Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 07.10.2011 22:03

Kupodivu zde do nejpříslušnějšího vlákna nikdo nic nenapsal o:
1.) nesmyslné SSZ na Želivského
- viewtopic.php?f=13&t=541#p156620 (TENTO A NAVAZUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK/PŘÍSPĚVKY BY TO CHTĚLO PŘESUNOUT SEM)
-viewtopic.php?f=23&t=1559#p156611
2.) železničním zabezpečení křížení TT s IAD či chodci:
- v Liberci (poslední dvě foto)
-Ostravě (3. až 5. foto) + přechody přes TT jen s výstražnou oranžovou blikačkou prochodce, jenž neomezují TRAM (1. až. 2.)!

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 06.10.2011 17:47

9001, Bobik: To si neodporuje - MHD je komunální služba, ale ne každá komunální služba je MHD - tak jako každé město je obec, ale jen některé obce jsou městem a některé dokonce statutárním a jen jedno hlavním!
Čili, kde jednosměrku může v protisměru projet jen MHD, tak popeláři již ne - ti musí jediným správným směrem (nemají-li na dané vozidlo výjimku pro určitou oblast).
Např. v Karlíně je obecná výjimka daná DZ "MIMO MHD A POSYPOVÝCH VOZIDEL" - rozhodně jsem nikde neviděl (ani v Praze, s mnoha dopravními nesmysly, si nevybavuji) doplňokvou DZ ve smyslu "MIMO MHD A DOPRAVNÍ OBSLUHY". + OPAKUJI
MM-Mikulovsky píše: Plus, když už člověk nezná význam slova "komunální", tak ho mohlo trknout
willyjeff píše:„Dodatková tabulka č. E 12 s nápisem "JEN DOPRAVNÍ OBSLUHA" omezuje platnost značky, pod kterou je umístěna, na .... vozidla taxislužby .... pro tato vozidla neplatí značka, pod kterou je umístěna dodatková tabulka s nápisem "MIMO DOPRAVNÍ OBSLUHY".“
Nebyl by nesmysl, že MHD nemůže někam, kam může taxi???!!!! #-o #-o #-o #-o #-o
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 07.10.2011 22:06, celkem upraveno 2 x.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 06.10.2011 17:25

Já teda mám taky za to, že z pohledu zákona MHD a dopr. obsluha je rozdíl (byť češtinsky to co MM-M píše má jistou logiku). Proč by se jinak všude možně umisťovaly cedulky "mimo MHD a dopr. obsluhu", příp variace téhož?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 06.10.2011 17:07

MM : Si mi připoměl pana Horníčka, když ho zastavil policista po průjezdu téhle cedule.
A on mu odpověděl. Ono MHD neznamená Miroslav Horniček Divadlo ? :lol:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 06.10.2011 16:42

Absolut píše:Tramvaj není dopravní obsluha.
willyjeff píše:
MM-Mikulovsky píše:A nedá se tak náhodou MHD zařadit pod tuto "tvou vlastní" formulaci?
Lámu si hlavu nad tím, proč zdůrazňuješ mojí vlastní formulaci?
MM-Mikulovsky píše:
willyjeff píše:...komunální a podobné služby pro oblast za značkou...“
A nedá se tak náhodou MHD zařadit pod tuto "tvou vlastní" formulaci?
Oba si vemte slovník synonym komunální = obecní, okresní.
Čili, protože každé město je obcí (obráceně to neplatí), tak M(ěstská)H(romadná)D(odprava) je komunální služba (jedna z mnoha) = je dopravní obsluha!
PS: Je zarážející, jak tady na TF mnozí lpí na nepřeklepávání se a nepletení si y/i, ale všem je naprosto jedno, že někdo použije (cituje) slovo, jehož význam nezná - kdyby znal, tak nepíše blbosti:
willyjeff píše:
trainzjohny píše:A tramvaj není dopravní obsluha ? Podle mě doprava je 100% a obsluhuje, tedy by se jí to nemělo týkat.
No představ si to, že není :-D A tak nejen, že tam jezdí tramvaj, ale i autobus. Takže by tam mělo být "MIMO MHD", že... ;-) Mě to jen tak pobavilo, tak jsem se vám svěřil ;-)
Plus, když už člověk nezná význam slova "komunální", tak ho mohlo trknout
willyjeff píše:„Dodatková tabulka č. E 12 s nápisem "JEN DOPRAVNÍ OBSLUHA" omezuje platnost značky, pod kterou je umístěna, na .... vozidla taxislužby .... pro tato vozidla neplatí značka, pod kterou je umístěna dodatková tabulka s nápisem "MIMO DOPRAVNÍ OBSLUHY".“
Nebyl by nesmysl, že MHD nemůže někam, kam může taxi???!!!! #-o #-o #-o #-o #-o

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 06.10.2011 14:52

7001 píše:Tak teď jsem tam na to koukal a nestačil se divit. Preference absolutně žádná, je tam ten samej cyklus co tam byl před rekonstrukcí. Navíc l. 19 a 26 pokud jedou nedejbože podle předpisů padnou čočky na přechodu na stůj těsně před čumákem. Tohle vymyslet to už chce pořádnýho fištróna. Ale co hlavně že se vyhodily miliony a volič je spokojen, že.
Ale jó dělá to ELTODO (nebo jiná firma) dobře. Zase bude mít co celý měsíce dělat (nebo spíš nedělat) a brát za to prachy...Tak dlouho se v tom budou štelovat, až to nařídí tak, že to bude padat před všemi linkami a pak to nechají být, protože už se v tom hrabali dost a musí dělat i jinde...Viz. různě nefunkční předzvěsti (Urxova, Geologická (ta první))...

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 06.10.2011 13:54

Syrda píše:Jak to vypadá s opravou SSZ u Masaryčky? Tedy s přihlášením od Dlážděné? O problému se tu psalo už v zimě a že se čeká na konec mrazů. Uběhlo léto, začíná se blížit další zima. A žádné změny jsem si nevšiml.
Že jsi si ničeho nevšiml jsi si všiml docela dobře, protože se tam vůbec nic nezměnilo...

Syrda
Uživatel

Příspěvek od Syrda » 06.10.2011 11:51

Jak to vypadá s opravou SSZ u Masaryčky? Tedy s přihlášením od Dlážděné? O problému se tu psalo už v zimě a že se čeká na konec mrazů. Uběhlo léto, začíná se blížit další zima. A žádné změny jsem si nevšiml.

7001
Uživatel

Příspěvek od 7001 » 06.10.2011 11:43

Tak teď jsem tam na to koukal a nestačil se divit. Preference absolutně žádná, je tam ten samej cyklus co tam byl před rekonstrukcí. Navíc l. 19 a 26 pokud jedou nedejbože podle předpisů padnou čočky na přechodu na stůj těsně před čumákem. Tohle vymyslet to už chce pořádnýho fištróna. Ale co hlavně že se vyhodily miliony a volič je spokojen, že.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 06.10.2011 8:28

doplněno - vloženo nově
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 06.10.2011 16:42, celkem upraveno 4 x.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 06.10.2011 6:24

willyjef Štross se sice podařil, ale na Republice ZC pěší zóna stále nekončí, takže nápravu nijak rychle neočekávám.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 06.10.2011 1:01

Tumáš, Milane, čti si:

viewtopic.php?p=51086#p51086

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 05.10.2011 22:08

MM-Mikulovsky píše:A nedá se tak náhodou MHD zařadit pod tuto "tvou vlastní" formulaci?
Lámu si hlavu nad tím, proč zdůrazňuješ mojí vlastní formulaci? Je to podle vyhl. č. 30/2001 Sb., která provádí zákon o silničním provozu (361/2000 Sb.). V ust. §15 odst. 3. Přesný odkaz zde: http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/DFE87D0 ... Word30.pdf (jestli se to takhle dá skopírovat)...Hele, ale jak řikám, jen aby si toho nevšiml nějaký rejpal a nepostavil se před tu značku a nezavolal na PDT ;-) Já to nebudu, už jsem rezignoval na náš absurdistán. Viz. nyní čočky za křižovatkou :D Už se těším, až se to zasekne, jak to nové (a takto překombinované) křižovatky, tak rády dělají.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 05.10.2011 22:00

Tramvaj není dopravní obsluha.

Na Želivského se s dovolením nejdřív pojedu podívat a pak teprve k tomu napíšu cokoliv dalšího, OK?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 05.10.2011 21:58

willyjeff píše:...komunální a podobné služby pro oblast za značkou...“
A nedá se tak náhodou MHD zařadit pod tuto "tvou vlastní" formulaci?

Jinak s mým příkladem ohledně zastávky MHD v ulici se Zákazem průjezdu by asi nesouhlasili někteří mý vlastní instruktoři ze "školního", kteří prosazují nepoužívání směrovek TRAM v zastávkách bez ostrůvku - TRAM podle nich nemění směr ani zastavení není na vůli řidiče - on jej má přikázáno jako značkou "Stůj".
Ale v mnoha městech ČR skutečně stanicuje MHD v ulicích s DZ "Průjezd zakázán" aniž by u něj byla vyjímka "Mimo MHD"!
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 05.10.2011 22:05, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět