtěl. :wink:
2. Zastávky hlásil buď úplně blbě nebo až po odjezdu ze zastávky.... :roll:
3. Zastávku Prosek přejel a zastavil až za rohem. Asi 8 lidí tedy marně mávalo rukama a muselo čekat na další spoj 30 minut! :roll: :? :!: :!: :!:
4. Jízda na Proseku vysoce převyšovala 50 km/h, odhadem tak 60-70 km/h jel. (to mi ale nevadilo!! :lol: :D )

Dopravní podnik má opravdu "skvělé řidiče autobusů".

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 17.3.2007 13:29

stteep píše:Dobře tak mi ty chytrej vysvětli jak by si tuto podobnou situaci chtěl řešit na Volze kde je VŠE a Koleje a je tam úplně podobnej problém že studenti přeplňujou busy... Vidíš to jak Hurvínek válku :lol:čeče kolik ti je :D
Na Volze je to o to horší, že tam jsou vlastně tři školy - přednáší tam VŠE, ale koleje tam mají VŠCHT a UK. Ideální by bylo nějak "vyměnit" koleje, ale na to rozhodně nejsou prachy a nebudou.
O zastávku vedle Volhy je ZUŠ, která před nějakým časem psala na DP, ať posílí dopravu -> inu, přidalo se pár spojů, ale nestačí to. DP má 177 za nějakou "pilotní" linku a nedávno dal nepřímo najevo, že to je linka pro celou Prahu a místní burani ať si trhnou nohou. Že se do ní ti přespolní cestující kvůli místní frekvenci nedostanou, zřejmě taky nikoho nezajímá.

O trochu lepší příklad je Suchdol - tady si snad ČZU vydupala posílení a taky trochu tlačí na stavbu tramtrati.

Takže pro Schulhoffku - jestli ji buzerujou otravové s nesmyslama, tak by bylo dobře, kdyby ty nesmysly poslala někam, kde dostanou smysl. Třeba na DP (kvůli přeplňování busů) nebo na MP (kvůli vandalismu na Prašné, který nemá se školou nic společného). Přeci jenom stížnosti s razítkem školy mají větší šanci na vyřízení než plky od nějaký místní nuly (= třeba ode mě)...

stteep
Uživatel

Příspěvek od stteep » 16.3.2007 23:36

Karotka píše:Tak sorry, jestli jsem se dotknul.
Už jsem chtěl vybafnout, že škola by neměla přijímat tolik žáků, ale pak mi docvaklo, že je soukromá -> jak jinak by měla pokrejvat náklady než ze školnýho.
Dobře tak mi ty chytrej vysvětli jak by si tuto podobnou situaci chtěl řešit na Volze kde je VŠE a Koleje a je tam úplně podobnej problém že studenti přeplňujou busy... Vidíš to jak Hurvínek válku :lol:čeče kolik ti je :D

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 16.3.2007 23:05

stteep píše:hmm tak to ale nemluvíš o problému školy, ale o problému jistých jedinců. naši školu do toho netahej, jejich vedení. to co šlo udělat aby okolní obyvatelé byli spokojeni a aby se tím neomezovali práva studentů tak udělali. pokud chceš něco víc tak bys tím utlačoval jistou skupinu lidí. A pokud nejsi komunista tak už nebudeš o tom debatovat, protože hazíš vinu na školu, která žádnou vinu nemá v tom co tobě vadí...
Tak sorry, jestli jsem se dotknul.
Už jsem chtěl vybafnout, že škola by neměla přijímat tolik žáků, ale pak mi docvaklo, že je soukromá -> jak jinak by měla pokrejvat náklady než ze školnýho.

stteep
Uživatel

Příspěvek od stteep » 16.3.2007 20:46

demon píše:A co teprve autobusi... :?
Promiň za chybky/i :D

stteep
Uživatel

Re: Pražské autobusy na Slovensku

Příspěvek od stteep » 16.3.2007 20:38

arny píše:Až tam pojede tak jim to vyřídím, ať jezdí na čas. A myslíš, že to jsou jen Vršovice. Zjisti co je to za garáž. :D
U té 154 je to docela těžké se držet správného času je to taková jak já říkám vyhlídková linka jihovýchodní Prahou. Na rozdíl od tramvají jezdí v normálním provozu mezi IAD tak jsou dost limitovány rychlostí ostatní dopravy, zvlášť u těch dlouhých linek. Samozřejmě, že je možná sledovat každý autobus (i tramvaj) kde je a v kolik je pomocí GPS, ale těch busů je to trošku benevolentnější…
8-)
Když se postavíš 1,5m před sloupek, tak kouřit můžeš, to není zastávka a autobus v klídku doběhneš... :smt033
Kdy by se jednalo většinově o to že jedou opožděný, tak to beru, ale bohužel musim říct že minimálně jednou denně vidím 154 nadjedou aspoň o 2 minuty, ale jsou i extrémy kdy jede nadjetej 4 minuty, zrovna myslím před 14 dny, den už nevím měl jet 154 směr koleje v 10:37 a jel už v 10:33... co kdomu dodat, myslim mluví samo za sebe

Odpovědět