Chci se stát řidičem tramvaje...

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Chci se stát řidičem tramvaje...

Příspěvek od Karosák » 06.6.2012 12:51

Já myslím, že vozovna ti nepomůže, bo co jsem tak pochopil, případný nábor se stejně děje "nahoře" Z:idea: Jo v dobách, kdy strejdové na vrátnici ukecávali kolemjdoucí, ať jdou jezdit a na zdích vozoven visely plakátky možná....

Mayk
Uživatel

Příspěvek od Mayk » 06.6.2012 10:06

Je to vskutku pravda. Včera jsem volal na telefonní číslo 296 192 697 na jehož konci mi velmi sympatický pán
sdělil, že je zájemců opravdu mnoho, tak si alespoň zapsal moje údaje. Co myslíte, je lepší kontaktovat přímo
vozovnu a nechat tam své iniciály a kontakty? Doufám, že se na tramvaj jako řidič někdy dostanu. [-o<

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 26.3.2012 20:54

Zvaž to dobře. Je to sice hezká a zajímavá práce, zároveň však velmi časově náročná. A DPP se uvazuješ na tři roky - v momentě, kdy v podstatě nevíš, do čeho jdeš to stojí za zvážení. 8-)

erytrin
Uživatel

Příspěvek od erytrin » 26.3.2012 11:28

willyjeff píše:
erytrin píše:Díky :-)

A co se týká náboru víš něco?
Co se týká náboru? Co jsem tak slyšel tak stopstav a čekačka do kurzu několik měsíců.
No to neni nic pozitivního :) ale tak zařadit se do čekačky by šlo a pak pořešit výpověď u stávajícího zaměstnavatele...

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 26.3.2012 11:18

erytrin píše:Díky :-)

Co se týká náboru? Co jsem tak slyšel tak stopstav a čekačka do kurzu několik měsíců.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 26.3.2012 9:52

A trochu konkurence:http://www.tramvajplus.cz/

erytrin
Uživatel

Příspěvek od erytrin » 26.3.2012 9:38

Díky :-)

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 26.3.2012 9:35

Tady se o tom něco píše.

erytrin
Uživatel

Příspěvek od erytrin » 26.3.2012 9:28

Ahoj tramvajáci/tramvajačky :-))) Už dlouho si zahrávám s myšlenkou, že bych byl rád řidičem tramvaje. je mi 24 let, nyní pracuji jako přípravář v jedné firmě dovážející koberce. Vím úplně mimo mísu, ale i tak mě tramvaje velmi lákají. Mohu vědět, víte jestli nějaké vozovny přijímají? Vídám často cvičné jízdy a nevím jestli jsou to noví řidiči, nebo jen stávající, kteří se přeučují na jiný mašiny :-) a pokud někdo budete mít chuť mi sdělit jak vypadá pracovní týden tramvajáka budu se těšit :-) Hrozně mě to zajímá, jaká je pracovní doba, jak je rozvržený den, jsem časově flexibilní a tak mohu dělat i nějaké hodiny navrch no prostě budu se těšit na příspěvky :-)

piskvorrr
Uživatel

Příspěvek od piskvorrr » 30.11.2011 9:35

Fořtík píše:To by muselo být trestáno 90% řidičů a do toho nikdo nepůjde.
Já bych se neukvapoval, pane Ptáček; voni ty výjevy můžou znamenat všelicos. Směrnice, kterou 90% dotčených porušuje - a jejíž dodržování tedy není z praktických důvodů vynucováno - se z hlediska špecifické personalistiky převelmi hodí jako gumový obušek, když je třeba cokoli najít na někoho konkrétního (aneb "za to, že se blbě zašklebil na vedení, ho vyhodit dost dobře nemůžeme").

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 30.11.2011 6:42

Fořtík píše: Jindříšek to prý už okusil, co je na tom pravdy netuším...
Taky jsem slyšel, taky nevím co je na tom pravdy, ale je fakt, že se poslední dobou poněkud zklidnil.

Jinak já v tom vidím akorát tak maximálně pokus o další možnost jak brát prachy. Pokud by to byla skutečně dobře míněná snaha o nastavení nějakého oblekacího standardu, tak by se to muselo vzít z úplně jinýho konce. Nebo ještě jinak, jeden exHloubětínský kolega dostal funkci. No a znáte to o tom novém koštěti....

Ale "jebací snahy" tu jsou už dlouho. Byl jsem před časem při stahování tacha (na Barrandově po 22h celkem běžné) upozorněn DK na to, že mám nepředpisový šátek. No trošku jsem byl nastydlej, tak jsem měl zavázanej krk - ale vzal jsem si alespoň modrej šátek, pravda s puntíčkama. :D
Byli "slušní", s tím že mě jenom upozorňují a že jestli mě chytnou opakovaně už to budou psát. Na moje argumenty že šála je blbost a nic jinýho jsem nefasoval nebyl brán zřetel a byla mi doporučena kravata. No, nekomentoval jsem to. Takže asi tak.

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 29.11.2011 23:50

gabuliatko píše:
MM-Mikulovsky píše:Jen jsem rozvedl/upřesnil, to co tu včera již naznačil že řidiči mají zejména styk s vozem (BUS/TRAM) a až poté případně s klienty.
:devilsmokin
To je nááádherná věta... :lol: :lol: :twisted:

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 29.11.2011 23:46

9001 píše:Když se triko ušpiní, třeba při vyndavání spřáhla, tak je celkem normální si vzít čisté.
A tak to samozřejmě! Já chápu o co DP jde - jde o to, vyhnat z našich řad smradlavé špindíry v sepraných tričkách... To je všechno jasný! Akorát je málokomu jasný, proč se to chytilo (opět) za ten špatný konec - proč se jde po všech? Když je to takto všeobecně nastaveno, tak ti, proti kterým se mělo jít opět jakýmikoliv nařízeními proplují zcela bez úhony...

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 29.11.2011 23:45

ano prosím, bratr má pravdu a Milan se mazlí s tramvají :lol:

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 29.11.2011 23:33

MM: Samozřejmě nepopírám, že hlavní je tramvaj a pak až klient ve vaší práci. Jenom mi přijde, že to ženeš do krajností.
1) Příprava na sunutí. Tady se dá souhlasit. Jenom otázka kolikrát za měsíc se k tomuhle dostaneš a ještě k tomu máš 14T/15T
2) Ty děláš jako kdyby si při odkopávání brzdičů s tramvají mazlil. Dokážu se představit, že se opřeš rukou, ale celým tělem?
3) Na tlačítka taky dosáhnu rukou. Nějak se tramvají přitom tulit nemusím.
4) K těm vestám. Proto máte OO, aby za tohle bojovali a stáli za svými lidmi a kvůli tomuhle dělali dusno.

gabuliatko :smt077 Na co hned nemyslíte kolego :lol:

Fořtík, MM: I kdyby prošla, tak to vyjde na stejno. Ted neřeším jestli máte košile, trika. Když se triko ušpiní, třeba při vyndavání spřáhla, tak je celkem normální si vzít čisté.

Odpovědět