Teď se nabírají uchazeči na výběrové pohovory které budou v březnu, kurz pak začíná v dubnu. Ale v březnu už tě nikdo neveme (bude plno i na ty pohovory).hyaho píše:pokud je mi znamo tak zacina az v breznu.trainzjohny píše: A jinak takové malé info: kdo by měl zájem tak právě probíhá nábor uchazečů na místo "revizora".
Tarif, revizoři a vše kolem...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Revizoři a vše kolem...
pokud je mi znamo tak zacina az v breznu.trainzjohny píše: A jinak takové malé info: kdo by měl zájem tak právě probíhá nábor uchazečů na místo "revizora".
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Rozhovor s jedním revizorem : na Xman.cz
A jinak takové malé info: kdo by měl zájem tak právě probíhá nábor uchazečů na místo "revizora".
A jinak takové malé info: kdo by měl zájem tak právě probíhá nábor uchazečů na místo "revizora".
Na účtence za letošní roční jízdenku je uvedeno číslo karty. Sice to není anonymní OC, ale předpokládám, že to číslo bude u všech. Takže pokud přestane fungovat, tak minimálně podle tohoto dokladu, jehož kopie je určitě i v účetnictví DP, by to mělo jít zjistit.
To implikuje, že anonymní karta je 100% spolehlivá a pokud přestane fungovat, není to ničím jiným, než vinou uživatelegabuliatko píše:Když si vypral papírovou tak si taky měl smůlu.
No u papírového kuponu bych to ještě bral, ale sázet na to u elektronického zařízení...
-
gabuliatko
- Uživatel
Když si vypral papírovou tak si taky měl smůlu.Oskar píše:A jak je to s tou anonymkou? Existuje někde u DP databáze která čísla anonymních OC mají který kupon zakoupený? Nebo je to jen v tom čipu a když čip odejde, prošustruju třeba celých 6300Kč?
Na opencard.cz je jen napsáno, že nelze žádat o duplikát kuponu z důvodu ztráty/odcizení...
A jak je to s tou anonymkou? Existuje někde u DP databáze která čísla anonymních OC mají který kupon zakoupený? Nebo je to jen v tom čipu a když čip odejde, prošustruju třeba celých 6300Kč?
Na opencard.cz je jen napsáno, že nelze žádat o duplikát kuponu z důvodu ztráty/odcizení...
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
B je správně, pouze elektronický zápis na kartě s tvojí podobenkou (nebo anonymní) je jízdní doklad, nějakým číslem karty si můžeš ... argumentovat v Adrii.Oskar píše:Stále jsem se ale nedozvěděl, jestli mají revizoři s sebou databázi čísel karet s platnými kupony, nebo je pro ně karta bez funkčního čipu jen zcela bezcenným kusem plastu.
-
gabuliatko
- Uživatel
Gabuliatko zde psal, ze vyzve-li ridic, ktery obvykle na lince nejezdi, cestujiciho aby ukazal OC, casto zjisti, ze cestujici keca. Jinak ja osobne, nez abych tahal OC z alobalu a z penezenky (samozrejme ze ji ukazi, ale prilozeni nefunguje a dolovat ji nechci), bo se tluce se SID el. penezenkou ktera funguje i zastrcena v penezence, navrhnu zaplatit o 1xCZK vic. Zatim to vzdy skoncilo mavnutim ruky a poznamkami, ze ji mam mit vyndavaci.Proxy píše:Mám pocit, že něco podobného už tu řešil gabuliatko (resp. někdo jezdící za Prahu). Pokud řidič na třístovce nemá možnost zkontrolovat opencard, tak vyzve cestujícího k zakoupení jízdního dokladu za plnou cenu.
Přitom by stačilo, kdyby řidič nějak hodnověrně označil zakoupenou jízdenku číslem OC, aby se dalo později dokázat, že jízdenku zakoupil držitel platného kuponu na OC.Proxy píše:Mám pocit, že něco podobného už tu řešil gabuliatko (resp. někdo jezdící za Prahu). Pokud řidič na třístovce nemá možnost zkontrolovat opencard, tak vyzve cestujícího k zakoupení jízdního dokladu za plnou cenu.
Prý se několikrát stalo, že řidič nechtěl povolit jízdu cestujícímu, kterému nefungovala opencard a nezakoupil si jízdenku. Pokud má člověk u sebe náhradní jízdenku, tak je v tomto případě elegantnější řešení...
Stále jsem se ale nedozvěděl, jestli mají revizoři s sebou databázi čísel karet s platnými kupony, nebo je pro ně karta bez funkčního čipu jen zcela bezcenným kusem plastu.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mám pocit, že něco podobného už tu řešil gabuliatko (resp. někdo jezdící za Prahu). Pokud řidič na třístovce nemá možnost zkontrolovat opencard, tak vyzve cestujícího k zakoupení jízdního dokladu za plnou cenu.
Prý se několikrát stalo, že řidič nechtěl povolit jízdu cestujícímu, kterému nefungovala opencard a nezakoupil si jízdenku. Pokud má člověk u sebe náhradní jízdenku, tak je v tomto případě elegantnější řešení...
-
milbi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefunkční čip Opencard
Oskar:
V tarifu PID je uvedeno, že náhradním dokladem se cestující může prokázat, nikoliv, že musí. Osobně jej u sebe nenosím, proč taky. Když karta nebude fungovat ve vlaku, zakoupím si od průvodčího jízdenku, na které bude vyznačeno, že jde o jízdenku k opencard číslo XXX (již jsem byl svědkem, že je to možné), v případě revizora v MHD v Praze si nechám vystavit "pokutu", kterou budu pochopitelně reklamovat. Výsledek je stejný jako s náhradním dokladem, stejně bych musel Na Bojiště či na pokladnu na nádraží, i kdybych náhradní doklad měl...
To stejné bych očekával u anonymní opencard - je přenosná a platí pro toho, kdo se s ní prokazuje, tak v čem by měl být problém?
V tarifu PID je uvedeno, že náhradním dokladem se cestující může prokázat, nikoliv, že musí. Osobně jej u sebe nenosím, proč taky. Když karta nebude fungovat ve vlaku, zakoupím si od průvodčího jízdenku, na které bude vyznačeno, že jde o jízdenku k opencard číslo XXX (již jsem byl svědkem, že je to možné), v případě revizora v MHD v Praze si nechám vystavit "pokutu", kterou budu pochopitelně reklamovat. Výsledek je stejný jako s náhradním dokladem, stejně bych musel Na Bojiště či na pokladnu na nádraží, i kdybych náhradní doklad měl...
To stejné bych očekával u anonymní opencard - je přenosná a platí pro toho, kdo se s ní prokazuje, tak v čem by měl být problém?
Nefunkční čip Opencard
Prosím vás, když se při kontrole prokážu Opencard s nefunkčním čipem (bez zjevného mech. poškození), jaký je další postup?
Dokáže revizor zjistit podle čísla karty, zda mám koupený kupon, nebo ne (jako u InKarty) ?
Vyzve mě k použití náhradního dokladu?
Co když náhradní doklad nemám u sebe?
Co když mi odejde čip na anonymní opencard, to mám úplnou smůlu?
Dokáže revizor zjistit podle čísla karty, zda mám koupený kupon, nebo ne (jako u InKarty) ?
Vyzve mě k použití náhradního dokladu?
Co když náhradní doklad nemám u sebe?
Co když mi odejde čip na anonymní opencard, to mám úplnou smůlu?
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, ve výsledku povýšil. Jdu přímo u nás do kanceláře.
A kam budete pokračovat pane trainjohny? Povýšení na ředitelství, nebo aspoň na vedoucího pracovníka?:)trainzjohny píše:Zítra neoficiální rozlučka s mojí maličkostí coby přepravním kontrolorem. Odpolední směnou na Ačku (13-22) ukončím své působení v této práci. Tedy kdo chce ať se staví. Ale nebojte, řady DPP neopouštím.
P.S. nápovědy si skoro nikdo nevšiml)