Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Grossák » 27.5.2013 21:16

Bumlík na Francouzské je podle mne +/- stejně dlouhý. On nezačínal hned u Máchovy, ale opravdu až o kus dál. Co se šířky týče, nevím, jak moc se možnost posunu prověřovala, ale šířku jízdního pruhu pro auta odhaduji na cca 3,15 m. O těch 15 cm se možná stáhnout dala, pokud by to bylo projednatelné. Jan říkám, nevím.
Naposledy upravil(a) Grossák dne 27.5.2013 21:33, celkem upraveno 1 x.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 27.5.2013 11:53

Také jsem tam letos čekal asi 3 min., samozřejmě hlášeno, čas cca 00:30.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 27.5.2013 11:19

chemik píše:kolega Valduch mě informoval, že si na křižovatce u polikliniky Modřany (ne, za boha si nevzpomenu na názvy ulic, mapu nemám po ruce, ale tipnu že to je Čsl. Exilu X Gen. Šišky) z centRUMu vystál po půlnoci čtyřminutovej důlek a ač byl přihlášen, tak to nepadlo... A pokud jsem dobře pochopil, hlásil to i na PDT!
děkuji, za informaci, už jsem si myslel, že ta SSZ #-o #-o #-o #-o #-o v uvedeném časovém období nesnáší jen mne :lol: :lol: :lol:

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 27.5.2013 6:53

Tak opět připomínám, spíš na vědomí, nějak už nečekám že s tim někdo něco udělá, natož v dohledné době.

Pražský hrad ZC - stále zlobí navolení, musí se s kličkou.
Brusnice - je tam - asi - pevný cyklus, leč 100% jistý si nejsem. Ovšem stromeček nesvítí. Mě tam proběhly 2 cykly (padlo jen volno přímo), tak jsem šel s kličkou, stromeček se nerozsvítil a než jsem se stačil vrátit do kabiny, volno vpravo uteklo.
Octárna - pevný cyklus - proč? Většinou to vychází tak bezvadně, že to utíká před nosem ať se jede odkudkoli. Bývala tam preference.
Patočkova x Myslbekova ZC - zřejmě špatně spočítaný čas nebo co, navoluje se když je člověk ještě uprostřed Octárny, vzápětí padá volno, ale pokud to tam jeden nedrtí 50, nebo se jen trošku někde sekne (obvykle na Octárně blokují odbočující IAD), čočky utečou před nosem a pustí to Patočkovu DC. Což je fakt príma, kdy se tam řítí tram z kopce.
Myslbekova x Hládkov - v nočním režimu stálé červené se nestíhá překlopit do volna ani při "noční 40", o max rychlosti vůbec nemluvě. Zbytečně se brzdí a zdržuje.
Dlabačov - stále se v nočním režimu seká, zůstává viset zelená z Myslbekovy, ale čočky na stůj. A to až dokud to něco od Pohořelce svým navolením "nezresetuje".
Vaníčkova - Ano, stále háže na stůj před nosem a šipku vlevo. Navíc nevypočitatelně, někdy jo, někdy ne.
Vypich DC - přijde mi, že zlobí preference, dřív křižovatka čekala, nebo vkládala extra volno, teď to utíká. Zdali je to jen špatným přihlašovacím kontaktem, nebo změnou programu netuším. Na předvěst se spolehnout nedá, svítí trvale očekávej stůj.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 27.5.2013 3:41

kolega Valduch mě informoval, že si na křižovatce u polikliniky Modřany (ne, za boha si nevzpomenu na názvy ulic, mapu nemám po ruce, ale tipnu že to je Čsl. Exilu X Gen. Šišky) z centRUMu vystál po půlnoci čtyřminutovej důlek a ač byl přihlášen, tak to nepadlo... A pokud jsem dobře pochopil, hlásil to i na PDT!

Láďa
Uživatel

Příspěvek od Láďa » 20.5.2013 21:12

Jel jsem tam koncem minulého týdne a kolona se vlekla až do křižovatky Na Slupi x Svobodova.

Dále k RTT Francouzská. Přijde mi, že byl zkrácen bumlík mezi Máchovou a Jana Masaryka, navíc je umístěn +- tam, kde dříve, takže OR 30 bude dále. A to stačilo zúžit pruh pro IAD. #-o

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 20.5.2013 20:39

Karosák: Při chuti jet přes město na Anděl mě to taky zaskočilo, ale odklonová trasa je značená zpátky Vyšehradskou. Taky nemalá část lidí jede do VFN a nebo na Karlov. Pro sedmu bych to neviděl jako nějakou tragédii. 8-)

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 20.5.2013 20:09

V tom případě dostane na pr*del pro změnu sedma, protože to co postávalo zde http://www.mapy.cz/s/7fug
teď stojí zde http://www.mapy.cz/s/7fum Těch spoustu bodů 4-10 vyznačuje ucpávání křižovatky Svobodova x Na Slupi, protože IAD moc do Svobodovy neodtéká, takže ať už koukaj ty roury zahrabat a zprovoznit to. Myslím, že absence řadícího pruhu pro IAD nebude větší zlo, než ten přeliv do Svobodovy, zvlášť, pokud by TRAM před sebou těch pár aut (do 10 ks) vytlačila a SSZ počkalo, jako třeba z Letenské na Klárov. Další eventualitou je, že IAD zmizí, než se odstanicuje. Také se zde, myslím, IAD nikdy moc nehromadila a navíc, pokud vím, SSZ prochází obnovou, takže by se to mohlo zvládnout [-o< [-o<

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 20.5.2013 19:51

No, jen spekuluju, ale je tam cedule Změna dopravního řešení oblasti (či tak nějak). Nebude to současné zjednosměrnění už trvalé?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 20.5.2013 18:07

kasme píše:Tramvajová zastávka Botanická zahrada je bezbariérová
20.05.2013
Zastávka tramvají Botanická zahrada v Praze 2 je nově bezbariérově upravena také ve směru do centra. Ke změně došlo v rámci oprav ulic Vyšehradská a Na Slupi. Změnu bylo možné provést díky přípravě ze strany Dopravního podniku hl. m. Prahy, který již při rekonstrukci tramvajové trati v roce 2010 nechal koleje položit takovým způsobem, aby vyhovovaly novému řešení. "Je potřeba myslet na budoucnost a každou rekonstrukci tramvajových tratí připravovat tak, aby bylo možné později bez dalších úprav kolejí bezbariérové zastávky jednoduše dobudovat. Tento postup šetří peníze za jinak nutné vícenáklady," uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy Josef Nosek. Investorem akce byla Technická správa komunikací hl. m. Prahy, která za úpravy zaplatila cca 400 tisíc korun. Zastávka v opačném směru už byla bezbariérově upravena o tři roky dříve. Nyní podobnou přípravu DPP realizuje ve Francouzské ulici v Praze 10.

http://www.tsk-praha.cz/
- Žel sám jsem tam byl naposled, ještě před započetím stavby 1. poloviny zastávky. Právě jsem se doslechl, že zároveň s touto bezbariérovou zastávkou byl zrušen za onou zastávkou řadící pruh IAD vedle TT - může mi to někdo potvrdit/vyvrátit? (Ať vím, co mne zítra čeká na l.6.).

Dotaz zejména pro "věci znalé": Proč nešlo minimálně ten samostatný pruh IAD zachovat jako její odbočný vpravo?

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 17.5.2013 23:48

Ne, na Želvě to běžně pustí bus DC, ale ZC to nepadne.

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 17.5.2013 19:26

Dneska jsem měl po dlouhé době linku 26, to že světla na Evropské stojí za vyliž kapsu se už ví, ale co mě totálně dodělalo jsou čočky za zastávkou Želivského ZC, nechápi důvod proč tam svítí trvale stůj a je na chvilku padá volno, přitom DC jezdí tramvaje a busy pořád, ale já tam čumákoval (pochybuju, že by to tam dva střelci vzali tvrdě na stůj v delším časovém intervalu) :roll:

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 17.5.2013 6:58

Nejen Vaníčkova, ale i Dlabačov. Dlabačov ZC stále zaseklé čočky na stůj, legálně jsem projel jen díky tomu, že to v době příjezdu vždy "něco odněkud zresetovalo", takže mi následně volno padlo. Vaníčkova klasika, po vykroužení obloučku z Myslbekovy a nášlapu samozřejmě háže na stůj. A samozřejmě nikde ani kolo.

Vladycká - zaměřil jsem se na to a v "modelovém případě" sloužícím k popsání situace to ZC funguje takto: Svítí tam zelená/volno. Vyjíždím z Groše a nabírám rychlost. Svítí stromeček, navolen jsem. Předjíždí mě souběžně jedoucí auto, jinak nikde nic. Hned za autem padají čočky na stůj a červená, aby vzápětí ihned padly na volno a skočila zelená. Stromeček svítí celou dobu. Dneska jsem tam v rámci pokusu tvrdě držel padesátku s tím, že to v nejhorším projedu, když nikde nic není. Ano, vychází to volno krásně do jízdy, takže ke zdržení nedojde a brzdit vlastně ani není nutné, ALE! jistotu samozřejmě nikdo nemá a neví že mu to vyjde (i mě reflexivně cukla noha, ač jsem se nedal a držel :D ) a hlavně proč to tam proboha takhle blbě mate a znervózňuje řidiče teda fakt nechápu.

Taktéž se objevuje antipreference na sjezdu ze Spojky na Zahr. M. To, že to tam funguje stylem stálé volno po hlavní, v případě čehokoli na sjezdu stůj a pouští sjezd je známo. Stejně tak je známo že to v případě něčeho na sjezdu jen ve směru přímo umí i jenom červenou a tram volno nechá. A taky se ví, že tam čočky padaj na stůj až pár vteřin po červené, takže je třeba si hlídat v kterým pruhu na sjezdu co stojí a dle toho čekat ne/padnutí stůj. Jenže poslední dobou se mi nechutně často stává, že vyjedu z podjezdu, zhruba v místech pod spojkou padá oranžová, hodim oko na sjezd, tam vůbec nic (případně - ojediněle - něco jen přímo), tak jedu dál, jenže ejhle, ono i čočky na stůj, který ovšem obvykle projíždím, protože už prostě nestihnu zastavit. A přitom tam ve většině případů taktéž není ani kolo. A pokud náhodou ano, rozhodně ne v kolizním směru. Takže klasika, vteřinku si postojím (tedy pokud to stihnu, poslední dobou se tam raději plazím) a hned zas jedu dál. Ach jo.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 17.5.2013 0:42

So, Ne, Po, Út jsem měl polonoční M22 a Vaníčkova stále kvoká, a přijde mi že (asi, že je to v blízkosti Dlabačova) na tramvaje totálně dlabe, výzva-nevýzva si prostě jede svoje. Přijedu Malovanka DC (volno+ zelená), rozsvítím výzvu, stanicuji, zvlášť o tom víkendu většinou nikde nic, na přechodu přes Vaníčkovu padá červený panáček, volno chvilku drží, zavřu dveře, nášlap a mlask. Odspoda jsem tomu nakládal co nejdřív, než to zradí a úspěšnost ZC je trochu lepší (DC tak 1:2), ale když to mrskne před čumák a v odbočováku je auto, tak jízda jen se stisknutým relaxačním tlačítkem :( Fakt humus všechny 4 dny, možná jsem měl peška, ale dost děs :!:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 16.5.2013 23:22

Martin Šubrt píše:Myslím, že na bumlík kvůli šířce busu místo není, možná na ten úzký. Navíc tam občas něco vyčuhuje z toho zásobovacího zálivu. V připomínkách k RTT jsem chtěl posun osové vzdálenosti kolejí a bumlík, ale ...
že by toto byla správná cesta = IAD od TT oddělit a na TT "pustit" BUS (vytvořením jeho vyhrazeného pruhu)?
Žel díky neposunutí osové vzdálenosti asi však nyní už nerealizovatelné?

Odpovědět