Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Výluky a jiná omezení
Při převlíkání 7/18 mělo kaštanstvo problém s tím, že číslo linky se měnilo moc pozdě. Přijíždějící tramvaj už tak nějak čekali se změněným číslem (aspoň mi to tak připadalo). Navíc byl problém s prodlevou mezi změnou na předním a zadním voze (skoro 10 vteřin !). Jak píše Fořtík, chce to odhlašovat co nejdřív, aby už tramka přijela na zastávku "převlečená". 
Ano, já jsem tehdy na 9/14 odhlašoval Masarykovo nádraží už za Náměstím Republiky. Jenže pochybuju, že to takhle budou všichni řidiči 3/16 dělat.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky možnost odhlásit zastávku hned za Palačákem či Albertovem, že áno? Takto jsem to řešil já na převlíkací 7/18.Štěpán píše:Ono to nejde tak rychle. Třeba, když se takhle převlíkala 14/9 na Masarykově nádraží, tak řidič při příjezdu do zastávky odhlásil zastávku, pak šel ten dlouhej text s informací o výluce a NAD a až pak se transparent změnil na linku 9 (většinou až po odjezdu ze zastávky). Takže počítej s tím, že na linka 16 se na transparentech objeví až dlouho po stanicování na Výtoni (nemůžeš si nechat ujít čočky na křižovatce a čekat).
Ono to nejde tak rychle. Třeba, když se takhle převlíkala 14/9 na Masarykově nádraží, tak řidič při příjezdu do zastávky odhlásil zastávku, pak šel ten dlouhej text s informací o výluce a NAD a až pak se transparent změnil na linku 9 (většinou až po odjezdu ze zastávky). Takže počítej s tím, že na linka 16 se na transparentech objeví až dlouho po stanicování na Výtoni (nemůžeš si nechat ujít čočky na křižovatce a čekat).
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Jo, tak pokud to bude takhle a 3 už na Výtoni bude stanicovat převlečená za 16, tak OK.willyjeff píše: Předpokládám, že se to bude takhle :
linka 3 přijíždí do zastávky Výtoň z.c. a řidič zmáčkne "Odhlášení zastávky" z amplionů se ozve "tamtamdam? Výtoň, příští zastávka Albertov.....Linka 16 směr Spojovací" a pak normálně pokračuje dál
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám, že se to bude takhle :Damir Holas píše:Jak proběhne na Výtoni změna z 3 na 16 a opačně? Dojedou tramvajky na zastávku Výtoň už s tím správným číslem pro další cestu nebo se to bude měnit až v zastávce během výměny kaštanstva?
linka 3 přijíždí do zastávky Výtoň z.c. a řidič zmáčkne "Odhlášení zastávky" z amplionů se ozve "tamtamdam? Výtoň, příští zastávka Albertov.....Linka 16 směr Spojovací" a pak normálně pokračuje dál
- Damir Holas
- Uživatel
Jak proběhne na Výtoni změna z 3 na 16 a opačně? Dojedou tramvajky na zastávku Výtoň už s tím správným číslem pro další cestu nebo se to bude měnit až v zastávce během výměny kaštanstva?
- carnero
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V sedmičce to je "...v úseku Anděl Zborovská vedena odklonem přes zastávky přímo Anděl přímo Zborovská.". Před i za slovy "přímo" je nehorázná mezera a navíc jsou výrazně odlišným hlasem. Když jsem jel na Anděl, všichni cestujícíc ve voze (asi deset) se tomu začalo hrozně smát. A ani se jim nedivím. Většina z nich ale vůbec nechápala proč to zmiňuje "přímo" a co to znamená - dalších deset minut, co jsme stáli v zácpě se navzájem ptali a řešili proč to hlásí "přímo". Sám jsem to pochopil až teď.Proxy píše:Koukám, že současné víkendové výluky se zkrátka nepovedli :oops:
Na lince 14 jsem včera večer na Zborovské slyšel velmi brutálně poskládané výlukové hlášení: "Linka je .... z důvodu výluky ... v úseku ... Anděl ... Na Knížecí ... vedena odklonem přes zastávky ... přímo Anděl .... vlevo Na Knížecí .... vpravo Na Knížecí." #-o
- Damir Holas
- Uživatel
Ty krabe, to je jak hlášení z GPSProxy píše:Koukám, že současné víkendové výluky se zkrátka nepovedli![]()
Na lince 14 jsem včera večer na Zborovské slyšel velmi brutálně poskládané výlukové hlášení: "Linka je .... z důvodu výluky ... v úseku ... Anděl ... Na Knížecí ... vedena odklonem přes zastávky ... přímo Anděl .... vlevo Na Knížecí .... vpravo Na Knížecí."![]()
Jak myslíte, že to dopadlo![]()
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek smazán uživatelem
Naposledy upravil(a) Proxy dne 03.11.2008 18:21, celkem upraveno 2 x.
Musím na sebe zareagovat.VIKtor píše:Výluka Levského - Podvodárna je teda fakt povedená...Nevím, jestli jsem měl takové štěstí, ale ta cesta "průsmykem" na Dvorce v nacpaném buse o půl desáté... Nezbývá než vřele doporučit!
Ta výluka je ještě horší, než jsem si myslel včera: Když jsem ráno jel do centra, tak v zastávce Dvorce vysloupila asi polovina autobusu jen pro to, že DP není schopen, když přehrává výlukové hlášení, k zastávce Dvorce přihrát větu ve stylu: "Upozorňujeme cestující, že přestup na pravidelnou tramvajovou dopravu je z důvodu výluky v zastáve Podolská vodárna"...
Výluka Levského - Podvodárna je teda fakt povedená...
Nevím, jestli jsem měl takové štěstí, ale ta cesta "průsmykem" na Dvorce v nacpaném buse o půl desáté... Nezbývá než vřele doporučit! 
Nevím, ale přijde mi to jak s Titanikem, tam viděli dál než 15m a k čemu jim to bylo... Pokud je 15m od můstku na příď tak to bude asi zajímavá plavba...MOp píše:Předpokládám, že zmíněných cca 15m činí vzdálenost z kapitánského můstku ke špičce plavidla. Prostě když kapitán nedohlédne před loď, nepojede.. Proč z toho kurňa děláte všichni vědu?
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám, že zmíněných cca 15m činí vzdálenost z kapitánského můstku ke špičce plavidla. Prostě když kapitán nedohlédne před loď, nepojede.. Proč z toho kurňa děláte všichni vědu?
Na ČD se používájí noční návěsti, pokud je viditelnost menší než 100 metrů. Jak to změří, když na druhý konec neuvidí?