Chování zaměstnanců DP

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Chování zaměstnanců DP

Příspěvek od demon » 04.8.2011 21:28

Kraťasy bych bral jako cosi nepatřičného u bankovního úředníka, dealera, manažera, poslance a výš, ale zrovna u řidiče MHD, kterej stráví celej den za pultem/panelem vozidla ?
Keine problem.
Jeden člověk v oděvní komisi nic nezmůže a víc blbců tam imho neni.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 04.8.2011 20:23

Když se na to podívám pohledem nezaujatého člověka, tak si nalejme čistého vína. Co jsou někteří vaši kolegové vytvořit za kombinace uniformy, s tím bych nešel ani vyvenčit psa.
Zase uznávám, že chodit jako já obečený každý den v horku není ideální. Kravatu vidím taky jako zbytečnou.
Řekl bych, že rozumný kompromis by byly dlouhé kalhoty (na léto klidně odlehčené, takových mám plnou skřín a jsou v pohodě) a košili s krátkým/dlouhým rukávem bez kravaty.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 04.8.2011 17:07

Oskar píše:
trainzjohny píše:Revizoři musí dlouhé kalhoty nosit taky a to nemají ani jednu klimatizovanou tramvaj, ale jinak souhlasím s chemikem - pokud bude valná část vozů s klimou, klidně předepište kalhoty.
Není náhodou u revizorů ústrojová povinnost jen v Metru? Tam je (až na výjimky) celoroční přirozená klimatizace.
V metru je předepsaná uniforma, ale dodržování ústrojové kázně mají předepsáno při každé směně, pokud vedoucí nepovolí vyjímku.

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 04.8.2011 16:59

trainzjohny píše:Revizoři musí dlouhé kalhoty nosit taky a to nemají ani jednu klimatizovanou tramvaj, ale jinak souhlasím s chemikem - pokud bude valná část vozů s klimou, klidně předepište kalhoty.
Není náhodou u revizorů ústrojová povinnost jen v Metru? Tam je (až na výjimky) celoroční přirozená klimatizace.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 04.8.2011 16:55

Revizoři musí dlouhé kalhoty nosit taky a to nemají ani jednu klimatizovanou tramvaj, ale jinak souhlasím s chemikem - pokud bude valná část vozů s klimou, klidně předepište kalhoty.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 04.8.2011 16:37

až budu minimálně 80% své pracovní doby trávit v klimatizovaných prostorách, klidně budu kravatu a košilku s dlouhym rukávkem nosit. Jinak jim na to hážu bobana

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 04.8.2011 15:39

njn úděl "nových košťat". Aby si zasloužili svoji pozici a vykázali nějakou činnost, tak musí něco vymyslet. Pak vycházejí takováhle moudra. Doba počítání rozepnutých knoflíčků se opět blíží :P

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 04.8.2011 15:34

MM-Mikulovsky píše:...
No o těch kravatách ani nemluvím - tu bych byl osobně ochoten přijmout ještě tak na nejvýš ve sváteční dny.
To si koleduje o stávku proti kravatám ;)

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 04.8.2011 15:29

No nevím co je na tom pravdy, ale prý postoupila jedna osoba z PDT do generálního PD a díky tomu je v oděvní komisi, v níž chce prosadit aby všichni řidiči chodili jako dnes dispečeři PD - jedině dlouhých oblekových kalhotách, košilích a s vázankou!
Osobně mi třeba zrušení trik (respektive polokošil - páč mají límeček a zapínání u krku) nevadí, ale kraťasů (potažmo srovnatelných pracovních dlouhých kalhot "kapsáčů" jo - naopak sním o jejich sloučení, kdy by takové dlouhé kalhoty měli odepínací dolní půli nohavic a tak lehce, na jaře či na podzim během dopoledního oteplení, z nich vznikly kraťase).

No o těch kravatách ani nemluvím - tu bych byl osobně ochoten přijmout ještě tak na nejvýš ve sváteční dny.
Velmi pochybuji, že by navrhované omezení oděvu řidičů něčemu prospělo - z hulváta to slušňáka stejně neudělá (viz. např. obchodní zástupci - jako p. Lacina jenž vytlačil auto z D1).
Na druhou stranu v takovým oděvu by se mi už ani odkopnout brzdič nechtělo - páč bych se bál, že si jej umažu!
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 04.8.2011 15:36, celkem upraveno 1 x.

milbi
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milbi » 04.8.2011 13:09

Včera těsně před půlnocí jsem byl svědkem celkem zajímavého chování cestujícího obecenstva. Na zadním spřáhle tramvaje se vezl nějaký mladík, na další stanici si to s ním šel řidič vyřídit (ve vší slušnosti, až jsem se divil), ale obecenstvo tramvaje (tak trochu posilněné alkoholem) si dělalo z řidiče dobrý den a div mu nenadávali, že je zdržuje, protože nejede... Opravdu se nedivím, když řidiči dělají slepé, když něco vidí, ale ještě to není nijak "kritické" - místo vděku se dočkají nadávek a posměšků...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 04.8.2011 10:08

chemik píše:miluju notorické stěžovatele, kterejm ráno stará nedá, tak si vylejvaj zlost na těch, kteří jsou snadno dohledatelní, za sebemenší pšouk...
Co trochu soudnosti? Třeba to kouření ve voze je fakt prasárna a jak už napsal Brejšín třeba u 15T je to i u pro znepříjemnění pracoviště pro vás jako řidiče.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 04.8.2011 4:06

miluju notorické stěžovatele, kterejm ráno stará nedá, tak si vylejvaj zlost na těch, kteří jsou snadno dohledatelní, za sebemenší pšouk...

Sirka
Uživatel

Příspěvek od Sirka » 03.8.2011 21:39

Žížala píše:Jinak může být v klidu, stížnost psát nehodlám, bo jsem si vědom, že by to nemělo absolutně žádný význam.
Škoda, význam by to totiž mělo. DP to občas i řeší. Jinak jsem docela překvapen, že ještě jezdí. Na Žižkově byl kdysi řidič, kterej kouřil jak fabrika imrvére a (asi naivně) čekal jsem, že se těch stížností sejde tolik, že už se to bude řešit. No ale pokud si to každej nechá pro sebe, tak asi ne :roll:

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 20.7.2011 22:20

Žížala píše:Jinak může být v klidu, stížnost psát nehodlám, bo jsem si vědom, že by to nemělo absolutně žádný význam.
Rozhodně větší význam, než psát zde.

Žížala
Uživatel

Příspěvek od Žížala » 20.7.2011 22:06

Nevím, kolik řidičů tramvají chodí na toto DF, ale pokud by mezi nimi byl ten, který dnes cca v 16:10 přijel s vozem 7253 (pokud si dobře vzpomínám) na l. 16 do stanice IPP a dále pokračoval na KN, měl bych na něj jednu skromnou prosbičku : až Vás příště během jízdy opět přepadne neodolatelná chuť na cigárko, buďte prosím tak nebetyčně laskav a zavřete si dveře do kabiny. Nechat je otevřené na doraz, tak aby veškerý smrad šel do salónu, je na pár facek :smt021

Jednalo se o vousatého chlapa cca mezi 40 - 50 lety. Pokud by jej někdo z místních zaměstnanců DPP identifikoval, děkuji předem za vyřízení mé výše uvedené žádosti. Jinak může být v klidu, stížnost psát nehodlám, bo jsem si vědom, že by to nemělo absolutně žádný význam.

Odpovědět