Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Bobik
Uživatel

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Bobik » 15.4.2013 6:38

Tak jsme s tou Florou asi jásali předčasně. Dneska mi to zafungovalo akorát jednou po ránu DC, jinak jak s 5 tak i s 51 to běhalo postaru.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 15.4.2013 2:10

Už to tu někdo psal - SSZ na Gen. Šišky x Čes. exilu má v nočním provozu (cca 0:00 až 5:00) "něco extra shnilého". Já jsme tam před cca 2 hod. zkysnul několik minut, tak jako kolmá IAD s jedním BUS do garáží - ze všech směrů "stůj"/červená.
Jediná zelená byla na přechodu přes Čs. exilu - byť chodci v okolí žádní!

Sím, zejména noční kolegy, jedoucí přes onu SSZ opakovaně v inkriminované době - snažte se vypozorovat chybu a hlavně KAŽDÉ JEJÍ NESTANDARTNÍ "CHOVÁNÍ" HLASTE PDT, AŤ JE TO ZPĚTNĚ DOHLEDATELNÉ. Věřím, že zdejší znalci problematiky se "pustí po stopě" a brzo nám přinesou dobrou zprávu, že SSZ "šlape jako švýcarské hodinky"!

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 14.4.2013 8:31

Petrpes píše:Ve čt mám 20, tak jsem zvědavej. IAD nikam pouštět nebudu, naopak je nutné to narvat kam až se to dá. Ne kvůli jednomu autu čekat další cyklus...
Problém je, že když se jede na Prašňáku DC (od Kulaťáku) tak se před semafor vejde akorát jeden vlak nebo 5 aut. A finta F je f tom, že když padne zelená a volno vlevo, tak než se těch pět aut pohne, tak je to volno zase pryč. Takže to stačí akorát k popojetí přímo před semafor a stejně tramvaj jede až na další cyklus. :roll: #-o

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 14.4.2013 8:28

Kasme: Tak toho s tou stribrnou oktavkou jsem trosku nepochopil..

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 14.4.2013 8:20

Prašný most by měl být v tomto provedení do prázdnin :)

Na Svatovítském mostě je třeba zbourat komplet krajní část mostu, kde byl dočasný úzký chodník. Následně bude vybudováno to co naproti.
Asi je tam víc práce než to vypadá, ale nechci tuto situaci hájit :)
Pro upřesnění - část kde jezdí (už jen) tramvaje byla postavena vedle původního mostu - proto byla tak úzká.

včera zrovna průjezd bez zablokování http://www.youtube.com/watch?v=KjEVBCRDV4k
i křižovatka je celkem chaos, hlavně od Svatovítské nestíhají auta odjet http://www.youtube.com/watch?v=JODj2jy4fC4

a když jsme v té preferenci...
SSZ Brusnice od hradu http://www.youtube.com/watch?v=_ahJipHjLVs
SSZ Sirotčinec od vozovny http://www.youtube.com/watch?v=h80MYA01uik

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 14.4.2013 6:46

POZOR, další jobovka je na Evropské DC, mezi Bořislavkou a Hadovkou, (křižovatka se Starodejvickou). Jelikož tam auta najíždí na koleje, je tam opět "oblíbený" cyklus superkrátké volno pro tram, dlouhé pro auta. No a jobovka spočívá v tom, že když se rozjedete z Bořislavky, tak se sice vzápětí do téhle křiž. navolíte (rozsvítí se stromek), nicméně, jak jsem vypozoroval pokud se z Bořindy rozjedete po stůj a na dalších (oněch) světlech svítí taky stůj (červená), tak se sice vzápětí stromek rozbliká, ale to je tak všechno! Následuje zelená pro auta a volno jaksi nepadne. Bacha na to! Navíc se to neděje pravidelně, ale zcela náhodně. Mám to potvrzené i od jiných, kteří tam též zkoušeli magnety.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 14.4.2013 4:14

když to tady tak čtu, tak si o tu 20ku snad taky napíšu, abych to neprošvihnul! Ikdyž teďka nevim - má pankrác vůbec dvacítky?

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 14.4.2013 2:29

Ve čt mám 20, tak jsem zvědavej. IAD nikam pouštět nebudu, naopak je nutné to narvat kam až se to dá. Ne kvůli jednomu autu čekat další cyklus...
Ostatně v autě je 1 člověk, v tramce možná stonásobek, tak že nas....:]

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 14.4.2013 0:48

Bobik-Prašňák: Dopravní hřiště :lol: Kdo to tam viděl, ten se zasměje...nebo rozpláče, ale název sedí jak :zadnice na hrnec, fakt že jo, snad i na dopravním hřišti je těch prvků méně :D Ani poté co jsem tam projel jsem řešení nepochopil. Proč to přejíždění tam a zpět? Dále nevím proč bourají něco těsně u kolejí a ještě tam překáží bagr, se kterým prý už měl někdo střet. Přijde mi to tam docela hustý a kdo tam nejezdí denně docela valí bulvy. Já jel krokem. To ostře kontrastuje s tím, že na nové Podbabě-obyčejné trati byly jízdy cvičákem a seznámení, ale do tohoto megabordelu, tě pošlou jentak na pohodu. Ještěže jezdíme po kolejích, protože ve značení bych zabloudil. To nemluvím o již všelijak zporážených, posunutých a jinak do profilu načuhujících klemfixech. Jinak poznámku k neblokování jsem pochopil, ale v realitě jaksi "proveditelné" stejně jako dávání přednosti IAD na tom Kulaťáku, demence :roll: Měl jsem celkem štěstí, řidiči mě ani moc nevytrubovali, spíš se stalo, že předchozí auta nestihla na zelenou vyklidit vyčkávácí miniprostor, takže zadek zůstal v pruhu dolů. Což ono by projet dalo, ale v levém zrcátku jsem neviděl nikoho, kdo by se mě snažil objet, každý to vzal postaru :lol: No a jak tam ten bagřík hezky ukrajuje tu krajnici a čouhá ten roxor, můžeme se těšit, až se někdo napíchne! Rozdróźe luxusowe :roll:
Btw-neplánuje se nějaká zlepšující změna předností TRAM na Kulaťáku v rámci výlukového a stavebního řádění?

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 13.4.2013 19:39

JaHu: Uznej, že zablácený obrubník na konci zabláceného VDZ v noci, nebo pod sněhovou břečkou vidět moc není. Nějaká svislá značka je minimum.

JaHu
Uživatel

Příspěvek od JaHu » 13.4.2013 16:56

Martin Šubrt píše:Tohle nevzniklo kvůli otáčení, ale kvůli tomu, že si na tom meziostrůvku mezi tram. a auty (vznikl tam kvůli nutnosti odlišit vložený semafor v křižovatce od signálu pro tramvaje) kdosi prorazil pneumatiku, bo ho neviděl (nečekal) a pak si stěžoval. Bude zajímavé, jak budou reagovat záchranáři, kteří mohou po kolejích předjíždět auta od tunelu, ale teď se nemají jak zařadit před ně...
Jesliže tam někdo 1.1. ve 3 ráno najede na ostrůvek, prorazí si pneumatiku a potom si má ještě tu drzost stěžovat a chtít náhradu škody, tak bych po něm požadoval důkaz, že nebyl v době řízení pod vlivem alkoholu po silvestrovské noci. Mimochodem, původně tam byl navržen souvislý ostrůvek od cyklopřejezdu až ke sloupu se SSZ. Kvůli požadavku na redukci stavebních úprav byl ale potom nahrazen VDZ V13a.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 13.4.2013 7:02

Buď v klidu, Prašňák jsem taky nepochopil. Ani vlepku, ani realitu. Co mi hlava nebere, proč bouraj tu část mostu směrem dolů, když po ní mohly jezdit auta a odpustila by se tahle vopičárna. Stejně třetina až polovina aut to švihá po kolejích, bo to dopravní hřiště nepochopí. Tak jako tak ty koleje budou bourat a sbíječka snad při tom může šáhnout i o metr vedle a zrušit to co se ruší už teď.
Jo a to ne/blokování je fakt vtipný, vzhledem k tomu, že se před světla vejde akorát souprava, aby jí za zadkem mohly projíždět. Takže stačí auto, co ti nedá přednost (a že jich je), nebo nestihne zelenou a zůstane stát před světly a buď nebudeš blokovat až do června, nebo to tam pošleš. Mrzí mě, že tam jezdim se solem, mám sto chutí požádat o denní a - samozřejmě zcela v souladu s oběžníkem a předpisy - tam tu dopravu zablokovat. Prostě se nehnu, ať si tram stojí třeba až na Šárku.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 12.4.2013 23:20

Wooou :shock: no uvidíme, v pondělí mám d16, tak podám hlášení. Přijde mi, že nějakým způsobem reaguje i rádio Želvy od Vinice, protože rozjedu-li se ze zastávky Želivského a volno má kolizní Jana Želivského < > Soběslavská, tak často jsem výběr fáze pro odbočení nestíhal, bo jsem nebyl navolen a poslední měsíc mě právě to rádio "nabrnklo" stromeček již s předstihem a fázi vložilo. Čili žádný zázrak, ale díky tomuto jsme se trochu vrátili k původnímu pevnému před obnovou, kdy tam fáze byla pořád a volno šlo stíhat a ne, že tam prozevluju minutu, protože jsem se přihlásil o setinu později, i když bych odbočit ještě stihl Z:idea:
Prašňák jsem zažil v první pekelné fázi, kdy to bylo ještě jenom parkoviště, před změnou IAD pruhů. Potom jsem viděl to upozornění na monitorech, ale nepochopil jsem. Pak jsem si to nějak vydedukoval a dneska jsem už viděl v deskách vlepku s plánkem, kde nemáme blokovat IAD. Ale aniž jsem tam byl, je mi jasné, že nechci-li blokovat IAD dolů, můžu stát na mostě třeba do června, než to zavřou. Kulaťák při současném řešení a intenzitě IAd jakbysmet. Ještě jsem tam nebyl a už vidím rudě. Totálně zbytečný, myslel jsem, že se Prašňák zavře a hotovo. To nemohlo vydržet? :roll: A už jsem na adresu tohoto řešení také slyšel mnoho sprostých slov, zprávy o tom, že se vyjíždějící Voko nestíhá zařadit do pořadí... Antipreferenční paskvil, ale ŘEDa budou vopruzovat s vlepkou. Nedělám naschvály, snažím se u toho myslet a beru na vědomí, že jsme profesionálové, ale jsou situace, kdy mi IAD může :smt110 :zadnice

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 12.4.2013 17:53

Jojo, potvrzuju, v noci jsem tam řádil s 51 a i z druhé strany to funguje, žádné navolení až po výjezdu ze zastávky.
Takže by mě zajímalo, za jak dlouho to zas někdo vypne....

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 12.4.2013 14:20

projížděl jsem Floru od malé Jičínské a přišlo mi, že funguje vzdálené rádio :)

výzva blikla když se tram vynořila z Korunní a volno drželo do průjezdu na Floru
na videu mám jen úvod, byla zelená, tak jsem nemohl počkat :(

Odpovědět