Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Výluky a jiná omezení

Příspěvek od MOp » 22.8.2008 19:52

Tuší:
Vozovna Střešovice
Brusnice
Pražský hrad
Královský letohrádek
Malostranská
Právnická fakulta
Čechův most
Strossmayerovo náměstí
Veletržní
Výstaviště

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 22.8.2008 19:18

Tuší někdo, jak bude o víkendu během filmování v centru odkloněna linka 91?

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 22.8.2008 0:58

mart337 píše:V úterý jsem měl 23 a večer jsem volal na disp. Po projetí poslední 22 na BH jsem na letohrádku potkal dráťáky. Tak to asi opravili.
Hm, takže to vypadá, že má Radek pravdu a že čekají, až jim to potvrdí víc řidičů. Páč já to hlásil taky v úterý večer...

mart337
Uživatel

Příspěvek od mart337 » 21.8.2008 22:34

radek31 píše:
Fořtík píše:A co to přihlašování na Hradě? Když jsme se tam potkali, tak vás to muselo taky nepřihlásit...
předevčírem nepřihlásilo, včera přihlásilo - takže asi opraveno

na dispečink to můžeš volat, i když tam nemáme preferenci - otázka je, jestli to předají

V úterý jsem měl 23 a večer jsem volal na disp. Po projetí poslední 22 na BH jsem na letohrádku potkal dráťáky. Tak to asi opravili.

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 21.8.2008 18:26

Jakub píše:V oblasti Bílé hory a Břevnova by to zejména teď při výluce na Letné chtělo daleko radikálnější změny. Z Bílé hory totiž naprosto chybí docela žádané spojení za Letnou, do Holešovic a dále na Palmovku, což by se dalo výborně vyřešit.

Jak už jsem psal níže, 36 je v podstatě k ničemu, tak proč jí tam držet. Přestupní bod Malostranská zejména po zrušení zastávky směr Stross krachnul, novým je tedy Hradčanská. To, že z Bílé hory není přímé tramvajové spojení na Hradčanskou, je smutné a tristní. Proto bych navrhoval zrušit 36, na Bílou horu hodit 1 a 22 (1 umožňuje přestup na Hradčanské a zároveň jede za Letnou a na Palmovku), na Petřinách ponechat 2 a 18 (18 má také přestupní vazbu na Hradčanské), přičemž 2 dát do dvojic a protáhnout na Divokou Šárku (DŠ má přestupní vazbu na Hradčanskou přes 8), aby pomohla dopravě lidí ze Šárky do Dejvic. Podbaba má na Hradčanskou 20, tedy by se Hradčanská stala přestupním bodem ze všech okrajových konečných, což není na škodu.

Ad 22/23, myslím, že stávající obsluha Břevnova (od Malovanky dále) 22 po osmi minutách bohatě stačila, zejména, když by se během výluky povedlo provázat s 1, po ní s 25 na traťový interval 4 minuty. Posílit 22 je stále nutné hlavně v centru, tedy od Malovanky dále třeba až do Hostivaře, což by se dalo vyřešit ukončením každého druhého vlaku na Malovance, kde by se daly vybírat i BP a zároveň by odpadl problém s plnou Bílou horou . A i kdyby tomu tak nebylo, tak co se bude řešit vybírání BP, v nejhorším případě se zavedou střídané přestávky a hotovo, není tedy skoro co řešit.
Kde pak, linka 1 jezdí narvaná z Petřin a to až do tržnice. Bylo by blbost jí z Petřin sundat. A hlavně i 2xT3 linky 2 by v ranní špičce, dle mého názoru neutáhla.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 21.8.2008 15:58

fricoolinek2 píše:Nevíte, co to bude za film?
mfdnes píše:Na dva víkendové dny zmizí z Jindřišské ulice auta i tramvaje. Vystřídají je tam filmaři. V Jindřišské a Panské se bude natáčet nový film režiséra Tomáše Mašína Tři sezony v pekle. Historický snímek je volně inspirován osudy spisovatele Egona Bondyho.
„Film je situován do 50. let, na místě je potřeba vytvořit historické reálie,“ vysvětluje důvody uzavírek mluvčí filmařů Uljana Donátová.

fricoolinek2
Uživatel
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 21.8.2008 14:57

kasme píše:Pár dopoledních fotek z přípravy Jindřišké na filmování...
Nevíte, co to bude za film?

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 21.8.2008 14:25

Pár dopoledních fotek z přípravy Jindřišké na filmování...

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 21.8.2008 11:14

radek31 píše:
Fořtík píše:A co to přihlašování na Hradě? Když jsme se tam potkali, tak vás to muselo taky nepřihlásit...

na dispečink to můžeš volat, i když tam nemáme preferenci - otázka je, jestli to předají
Předat by to měli nebo aspoň prověřit, jestli to tak skutečně je. Pokud nic z toho neprovedou tak na ně můžeš podat služební hlášení. Pokud něco takového je, tak to volám. Tuhle zajímavým způsobem "fungovala" preference na křižovatce Švehlova x Vladycká, tak jsem to volal telefonem na sál. Sice se tvářili otráveně, ale přijali a snad předali. Preference se potom znormálněla :D

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 21.8.2008 10:36

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 21.8.2008 10:05

radek31 píše:divný cyklus v noci na křiž. Blanická x Francouzská (x-krát delší fáze a díky tomu velké zdržení tramvají i aut) - když jsem tam včera jel, viděl to na vlastní oči a zavolal na Eltodo, tak mi to paní na telefonu nevěřila, protože o tom neměla jedinou zprávu
To už jsem psal do návštěvní knihy preference. Dispečinku to nejspíš nemá cenu hlásit, když tam tramvaje preferenci nemají, zavolat to přímo na Eltodo mě nenapadlo. :oops:

A co to přihlašování na Hradě? Když jsme se tam potkali, tak vás to muselo taky nepřihlásit...

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 21.8.2008 9:51

trainzjohny píše:asi lepší oddíl ...
mám pocit, že občas čekají, až jim to zavolá někdo další
to samé Eltodo - už pár dní slýchám zprávy, že je divný cyklus v noci na křiž. Blanická x Francouzská (x-krát delší fáze a díky tomu velké zdržení tramvají i aut) - když jsem tam včera jel, viděl to na vlastní oči a zavolal na Eltodo, tak mi to paní na telefonu nevěřila, protože o tom neměla jedinou zprávu

Jakub
Uživatel
Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.

Příspěvek od Jakub » 21.8.2008 9:01

V oblasti Bílé hory a Břevnova by to zejména teď při výluce na Letné chtělo daleko radikálnější změny. Z Bílé hory totiž naprosto chybí docela žádané spojení za Letnou, do Holešovic a dále na Palmovku, což by se dalo výborně vyřešit.

Jak už jsem psal níže, 36 je v podstatě k ničemu, tak proč jí tam držet. Přestupní bod Malostranská zejména po zrušení zastávky směr Stross krachnul, novým je tedy Hradčanská. To, že z Bílé hory není přímé tramvajové spojení na Hradčanskou, je smutné a tristní. Proto bych navrhoval zrušit 36, na Bílou horu hodit 1 a 22 (1 umožňuje přestup na Hradčanské a zároveň jede za Letnou a na Palmovku), na Petřinách ponechat 2 a 18 (18 má také přestupní vazbu na Hradčanské), přičemž 2 dát do dvojic a protáhnout na Divokou Šárku (DŠ má přestupní vazbu na Hradčanskou přes 8), aby pomohla dopravě lidí ze Šárky do Dejvic. Podbaba má na Hradčanskou 20, tedy by se Hradčanská stala přestupním bodem ze všech okrajových konečných, což není na škodu.

Ad 22/23, myslím, že stávající obsluha Břevnova (od Malovanky dále) 22 po osmi minutách bohatě stačila, zejména, když by se během výluky povedlo provázat s 1, po ní s 25 na traťový interval 4 minuty. Posílit 22 je stále nutné hlavně v centru, tedy od Malovanky dále třeba až do Hostivaře, což by se dalo vyřešit ukončením každého druhého vlaku na Malovance, kde by se daly vybírat i BP a zároveň by odpadl problém s plnou Bílou horou . A i kdyby tomu tak nebylo, tak co se bude řešit vybírání BP, v nejhorším případě se zavedou střídané přestávky a hotovo, není tedy skoro co řešit.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 21.8.2008 6:18

trainzjohny píše:Hold asi lepší oddíl ... 8-[
Anebo větší (rozuměj průbojnější) "držka" ! - nic proti r31... :lol:

A kdyžtak "holt"... :wink:

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 20.8.2008 23:53

radek31 píše:no vidíš a nikdo s tím včera nic neudělal :-( dneska jsem tam večer projížděl, zavolal jsem to a za hodinu bylo opraveno :-)
Hold asi lepší oddíl ... 8-[

Odpovědět