Železniční doprava

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Železniční doprava

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 17.11.2016 20:30

Zpackaná oprava tratě skončila smírem, firma zaplatí pokutu materiálem
http://ekonomika.idnes.cz/smir-szdc-a-f ... oprava_suj
Nevydařená rekonstrukce trati z Bludova do Jeseníku bude nakonec firmu Klement a jejího maďarského partnera A-Híd stát 59 milionů korun. Vlaky se na již zmodernizovanou trať vrátily, byť jen na její část.
......
EDIT: Pro strojvůdce je trať Teplice - Bohosudov noční můrou. Láká sebevrahy
http://usti.idnes.cz/caste-skoky-pod-vl ... pravy_vac2

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 14.11.2016 21:04

Příměstské vlaky Esko mezi Prahou a jejím okolím jsou jedním z největších tahounů růstu počtu cestujících na železnici. Od nového jízdního řádu ale na hlavní trati z Prahy do Kolína překvapivě zpomalí.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 14.11.2016 10:08

Mladíci v Plzni se chtěli vyfotit na vagónu, jednoho vážně popálil proud z trolejí
https://www.novinky.cz/krimi/420556-mla ... oleji.html

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 14.11.2016 9:21

9001 píše:MM: Tak to není jenom v USA... I v Evropě to je hodně podobné ... Ale to není součástí diskuze.

Dnes a denně jsme svědky, že zpoždění MHD vlastně nikoho netankuje resp. odpovědné osoby... Od DP přes ROPID po město...

Co ti na to řekla tvoje OO?
1.) ty jsi začal poroovnávat a hanět oprávněné/zákonné tresty v ČR za parkování na TT s jízdou na červenou/stůj - tak já uvedl jiné dle mne nepřiměřené trestání ve světě :!:
2.) Tak zpoždění MHD
a) ROPID viditelně "tankuje" - jinak by neprosazoval nedávno uvěřejněné změny/rozšíření v preferenci (byť se přikláním k názorům, že mnohé jsou nesmyslné = nejsou řešením problému v místě, ale maximálně je přesouvají jinam)
b) PČR si opakovaně (při/po akcích "3.stran", jejichž "hladký chod" zajišťuje PČR) vychvaluje spolupráci s DP - PROVOZNÍMI DISPEČINKY, ale opačně ta spolupráce nefunguje = PDT nesmyslně tvrdí, že nemůže PČR úkolovat. ale DP je právnIcká osoba jako každá jiná a MŮŽE POŽÁDAT PČR O ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI (VČETNĚ PLYNULOSTI DOPRAVY = např. minimálně, aby její příslušníci neblokovali odstavením "zajištěných"/neodklizením porouchaných vozidel pruhy IAD v místě, kde jízda IAD po TT způsobuje neprůjezdnost následující SSZ s preferencí TRAM, díky jejich detekci ještě před/za IAD stojící/popojíždějící po TT) - respektive MÁ PRÁVO JAKO KAŽDÁ OSOBA (PRÁVNICKÁ ČI FYZICKÁ) PŘÍSLUŠNÍKY PČR ZA JEJICH NEČINNOST NECHAT TRESTAT JIM NADŘÍZENÝMI SLOŽKAMI :!:
3.) od pátečně/sobotního nočního podnětu byl víkend = reakce nemám, navíc bez konzultace s právníky by byly jen "mlácením holé slámy" :!:

PS: Žel máš pravdu, že situace uvedené v bodě 2b) dispečery a další nadřízení v DP "netankují" - proč by se tím měli zabívat, ať si s takovými problémy poradí řidiči TRAM sami, byť je to rozhodně v rozporu se zákoníkem práce = nezajištění podmínek pro vykonání pracovních úkolů podřízenými, ALE TOTO TĚM LENOCHŮM, CO SE "PRÁCE NEBOJÍ - KLIDNĚ SI K/v NÍ (PRAVIDELNĚ-KAŽDODENNĚ) I LEHNOU" PROSTĚ PODOBRÉM VYSVĚTLI NEJDE :!:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 14.11.2016 9:03

MARV píše:......... ocitoval všechny předpisy co tramvaják porušil. Potom se ovšem zjistilo po zdlouhavém šetření, že vše bylo jinak. Takových případů je žel dost. Proto mne asi zaujaly Vaše citace předpisů, neboť jsem se za celou dobu své praxe nesetkal s tím, že by řidič tramvaje úmyslně boural a to ani v případě, že byl viníkem. Je pravdou, že někteří by rádi "potrestali" ty co jim bezohledně překáží, ale v důsledku tak neučiní, neb jim ty peripetie poté nestojí za to.
=D> zejména zvýrazněné/zvětšené TESAT DO KAMENE :!:

MARV
Uživatel

Příspěvek od MARV » 14.11.2016 0:05

9001: Já neútočím, pouze nemám černobílé vidění. Již jsem byl mnohokrát svědkem řešení MU, kdy se protistrana oháněla perfektní znalostí předpisů, které využívala. Např: já jsem tam parkoval a po dlouhé době přijela tramvaj a aniž by se snažil její řidič brzdit tak do mne vrazil a potom ocitoval všechny předpisy co tramvaják porušil. Potom se ovšem zjistilo po zdlouhavém šetření, že vše bylo jinak. Takových případů je žel dost. Proto mne asi zaujaly Vaše citace předpisů, neboť jsem se za celou dobu své praxe nesetkal s tím, že by řidič tramvaje úmyslně boural a to ani v případě, že byl viníkem. Je pravdou, že někteří by rádi "potrestali" ty co jim bezohledně překáží, ale v důsledku tak neučiní, neb jim ty peripetie poté nestojí za to.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 13.11.2016 22:54

MM: Tak to není jenom v USA... I v Evropě to je hodně podobné ... Ale to není součástí diskuze.

Dnes a denně jsme svědky, že zpoždění MHD vlastně nikoho netankuje resp. odpovědné osoby... Od DP přes ROPID po město...

Co ti na to řekla tvoje OO?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 13.11.2016 22:32

9001 píše:........
MM: Dobrý. Tohle nemá dál smysl... Pokud tady veřejně přiznáváš, že pokud budu jezdit na červenou, tak jsem vlastně v pohodě dokud mě 3x nechytnou a nebo někoho nezabiju a přitom za špatně zaparkované auto bys odebíral ŘP... Trochu si srovnej priority...
Já netvrdím, že naše zákony jsou bez chyby, ale uvědom si, že třeba v USA je prý neplacení daní trestné jako vraždy!

Já ovšem tvrdím, že platné zákony se mají dodržovat a nikoliv, že příslušné orgány (PČR/MP) si pro ulehčování práce smí je "ohýbat", jak se jim zachce :!:

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 13.11.2016 21:17

MARV: Už se trochu ztrácím v útoku na moji osobu. Nebo to má nějaký větší smysl. Jsme už diametrálně od původního tématu. Já snad popírám cokoli z toho co píšete? Nějak jsem si toho nevšiml.

MM: Dobrý. Tohle nemá dál smysl... Pokud tady veřejně přiznáváš, že pokud budu jezdit na červenou, tak jsem vlastně v pohodě dokud mě 3x nechytnou a nebo někoho nezabiju a přitom za špatně zaparkované auto bys odebíral ŘP... Trochu si srovnej priority...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 13.11.2016 21:06

9001 píše:MM: A jaký si představuješ trest za takovýto trestný čin?

Pokud takhle chceš řešit špatně zaparkované auto, tak co potom projetí stůj/ nedání přednosti v jízdě atd? To by si potom řidiče rovnou věšel na kandelábr?

Smiřte se s tím, že jako řidič si placen za řízení. A jedním z hlavních úkolů je tramvaj zastavit před statickou překážkou, kterou auto v profilu je...
1.) jedním z možných trestů za ohrožení(omezení/bránění) provozu či poškození obecně prospěšného zařízení je ZÁKAZ ČINNOSTI = BYL-LI TČ SPÁCHÁN MOTOROVÝM VOZIDLEM, TAK LOGICKY (BYŤ DOČASNÝ) ZÁKAZ ČINNOSTI SE MÁ VZTAHOVAT NA JEHO POUŽÍVÁNÍ/ŘÍZENÍ = DP tím přijde k novým (do)nuceným zákazníkům, buť platícím či "zkasírovatelným" revizory, ale hlavně možná i reálně poznajícím, jaké to je být zdržen obdobným trestným činem spáchaným jinou osobou = budou následně praxí poučeni, jak se nechovat :!:
2.) uvádí trestní zákoník tebou zde uvedené jako trestné činy?
´- dle mne maximálně v případě, je-li tím činem zaviněna nehoda (a to ještě závažná - s vysokou škodou, ať již hmotnou či na zdraví/životech osob), za což jsou pak určitě přísnější tresty než za mnou uváděný trestný čin :!:

MARV
Uživatel

Příspěvek od MARV » 13.11.2016 20:54

9001: Pane vždyť jsem psal, že jsem proti Vám amatér, neboť já jsem to zkoušel i mimo školní praxi. Dokonce jsem měl tu povinnost různé MU vyhodnocovat. Pouze jen tak mimochodem, je dobré znát předpisy a citovat z nich, ale mnohem lepší je se podle nich jednat. Totiž většina střetů, které jsem na tramvajové dráze řešil, byla porušením ze strany protistrany a myslím, že i nyní tomu není u DP jinak, totéž platí i u železnice. Tak to alespoň vyplývá ze statistiky, s tou se jste jistě během své školní praxe též setkal, nebo se snad mýlím?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 13.11.2016 20:47

MM: A jaký si představuješ trest za takovýto trestný čin?

Pokud takhle chceš řešit špatně zaparkované auto, tak co potom projetí stůj/ nedání přednosti v jízdě atd? To by si potom řidiče rovnou věšel na kandelábr?

Smiřte se s tím, že jako řidič si placen za řízení. A jedním z hlavních úkolů je tramvaj zastavit před statickou překážkou, kterou auto v profilu je...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 13.11.2016 20:31

9001 píše:...... MM: Kde to prosím tvrdím, že není? Nevkládej mi do pusy co jsem neřekl.
Nepíšu beztrestně... Jako každý jiný přestupek má svoji sazbu podle svoji nebezpečnosti. Navíc DP se k tomu staví jak se staví... Není žalobce není soudce...

Opět se vracím k počátku diskuze. Špatně zaparkovat vozidlo je menší přestupek než způsobit dopravní nehodu. Co na tom nechápeš?
1.) povinnost oznámit trestný čin má každý, respektive příslušné orgány jej mají povinnost sami vyhledávat - resp. doví-li se o něm, tak jej takto vyšetřovat = je jedno, že DP jej takto neoznamuje z nesmyslné obavy, že by takto musel postupovat proti vlastním zaměstnancům, kteří se jej nemohou dopustit, protože mají minimálně omezené právo manipulace s příslušným OP zařízením, jehož překročení může být z pohledu trestního zákona jen nedbalostí, ale nikoliv HRUBOU NEDBALOSTÍ, JÍŽ JE POUZE PORUŠENÍ ZÁKAZU JAKÉKOLIV MANIPULACE (ZASAHOVÁNÍ DO CHODU) OP ZAŘÍZENÍ :!:
2.) je-li někdo místo trestného činu trestán za přestupek a hlavně příslušné orgány trvání toho trestného činu promtně (resp. vůbec) nezkracují (čímž se dopouštějí jeho spolupachatelství), tak JE TEN TRESTNÝ ČIN BEZ TRESTU :!:
3.) TRESTNÝ ČIN JE VĚTŠÍ PORUŠENÍ ZÁKONA NEŽ SPÁCHÁNÍ PŘESTUPKU = čili, byl-li spáchán přestupek jen z důvodu dříve spáchaného trestného činu, tak nemůže být trestný :!:

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 13.11.2016 18:45

Marv: Ptal jste se na brždění všem prostředky. To jsem si vyzkoušel během školní praxe.

MM: Kde to prosím tvrdím, že není? Nevkládej mi do pusy co jsem neřekl.
Nepíšu beztrestně... Jako každý jiný přestupek má svoji sazbu podle svoji nebezpečnosti. Navíc DP se k tomu staví jak se staví... Není žalobce není soudce...

Opět se vracím k počátku diskuze. Špatně zaparkovat vozidlo je menší přestupek než způsobit dopravní nehodu. Co na tom nechápeš?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 13.11.2016 18:16

9001 píše:MM: Pořád se otáčíš na rozhodnutích soudu, kde protistrana VÝZNAMNĚ porušila zákon... At už pojištovací podvod a nebo ožralý motorkář...
...........
Jenom by si možná měl myslet i na sebe, když se oháníš NOZ. Aby se pak taky někdo neotočil na tom, že ty jako profesionální řidič si "silnější a proškolenější" strana a tak je vina tvoje. ;-). Navíc jako řidič tram jezdíš na rozhled, nikoli jako velká dráha podle ZZ s tím, že máš volnou cestu...
1.) doufám, že nechceš tvrdit, že:
a) TT není obecně prospěšné zařízení (dle §132 trestního zákoníku - jako např. i zákazové a příkazové svislé DZ)
b) že si opravdu (jak se v Praze reálně děje) může bezstrestně (bez rychlé nápravy/odblokování rozhodnutím PČR či MP) i na hodinu a více zablokovat TT (či jakékoliv jiné obecně prospěšné zařízení - viz §276 - úmyslné a zejména §277 - z HRUBÉ nedbalosti Z:arrow: osobami, které nemají povoleno do nich/jejich provozu jakkoliv zasahovat - respektive dokonce to mají nějakým nařízením/předpisem výslovně zakázáno = čili nejsou to "drážní zaměstnanci"/zaměstnanci provozovatele dráhy či drážního dopravce)
2.) jistě narážíš na §5 odst.1 "", ale naopak opomíjíš jeho 2. odst. "Proti vůli dotčené strany nelze zpochybnit povahu nebo platnost právního jednání jen proto, že jednal ten, kdo nemá ke své činnosti potřebné oprávnění, nebo komu je činnost zakázána."!
MF píše:tady má někdo fakt dobře vykukáno.
= chceš (po vzoru "našeho vedení") tvrdit, že opravdu:
- není pravda uvedené právě v vodě 1 výše
- jsem opakovaně v Olomouci (případně Brně a Ostravě) od řidičů TRAM neslyšel "co jste si to tam v Praze u DP vymysleli za nesmysl s průjezdním profilem, který nám teď (až poslední roky) prosazují i tady u nás"

Odpovědět