Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Martin
Uživatel

Příspěvek od Martin » 03.4.2007 18:12

Karotka píše:Ale vždyť to bude hned od začátku inversně! Jenom číslo linky bych nechal, jak je, aby šlo přečíst.
Takže např. 7 [invers]Otakarova[/invers] a pak by se to přeplo.... safra, to je blbej příklad, 6 k Andělu stejně jede a 11 zase zpátky do Strašnic :) tady by se linky nepřevlíkaly.
Áha, tak to jo. Já z toho pochopil, že tu inverzi chceš dát až kus před změnou linky. Jsem to přehlédl.
Už by stačilo to jenom vyzkoušet při nějaké výluce a vidělo by se, co to dělá s lidmi.
Jestli myslíš ten můj příklad jako blbej, tak to mě napadlo, páč tu trasu občas potřebuju. Netvrdím, že je ukázkový.

arny
Uživatel

Příspěvek od arny » 03.4.2007 17:27

Petr píše:No tak tyhle díry už v hlášeních dost dlouho nejsou....
Nemyslel jsem díry. Myslel jsem, že když se do toho hlášení člověk zaposlouchá je slyšet, že to hlásí stroj. Je to takové nepřirozené nic víc. Je pravda, že je blbost, aby se na každou výluku nahrávalo znova hlášení, to poskládání ze slov v ICU je rychlejší a levnější.
Káem píše:Zapomeňte na živé dispečery cokoliv hlásící.
Proč by jsme měli zapomenout a živé dispečery? Není problém, aby dispečer přes vysílačku hlásil do salónu a cestující lid to uslyší z repráků

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 03.4.2007 12:31

Martin píše:To inversní zobrazení bych právě dal už od začátku; dám příklad proč:
Potřebuju cestovat ze Strašnic na Anděla. Nabízí se dvě cesty - tramvají (7 přímo), metrem (s přestupem). Nic netuše vlezu do 7 a u vršovického nádraží se dozvím, že na příští zastávce se mění vlak na linku, která odbočuje na IPP. Budu muset přestupovat na NAD, potom zas (třeba na Výtoni) zpátky do tramvaje --> znepříjemnění cesty. Kdyby byla ta 7 označená nějak jinak už od začátku, tak tím zjistím, že na trase je zrada a pojedu raději metrem, což by bylo v daném případě jednodušší.
Ale vždyť to bude hned od začátku inversně! Jenom číslo linky bych nechal, jak je, aby šlo přečíst.
Takže např. 7 [invers]Otakarova[/invers] a pak by se to přeplo.... safra, to je blbej příklad, 6 k Andělu stejně jede a 11 zase zpátky do Strašnic :) tady by se linky nepřevlíkaly.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 03.4.2007 11:45

Prox: Myslím že by přestup a rychlou jízdu tramvají klidně vyměnili za stání v kolonách. Neříkám, že by X-1 neměla bejt pro lenochy. Nebo mohla X18 na Kulaťák. Třeba jen do Kafkový. prostě to někdo plánoval od stolu, dyť se ty výluky tak dělaj léta. Jo. Ale to bylo 10x míň aut a lidí.
To s tim Barr. je výbornýýýýý! Víš že se v tramvaji taky smí STÁT??? :P :oops:

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 03.4.2007 10:58

Káem píše:V dnešní MfD článek o NAD na Petřiny a zmíněny jsou i Modřany. Inu tak to je, když náklady na NAD jsou z vlastní kapsy DP (tedy když se opravuje vlastní infasrtuktura), tak se najme nejlevnější dopravce. Kdyby byla X-18 jen ke Střešovické vozovně, jezdila by pravidelně a pobírala by. Já to říkal.
U vozovny Střešovice není metro :( To by se lidé z Petřiny museli dál kodrcat zase tramvají :wink:
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=079 ... a&c=717868
Dvacet minut stojíte na zastávce a čekáte na autobus. Ne že by kolem nejezdily, ale do žádného se jednoduše nemůžete...
To je běžná situace na a-119 při čekání na Dědině směrem do centra. :wink: Podobné je to i s tramvajemi ze Smíchovského nádraží na Brrndov - také občas čekám na tu třetí nebo čtvrtou než si sednu ...

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 03.4.2007 9:20

V dnešní MfD článek o NAD na Petřiny a zmíněny jsou i Modřany. Inu tak to je, když náklady na NAD jsou z vlastní kapsy DP (tedy když se opravuje vlastní infasrtuktura), tak se najme nejlevnější dopravce. Kdyby byla X-18 jen ke Střešovické vozovně, jezdila by pravidelně a pobírala by. Já to říkal.

Martin
Uživatel

Příspěvek od Martin » 03.4.2007 2:33

Káem píše:Zapomeňte na živé dispečery cokoliv hlásící. Drahé. a ostatně, brzy bude málo lidí, natožpak na takovéhle voloviny. :twisted:
Jsem někde četl, myslím že to bylo na DP-Aréně, že provozní zaměstnanci se vyhazovat od DPP nebudou. A těmi "provozními zaměstnanci" chápu lidi, kteří se pohybují v provozu. A takový dispečer podle mého názoru je většinou v provozu. Tak stačí jen doufat, že podobně chápou sousloví "provozní zaměstnanci" i na radnici.
A ten živý dispečer by byl nad všechny cedule a vývěsky. Musel by ale být hodně otrlý, aby na 20. člověka se stejnou otázkou nezačal ječet. :smt021

admirak píše:Jsem zatím neslyšel takový díry, já jenom vždycky sleduju jak je ukončeno hlášení, jestli klesne hlas nebo ne.
Nejlepší díry jsou v hlášení náhradních spojů - pokud to někdo nepoopravil, tak to bývalo typu: "v této zastávce je přestup na náhradní autobusovou dopravu X ........................9" :?

Karotka píše:Kubánské náměstí až Národní divadlo: vepředu svítí 23 (normálně) Újezd (inversně), hlášení normální.
To inversní zobrazení bych právě dal už od začátku; dám příklad proč:
Potřebuju cestovat ze Strašnic na Anděla. Nabízí se dvě cesty - tramvají (7 přímo), metrem (s přestupem). Nic netuše vlezu do 7 a u vršovického nádraží se dozvím, že na příští zastávce se mění vlak na linku, která odbočuje na IPP. Budu muset přestupovat na NAD, potom zas (třeba na Výtoni) zpátky do tramvaje --> znepříjemnění cesty. Kdyby byla ta 7 označená nějak jinak už od začátku, tak tím zjistím, že na trase je zrada a pojedu raději metrem, což by bylo v daném případě jednodušší.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 02.4.2007 23:09

Zapomeňte na živé dispečery cokoliv hlásící. Drahé. a ostatně, brzy bude málo lidí, natožpak na takovéhle voloviny. :twisted:

admirak

Příspěvek od admirak » 02.4.2007 22:40

arny píše:No to máš pravdu, že je každé hlášení o výluce strašné „Linka… dvacet… …dvě… …je… …z důvodu… …výluky… …vedena…“ :evil:
Pokuď je mi známo tak to vlastně nejde ani jinak nahrát. V hlásiči jsou nahraný, všechny zastávky, čísla a určitá hlášení. No a před výlukou se nahraje do palubního počítače akorát jinej program a ten přesně po sobě poskládá slova co jsou nahraná v hlásiči pak s toho vnikne hlášení. Někdy pěkně skomolený. :roll:
Jsem zatím neslyšel takový díry, já jenom vždycky sleduju jak je ukončeno hlášení, jestli klesne hlas nebo ne.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 02.4.2007 22:37

arny píše:No to máš pravdu, že je každé hlášení o výluce strašné „Linka… dvacet… …dvě… …je… …z důvodu… …výluky… …vedena…“ :evil:
Pokuď je mi známo tak to vlastně nejde ani jinak nahrát. V hlásiči jsou nahraný, všechny zastávky, čísla a určitá hlášení. No a před výlukou se nahraje do palubního počítače akorát jinej program a ten přesně po sobě poskládá slova co jsou nahraná v hlásiči pak s toho vnikne hlášení. Někdy pěkně skomolený. :roll:
No tak tyhle díry už v hlášeních dost dlouho nejsou....

arny
Uživatel

Příspěvek od arny » 02.4.2007 22:17

Quetzalcoatl píše:*Možné by to asi bylo, ale asi nebyla chuť. :)
No to máš pravdu, že je každé hlášení o výluce strašné „Linka… dvacet… …dvě… …je… …z důvodu… …výluky… …vedena…“ :evil:

Quetzalcoatl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quetzalcoatl » 02.4.2007 21:15

Mě se zase nelíbí, že na půl roku dlouhou výluku Štefova mostu nebylo možné* nahrát slušné výlukové hlášení. Tzn. že musíme posluchat Linka jede odklonem přes -- Bílá Labuť -- Těšnov... Je zavedena náhradní autobusová doprava -- 133. Na tak dlouhou výluku by to mohli nahrát plynule a ne to lepit. Je tomu špatně rozumět a než hlášení skončí, tak je vůz skoro dávno za objížďkou. Na měsiční a kratší výluky je to zbytečné, ale tady by se to hodilo.
*Možné by to asi bylo, ale asi nebyla chuť. :)

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 02.4.2007 21:09

Vašek píše:... A nejlépe v Angličtině ( optimismus ) nebo v angličtině + němčině ( sci - fi ). Jó, kdyby se při výlukách aplikovaly plánky, co jsou na páteřních stránkách!
Však se u DPP trochu blýská na lepší časy - ze strany vedení Metráků je zájem, aby dozorčí u vstupů uměli anglicky a dokázali v základech pomoci i turistům - tak uvidíme, kam to půjde dál...

Vašek
Uživatel

Příspěvek od Vašek » 02.4.2007 20:58

Proxy píše:Uvnitř vozu podle stačí hlášení, které vyžene kaštany - infomaník by pak byl dobrý na ulici, aby zmatené poslal správným směrem - v Ostravě je toto během výluk běžná praxe... ale v Ostravě je celkově jiný způsob organizace výluk (např. hradí se výlukový spoj a nikoliv výlukový úsek)
... A nejlépe v Angličtině ( optimismus ) nebo v angličtině + němčině ( sci - fi ). Jó, kdyby se při výlukách aplikovaly plánky, co jsou na páteřních stránkách!

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 02.4.2007 20:57

adam_r píše:A jako doplneni je nejlepsi, kdyz jeste v prvnich dnech vyluky do kazdeho vozu nabehne borec v uniforme DP a rekne nahlas, ze dal jede autobus tady za rohem. Navic muze primo operativne odpovidat na dotazy, coz jakykoliv sebedokonalejsi infosystem neumi.
Uvnitř vozu podle stačí hlášení, které vyžene kaštany - infomaník by pak byl dobrý na ulici, aby zmatené poslal správným směrem - v Ostravě je toto během výluk běžná praxe... ale v Ostravě je celkově jiný způsob organizace výluk (např. hradí se výlukový spoj a nikoliv výlukový úsek)

Odpovědět