Já jako jejich fanda bych byl rád, ale je to opravdu hloupost. Viz. krásný příípad s tím Barrandovem. Zkuste se potom zeptat lidí, jestli radši tramvaj nebo autobus!
Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Mapl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak už se nehádejte pánové. Diskuzi sleduji celý podvečer a dovoluji si vstoupit: autobus je možná tišší, ale je pěkná blbost zrušit některý tramvaje a poslat na jejich místo autobus!
Já jako jejich fanda bych byl rád, ale je to opravdu hloupost. Viz. krásný příípad s tím Barrandovem. Zkuste se potom zeptat lidí, jestli radši tramvaj nebo autobus!
-
radek31
- Moderátor
ty jsi normální magor, který nikdy nejel tramvají, jinak bys tohle nenapsaljenže ta maximální hranice skoro není nikdy naplněna
každý den ve špičce jsou tramvaje narvané k prasknutí - v centru i mimo špičku + jako bonus díky dlouhému intervalu i ve večerním, polonočním a často nočním provozu
250-300 lidí v soupravě je naprosto standardní situace každý den
zajdi na Anděl, I.P.P, Národní třídu, Hl. nádr., těch míst je hromada
ad l. 10 - já jí jezdím každou chvíli a věř mi, že se stačí opozdit o 3 minuty a od I.P.P až na Anděl ani nezavřeš dveře - a to není tvojich směšných 100 lidi (to v tramvaji ani nepoznáš - kolem 50 lidí znamená, že není ani jeden stojící!!!), ale opravdu o hodně víc než 200 a narvaná tramvaj k prasknutí (třeba jako l. 10) těch 250-300 zvládne
zajdi se po výluce poptat lidí na Barrandov, jestli mají radši tramvaje nebo autobusy
Naposledy upravil(a) radek31 dne 24.10.2006 20:39, celkem upraveno 1 x.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na tom kdy, to nacpávání platí na odpolední špičku,především tak okolo 5 hodiny.DJ LA DÉFENSE píše:Tomu nevěřím. Já tou desítkou jezdil 3 roky denně v úseku Palačák-Vinvod. A max. tam bylo kolem 90-100 lidí, neboť pak už to neni kultura cestování. Oháníte se maximálníma hodnotama, který jsou jen na papíře, ale nejsou reálné, neboť to s cestováním, už nemá nic společného... Je to dobytčák v tu chvíli. A spoustu lidí to odradí a tím se nenaplní maximální kapacita.
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
Výborně konečně někdo objetivníTom píše:Ono jde jaksi o intenzitu hluku v dB ne o to kolik toho projede...samozřejmě toto jsou běžná data, moderní autobus má práh hlučnosti jistě jinde než hotlinerův šrot... klasická T3 na BKV může dělat hluk ještě vyšší... tudíž závěrem může být více moderních vozidel a kvalitní kolejový svršek, vše staré nechť navštíví šrot.Kód: Vybrat vše
Hlučnost běžného osobního automobilu činí v průměru 79 dB, u těžkého nákladního automobilu dosahuje 91 dB, [b]tramvaj jedoucí rychlostí 40 km.h-1 působí na okolí hlukem 85 dB až 90 dB[/b] a autobus je o maličko tišší, dosahuje pouhé 84 dB. Se zvyšující se rychlostí vzrůstá i hlučnost dopravních prostředků: zdvojnásobí-li se rychlost, zvýší se hlučnost o 8 až 10 dB. Ještě hlučnější je železnice. Hlučnost vlaků, tažených motorovou lokomotivou, dosahuje 100 až 110 dB a ještě 50 m od kolejí činí 83 až 89 dB. Kola vagónů, jedoucích rychlostí 70 až 80 km.h-1, způsobují hluk až 130 dB, tedy takový, jaký vzniká při startu dopravních letadel [1].
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
Ono jde jaksi o intenzitu hluku v dB ne o to kolik toho projede...
samozřejmě toto jsou běžná data, moderní autobus má práh hlučnosti jistě jinde než hotlinerův šrot... klasická T3 na BKV může dělat hluk ještě vyšší... tudíž závěrem může být více moderních vozidel a kvalitní kolejový svršek, vše staré nechť navštíví šrot.
Kód: Vybrat vše
Hlučnost běžného osobního automobilu činí v průměru 79 dB, u těžkého nákladního automobilu dosahuje 91 dB, [b]tramvaj jedoucí rychlostí 40 km.h-1 působí na okolí hlukem 85 dB až 90 dB[/b] a autobus je o maličko tišší, dosahuje pouhé 84 dB. Se zvyšující se rychlostí vzrůstá i hlučnost dopravních prostředků: zdvojnásobí-li se rychlost, zvýší se hlučnost o 8 až 10 dB. Ještě hlučnější je železnice. Hlučnost vlaků, tažených motorovou lokomotivou, dosahuje 100 až 110 dB a ještě 50 m od kolejí činí 83 až 89 dB. Kola vagónů, jedoucích rychlostí 70 až 80 km.h-1, způsobují hluk až 130 dB, tedy takový, jaký vzniká při startu dopravních letadel [1].
Naposledy upravil(a) Tom dne 24.10.2006 20:33, celkem upraveno 1 x.
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
Tomu nevěřím. Já tou desítkou jezdil 3 roky denně v úseku Palačák-Vinvod. A max. tam bylo kolem 90-100 lidí, neboť pak už to neni kultura cestování. Oháníte se maximálníma hodnotama, který jsou jen na papíře, ale nejsou reálné, neboť to s cestováním, už nemá nic společného... Je to dobytčák v tu chvíli. A spoustu lidí to odradí a tím se nenaplní maximální kapacita.trainzjohny píše:Tak jeď ve špičce 10 od Náměstí míru k Andělu, třeba.
-
radek31
- Moderátor
stále to nechápeš - bus je hlučný především při zrychlování, zatímco tramvaj v oblouku nebo vyšší rychlosti na špatné trati
pokud budu bydlet u zastávky, kde je moderní trať (třeba Vinice-ČK), tak si samozřejmě radši vyberu 1 tramvaj každé 4 minuty (2 linky po 8 min ve špičce) než 6 busů během 8 minut (to by znamenalo každých 1:20 hluk od rozjíždějícího se busu)
pokud budu bydlet někde, kde busy nezrychlují a je tam menší provoz + hlučná stará trať pro tramvaje, tak bych volil bus
ad omezení do 40 km/h - není to první zbytečné omezení, které někdo prosadil a ostatní jen překvapeně přihlížejí
ad kapacita - tu MUSÍŠ brát v úvahu, protože pokud nechceš do ulic nahnat další desítky tisíc aut, tak nemůžeš hradit 1 tramvaj jedním busem
ekonomicky je tramvaj výhodnější čím víc jezdí, protože má větší fixní a menší variabilní náklady (1 km za 3,8Kč a autobus víc než 12Kč + potřebuješ mnohem méně řidičů na stejný počet cestujících)
pokud budu bydlet u zastávky, kde je moderní trať (třeba Vinice-ČK), tak si samozřejmě radši vyberu 1 tramvaj každé 4 minuty (2 linky po 8 min ve špičce) než 6 busů během 8 minut (to by znamenalo každých 1:20 hluk od rozjíždějícího se busu)
pokud budu bydlet někde, kde busy nezrychlují a je tam menší provoz + hlučná stará trať pro tramvaje, tak bych volil bus
ad omezení do 40 km/h - není to první zbytečné omezení, které někdo prosadil a ostatní jen překvapeně přihlížejí
ad kapacita - tu MUSÍŠ brát v úvahu, protože pokud nechceš do ulic nahnat další desítky tisíc aut, tak nemůžeš hradit 1 tramvaj jedním busem
ekonomicky je tramvaj výhodnější čím víc jezdí, protože má větší fixní a menší variabilní náklady (1 km za 3,8Kč a autobus víc než 12Kč + potřebuješ mnohem méně řidičů na stejný počet cestujících)
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale kdepak broučku, tramvajový vlak má kapacitu přes 300 lidí a já tohle bohužel zažívam denně !DJ LA DÉFENSE píše:Jenže to mě nazajímá... A neoháněj se tím, že tramvaj má kapacitu až dvěstě lidí!!! Jelikož ty dvě kila jsem zažil možná tak o povodních, nebo když něco vynechá...![]()
A nebo je to velice zřídkavý jev.
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
jenže ta maximální hranice skoro není nikdy naplněna. A slyšet neni, to je fakt, ale kolik jich tu máme?? Já většinou slyším jenom BKV... A záleží na části Prahy. Třeba pro příklad přes Vysočany jede 19 maximálně tak 50 lidí, tramvaj slyšíš rachotit už od Vozovny Hloubětín, jenže těch 50 lidí se teda vejde do jednoho City busu a ten tak hlučnej neni. Ovšem nikde netvrdim, že autobus je lepší a že by měl hradit tramvaj. Jen tvrdím, že je tišší.trainzjohny píše:Bomba, on už porovnává 2xT3 (která odveze 250-300 lidí) s blbým citybusem pro 70. To snad není pravda. Napadlo tě že ty 4 citybusy co by ty dvě T3 nahradily by udělaly větší kravál. (taková zelená tramvajová trať totiž takměř není slyšet, což se tedy o citybusu říct nedá).
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak jeď ve špičce 10 od Náměstí míru k Andělu, třeba.DJ LA DÉFENSE píše:Jenže to mě nazajímá... Prostě tohel je pro mě stanovisko, pakliže k soupravě stačí, dva autobusy, tak je blbost co píšete a tečka. A neoháněj se tím, že tramvaj má kapacitu až dvěstě lidí!!! Jelikož ty dvě kila jsem zažil možná tak o povodních, nebo když něco vynechá...![]()
A nebo je to velice zřídkavý jev.
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
Jenže to mě nazajímá... Prostě tohel je pro mě stanovisko, pakliže k soupravě stačí, dva autobusy, tak je blbost co píšete a tečka. A neoháněj se tím, že tramvaj má kapacitu až dvěstě lidí!!! Jelikož ty dvě kila jsem zažil možná tak o povodních, nebo když něco vynechá...radek31 píše:1 tramvaj = 3 busy
1 tramvaj (vlak) = 14T, KT8D5, nebo souprava - kdyby to tak nebylo napíšu 1 sólo
politika při výlukách je něco úplně jiného, podle toho kapacitu radši neporovnávej
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Bomba, on už porovnává 2xT3 (která odveze 250-300 lidí) s blbým citybusem pro 70. To snad není pravda. Napadlo tě že ty 4 citybusy co by ty dvě T3 nahradily by udělaly větší kravál. (taková zelená tramvajová trať totiž takměř není slyšet, což se tedy o citybusu říct nedá).DJ LA DÉFENSE píše:Prosím Tě nedělej si ze mě prde*l, na to nemám sílu... a žaludek. Těžko bude citybus hlučnější než dvojice T3![]()
A pokud tomu věříš??
![]()
Tak si dojdi pro bílou kazajku.