9001 píše:MM: Tohle mi fakt nedá.

Demence přispěvovatelů na metro.cz je k dobru pouze někdy, že.

Není to o demenci přispěvatelů m-hlídače, ale lidí vůbec (častěji si stěžují DPP či přímo okřiknou řidiče) - to na mne jednou přišla smyšlená stížnost za hlasité telefonování rušící cestující při jízdě s 15T minimálně v úseku Přístaviště - Pod. vodárna. Dále se prý, kvůli mé nesoustředěnosti na jízdu, stěžovatelka bála již se mnou pokračovat a byla tak nucena vyčkat následujícího spoje.
Když nejsem někdy 100% soustředěn na jízdu (a člověk prostě nedokáže být i přes deset hodin skutečně 100% soustředěn - např. třeba i díky psychickému působení světla/tmy), tak rozhodně nejedu plnou traťovou rychlostí, ale s tou stížností přišel i výpis z Dorisu, který zaznamenal, že jsem Přistaviště, Dvorce a Kublov opustil cca 60s pozdě proti JŘ a Pod. vodárnu o 1s dříve (to mi nevyšel pokus o přesný odjezd, ale páč na předjetí do 1minuty na KB je jistá drobná tolerance, jíž již dlouhou dobu zdaleka nedosahuji, tak se nic neděje). Osobně si myslím, že stěžovatelku tehdy namíchlo mé delší, dle laického pohledu zbytečné, stanicování na Přístavišti a dojem, že jí kvůli tomu ujel nějaký přípoj (např.148) a tak napsala smyšlenou jíž by upozornila na mou pozdní jízdu - ale já na těch zastávkách zastávce byl včas (dá se říct že přesně či pozdě pouze o 1/3 tolerance pro níž ten termín lze stále použít)!
Či začátkem roku jsem měl také štěstí hned na několik cestujících, jež mne zprdli za údajné ujetí kolegy předemnou - snažil jsem se jim vždy odpovědět ve smyslu, že TRAM má JŘ a není poviností čekat na dobíhače/či vykecávače (openuvší si zmáčknout tlačítko dveří) na zastávkách, jestli se jim to nelíbí klidně si mohou oficiálně stěžovat, ale předem jim doporučuji prostudovat PŘ a SPP, aby nebyli za blbce.