Proč ne:) 7 zkrátit ÚDDP - Nám. Bří Synků (ev. na Spořilov, bylo-li by libo), 13 Barrandov - Anděl - Kotlářka - (Sídl. Řepy), cd,ct. Mezi Smíchovem a Vršovicemi ( - Uhříněvsí) ML2 v taktuK-M píše:Trošku se to za večer a noc posunulo...
A možná že i vlaky Smíchov-Vršovice, zřejmě z trati 173.
Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
K-M
Trošku se to za večer a noc posunulo... 
Ať chcete nebo nechcete, budou muset tramkám v Ječný pomoct autobusy. Sami píšete, že víc tramek do Ječný se nevejde, víc lidí do nich také ne, magistrálu omezit nejde (politika), tak co. Problém je v tom, že vy si myslíte že víc lidí v MHD znamená víc lidí v tramkách. Omyl, MHD je i všechno ostatní.
Takže nás čeká návrat 148 na Palačák, tramvaj Voz. Pankrác-Nusle-Smíchov, bus 118 nebo 124 minimálně na Přístaviště ale spíš na Smíchov. A možná že i vlaky Smíchov-Vršovice, zřejmě z trati 173. Před rokem se vám to zdálo jako fantasmagorie. A dneska?
Ať chcete nebo nechcete, budou muset tramkám v Ječný pomoct autobusy. Sami píšete, že víc tramek do Ječný se nevejde, víc lidí do nich také ne, magistrálu omezit nejde (politika), tak co. Problém je v tom, že vy si myslíte že víc lidí v MHD znamená víc lidí v tramkách. Omyl, MHD je i všechno ostatní.
Takže nás čeká návrat 148 na Palačák, tramvaj Voz. Pankrác-Nusle-Smíchov, bus 118 nebo 124 minimálně na Přístaviště ale spíš na Smíchov. A možná že i vlaky Smíchov-Vršovice, zřejmě z trati 173. Před rokem se vám to zdálo jako fantasmagorie. A dneska?
-
7035
S tím bych polemizoval. Když jsem včera stál na Karlově náměstí, až jsem se leknul, když kolem mě projela 14t. To jako by kolem projížděla pojízdná sběrna šrotu.... hnus.... zlaté T3 oproti 14t.Tom píše:... klasická T3 na BKV může dělat hluk ještě vyšší... tudíž závěrem může být více moderních vozidel a kvalitní kolejový svršek, vše staré nechť navštíví šrot.
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
kéž by to bylo...I.am.good píše:Navrhuju na všechno cestování používat transportní paprsek, jako má Enterprise ze STARTREKu - je to téměř bezhlučné, přenese tě to ve zlomku sekundy kamkoliv budeš chtít..... Akoráýt by se to asi blbě šotilo:D:D:D
-
I.am.good
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
Souhlas, ale ještě nějaký moderní vozy, ne ty zas*raný T3 ať už jakýkolivradek31 píše:ad Evropská - ano to je hodně špatné, nulové odhlučnění a spousta starých vozů
pokaždé, když jedu na 7 mezi Vinicí a ČK si říkám, proč to takhle nemůže být všude - nádherné ticho a pohodlná jízda - ještě zlepšit tam preferenci (na SSZ u zast. Zborov a SSZ mezi NS a ČK není naprosto žádná preference, takže tramvaje tam zbytečně hlučí při rozjezdech a prudkém brzdění) a byla by to dokonalá ukázka moderní TT za kterou bychom se nemuseli stydět ani před "Západem"
-
radek31
- Moderátor
ad Evropská - ano to je hodně špatné, nulové odhlučnění a spousta starých vozů
pokaždé, když jedu na 7 mezi Vinicí a ČK si říkám, proč to takhle nemůže být všude - nádherné ticho a pohodlná jízda - ještě zlepšit tam preferenci (na SSZ u zast. Zborov a SSZ mezi NS a ČK není naprosto žádná preference, takže tramvaje tam zbytečně hlučí při rozjezdech a prudkém brzdění) a byla by to dokonalá ukázka moderní TT za kterou bychom se nemuseli stydět ani před "Západem"
-
I.am.good
-
MOp
Co si tak matně pamatuji, maximální obsazenost tramvajové soupravy je 320 lidí. Ale to je opravdu limitní hodnota! {doby X-A, X-B}. Běžně dosažitelná je výrazně menší mezi 220-260.
Limitní hodnota obsazení klasického busu je 90 osob (ale to také již tečou okýnkama) - proto se uvádí tramvajový vlak = 3x bus.
Z hlediska hluku teoreticky největší bordel vydávají motorgenerátory tramvajových vozů. V praxi díky nekvalitnímu svršku, krytům tratí a plochám na kole je tento hluk bohužel tím nejmenším. Na doby, kdy bude kolejový brus projíždět tramvajové tratě denně, tratě se nebudou jen flikovat a vozidla, která mají plošky budou považována za porouchanáa neschopná provozu! (ano, vidíte správně) jsou bohužel čím dál tím více v nedohlednu. Proto se vymýšlejí nejrůznější broskvoviny jako omezené rychlosti v noci či omezování tram provozu apod.
Limitní hodnota obsazení klasického busu je 90 osob (ale to také již tečou okýnkama) - proto se uvádí tramvajový vlak = 3x bus.
Z hlediska hluku teoreticky největší bordel vydávají motorgenerátory tramvajových vozů. V praxi díky nekvalitnímu svršku, krytům tratí a plochám na kole je tento hluk bohužel tím nejmenším. Na doby, kdy bude kolejový brus projíždět tramvajové tratě denně, tratě se nebudou jen flikovat a vozidla, která mají plošky budou považována za porouchanáa neschopná provozu! (ano, vidíte správně) jsou bohužel čím dál tím více v nedohlednu. Proto se vymýšlejí nejrůznější broskvoviny jako omezené rychlosti v noci či omezování tram provozu apod.
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
Já tu desítku využíval 3 roky každý den minimálně dvakrát denně a to co píšeš je blaf... Ten strop neni nikdy naplněnej. A pokud je to vyjímka, ty děláš, jako by to byl každej spoj. Desítka jezdí narvaná, ale ne teda jak píšeš ty... A nebudu ti to žrát. Nevim, ale co se týče Barrandova, tak dost lidí pyskovalo, ež už neni 126 a 128, ale to se psla rok 2003, asi už přivykli... Dvěstě lidí na soupravu maximálně maximálně...!!! A už mi to nevysvětlu, až budeš mít desítku, tak je schválně spočti, nebo za tebou zajdu... Protože tomuhle nevěřim, když to mám ozkoušený...radek31 píše:ty jsi normální magor, který nikdy nejel tramvají, jinak bys tohle nenapsaljenže ta maximální hranice skoro není nikdy naplněna
každý den ve špičce jsou tramvaje narvané k prasknutí - v centru i mimo špičku + jako bonus díky dlouhému intervalu i ve večerním, polonočním a často nočním provozu
250-300 lidí v soupravě je naprosto standardní situace každý den
zajdi na Anděl, I.P.P, Národní třídu, Hl. nádr., těch míst je hromada
ad l. 10 - já jí jezdím každou chvíli a věř mi, že se stačí opozdit o 3 minuty a od I.P.P až na Anděl ani nezavřeš dveře - a to není tvojich směšných 100 lidi (to v tramvaji ani nepoznáš - kolem 50 lidí znamená, že není ani jeden stojící!!!), ale opravdu o hodně víc než 200 a narvaná tramvaj k prasknutí (třeba jako l. 10) těch 250-300 zvládne
zajdi se po výluce poptat lidí na Barrandov, jestli mají radši tramvaje nebo autobusy
-
radek31
- Moderátor
protože ten, kdo o tom rozhoduje tím busem pak nejezdí - takže se snaží ušetřit každou korunuOk, tak mi vysvětli, proč se tak tedy hradí??
ad tratě - teď takové nejsou, ale jestli vydrží nastoupený trend v podpoře tramvají (nové vozy a víc peněz), tak se postupně předělají - je to na delší dobu (jako všechno), ale naděje tu je
Já mám zkušenosti pouze s Evropskou konkrétně s červeným vrchem... autobus nezaznamená, ale tramvaj ano... 
nicméně pro mě to má spíše jednu výhodu... už zdaleka slyším tramvaj a vím že mám běžet
Nicméně jsou zde použity ony dva extrémní systémy T3 a BKV a tady se problémy mezi sebou násobí... stále doufám že Evropská dostane... nicméně mi bylo řečeno, že se čeká na stavbu metra a udělá se to s tím...
nicméně pro mě to má spíše jednu výhodu... už zdaleka slyším tramvaj a vím že mám běžet
- Karotka
- Uživatel
Ověř si to třeba na I.P.P. směr Ječná; docela často i v úseku I.P.P. - Národní divadlo v obou směrech. Tlačenice v tramvaji, ač nekulturní, je zřejmě stále kulturnější než pozdní příchody kamkoliv.DJ LA DÉFENSE na zmínku o 300 lidech v soupravě tramvají píše:To je lež! A nevěřim tomu. Nikdy tam do toho tolik lidí nepoleze, protože už to je nekulturní, byť kapacitně se jich tam tolik vejde.
Ostatně prý kdysi kdosi napočítal 200 lidí v jednom voze T3... to se mi nechce věřit, ale těch 150 klidně jo.