Chování zaměstnanců DP

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Chování zaměstnanců DP

Příspěvek od Fořtík » 07.6.2012 20:38

MM-Mikulovsky píše:gabuliatko: (hledat to nebudu, ale) Už jsem to tu na TF v minulosti několikrát uvedl čekání 2. stanicující TRAM na dojití lidí od sloupku beru za povinnost (tak jako opačně nařízené opakované stanicování u sloupku, když je tam viditelně osoba se sníženou schopností pohybu či orientace) a neberu to za čekání na dojití, ale pouze vyčkání na nastoupení - cestující totiž již na zastávce byl před příjezdem TRAM (včetně možnosti, že přijel TRAM stanicující jako první). Ovšem vím, že mnoho kolegů tak nejdená a osobně by jsem za to nejraději přímo střílel - stejně jako když nečeká NAD na přestup z viděné související TRAM linky či opačně ona na přestup z viděné NAD.
Hele, Milan, brzdi! (-X Jsi tu bez 14 dní týden, tak se netvař, že všemu rozumíš nejlíp. #-o Jednou je zastávka pro dvě tramvaje, tak je pro dvě tramvaje. Proto se tak postavila a schválila. Bohužel, neumíme si to ošetřit tak, jak to mají třeba v Ostravě. Já bych zase střílel všechny, co učí důchodce nastupovat jedněma dveřma od sloupku - k nástupu do vozu se má využívat všech dveří vlaku. Samozřejmě, na přecházející se čeká, ale jestliže se pohybuje velice laxně ve stylu, že mu o tu tramvaj vůbec nejde, tak má smůlu...

PS: Nevím, co je opačně nařízené opakované stanicování, ale zní to hezky :lol:

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 07.6.2012 16:59

gabuliatko píše:Ahoj pane admin. No většinou to bylo tak, že zelená volená kličkou byla extra a mnohdy pan řidič neměl problém když viděl běžící s tou kličkou vylézt znovu. Teď přijede, v poměrně krátké době mu padne zelená a tradá. Dokoncetam někteří najeli dříve, aby bylo volno ve smyčce. Teď už nemohou.
No já nevím... Ale volno pro chodce se volilo klidně i ve chvíli, kdy nejela tramvaj (stejně jako dneska). Jakmile jela tramvaj (navolená kličkou), tak se opět volilo automaticky volno pro chodce, protože auta stejně musela stát, tak se oboje spláchlo najednou. Opět stejně jako dneska.... Jediné co je jinak je to, že dneska se tramvaj volí pantografem a volno padá do cca 30 sec stejně jako padalo u navolení kličkou... Já fakt nevím, co je jinak. Navíc přihlášení ptg na troleji je tak blízko označníku, že popojetí tramvaje až k němu volno ve smyčce opravdu nezvětší o víc než cca 3 metry.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 07.6.2012 16:54

Petr píše:
gabuliatko píše:Ano, debilita nových světel na Bílé Hoře, kdy je zelená zároveň pro chodce a pro tramvaj odjíždějící ze smyčky budiž pochválena.
No, zelená na přechodu pro chodce přes Karlovarskou se zelenou pro vyjíždějící tramvaj ze smyčky tam bývala vždycky, protože se oboje svezlo dohromady. Co je na tom nově "debilního"?
Ahoj pane admin. No většinou to bylo tak, že zelená volená kličkou byla extra a mnohdy pan řidič neměl problém když viděl běžící s tou kličkou vylézt znovu. Teď přijede, v poměrně krátké době mu padne zelená a tradá. Dokoncetam někteří najeli dříve, aby bylo volno ve smyčce. Teď už nemohou.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 07.6.2012 15:37

gabuliatko píše:Ano, debilita nových světel na Bílé Hoře, kdy je zelená zároveň pro chodce a pro tramvaj odjíždějící ze smyčky budiž pochválena.
No, zelená na přechodu pro chodce přes Karlovarskou se zelenou pro vyjíždějící tramvaj ze smyčky tam bývala vždycky, protože se oboje svezlo dohromady. Co je na tom nově "debilního"?

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 07.6.2012 14:06

MM-Mikulovsky píše: Již jsem však mnohokrát (pro mé oblečení ve stejnokroji) "odnesl" nadávky lidí (nejčastěji těch důchodců), že jim TRAM odjela před nosem z nástupních zastávek (jako Spojovací, Kubánské náměstí, Radlická...), když jim (jak jsem sám viděl) ještě chybělo dojít k té zastávce i desítky metrů.
A málo kdy si nechali vysvětlit, že ta TRAM dostává SSZ udělené krátké volno a na další by musela čekat cca jednu až dvě minuty = odjížděla by zpožděná.
Ano, debilita nových světel na Bílé Hoře, kdy je zelená zároveň pro chodce a pro tramvaj odjíždějící ze smyčky budiž pochválena.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 07.6.2012 12:16

gabuliatko: (hledat to nebudu, ale) Už jsem to tu na TF v minulosti několikrát uvedl čekání 2. stanicující TRAM na dojití lidí od sloupku beru za povinnost (tak jako opačně nařízené opakované stanicování u sloupku, když je tam viditelně osoba se sníženou schopností pohybu či orientace) a neberu to za čekání na dojití, ale pouze vyčkání na nastoupení - cestující totiž již na zastávce byl před příjezdem TRAM (včetně možnosti, že přijel TRAM stanicující jako první). Ovšem vím, že mnoho kolegů tak nejdená a osobně by jsem za to nejraději přímo střílel - stejně jako když nečeká NAD na přestup z viděné související TRAM linky či opačně ona na přestup z viděné NAD.

Již jsem však mnohokrát (pro mé oblečení ve stejnokroji) "odnesl" nadávky lidí (nejčastěji těch důchodců), že jim TRAM odjela před nosem z nástupních zastávek (jako Spojovací, Kubánské náměstí, Radlická...), když jim (jak jsem sám viděl) ještě chybělo dojít k té zastávce i desítky metrů.
A málo kdy si nechali vysvětlit, že ta TRAM dostává SSZ udělené krátké volno a na další by musela čekat cca jednu až dvě minuty = odjížděla by zpožděná.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 07.6.2012 11:45

MM-Mikulovsky píše: 2.) fakt by mne zajímalo, kam ti důchodci (často i o dvou berlích) chvátají, že kvůli i minutovému (někdy i více) nečekání TRAM jsou schopní řvát na řidiče následujícího spoje hanlivé urážky! Já vím oni spechají do hrobu, protože při tom spěchu totiž často ani nesledují okolí - díky čemuž třeba buď je něco srazí, či sami špatně došlápnou/zakopnou a takové zlomeniny v jejich věku jsou vážnými zraněními!
Mne by zase zajímalo kdo Ti šlápnul na bebí, že musíš být tak hnusnej. Kolik důchodců o 2 berlích si za poslední týden potkal? Budeš jim nosit nákup domů? Pozoruji to na mých rodičích. Když jim bylo o 20 méně, tak všechny věci stíhali levou zadní. Teď už jim zdraví (taky třeba paměť) tolik neslouží a občas něco zapomenou. Dřív by nad tím mávli rukou, teď to musí řešit. No a někdy nezbývá času, tak pospíchají.
S porušováním SPP jdi do ... já jen napsal, že to potěší.
Včera jsem zažil 20, co v Badeniho dala uvolnění asi 15m před sloupkem, páč stála za IAD a protože nikdo nevystupoval tak pak k úžasu stojících projela okolo sloupku. Že se na Hradčanské DC staví za 36 sólo co stojí za kontaktem to taky SPP neodporuje? Možná ne, ale na prodírající se lidi se nečeká. 25 vozí lidi na Špejchar ... SPP to asi taky neodporuje, ale na*e*e to.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 07.6.2012 11:03

Teď jsem si vzpomenul, že včera jsem zaslechl stěžování si jednoho kolegy na chování nadřízených k němu - za loňský rok byl otravován k vůli odpovídání na několik viditelně totálně stupidních stížností od cestujících, ale doteď mu oficiálně nebyla předána pochvala, jež již před několika měsíci byla otištěna v DP-Kontaktu!

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 16.5.2012 13:33

MM-Mikulovsky píše: 2.) fakt by mne zajímalo, kam ti důchodci (často i o dvou berlích) chvátají...
Počkej si ještě 30let a pochopíš.Možná...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 16.5.2012 11:48

gabuliatko píše:
MM-Mikulovsky píše:...
Ano, řidič který někomu zavře před nosem a další zastávce čeká do času vždy potěší.
Některé případy vylití vzteku zejména starších cestujících na mne za ujetí kolegy předemnou se staly na konečné:
1.) skutečně ti lidi viditelně nejednali dle PŘ a SPP
a) nebyli na zastávce včas
b) nezmáčkli si tlačítko dveří - třeba (v některých případech) chtěli jet další linkou
2.) fakt by mne zajímalo, kam ti důchodci (často i o dvou berlích) chvátají, že kvůli i minutovému (někdy i více) nečekání TRAM jsou schopní řvát na řidiče následujícího spoje hanlivé urážky! Já vím oni spechají do hrobu, protože při tom spěchu totiž často ani nesledují okolí - díky čemuž třeba buď je něco srazí, či sami špatně došlápnou/zakopnou a takové zlomeniny v jejich věku jsou vážnými zraněními!

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 16.5.2012 11:14

MM-Mikulovsky píše:...
Ano, řidič který někomu zavře před nosem a další zastávce čeká do času vždy potěší.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 15.5.2012 23:31

9001 píše:MM: Tohle mi fakt nedá. :lol: :lol: Demence přispěvovatelů na metro.cz je k dobru pouze někdy, že. :lol:
Není to o demenci přispěvatelů m-hlídače, ale lidí vůbec (častěji si stěžují DPP či přímo okřiknou řidiče) - to na mne jednou přišla smyšlená stížnost za hlasité telefonování rušící cestující při jízdě s 15T minimálně v úseku Přístaviště - Pod. vodárna. Dále se prý, kvůli mé nesoustředěnosti na jízdu, stěžovatelka bála již se mnou pokračovat a byla tak nucena vyčkat následujícího spoje.
Když nejsem někdy 100% soustředěn na jízdu (a člověk prostě nedokáže být i přes deset hodin skutečně 100% soustředěn - např. třeba i díky psychickému působení světla/tmy), tak rozhodně nejedu plnou traťovou rychlostí, ale s tou stížností přišel i výpis z Dorisu, který zaznamenal, že jsem Přistaviště, Dvorce a Kublov opustil cca 60s pozdě proti JŘ a Pod. vodárnu o 1s dříve (to mi nevyšel pokus o přesný odjezd, ale páč na předjetí do 1minuty na KB je jistá drobná tolerance, jíž již dlouhou dobu zdaleka nedosahuji, tak se nic neděje). Osobně si myslím, že stěžovatelku tehdy namíchlo mé delší, dle laického pohledu zbytečné, stanicování na Přístavišti a dojem, že jí kvůli tomu ujel nějaký přípoj (např.148) a tak napsala smyšlenou jíž by upozornila na mou pozdní jízdu - ale já na těch zastávkách zastávce byl včas (dá se říct že přesně či pozdě pouze o 1/3 tolerance pro níž ten termín lze stále použít)!

Či začátkem roku jsem měl také štěstí hned na několik cestujících, jež mne zprdli za údajné ujetí kolegy předemnou - snažil jsem se jim vždy odpovědět ve smyslu, že TRAM má JŘ a není poviností čekat na dobíhače/či vykecávače (openuvší si zmáčknout tlačítko dveří) na zastávkách, jestli se jim to nelíbí klidně si mohou oficiálně stěžovat, ale předem jim doporučuji prostudovat PŘ a SPP, aby nebyli za blbce.

Honza
Uživatel

Příspěvek od Honza » 15.5.2012 23:27

Petrpes píše:Taky mám skládací kartáček v kapse, ale na konečné je to lepší :)
A navíc to chce flašku vody na kloktání, když není chuť jít k hajzlíku ;)
Záchodky v nástupní nemám rád...
Ale tebe jsem ještě neviděl si čistit zuby při jízdě na voze. :D

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 15.5.2012 23:19

Taky mám skládací kartáček v kapse, ale na konečné je to lepší :)
A navíc to chce flašku vody na kloktání, když není chuť jít k hajzlíku ;)
Záchodky v nástupní nemám rád...

Honza
Uživatel

Příspěvek od Honza » 15.5.2012 22:57

MOp píše:To je prd, ja videl minuly tyden ridice tram, co si za jizdy cistil zuby!
To bude nějakej fór, já cca dva tejdny zpátky taky. :) Nějaká sedmička to byla. Pokud se nepletu, tak polonoc.

Odpovědět