Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
K-M

Příspěvek od K-M » 26.10.2006 11:21

Petr píše:Problém je, že jsi na střídaný přestávky nepřišel... Na linkách 7, 9 a 10 bývaly již v roce 1998 a odnesly je povodně roku 2002.
Mimo vozovnu?

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 26.10.2006 11:11

K-M píše:Nic si z toho nedělej, když jsem přišel na střídaný přestávky mimo vozovnu, byl jsem za blbečka i tady. Dobrý pocit , ne?
Problém je, že jsi na střídaný přestávky nepřišel... Na linkách 7, 9 a 10 bývaly již v roce 1998 a odnesly je povodně roku 2002.

dušan
Uživatel
Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP

Příspěvek od dušan » 26.10.2006 11:05

I.am.good píše:....... Řešení spočívá v tom, že mezi těmito stanicemi bude fiktivní zastávka beze jména, řidič někde v úseku "ohlásí" zastávku, sice to nic do salonu neřekne, ale APEX se přehodí na určený směr výhybky......
ono existuje ještě jedno řešení bez řidiče - a to sloupek s čidlem, který to posune sám. jen to prý naráží na kapacitu apexu, tolik čidel by prý nezvládl

K-M

Příspěvek od K-M » 26.10.2006 10:56

Akri, R31: Co je na 39 tak pěkného? Tak jí po výluce zavedeme jako 29 a 9 necháme tak jak je teď (tedy s dojezdem na SŘ)? :-)

K-M

Příspěvek od K-M » 26.10.2006 10:44

Petr píše:Zajímavé, že když jsem s návrhem na fiktivní zastávku přišel před měsíci já, byl jsem u vedení za blbečka a najednou... Inu nejsem vyvolený, co může přinášet zlepšení. A pokud jde o linku 24... Ona samozřejmě výhybka na Sokolovské rádiová je a proto je vypnutá. :lol:
Nic si z toho nedělej, když jsem přišel na střídaný přestávky mimo vozovnu, byl jsem za blbečka i tady. Dobrý pocit , ne?

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 26.10.2006 9:46

I.am.good píše:Jojo. Ve škole jsme tohle trochu probírali (teda především jsem sondoval já, protože ostatní "nezaměstnanci" zatím skoro neví, coje APEX :D ). Skutečně mi bylo potvrzeno, že je-li mezi zastávkami více výhybek, tak APEX si s tímto poradit neumí.... Bylo citováno prý navrhované řešení pro úsek Karlovo nám od Botanické zahrady směrem Lazarská/Národní třída v okamžiku, že i výhybka v Lazarské od Karl.nám bude rádiem ovládaná. Řešení spočívá v tom, že mezi těmito stanicemi bude fiktivní zastávka beze jména, řidič někde v úseku "ohlásí" zastávku, sice to nic do salonu neřekne, ale APEX se přehodí na určený směr výhybky. Je to teda docela šalamounský řešení, akorát nevím - kdo na to má myslet.... Což takhle 24 Invalidovna - Palmovka, budou-li veksle na Sokolovské též rádio? V tom poměrně krátkém úseku, kde řidič sjíždí na dolní Palmovku a musí věnovat pozornost čilému ruchu lidí, výhybkám před ssebou, sekci nahoře..tak v tom okamžiku má mačkat hlášení..no, nevím... Rádio je super věc, ale přijde mi, že "čudlík" na T3 + T6 je asi nejlepší... jedu doprava, dám doprava apod....
Zajímavé, že když jsem s návrhem na fiktivní zastávku přišel před měsíci já, byl jsem u vedení za blbečka a najednou... Inu nejsem vyvolený, co může přinášet zlepšení. A pokud jde o linku 24... Ona samozřejmě výhybka na Sokolovské rádiová je a proto je vypnutá. :lol:

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 26.10.2006 4:14

2 I.am.good - na T6 už je v naprosté většině ovládání rádia přes APEX a imho je to tak správně
sice je to někdy nepohodlnější (asi tak 1 za směnu APEX udělá chybu a po odhlášení zastávky připraví blokování místo požadovaného směru) a když člověk řeší třeba hlášení, do toho přijde generální volba a ještě se snaží nastavit výhybku je s tím počítačem občas těžké pořízení

ale výhody převažují
1) jde nastavit blokování, zatímco přepínač vždy přestavuje do nějakého směru
2) nestane se, že řidič zapomene přepínač a výhybka se mu nečekaně přehodí - maximálně se zablokuje, pokud není správně odhlášená zastávka
V tom poměrně krátkém úseku, kde řidič sjíždí na dolní Palmovku a musí věnovat pozornost čilému ruchu lidí, výhybkám před ssebou, sekci nahoře..tak v tom okamžiku má mačkat hlášení..no, nevím...
to hlášení by mačkal už když se mu zablokuje první výhybka (nebo při stání na SSZ) - není nutné to dělat když má jiné "starosti" - to je obrovská výhoda rádia - řidič nemusí řešit kde má kontakt (nebo 2 v případě Palmovky), může si všímat lidí okolo

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 25.10.2006 23:17

pawel píše:zkus si odpovědět sám - předláždění zastávky ještě za provozu, pokračující reko jedné z kolejí (vnější), tak aby se to tam vešlo nebo co já vím.... nebo taky třeba někomu došlo, že výstup ze 7 na vnitřní je proti předpisům.

edit: jej, koukám, že jsem se svou odpovědí nějak zaspal:))
To teda nevím, kde jsi přišel na to, že výstup z linky 7 je proti předpisům. Pokud zastavíš tak, aby jsi nebyl "přikrytý" na vnější koleji vlakem, tak můžeš bezpečně vypustit lidi. Podívej se na §33 odst 11, předpisu D1/2

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 25.10.2006 22:14

No myslím, že je to jedno jestli zmáčknu čudlík hlášení nebo přehodím přepínač,je to zvyk. Možná je snad lehčí zmáčknout to tlačítko než přemýšlet do jaké polohy dát přepínač. A nevíš za jak dlouho to má být v provozu?

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 25.10.2006 21:58

radek31 píše:já to bral tak, že to není závada výhybky, ale programu APEXu
Jojo. Ve škole jsme tohle trochu probírali (teda především jsem sondoval já, protože ostatní "nezaměstnanci" zatím skoro neví, coje APEX :D ). Skutečně mi bylo potvrzeno, že je-li mezi zastávkami více výhybek, tak APEX si s tímto poradit neumí.... Bylo citováno prý navrhované řešení pro úsek Karlovo nám od Botanické zahrady směrem Lazarská/Národní třída v okamžiku, že i výhybka v Lazarské od Karl.nám bude rádiem ovládaná. Řešení spočívá v tom, že mezi těmito stanicemi bude fiktivní zastávka beze jména, řidič někde v úseku "ohlásí" zastávku, sice to nic do salonu neřekne, ale APEX se přehodí na určený směr výhybky. Je to teda docela šalamounský řešení, akorát nevím - kdo na to má myslet.... Což takhle 24 Invalidovna - Palmovka, budou-li veksle na Sokolovské též rádio? V tom poměrně krátkém úseku, kde řidič sjíždí na dolní Palmovku a musí věnovat pozornost čilému ruchu lidí, výhybkám před ssebou, sekci nahoře..tak v tom okamžiku má mačkat hlášení..no, nevím... Rádio je super věc, ale přijde mi, že "čudlík" na T3 + T6 je asi nejlepší... jedu doprava, dám doprava apod....

Karel

Příspěvek od Karel » 25.10.2006 21:56

To vypadá, jako kdyby se chystala výluka smyčky Sídliště Řepy. Tohle je typická výluková zastávka jako před nedávnem na Zdivočelé Sharce

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 25.10.2006 21:52

pawel píše:zkus si odpovědět sám - předláždění zastávky ještě za provozu, pokračující reko jedné z kolejí (vnější), tak aby se to tam vešlo nebo co já vím.... nebo taky třeba někomu došlo, že výstup ze 7 na vnitřní je proti předpisům.
To je mi jasný, ale pak tam tedy měli udělat za ten týden pořádnou zastávku na dobro, tohle je evidentní provizorium a to je právně divný.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 25.10.2006 21:51

zkus si odpovědět sám - předláždění zastávky ještě za provozu, pokračující reko jedné z kolejí (vnější), tak aby se to tam vešlo nebo co já vím.... nebo taky třeba někomu došlo, že výstup ze 7 na vnitřní je proti předpisům.

edit: jej, koukám, že jsem se svou odpovědí nějak zaspal:))

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 25.10.2006 21:49

radek31 píše:tak to netuším, ale není možné, že si někdo všimnul častého vykládání cestujících před smyčkou (nevejdou se tam všechny ty devítky a desítky a musí se čekat před kontaktem na přehození výhybky) a udělal tam pro tento případ "zastávku"? pokud ano tak by to nebyl špatný nápad
z toho obrázku nepoznám, jestli je ta zastávka v délce soupravy, zdá se mi nějaká krátká
No, asi se tam dva vozy nevlezou to je fakt, ale proč tam tu provizorní zastávku strkat při výluce, to je divný, jinak souhlasím že by se tam ta zastávka hodila. Možná i jako poslední zastávka pro všechny linky. Takové 9 beztak stojí v zastávce jak na smyčce.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 25.10.2006 21:42

trainzjohny píše:Nemáte někdo tušení proč před konečnou v Řepích vyrostla provizorní zastávka ???
tak to netuším, ale není možné, že si někdo všimnul častého vykládání cestujících před smyčkou (nevejdou se tam všechny ty devítky a desítky a musí se čekat před kontaktem na přehození výhybky) a udělal tam pro tento případ "zastávku"? pokud ano tak by to nebyl špatný nápad
z toho obrázku nepoznám, jestli je ta zastávka v délce soupravy, zdá se mi nějaká krátká

Odpovědět