Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Výluky a jiná omezení

Příspěvek od demon » 08.1.2009 23:42

Koh-i-noor–Čechovo náměstí: omezení provozu tramvají
V noci z 8. na 9. ledna 2009 od 22.00 do 04.00 hodin je přerušen provoz tramvají v úseku Koh-i-noor – Čechovo náměstí (v ulici Moskevská do centra) v Praze 10:
linky 4, 22, 57, 59 jedou v uvedeném směru přes zastávku Čechovo náměstí v ulici Minská, linka 4 je prodloužena na Kubánské náměstí, mezi 20.00 a 6.00 hodin se v uvedené oblasti mění částečně trasa linky 101, ovšem bez změny zastávek.

Může mi někdo vysvětlit proč je tato výluka na poslední chvíli zrušena, zrovna když je díky opravě vodovodu nejlepší příležitost jí naprosto bez jakýchkoliv omezení provést ??
Zimní podmínky jako důvod naprosto neakceptuji, pokud by snad vadily, asi by tato výluka nebyla naplánována zrovna na leden...
Bobik píše:Lidi, kdo zná ten tajemný důvod proč že se ve smyčce Voz Pankrác jezdí jen po vnější koleji ? :shock: (a 18 má tedy BP na Petřinách).
Důvod dočasného omezení neznám, ale už 5.1. se jezdilo normálně po obou kolejích.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 03.1.2009 22:39

Lidi, kdo zná ten tajemný důvod proč že se ve smyčce Voz Pankrác jezdí jen po vnější koleji ? :shock: (a 18 má tedy BP na Petřinách).

7036
Uživatel

Příspěvek od 7036 » 03.1.2009 17:13

Taky přidám postřeh o informacích, i když ne z tramvajového světa :)
Je 13.12.2008, předvečer docela velkých změn v oblasti Uhříněvsi (zásadně se mění provoz linek 264-268 a 381-393) a na hlavní uhříněveské zastávce Nové náměstí je jediná informace o nadcházejících změnách:
info.jpg
Skutečně, ani ze zadní strany, ani v čekárně nic jiného než tohle.

Sirka
Uživatel

Příspěvek od Sirka » 03.1.2009 16:44

No jo, to je holt ta uživatelská trefa :roll: Nechápu, jak uživatelskou trefu může dostat web, kde informace o výlukách jsou buď den dopředu (Vinice), špatně (Eden) nebo vůbec (Rallysprint), kde je dost těžký něco najít, kde informace o přemístění nějaký jedný deb*lní zastávky berlochodu je výš než informace o trvalých změnách, kde všechny změny (trvalý, dočasný, posílení, omezení) jsou označený stejně (ne)výrazně atd. atd. #-o

vencavasek
Uživatel

Příspěvek od vencavasek » 01.1.2009 17:32

Ne že by mě to na zmíněném webu nějak překvapovalo, ale jen by mě zajímalo, kdopak se nám snažil popsat, kudy že se to pojede...
dpp.cz píše:Z důvodu konání Novoročního ohňostroje 1. ledna 2009 bude přibližně v době 17.40–18.30 hodin přerušen obousměrně provoz tramvají v úseku Národní divadlo – Staroměstská – Čechův most a Malostranská – Čechův most:
linky 1 a 8 pojedou v úseku Chotkovy sady – Vltavská přes zastávky Újezd, Národní třída, Václavské náměstí a Florenc,
linky 12 z Újezda a 17 od Jiráskova náměstí pojedou ve směru na Strossmayerovo náměstí přes zastávky Václavské náměstí, Florenc a Vltavská

linka 18 pojede v úseku Národní divadlo – Malostranská přes Malostranské náměstí.

Autobusová linka 133 bude ve směru od Florence ukončena v zastávce Dlouhá třída, zrušeny budou zastávky Staroměstská, Právnická fakulta, Řásnovka oběma směry a Dlouhá třída, Náměstí Republiky, Bílá labuť jen ve směru na Depo Hostivař.

Návštěvníkům akce doporučujeme použít k dopravě linky metra s výstupem ve stanicích Náměstí Republiky, Národní třída, Staroměstská a Malostranská.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 04.12.2008 21:02

rhomosapienc píše:Nečekal jsem takovou smrsť urážek na mě ! Chtěl jsem sem dát fotky a případně info ale jak vidím tak místo toho že by jsi toho nikdo vážil tak hned začínají zase ty rejpavý hlášky bože muj ! Já na to nemám nervy fůra lidí sem už radši nepíše kvuli tomu že je pak takhle kritizujete ! Opravdu mě to urazilo koukám že ve světě tramvají maj všichni rozumu nad hlavu ! A nezapomente mi tady eště zhodnotit ty chyby !!! Když nemáte co jiného na práci ! A příště na něakou ochotu kašlu :x
Neřekl bych, že se tady kdokoliv dopustil urážky. Pokud má někdo velké problémy s češtinou, měl by to umět vzít s humorem a né ještě lidi poštvávat proti sobě tím, že bude tvrdit "já nic, já muzikant".... Všechno naruby tu je, všechno naruby tu je ať už tam či onam zamíříš......

rhomosapienc
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rhomosapienc » 04.12.2008 20:56

Nečekal jsem takovou smrsť urážek na mě ! Chtěl jsem sem dát fotky a případně info ale jak vidím tak místo toho že by jsi toho nikdo vážil tak hned začínají zase ty rejpavý hlášky bože muj ! Já na to nemám nervy fůra lidí sem už radši nepíše kvuli tomu že je pak takhle kritizujete ! Opravdu mě to urazilo koukám že ve světě tramvají maj všichni rozumu nad hlavu ! A nezapomente mi tady eště zhodnotit ty chyby !!! Když nemáte co jiného na práci ! A příště na něakou ochotu kašlu :x

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 04.12.2008 18:46

rhomosapienc píše:bože :D všechno si moc berete :D tak dobře zatahovali . ;)
Moc berem? Sorry, ale tohle je shoda přísudku s podmětem :) Čeští obrozenci se musí v hrobech obracet... :roll: :devilsmokin

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 04.12.2008 17:33

rhomosapienc píše:
rhomosapienc píše:vozy zajížděli...
bože :D všechno si moc berete :D tak dobře zatahovali . ;) jako by mě tu nikdo nechápal ale to je jedno :D Nemá cenu řešit výrazy děkuju tuplem u mě :D
Nejde o výraz ale o to i .. ty vozy zajížděly/zatahovaly

martyn
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martyn » 04.12.2008 17:19

Sirka: vyčerpávající! :wink:

Výluka vnější koleje smyčky Vozovna Kobylisy pokračuje až do ukončení denního provozu ve čtvrtek 11.12. Denní výluka úseku Kobylisy–vozovna je ještě zítra, mimo ni 14 i 25 končí ve smyčce na vnitřní koleji. Pro komfortnější zajištění přestávek pro řidiče čtrnáctky jsou také prohozeny koleje na Barrandově (14 vnější, 12 střední).
Naposledy upravil(a) martyn dne 04.12.2008 18:34, celkem upraveno 1 x.

rhomosapienc
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rhomosapienc » 04.12.2008 17:18

demon píše:
#-o
bože :D všechno si moc berete :D tak dobře zatahovali . ;) jako by mě tu nikdo nechápal ale to je jedno :D Nemá cenu řešit výrazy děkuju tuplem u mě :D

Sirka
Uživatel

Příspěvek od Sirka » 04.12.2008 17:02

rhomosapienc píše:A do kdy tato výluka bude ?
Ukončil bych to tím, že má být ještě 5.12. od 9 do 16.

A dovolím si sem ještě vecpat shrnutí vojenské přehlídky, která sice byla už 28.10., ale třeba si to někdo rád přečte...

VOJENSKÁ PŘEHLÍDKA 2008

Z:arrow: 1. Chyby v letácích:
- 216 z Nových Vokovic
- 167 na Vypichu
- 108 se u B. Hory jaksi ztrácí (trasa Ciolk. - B. Hora)
- meziměstské linky ukončeny na Sídl. Stodůlky
- 36 z Bílé Hory (asi jen na webu Ropidu)
- Česká armáda (má být malé č) - drobnost

Z:arrow: 2. Chyby ve skutečnosti:
- z oblasti západně od Vítězného náměstí se mezi 10. a 15. hodinou nebylo možné rozumně dostat do centra, protože v úseku Vítězné náměstí - K Letišti se zastavovalo jen ve směru z centra, nejbližší zastávky byly Ciolkovského, Sídl. Na Dědině, Brodecká a Bořislavka, což je pro Červený Vrch, Šárku a přilehlé oblasti velmi nepraktické
- nebylo označeno, kde se zastavuje, na zastávkách Dědina - D. Šárka se bez sebemenšího upozornění ve směru dc většinou nezastavovalo (např. 179 v 10.13 projela, 119 v 10.15 zastavila, ale pak už nezastavila jinde než na DE, takže skupinka lidí cestujících do nemocnice Motol musela nedobrovolně jet přes Vozovnu Střešovice a DE a pak 174 zpátky :evil: ), ačkoliv byly v letácích zmíněny zastávky Petřiny a Voz. Střešovice, tak zpočátku na nich skoro nikdo nezastavoval, po mém upozornění dispečeři začali hlídat Vozovnu, Petřiny se projížděly, na Evropské dc snad všichni řidiči zastavovali u dělicího pásu
- v rozporu s letákem jezdily linky do Břevnova až do 12 hodin normálně Svatovítskou ulicí, což by tolik nevadilo (lidi stejně většinou čekali na Voz. Stř. v Patočkově ulici), pokud by některé vozy nejezdily po objízdné trase (kolem 11.15 180 přes Macharovo náměstí) a jiné ne
- zajímavá byla trasa AE zc - někdo jezdil Patočkovou a Libockou, někdo Jugoslávských partyzánů a Na Pískách
- neoznačené trasy linek 218 a 225 - cca v 10.15 přijela 218 normálně do zast. D. Šárka, pak to chtěla vzít doprava na Evropskou, tam byly zábrany, tak jela směrem k letišti a asi za 5 minut odbočovala směrem k Litovickému potoku, u 225 by mě docela zajímalo, jak odbočovala z Evropské směrem na Ciolkovského, když se tam pohybovala technika (mám pocit, že vlevo do Drnovské byl zákaz odbočení)
- většina řidičů z nepochopitelného důvodu v zast. Vozovna Střešovice hlásila Dejvickou, takže všichni cizinci i mnoho Čechů vystupovali blbě a nevěděli jak dál :?
- v nástupní zastávce DE v ul. Jugosl. partyzánů nebyly vyvěšeny JŘ, což by zas tak nevadilo, protože o přesné časy stejně nešlo, ale mohla být lépe označená
- špatná koordinace organizátorů, dispečerů a řidičů, mezi 10. a půl jednou jsem snad neviděl jediného řidiče, který by naprosto přesně znal svou trasu a zastávky, až do půl čtvrtý jsem neslyšel ani jednu generální volbu, jeden řidič 174 byl tak mimo, že ještě v půl čtvrtý ho kolega navigoval mobilem

Z:arrow: 3. Průběh:
- v 10.10 jsem přijel na Kulaťák, vzhledem k šikovnému rozmístění zátaras řidič nemohl pokračovat, tak zůstal trčet na kruháči, vysadil lidi a čekal, než někdo přišel posunout zábradlí, kolega za ním vysadil lidi v tramv. zast., pak byl kruhák zase zatarasen a začalo se jezdit středem a vysazovat v ul. Jugosl. partyzánů
- autobusy od Podbaby končily ve výst. zast. 340 a 350 a otáčely se přes koleje
- zajímavé bylo, když ve stejný moment přijela prázdná 218 z Vítěz. nám. a zespoda z Podbaby
- dokud se jezdilo Svatovítskou, tak autobusy do Břevnova se po odjezdu z nást. zast. otáčely přes koleje a jely po nich až ke Kafkově (jeden borec jel půlkou vozu po kolejích a druhou půlkou po silnici)
- kolem 11 jeden řidič zajel s vozem 7381 kamsi k náměstí Svobody, tak musel být vyveden na Kulaťák
- mezi půl dvanáctou a dvanáctou přijela od letiště kolona min. 30 autobusů (vojenské, hasičské, hlavně sedmikila, často atmosféráky, musim říct, že konvoj tolika vozů pohromadě jsem snad v životě neviděl), parkovaly v ulici Pevnostní a celou ji zaplnily
- 12.25 uzavřena Svatovítská, odklony dc ulicemi Na Valech, Pelléova a Jaselská, 216 asi tudy i směrem z DE, to už se autobusy začaly přeplňovat a zpožďovat
- od 12.40 na Vít. nám. a Evropské masy lidí, autobusy u Bořislavky musely složitě křižovat průjezd voj. techniky, přehlídka, metro nestíhalo, Patočkova zhoustla
- po skončení přehlídky kolaps metra, davy začaly odcházet pěšky k Vozovně Střešovice, autobusy na Vít. nám. nestíhaly (zpoždění až 30 minut, obsazenost tak velká, že většinou ani nešly zavřít dveře), odklonové trasy poloprázdné, vše krom obszaenosti ok, akorát jsem zahlídl 119 s cílem Letiště Ruzyně, jak zatáčela z Evropské vpravo k Bořislavce, kolem 15.15 návaly skončily, vešli se konečně i lidi čekající na Voz. Střeš.
- 15.34 otevřena Svatovítská, v ul. Jugosl. partyz. se opět otáčelo přes koleje, autobusy začaly najíždět do pravidelných zastávek, v 15.58 byla už zast. v ul. Jugosl. partyz. skoro prázdná, dispečeři ještě zastavovali autobusy jedoucí do Podbaby, ještě v 16.05 někteří řidiči vysazovali ve výst. zast. 340 a 350, pak přejížděly už do pravid. nástupní, jeden qas na 174 zajel do ul. Šolínova, tak za ním běžel dispečer, že je celodenně uzavřena a volal zastávkovou službu, aby označili v Jug. part. jen 174 a 218 (samo tam mělo bejt 216), tak to tam zastávková služba napsala fixou, pak se dispečeři dohodli, že nechaj 174 a 216 zastavovat v obratišti u metra, tak nechali odvézt sloupek a přesunuli se na Kafkovu odchytávat přijíždějící vozy
- 174 s odjezdem z DE v 16.23 vůbec nejela, ačkoli mám za to, že tam fyzicky byla (ještě, že jezdila 180)
- ještě v 16.30 jsem viděl na Octárně 8 dc

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 04.12.2008 16:48

#-o

rhomosapienc
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rhomosapienc » 04.12.2008 16:38

8750 píše:
rhomosapienc píše:Jak to teda vypadá s tou výlukou to nevíte ?
Výluka Březiněveská - Vozovna Kobylisy
Ano ale vozy do vozovny zajížděli .. ;) jako manipulační jízda. A do kdy tato výluka bude ?

8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 04.12.2008 16:35

rhomosapienc píše:Jak to teda vypadá s tou výlukou to nevíte ?
Výluka Březiněveská - Vozovna Kobylisy

Odpovědět