Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Absolut
Moderátor

Re: Výluky a jiná omezení

Příspěvek od Absolut » 17.2.2009 8:56

Teda pane MOp, vy jste to s tím mostem vyzradil, já jsem chtěl napínat :)

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 17.2.2009 8:47

P_V píše:1) objevují se zvěsti (šířené jistým diskutérem), že se úsek metra z Dejvické na Červený Vrch bude hloubit
2) jak bude ta přeložka vypadat? Tunel je dosti vysoký a most zas příliš blízko pro nějaký nájezd...
1/ Metro se s Blankou stavět současně nebude.
2/ Poslední dvě mostní pole se měla dle předpokladů zvedat již loni o prázdninách. Třeba se dočkáme letos.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 17.2.2009 8:29

P_v:
1) Ano, tato varianta je ve hře, ale jistě to nenastane tak brzy, jako výluky ohledně Blanky.
2) Pořádně si ten most prohlédni, doporučuju zdálky. Konstrukce umožňuje na Trojském koncí most přizvednout až o cca 1,8 metru.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 17.2.2009 8:26

1) objevují se zvěsti (šířené jistým diskutérem), že se úsek metra z Dejvické na Červený Vrch bude hloubit
2) jak bude ta přeložka vypadat? Tunel je dosti vysoký a most zas příliš blízko pro nějaký nájezd...

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 17.2.2009 8:24

A co černokněžník Zababa?

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 17.2.2009 8:19

Lukas:

1) Bude pouze výluka Prašný Most - Vítězné náměstí, tato výluka bude 2x a v mezidobí zde bude provizorní přeložka TT.
2) Bude pouze výluka Nádr. Holešovice - Ke Stírce, tato výluka opět bude 2x a v mezidobí zde bude provizorní přeložka TT.

Termíny nedokážu odhadnout a myslím, že je nezná ani Víla Amálka, Rákosníček, Radovan, Káťa, Škubánek ani jiná havěť.

lukas

Příspěvek od lukas » 17.2.2009 8:01

Takže kdy bude výluka Prašný most-Divoká Šárka?A ona se chystá výluka Nádraží Holešovice - Kobylisy případně kdy?

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 17.2.2009 7:53

Absolut píše:Pěkný plán i se všema termínama jsem našel kdysi na netu, ještě před zahájením stavby. Termíny v něm již dnes neplatí - posun cca několik týdnů, ale pořadí etap zhruba navazuje
nebylo to toto? :) http://mo.ttnz.cz/informace/harmonogram ... rmonogram/

Ono se těžko zveřejňuje harmonogram, když ti pár dní před termínem připravené uzavírky "krizový tým MHMP a dalších..." řekne, že uzavírku nepovoluje... viz několikrát Letná...

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 17.2.2009 7:40

Projektová dokumentace je. Stavba je ale politickou záležitostí a to o to víc, že je již dnes ve skluzu časovém i finančním. A jakmile něco smrdí politikou, tak se začnou dělat dementní rozhodnutí ze dne na den / z týdne na týden. Tramvaje na Miladě mohly přes Hradčanskou jezdit klidně o dva týdny déle, ale vylo potřeba "vykázat činnost" a tak se zastavil provoz k 1.2. podle jedné z verzí harmonogramu, bohužel DP byl o tom informován přílš pozdě na to, aby se stihla normální informační kampaň.

Pěkný plán i se všema termínama jsem našel kdysi na netu, ještě před zahájením stavby. Termíny v něm již dnes neplatí - posun cca několik týdnů, ale pořadí etap zhruba navazuje, bohužel jsem si to neuložil, ale jen vytiskl a skončilo to v kontejneru... Ale zkus hledat, bylo to někde na stránkách magistrátu a na té stránce bylo asi miliónkrát logo Satra.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 16.2.2009 23:02

Jo, a to mi na celý stavbě vadí nejvíc. Nic se neví, informace chybí. Proč? To je to tak zfušovaný že nejdřív někam kopnou a pak se řeší co bude dál? Začínám si myslet že pořádná projektová dokumentace chybí a všechno se řeší na poslední chvíli. Chápu že jde o stavbu poměrně rozsáhlou, ale už z toho důvodu by to mělo být naplánováno pečlivě dopředu, ne?
Krásná ukázka "dokonalé přípravy" byly ty opičárny ze začátku s tratí/silnicí přes Letnou. Z:arrow: Nejdřív budou koleje. Pak že né, že je to drahý a zkrátí termíny takže by byly k ničemu a bude levnější silnice. To se to sakra nevědělo dopředu, že to bude drahý? Nebo že půjde zkrátit termín? Pak se vyasfaltovala silnice okolo, aby se za pár týdnů mohlo asfaltovat zas, protože obousměrný provoz by se tam navzájem nevytočil a bylo potřeba rozšířit. To se to nemohlo udělat rovnou když to stavěly? A opičárny s posunem termínů ohledně zobousměrnění, to už vůbec nezmiňuju.
A jestliže dokumentace a plány jsou, proč se to lidi nemohou dozvědět? Všude pouze krásný prezentace jak to bude (hezký) až to bude, ale fahrplan tehdy a tehdy rozkopem tohle a tudíž se bude jezdit tudyma, potom zase támhleto a bude se jezdit takhle, to jsem nikde nenašel. Proč?

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 16.2.2009 16:01

KGX 63 píše:
kasme píše:I přeložky budou... hlavně v oblasti křižovatky Prašný most...
A můžeš být trochu konkrétnější? Já si ten Prašňák nějak nedovedu představit...
To je téma skoro na nové vlákno... :) Nějaké info najdete na http://tunelblanka.mestskyokruh.cz/ ale o Prašňáku tam toho mnoho zatím nemáme.
Konkrétnější zatím být nemůžu... harmonogram se neustrále mění...
Každopádně pod křižovatkou prochází hlavní HLOUBENÉ tunely a rampa ze Svatovítské do tunelu směr Malovanka...
Také by měla být provizorní trať od stávajícho přejezdu přes TRAM (u archivu) k mostu Svatovítská...
Zatím nemáme k dispozici veřejnou situačku "Prašného mostu". Každopádně bude ještě hodně veselo :)

KGX 63
Uživatel

Příspěvek od KGX 63 » 16.2.2009 15:20

dušan píše:já slyšel o provizorní trati na dočasném mostě, když se podíváš od vítězného náměstí, jsou tam na levé straně náznaky možného začátku mostu, je to tam pěkně uhrabáno a zarovnáno
Toho jsem si už stačil všimnout... Na Prašňáku už se chystají převěsit dráty na ty provizorní sloupy. Jen mi přijde, že pak až se to provizorium bude napojovat, tak že tam zákonitě musí vzniknout dva protisměrné oblouky o dost malém poloměru od kulaťáku, ne?

dušan
Uživatel
Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP

Příspěvek od dušan » 16.2.2009 15:03

KGX 63 píše:
Myslel jsem samozřejmě odříznutí VO od zbytku sítě.
já slyšel o provizorní trati na dočasném mostě, když se podíváš od vítězného náměstí, jsou tam na levé straně náznaky možného začátku mostu, je to tam pěkně uhrabáno a zarovnáno

KGX 63
Uživatel

Příspěvek od KGX 63 » 16.2.2009 13:34

Myslel jsem samozřejmě odříznutí VO od zbytku sítě.

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 16.2.2009 9:26

Bobek píše:
fricoolinek2 píše:Co tím myslíš? Kde bude nějaká přeložka?
Přeložka žádná, ale odříznutí VO (= rozvrtaný most přes Buštěhradku). Asi ;)
I přeložky budou... hlavně v oblasti křižovatky Prašný most...

Odpovědět