Chci se stát řidičem tramvaje...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chci se stát řidičem tramvaje...
Já nevim, co to řešíte. Ta směrnice nemá šanci na to, aby byla respektována (projde-li). To by muselo být trestáno 90% řidičů a do toho nikdo nepůjde. Krom toho, jak bylo řečeno, aby někdo mohl kontrolovat a vymáhat nošení kravaty a košile, tak musí být nejprve prostor k tomu, aby si všichni potřebné doplňky mohli nafasovat a také aby k tomu měli dostatek bodů - já třeba nemám v šatníku košili ani jednu, nikdo mi nepřikazoval, že jí musím mít, tak jsem jí nefasoval. A takových lidí je spoustu. Ale na rovinu říkám, že i kdybych tu košili měl, stejně jí nosit nebudu, nejsem panák z kanceláře. Pan Stůj, jakožto nevoják prosazující vojenské praktiky by taky mohl dostat deku. Ani ne od tramvajáků, ti jsou na jebání zvyklí, ale od autobusáků. Jindříšek to prý už okusil, co je na tom pravdy netuším...
-
gabuliatko
- Uživatel
MM-Mikulovsky píše:Jen jsem rozvedl/upřesnil, to co tu včera již naznačil že řidiči mají zejména styk s vozem (BUS/TRAM) a až poté případně s klienty.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jen jsem rozvedl/upřesnil, to co tu včera již naznačil Bobik (opravený odkaz), že řidiči mají zejména styk s vozem (BUS/TRAM) a až poté případně s klienty - proto jako jejich vhodnou ústroj vidí "slušivé montérky", neboť v kvádru by pod vůz asi skoro nikdo lézt nechtěl. Narážel tím jistě právě na příkazy PD typu "připravte soupravu na sunutí" (aby se ušetřil čas než přijedou složky na místo). - Mohu z rozhovorů s mnoha kolegy s tímto plně souhlasit!9001 píše:...Nechápu, ale podstatu tohoto rozhovoru. Je snad jedno jestli ušpiníte košily a nebo triko. Oboje musí do pračky a pokud je oboje špinavé, tak v tom jezdit není to pravé...
Jinak brzdiče T3, T6 a staré KT skutečně odkopávám (případně zakopávám) - používám k tomu nohu, neboť proč se zbytečně ohýbat, ale když stojím při tom jen na jedné noze, tak se rukou zapřu o TRAM a ta je málokdy čistá! To samé platí o zadní části předního nárazníku (za nímž se nachází vnější ovládání prvních dveří RP, T6 a KTN) i o vnější straně křídel SUček!
Kolikrát to tu budu opakovat?Honza píše:Já bych to nebral tak dogmaticky jako někteří. Předpisy jsou předpisy, ale mimořádná situace vyžaduje mimořádná řešení. ...
"Nějaké kancelářské krysy" DP při probírání fotek z MU posílají SH na řidiče za porušení předpisů o použití výstražné vesty, i když je zachycen dávno po předání vozu, stojící na chodníku a někdy tu vestu dokonce ještě stále částečně viditelně má - jenže pod rozepnutou bundou = kontrolní orgány DP, aby vykázaly činnost, všechny předpisy berou velmi dogmaticky a to až za autorem myšlenou hranici!
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 29.11.2011 22:33, celkem upraveno 1 x.
- Bobik
- Uživatel
Á koukám kolega Demon bojuje na obou frontách.
No nic tak už se k tomu vyjadřovat nebudu, chtěl jsem tu napsat něco podobného. 
Já bych to nebral tak dogmaticky jako někteří. Předpisy jsou předpisy, ale mimořádná situace vyžaduje mimořádná řešení. Pokud jdu vykonávat nějakou činnost, pro kterou není stejnokroj vhodný (běh, údržba, atd.), automaticky sundavám stejnokroj a zůstávám v košili nebo naopak beru bundu a rukavice, které nejsou schválené součásti. Pokud nastane zima, na kterou není stejnokroj dostatečně teplý, oblékám se pod něj civil. Co zákazník/vedení nevidí, nikoho nebolí. Nikdo mě nemůže napadnout za termotriko, pokud na něm mám košili.
A podotýkám, že v práci máme ústrojovou kázeň mnohem přísnější, než u podniků.
A podotýkám, že v práci máme ústrojovou kázeň mnohem přísnější, než u podniků.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To se ušpíníš at děláš cokoli. Třeba mě když se v práci kousne tiskárna a tahám zasekané papíry, tak mám taky ruce občas černé, protože toner pouští.
Spíš si řekněme reálnost. Kolikrát za směnu jdeš na výhybku? Resp. když už jdeš tak taky nějak nevím jak se ušpinit. Maximálně na čepovce a to by si musel být hodně nemožný.
Když neumíš nastoupit do klasiky aby ses neušpinil, tak ti není pomoci. Právě že se lidé o tramvaj otírají tak je čistá, protože to vyčistí před řidičem. I tlačítko z venku u RP,T6 je ochmatané, takže i rámcově čisté.
Takže ano uznatelné jsou ty mezikusy, spřáhla u Škodovek.
Nechápu, ale podstatu tohoto rozhovoru. Je snad jedno jestli ušpiníte košily a nebo triko. Oboje musí do pračky a pokud je oboje špinavé, tak v tom jezdit není to pravé...
Spíš si řekněme reálnost. Kolikrát za směnu jdeš na výhybku? Resp. když už jdeš tak taky nějak nevím jak se ušpinit. Maximálně na čepovce a to by si musel být hodně nemožný.
Když neumíš nastoupit do klasiky aby ses neušpinil, tak ti není pomoci. Právě že se lidé o tramvaj otírají tak je čistá, protože to vyčistí před řidičem. I tlačítko z venku u RP,T6 je ochmatané, takže i rámcově čisté.
Takže ano uznatelné jsou ty mezikusy, spřáhla u Škodovek.
Nechápu, ale podstatu tohoto rozhovoru. Je snad jedno jestli ušpiníte košily a nebo triko. Oboje musí do pračky a pokud je oboje špinavé, tak v tom jezdit není to pravé...
Ty neumíš odkopat brzdič aniž by ses neumazal? Když už nemám rukavice, tak vezmu tágo...MM-Mikulovsky píše:...brzdiči, ...
- Bobik
- Uživatel
No zrovna tohle je dvousečný. Z PD dostaneš příkaz abys připravil vozy na spřažení. Což znamená že ti bylo nařízeno abys ten mezikus vyndal. Ano, spousta na to kašle a čeká, protože se s tím odmítá špinit, na druhou stranu to ovšem je nesplnění příkazu.
-
gabuliatko
- Uživatel
Ale no tak, mnoho Tvých kolegů v klidu čeká, až přijede rota a skupluje to sama. Představa, že subtilní řidička táhne mezikus ... K tágu se fasují rukavice. IMHO to je úplně stejná situace, jako když obchodník jede v obleku k zákazníkovi a píchne.MM-Mikulovsky píše:... spřáhly ...
-
gabuliatko
- Uživatel
jako aby ty starosty po cestě z vozovny nepřejel ?OMH píše:u MMM nechápu, že přes všechny problémy a starosty z pracovní pozice, dokáže s tramvají vůbec vyjet z vozovny
Milan zapomenul, že se může ještě umazat při manipulaci se sedadlem řidiče!
u MMM nechápu, že přes všechny problémy a starosty z pracovní pozice, dokáže s tramvají vůbec vyjet z vozovny
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže s čím vším špinavým můžu přijít do styku při výkonu služby řidiče TRAM:
1.) denně "když je klid":
tágem, výhybkami, koštětem na ně, panty dveří T3SU (zejména vstup do vozu stylem jejich tzv. "roztržením"), vnějšími spínači prvních dveří T3RP a T6 za předním nárazníkem + TRAM jezdí (i její řidič se někdy pohybuje) venku a lidi z venku vstupují přímo do TRAM, takže = TRAM je velmi snadno zašpiněná vně i uvnitř a řidič (i přes sebevětší opatrnost) se o ní určitě minimálně občas nechtěně otře či případně při svém pohybu venku může být lehce "ohozen" kolem jedoucím vozidlem špinavou vodou z kaluže či rozbředlého sněhu!
2.) občas "když se něco pokazí":
spřáhly (nejhorší je případný jejich mezikus z T6 a složená spřáhla 14T - zejména to zadní), brzdiči, mechanikou dveří T3RP, pojistkovou skříní (všech T3, T6 a zejména KT - majících ji ve stropě kabiny, přičemž pro malý prostor tam si člověk všechen "prach" z ní vysype takřka na hlavu) + běžní řidiči z provozu v zimě jezdívají s pluhy, a protože nefasují žádné montérky, tak mají povinnost mít na sobě běžnou uniformu (já pro tyto případy jsem si schoval nejzničenější kusy, abych si tam nezničil další, které dosud běžně nosím)!
1.) denně "když je klid":
tágem, výhybkami, koštětem na ně, panty dveří T3SU (zejména vstup do vozu stylem jejich tzv. "roztržením"), vnějšími spínači prvních dveří T3RP a T6 za předním nárazníkem + TRAM jezdí (i její řidič se někdy pohybuje) venku a lidi z venku vstupují přímo do TRAM, takže = TRAM je velmi snadno zašpiněná vně i uvnitř a řidič (i přes sebevětší opatrnost) se o ní určitě minimálně občas nechtěně otře či případně při svém pohybu venku může být lehce "ohozen" kolem jedoucím vozidlem špinavou vodou z kaluže či rozbředlého sněhu!
2.) občas "když se něco pokazí":
spřáhly (nejhorší je případný jejich mezikus z T6 a složená spřáhla 14T - zejména to zadní), brzdiči, mechanikou dveří T3RP, pojistkovou skříní (všech T3, T6 a zejména KT - majících ji ve stropě kabiny, přičemž pro malý prostor tam si člověk všechen "prach" z ní vysype takřka na hlavu) + běžní řidiči z provozu v zimě jezdívají s pluhy, a protože nefasují žádné montérky, tak mají povinnost mít na sobě běžnou uniformu (já pro tyto případy jsem si schoval nejzničenější kusy, abych si tam nezničil další, které dosud běžně nosím)!
- Bobik
- Uživatel
Jo, to jo. Na spřáhlo 14T vzpomínám nerad, bo mi při tom praskly kalhoty v rozkroku od poklopce až do půlky zadku. Moc príma, půlka šichty přede mnou.
Hlavně jde o ty vexle, to tě ohodí ani nevíš jak, ať děláš co děláš a sebevíc se snažíš. A ty nevypratelné fleky od oleje na košili jsou taky moc príma. No hlavně že budu mít kravatu....
Hlavně jde o ty vexle, to tě ohodí ani nevíš jak, ať děláš co děláš a sebevíc se snažíš. A ty nevypratelné fleky od oleje na košili jsou taky moc príma. No hlavně že budu mít kravatu....
Otevření pojistkové skříně a vyndání pojistky u T3 neni tak špinavá práce jako vyndání mezikusu T6 nebo vyklopení spřáhla u 14T.9001 píše:At se vrátím k řidičům. Kolik úkonů je takových, že se dokážeš zasvinit? Napadá mě hrabání v pojistkové skříny u T3, to musí být radost. Možná čištění výhybek. Poslední co mě napadá vyndavání mezikusu u T6 a prvních 14T, ale tam co se psalo tak se radši vozí čistý z vozovny.