Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Fořtík » 25.1.2013 3:58

Fakt jo? Že už by tam přivezli ten řadič z Palmy, jak se plánovalo? Budu se dnes kochat. ;-)

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 24.1.2013 23:51

Dnes v podvečer jsem si všiml dvou věcí:
1.) Před Přístavištěm ZC je opět DZ "70" ovšem okousek dál než byla donedávna - místo za vjezdem k benzince je až za výjezdem od ní!
2.) SSZ na Palačáku umí nějaké nové fáze - minimálně "trojúhelník" = 3 DC + 10 či 16 ZC + 7 od Anděla. (Kéž by uměla také 14 ZC + 17 DC + 7 od Anděla.)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 24.1.2013 11:04

gabuliatko píše:Preference zatahujících vlaků do vozovny Motol není z nejlepších. Potěší sledovat státní policii ČR měřící rychlost ZC městskou měřící rychlost DC a to toho plazící se kolonu tramvají.
Tam SSZ blbne poměrně pravidelně... Ještě z mých školních let si to docela pamatuji...

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 24.1.2013 10:52

Preference zatahujících vlaků do vozovny Motol není z nejlepších. Potěší sledovat státní policii ČR měřící rychlost ZC městskou měřící rychlost DC a to toho plazící se kolonu tramvají.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 22.1.2013 9:51

Ještě se vrátím k proměnému DZ na křižovatce ND - co tak jeho (mnou navržené) níže popsané změny zrealizovat zároveň s (někdy loni? v tisku zvěřejněnými) úvahami MČ (?) o pravidelném víkendovém uzavírání pro IAD (nejen horní části Václaváku, ale i) Křižovnické a Smetanova nábř. kolem Křižovnického náměstí?
Pravidelné (12x až 52x do roka) uzavírání části Křižovnické IAD by bylo možno nejlépe při instalaci proměných DZ:
1.) "neprůjezdná oblast" a "zákaz odbočení" či "přikázaný směr jízdy" (vše) "mimo MHD" na křižovatkách ND a na Palachově nám.
2.) "zákaz vjezdu mimo MHD" či "pěší zóna s povoleným vjezdem MHD" u křižovatek Křižovnické s ul.Platnéřskou a Smetanova nábř. s ul. Anenskou
3.) "jednosměrný provoz mimo MHD" 2x na Smetanově nábř. - u vyústění ulic Karolíny Světlé a Divadelní

PS: Proměné DZ instalované u ND mají určitě tři strany/(možná)nastavení, ale dosud jsou používána jen dvě = varianta "uzavřené Křižovnické" se vleze na DZ ukazující současné dvě varianty uspořádání provozu v okolí křižovatky ND.

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 21.1.2013 18:26

No anebo detektor hlásí trvale true.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 21.1.2013 18:24

Dobrá je i Plzenská s tím cvičením. Vždy když jsem na kopci u Golfu, tak na Poštovce vidím probliknout červenou :lol:

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 21.1.2013 17:46

Koryta jsou asi rozbitý. Urputně mi to tam házelo šipku vlevo při každém otočení cyklu. Takže začínám mít pocit, že je to tam "natvrdo", bez ohledu na detektor.
Jinak Koryta i Groš v noci stejnej systém . Volno po hlavní trvale, pokud cokoli přijede po vedlejší, okamžitě ho to pustí, bez ohledu na to co a v jaké vzdálenosti se na tý hlavní nachází. Případně červená a hned zelená, jen aby se světélka pocvičila, pokud něco projede po hlavní. Tohle dělá v noci bohužel většina křižovatek, ty Koryta tam navíc cpou i šipku vlevo.
Doporučuju koukat na vedlejší, jakmile se tam objeví auto, brzdit. :D
P.S. Nezapomeň poslat děkovný dopis dopravnímu odboru MHMP že se staraj o zábavu, dyk bys jinak bez nich v tý práci umřel nudou. :lol:
P.P.S. Nejsi doufám tak naivní, a nečekáš že by s tim snad někdo mohl něco dělat. Kromě zhoršení stavu samozřejmě..... 8-)

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 21.1.2013 17:21

Ta videodetekce...včera, tj. v neděli, po Praze mrtvo. Krom večerního/nočního civění celkem všude jsem sledoval ty Koryta > skutečně by nešlo DC prohodit fáze, aby to odbočující od hasičárny pouštělo až PO tram?? K dokonalosti to dovádí ta kamera, která nárokuje i odbočení, když nikde nikdo není. Jel jsem DC jen já a dodávka přímo...takže dodávka zmizela v dáli a já si počkal až vzduch odbočí vlevo :evil: Pak třeba supr někdy v 0:15, valím z kopečka od Hostivařské ke Groši, kde by v poho mohla běžet blikačka a člověk by jen decentně přibrzdil, místo toho pár metrů před soupravou mlask ho. Tak jsem to umagnetil-nikdo vevnitř, od Košiku si odbočilo jedno Twingo a prázdná souprava metrolinky se opět mohla za nadbytečné ampéry rozjet kupředu :roll: A to už se mi tam stalo vícekrát, určitě nejen mě. To jen tak na dobarvení 8-[

piskvorrr
Uživatel

Příspěvek od piskvorrr » 21.1.2013 17:13

Petrpes píše:Mnohé by vyřešilo, kdyby tramvaje měli radlice jako parní lokomotivy :)
Hmmm, prototyp už po Praze poměrně úspěšně jezdí. Radlici ke každé tramvaji? :lol:

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 21.1.2013 15:59

Mnohé by vyřešilo, kdyby tramvaje měli radlice jako parní lokomotivy :)

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 21.1.2013 15:39

von Špilberk píše: ...No a protože peněz je dost, tak přispěji vlastním nápadem ( :lol: ): Na některých křižovatkách jsou kamery sledující a "chytající" řidiče, kteří jedou na červenou. Tak tady dáme kamery, které budou chytat řidiče, kteří na červenou stojí. :wink:
Nechci Ti do toho kecat, ale nechtěl si napsat "stojí na zelenou"?
Nápad skvělý a navíc na křižovatce ND je kamer už teď dost - i když asi k prokázání uvedeného (stání na "volno v pravo" při nastaveném přikázaném směru jízdy tamtéž) by to asi nevyhovovalo - byl by potřeba pohled "odzadu - Jiráskáče", který by zabíral i ono DZ a SSZ.
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 21.1.2013 16:01, celkem upraveno 1 x.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 21.1.2013 9:54

Obousměrná Divadelní asi ne, ale jak tak na ten plánek koukám, tak by stačilo jezdit Divadelní jen ze severu na jih. A máme z toho malý divadelní okruh. :lol: (Počáteční úsek trošku rozšíříme na úkor parčíku)
MMM: Hezké cedule
9001: Taky pravda, protože policajty tam člověk neuvidí. Aspoň ve špičce by se občas objevit mohli. Ale to je jako se vším v Praze. Když policie dlabe na kontrolu zákazu zastavení u tram. kolejí, proč by se obtěžovala kontrolovat na nějaké křižovatce nějaký přikázaný směr jízdy :?: #-o

No a protože peněz je dost, tak přispěji vlastním nápadem ( :lol: ): Na některých křižovatkách jsou kamery sledující a "chytající" řidiče, kteří jedou na červenou. Tak tady dáme kamery, které budou chytat řidiče, kteří na červenou (a zelenou @3632 )stojí. :wink:
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 22.1.2013 16:36, celkem upraveno 1 x.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 21.1.2013 8:25

Obousměrná Divadelní nelze. Nesplníš šířkové poměry. Co si však vůbec nedokáži představit tak je míjení v koncové části v obloucích.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 21.1.2013 8:22

Já si teda nejsem zcela jist, ale není v tý Divadelní pro regulérní oba směry trochu málo místa?

Odpovědět