Chování zaměstnanců DP

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Bobik
Uživatel

Re: Chování zaměstnanců DP

Příspěvek od Bobik » 18.1.2012 21:15

Nebuď labuť, to myslíš že mu ti cestující uspořádaj kolem káry nějaký hapening? :lol: Sotva, většina se rozprchne svým směrem, maximálně bručí pod vousy, jen ti odvážnější při procházení okolo si troufnou na něco peprnějšího. To je tak všechno.
Ale možná máš kliku na lidi. 8-)
Pravda, možná si z nich dělá o miliontinu menší pr.el než z řidiče, ale tím to hasne. Možná se snaží rychle zmizet, když je jich víc a ví že by nemusel vyhrát, ale určitě to není proto, že by si uvědomil že špatně parkuje a tedy příště už si dá pozor.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 18.1.2012 21:13

Sirka píše:Nevim sice, jak přesně to Fořtík zařizuje, ale přece jen, pokud se někomu kolem auta začne motat pár desítek rozezlených lidí vysazených z tramvaje, tak to nějaký efekt mít může, a možná větší, než nějaký řidič...
To je můj know-how. :lol: Ba ne, máš naprostou pravdu, vysazený hlouček má daleko výchovnější efekt, než když danému přestupci něco vykládám já. :-)

Sirka
Uživatel

Příspěvek od Sirka » 18.1.2012 20:21

Bobik píše:Jenže to problém neřeší. Ten onen to příště udělá zas, akorát si pomyslí něco o ...., vždyť si přece potřeboval cosi nutně zařídit tak mohli chvíli počkat ne? On přece spěchá a nebude objíždět kvůli místu půl města.
Nevim sice, jak přesně to Fořtík zařizuje, ale přece jen, pokud se někomu kolem auta začne motat pár desítek rozezlených lidí vysazených z tramvaje, tak to nějaký efekt mít může, a možná větší, než nějaký řidič...

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 18.1.2012 20:17

Fořtík píše: Na tramvaji jsem nikdy neměl problém přesměrovat naštvání cestujících z naštvání na mě na naštvání na přestupce. 8-)
Jo, to je dobrá věc a snažím se o to taky. Jenže to problém neřeší. Ten onen to příště udělá zas, akorát si pomyslí něco o ...., vždyť si přece potřeboval cosi nutně zařídit tak mohli chvíli počkat ne? On přece spěchá a nebude objíždět kvůli místu půl města.

Je to sice trapné, ale bojím se že se začíná naplňovat přísloví o tom že "S poctivostí nejdřív pojdeš". Se slušností taky.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 18.1.2012 20:00

Ted zase dostanu po čuni, ale napíšu to.

1) Řidič autobusu linky 113 z jednoho příběhu není ten samý řidič linky 118 co Absoult chválí. To je podstatné.

2) Frustrace je všude, ale jednání před klientem musí být seriozní. Peachovat jako chorá vrána na celý bus a pak sám porušovat předpisy ještě víc - telefonování za jízdy není zrovna ideální.

3) Hodně záleží na situaci. Jak tu bylo řečeno. Tramvaj má pevně danou dráhu, bus se může vyhnout. Fořtík má v tomhle výhodu.

Když to převedu na svoji práci, tak jsme na tom řidiči naprosto stejně. Na pobočkách je nás cca 600-700 v Praze. Jsou kolegové, před kterými smekám a jsou fakt profíci jako řidič té 118 (neznamená že lidem narvou co nepotřebují, ale opravdu jim poradí). Jenže pak jsou kolegové u kterých bych se bál dát i příkaz. viz řidič 113. Jak už po několikáté uvádím. Debila si lidi pamatují ještě měsíc pro průseru, ale toho profíka ze 118.

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 18.1.2012 19:27

Ještě uvedu příklad první týden letní výluky na Podbabu a zastávku autobusů Lotyšská, kde přes auta někdy parkující i ve druhé řadě nebyla hrana zastávky ani vidět, natož aby se k ní dalo zajet. Naštěstí se tam nenašel žádný podobný klakson, protože to by rázem stála kolona až na Letnou.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 18.1.2012 19:22

A tak u Fořtíka je to trochu jednodušší, že ta tramvaj to doopravdy nějak objet nemůže. Když zůstaneš stát s tramvají za nějakým troubou, tak drtivá většina lidí doopravdy nadává jemu. S autobusem je to ovšem jinak. Jeho troubící eskapády fakt nikoho nezajímaj. Zvlášť když si spousta lidí myslí, že na tý zastávce zastavit mohou. Od slova zastavit...

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 18.1.2012 19:17

Fořtík píše:Na tramvaji jsem nikdy neměl problém přesměrovat naštvání cestujících z naštvání na mě na naštvání na přestupce. 8-)
Tohle je velmi důležitá dovednost. Bohužel řada řidičů očekává, že každý cestující sleduje provoz zrovna tak jako on a nenapadne je objasnit, k čemu došlo čí vinou. Pak je těžké se dohodnout.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 18.1.2012 19:08

No však, já bych je pustil. Ono se poslední dobou dost rozmohlo, že hledat místo k parkování je jenom ztráta času. Kde mi to upadne, tam to nechám, pustim výstražný světla a vyližte mi všichni polevu. A lidi si všímaj a jsou naštvaní. Na tramvaji jsem nikdy neměl problém přesměrovat naštvání cestujících z naštvání na mě na naštvání na přestupce. 8-)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 18.1.2012 18:54

Bojím se že nemáš pravdu. Spíš by všichni nadávali tobě, protože ONI se potřebují někam dostat a TY jim v tom bráníš, TY je zdržuješ. Že nemůžeš projet, jet, vjet kvůli někomu jinýmu je nezajímá. Tak je máš pustit a nezdržovat. Že to nemůžeš je taky nezajímá.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 18.1.2012 18:51

Já bych teda nenadával, ale taky bych nejel. On by se našel v buse někdo, kdo by ho vychoval. :-)

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 18.1.2012 18:45

Řidič v první řadě nemá nadávat jak dlaždič na celý autobus a očekávat za to sympatie cestujících. Takových situací, kdy osobní automobil stojí tam, kde by neměl, je v provozu nespočet. V pořádku to není, ale řidič autobusu tu není od toho, aby vychovával a už vůbec ne minutovým výtrubem a sprškou invektiv. Kdyby se takhle řešilo vše, tak se Praha ráno nepohne. Stačilo klaksonem upozornit a když to nezabere tak vozidlo objet. Místo na to bylo.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 18.1.2012 18:34

KarlosK píše:tak co měl jinýho autobusák udělat? nějakej mamlas co dostal řidičák minulej měsíc a fotřík mu pořídil auto machruje... přestane až chytne někde ledovku přímou do stromu... =D>
Jo, taky můžu jet s dětma a jedno se pozvrací a začne kuckat zvratky. To seš rád že zastavíš jen trochu stranou a pak to troubení přidá. Osobní zkušenost, ale co sem to totálně *** dítě vytáhl ze sedačky a autobusákovi ukázal, tak se gestem omluvil. Nic není jednobarevné.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 18.1.2012 18:31

Ano, problém se neřeší. Spoustu IAD řidičů neumí zastavit tak, aby nepřekáželi, nedejbože chtít po nich zaparkovat Fabii do díry pro Oktávce. A neumí ani do boku, tam kde projede Liazka, tam se nevejde borec s Felicií. Ale řidiči BUS, to je jiná kapitola. Po těch by nejradši jmenovaná jelita chtěla, vlastně co chtěla, ale chtějí, aby pracoval ideálně s dištancem 10cm vepředu, vzadu, vpravo, vlevo... A jestli to nezvládne, tak je ten autobusák deb.il. To, že oni sami umí hov.no není důležité...

KarlosK
Uživatel

Příspěvek od KarlosK » 18.1.2012 18:23

ElWapp píše:Popíšu vám tady ve zkratce dnešní odpolední zážitek z linky 113. Detaily - pořadí, vůz - nevím, nehodlám to řešit nijak dál.

Před vjezdem do zastávky Sídliště Krč do centra řidič zastavil na začátku zastávkového zálivu a dvakrát zatroubil. Kouknul jsem se a na začátku zastávky stálo auto, nevím jak dlouho - jestli mu tam vjelo nebo tam už stálo dřív. Takhle tam s námi chvíli stál, pak zatroubil znova a pak spustil klakson naplno nepřetržitě asi minutu. To nepřeháním, opravdu jsem si říkal jestli řidič neleží na volantu. Po té minutě z auta vystoupil jakýsi mladý řidič (kolem dvacítky) a začal autobusákovi nadavát a že ho oddělá. Ten na to odpověděl podobně sofistikovaně a se slovy vy stylu "Tak ty že mě zastřelíš, jo?" začal vytáčet nejspíš dispečink. Mladík zatím nastoupil a odjel. Autobusák dojel konečně ke sloupku, hlasitě zanadával ("Ty než to zvedneš tak budu dávno mrtvej, vo*e!") a běžel na služebnu MP, která je přímo na zastávce. Po minutě třískl dveřmi služebny, znovu nastoupil a celému autobusu hlasitě sdělil, že "von čů*ák telefonoval, von kre*én neumí dělat dvě věci naráz".

Zdálo by se, že zde může historka končit. Ale kdepak.

Řidič rozohněn doruda zavolal jakémusi známému, hlasitostí s přehledem pokryl autobus. "Vo*e, víš jak jel vo*e přede mnou vo*e ten teréňák vo*e? Najdi mi ho vo*e zm*da vo*e, ten ještě něco zažije vo*e." Telefonát pokračoval skoro až na Kačerov.
tak co měl jinýho autobusák udělat? nějakej mamlas co dostal řidičák minulej měsíc a fotřík mu pořídil auto machruje... přestane až chytne někde ledovku přímou do stromu... =D>

Odpovědět