no vidíš a nikdo s tím včera nic neudělalFořtík píše:Já hlasím vše, co kazí výkon mé služby, včera hned dvakrát - nejprve nefunkční SSZ na Pohořelci, ...
Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
radek31
- Moderátor
Re: Výluky a jiná omezení
Není taky možné, že se ten kontakt rozbil před tvou tramvají / ho rozbila předchozí tramvaj?Fořtík píše:...třeba nedávno se mi stalo, že jsem hlásil nefunkční kontakt na I.P.Pavlova. Bylo to asi v jednu odpoledne a z dispečinku mi přišla odpověď, že jsem první, kdo je o tom informuje - tak kde jsme?
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, dispečeři nemají za úkol buzerovat řidiče - vycházejí ze směrnic a nařízení, které vymyslel někdo jiný. Navíc ani nemají moc možností, jak buzerovat - za všechny buzerace si můžou řidiči sami - sjetí, předčasné odjezdy z KZ atd. Já hlasím vše, co kazí výkon mé služby, včera hned dvakrát - nejprve nefunkční SSZ na Pohořelci, poté večer nefunkční přihlašovací kontakt na Pražském hradě od Letohrádku. Jsou řidiči, kteří se spokojí s tím, že už to určitě nahlásil někdo jiný - třeba nedávno se mi stalo, že jsem hlásil nefunkční kontakt na I.P.Pavlova. Bylo to asi v jednu odpoledne a z dispečinku mi přišla odpověď, že jsem první, kdo je o tom informuje - tak kde jsme?gabuliatko píše:Ja jsem nepsal NIC proti dispecerum, jejich asertivitu obdivuji. Ale ridici s nimi dle meho mazoru jednat nechteji a myslej si ze dispecink nema nic jineho na praci nez ridice buzerovat.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nedivím se, páč je to hezky schováno jako jeden z dodatků k oběžníku o výluce na Letné4021 píše:AhaProxy píše:Pokud já vím, tak v DP vyšel zatím o zářijových změnách oficiálně jediný oběžník, který se týká právě 36Takže od 30. srpna je potvrzeno její zkrácení do trasy Divoká Šárka - Vypich.
, tak ke mě to ještě nedošlo, hm, takže na Bílé Hoře vlastně nulové posílení, no aspoň tam nebudou křičet řidiči se tam ty soupravy nevejdou... i když, jedna linka na obě koleje, tak šlo by to, ale určitě to nedovoluje nějaký pražský přírodní zákon.
Abych byl korektní, tak po dnešním dni již linka 36 není osamocená, neb společnost jí už v normách dělají linky 134, 151, 166 a 195.
Já si myslím, že ty problémy s proklady zůstanou i u malého počtu linek4021 píše:Ale to neni pravda, že to dělají čistě pro změnu. Přece čím méně linek s krátkým interval tak odpadají problémy s neustálým řešením prokladů, přece víme, jak při takovém množství linek nelze vyhovět všem úsekům a všem směrům, dá se tomu vyhnout při snížení počtu linek. Dneska lidi neradi přestupují právě proto, že mají tramvaje dlouhý interval, po každé když se řekne že se nějaká linka ruší tak se hned všichni zhrozí že nebude přímé spojení, ale proč? No protože při pomyšlení na přestup si představí to deseti minutové čekání, ale jakmile budou všude krátký intervaly tak už ten přestup nebude pro většinu lidí znamenat to co teď znamená, bude mít jistotu že se nikde dlouho nezdrží a už ten přestup pro něj nebude tak strašný.
-
gabuliatko
- Uživatel
Ja jsem ne[sal NIC proti dispecerum, jejich asertivitu obdivuji. Ale ridici s nimi dle meho mazoru jednat nechteji a myslej si ze dispecink nema nic jineho na praci nez ridice buzerovat.
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mno, a jsme u jádra problému. Třeba posílená 22 vyvolá nějaké to jednání o operativnějším řízení provozu.gabuliatko píše:Radek: jak casto se dnes obraci zpozdene 9 na Kotlarce (Knizeci) nebo na Vapence ? Co ja mam zkusenost, tak vlacek dojede cely na konec.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Zajímavé... Při svých infobrigádách jsem s dispečery už párkrát jednal (ať už osobně na Muzejní noci nebo někdy telefonicky, když někde dlouho nic nejede a cestující lid začíná remcat...) a vždy to bylo naprosto v pohodě. Stačilo se představit, říct, co dělám, kde jsem a co bych rád věděl a vše šlo hladce.gabuliatko píše:O komunikaci mezi ridici a dispecinkem by se dalo psat hodne dlouho. Z pohledu outsidera mam pocit ze panuje velmi silna a dlouha zakopova valka mezi ridici a kymkoli zajistujicim provoz. Nejak sice netusim proc ale pripada mi ze to tak je.
Naposledy upravil(a) Damir Holas dne 20.8.2008 20:52, celkem upraveno 1 x.
-
gabuliatko
- Uživatel
O komunikaci mezi ridici a dispecinkem by se dalo psat hodne dlouho. Z pohledu outsidera mam pocit ze panuje velmi silna a dlouha zakopova valka mezi ridici a kymkoli zajistujicim provoz. Nejak sice netusim proc ale pripada mi ze to tak je.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je to taky o tom, že řidiči si neřeknou. Jestli se bojí s dispečinkem mluvit, nebo jestli je otravuje napsat těch sedm slov (skutečně sedm: Kavalírka, Kavalírka, Kavalírka, Kavalírka, Řepy, Kotlářka - smyčka), jako blouděnku. Když mám velké zpoždění, tak si řeknu o otočení někde dřív, protože za mnou už je stejně buď vlak té samé linky, nebo jiné linky, která jede tamtéž a nemá smysl, abych jel až na konec a odjížděl pozdě i z konečné...gabuliatko píše:Radek: jak casto se dnes obraci zpozdene 9 na Kotlarce (Knizeci) nebo na Vapence ? Co ja mam zkusenost, tak vlacek dojede cely na konec.
Přěsně tak
Tak třeba co já jsem postřehl, tak devítka jela včera 2x na smíchov...
-
gabuliatko
- Uživatel
Radek: jak casto se dnes obraci zpozdene 9 na Kotlarce (Knizeci) nebo na Vapence ? Co ja mam zkusenost, tak vlacek dojede cely na konec.
No, a což takhle to udělat jako s linkou 20 nabo 7, jen některé vlaky byzajížděly do těch konců. Sice lidi by v om měly bordel, ale zvykly by si, a poud ne, tak at chodí pěšky. 
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A je takový problém obrátit jeden z těch zpožděných spojů např. na Vypichu?gabuliatko píše:Pan Dub pouze upozornil (a to dle meho nazoru spravne) ze na Bile Hore je velmi malo mista na obraceni tak silne linky (jde hlavne o cas na vyrovnani zpozdeni nez o BP a P).
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ono to samé platí o úseku Kubán - Hostivař.
Už ted si není problém v 22 sednout. Natož s intervalem 4 minuty.
Jinak Hostivař a okolí má rychlé napojení na metro ve formě busů a linky 26
Už ted si není problém v 22 sednout. Natož s intervalem 4 minuty.
Jinak Hostivař a okolí má rychlé napojení na metro ve formě busů a linky 26
BH -> IPP jezdim prakticky denně 22 + 23 ideální stav. Od malovanky stejně najíždí 36 (mimo výluku 25+15), takže zbytečnost mít 22 s int. +/- 4minuty. V ranních špičkách by se sice hodily posily, protože přes centrum není ve 22 / 23 k hnutí, ale to právě řeší ta 23, to že po ni na Kubáni nikdo ani neštěkne mi nevadí, ale je zbytečný vozit vzduch k centru - nebo aspoň po celej den ....