Pražské autobusy

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Pražské autobusy

Příspěvek od Martin Šubrt » 04.9.2012 18:02

gabuliatko: Dneska jsem si všiml, že i když bylo zdržení na úseku s páteřní linkou, ve výčtu linek sem tam dost páteřních linek chybělo. Ale asi jen náhoda...jsem už paranoidní ;-).

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 04.9.2012 16:37

MM-Mikulovsky píše:No já ti nevím - web DP píše v mimořádnostech za dnešek mnoho MU s "Typ události: Zdržení na lince - Zpoždění spojů linky ... až 15/25 minut" :!:
Ovšem je to ještě mimořádnost či trvalý stav :?: #-o
Zvláštní, v úseku
Úvod » Mimořádné události » Vypich - Petřiny
Vypich - Petřiny
Datum a čas vzniku: 04.09.2012 08:10
Úsek: Vypich - Petřiny
Typ dotčených linek:
BUS
Dotčené linky: 179
Typ události: Zdržení na lince
Zpoždění spojů linky 179 až 15 minut
Čas obnovení provozu: 04.09.2012 09:40
------
|191| jezdí načas?
------

piskvorrr
Uživatel

Příspěvek od piskvorrr » 04.9.2012 15:24

MM-Mikulovsky píše:No já ti nevím - web DP píše v mimořádnostech za dnešek mnoho MU s "Typ události: Zdržení na lince - Zpoždění spojů linky ... až 15/25 minut" :!:
No, nez vytahneme vidle, pochodne a pujdeme nekoho lyncovat, pomneme typy MU a jejich trvani- treba v Karmelitske je to nehoda, nikoli "trvaly stav - popojizdeni v kolone." Informovat o mnoha malych udalostech jeste neznamena, ze existuje nejaky megaproblem. Myslim si, ze v rijnu ta stranka bude *podstatne* vyzivnejsi ;)

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 04.9.2012 14:59

piskvorrr píše:
petr03 píše:Tak by me zajimalo, jak se dnes rano poprala 125 s jizni spojkou a jestli byl dispecersky provoz na petrovice. Co jsem jel rano pres barandak, tak to tam pekne postavalo. Hlavne smer na haje. Vi nekdo neco vice?
Ve smeru na zapad rano metrovlacek - jeden +4, druhy -2 (nebo to mozna bylo +10 a +4, co ja vim), az na popojizdeni na sjezdu z magistraly plynule; ale na vychod to slusne viselo - par jsem jich videl popojizdet v huste kasi na JS. Web DP cudne mlci, cili to je bezny stav a nikoli mimoradnost. :twisted:
No já ti nevím - web DP píše v mimořádnostech za dnešek mnoho MU s "Typ události: Zdržení na lince - Zpoždění spojů linky ... až 15/25 minut" :!:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 04.9.2012 14:44

Na 124/4 jezdí dnes, a prý má 2 až 3x do týdne jezdit celé září, půjčený hybrid od Volva.
(Další příjezd na Dvorce má být 15:52 a odjezd 16:04.)

piskvorrr
Uživatel

Příspěvek od piskvorrr » 04.9.2012 11:18

petr03 píše:Tak by me zajimalo, jak se dnes rano poprala 125 s jizni spojkou a jestli byl dispecersky provoz na petrovice. Co jsem jel rano pres barandak, tak to tam pekne postavalo. Hlavne smer na haje. Vi nekdo neco vice?
Ve smeru na zapad rano metrovlacek - jeden +4, druhy -2 (nebo to mozna bylo +10 a +4, co ja vim), az na popojizdeni na sjezdu z magistraly plynule; ale na vychod to slusne viselo - par jsem jich videl popojizdet v huste kasi na JS. Web DP cudne mlci, cili to je bezny stav a nikoli mimoradnost. :twisted:

petr03
Uživatel

Příspěvek od petr03 » 04.9.2012 11:01

Tak by me zajimalo, jak se dnes rano poprala 125 s jizni spojkou a jestli byl dispecersky provoz na petrovice. Co jsem jel rano pres barandak, tak to tam pekne postavalo. Hlavne smer na haje. Vi nekdo neco vice?

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 30.8.2012 13:40

MM-Mikulovsky píše:...
1) Mně je ale přece jedno, kolik ujede autobus, jde o to, že z jedné zastávky na druhou vidím jenom přes silnici. Uznávám, že jsem to neměřil a 30m jsem střelil od boku. Když se kouknu na mapu (s přihlédnutím k tomu, že od září budou jezdit klouby), tak je to od nejbližších míst možného nástupu 90m. Chceme-li to od sloupku ke sloupku, je to 130m. A proto se ptám, jaký význam mají zastávky tak blízko u sebe. Protože na jednu stranu slyšíme, jak je nutné šetřit, a na druhou stranu budeme stavět doslova na každé mezi...
Že je některým cestujícím něco při jízdě nepříjemné, je jejich problém, a není to důvod zřízení nové zastávky. Nehledě na to, že po trase 188 je dost kruháků o malém průměru, kde se dělá obrat o 270°, například hnedle ten první kruhák za zastávkou Milevská.
Zkrátka bych chápal, kdyby se zastávka zřídila třeba té služebny u PČR. Tím by se zastávky rozprostřely na určitém prostoru. Nebo je lepší mít dvě zastávky u sebe, pak dlouho dlouho nic a další zastávku?

Dvorce jsem tu řešit nechtěl, neboť už je řešíš v jiném tématu, proto bych byl rád, kdyby se sem ta diskuse o nich nedostala. Zmínil jsem je z toho důvodu, že jimi na rozdíl od Milevské projíždí dvě linky.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 30.8.2012 1:26

Fořtík píše:
MM-Mikulovsky píše:tato zastávka neúměrně prodlužuje a znebezpečňuje, protože hlavní přístupová cesta vede po značně nebezpečném přechodu pro chodce
Hmm, tak to houby, Jeremenkova je už od horní části v režimu, že jeden pruh je parkovací a druhý průběžný. I dole, v místě zastávky se vždy prakovalo. To, že někdo rozbije betonovou ohrádku je naprosto náhodná nehoda, akorát Tobě se hodí do krámu. 8-)
Víš kolik tu na tom přechodu je, co já tu žiji, každý rok nehod - ať již k či od nábřeží? Jednotky to určitě nejsou! Ano jednou to schytala "jen" zcela nově nainstalovaná ohrádka betonových zábran a určitě jedno příslušné auto (asi nějakého nepozorného řidiče). Už jsem tu však viděl několikrát i RZZS odvážející sražené chodce, ale asi nejčastější je "klasickej zaďour" do auta před sebou, jenž "pouští" chodce (a ten buď ještě do vozovky nevkročil či ji, např. i uskočením, stihl včas opustit)!

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 30.8.2012 1:13

MM-Mikulovsky píše:tato zastávka neúměrně prodlužuje a znebezpečňuje, protože hlavní přístupová cesta vede po značně nebezpečném přechodu pro chodce
Hmm, tak to houby, Jeremenkova je už od horní části v režimu, že jeden pruh je parkovací a druhý průběžný. I dole, v místě zastávky se vždy prakovalo. To, že někdo rozbije betonovou ohrádku je naprosto náhodná nehoda, akorát Tobě se hodí do krámu. 8-)

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 29.8.2012 23:05

kruťák píše:Mohl by mi někdo vysvětlit důvod existence zastávky Milevská 30m od zastávky Kavčí hory? ....
. Myslím, že tato zastávka je příkladem :prase :prase absurdity stavit opravdu na každé mezi. Kam se na tenhle exeplární příklad hrabou Dvorce, které aspoň trochu smyslu dávají...
Viditelně máš nějaké divnéné počty #-o :
1.) od nástupní Kavčí hory do zastávky Milevská BUS 188 ujede cca 1/4km, a to včetně (pro některé cestující značně nepříjemného) obratu o 360° přes kruhový objezd o malém průměru = na Dvorcích BUS ujede z nástupní do 2. zastávky na znamení cca 1/5 proti KH-Milevská :!:
2.) pro pěší je vzdálenost mezi zastávkami cca 1/8km = takže i zde je vzdálenost proti Dvorcům výrazně větší - cca dvojnásobná :!:

Takže fakt nevím, kde je absurdita v existebci zastávky Milevská - zejména, když z tohoto jižního (až jihozápadního) obydleného okolí (+např. ZŠ a služebny PČR) je nástup v ní na l.188 mnohem blíže a i jinak mnohem výhodnější než v nástupní Kavčí hory :?:

PS: Jediný smysl společné zastávky Dvorce Na znamení 118 + 124 je přestup hrana-hrana od Smíchova na Dobešku a Zelený pruh - jenže ten nedokáže převážit její tři výrazné zápory:
1.) výrazně častější bude určitě stále jistě přestup TRAM Z:arrow: 118, který tato zastávka neúměrně prodlužuje a znebezpečňuje, protože hlavní přístupová cesta vede po značně nebezpečném přechodu pro chodce (viz zdejší mixíkova zpráva o rozbití jeho ochranných betonů) :!:
2.) tato poloha (proti jiné možné) neumožňuje ochranu cestujícíh před povětrnostními vlivy - zejména deštěm :!:
3.) hlavně provozně nesmyslně nutí l.124 opakovaně zastavit skutečně po pouhých 50metrech :!:

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 29.8.2012 11:47

Mohl by mi někdo vysvětlit důvod existence zastávky Milevská 30m od zastávky Kavčí hory? Myslel jsem, že zastávka vznikla z důvodu přestupu 148<=>188 hrana-hrana. Jenže jsem teď koukal na nové JŘ, kde už je 148 v úseku KH-Budějárna trvale zrušena. Přesto tato zastávka zůstává v bytí. Takže máme dvě zastávky 30m od sebe, možná by to chtělo udělat Milevskou i ve směru ZC, třeba TADY, abychom zastavili, odjeli 10m za roh a zastavili znova. Myslím, že tato zastávka je příkladem :prase :prase absurdity stavit opravdu na každé mezi. Kam se na tenhle exeplární příklad hrabou Dvorce, které aspoň trochu smyslu dávají...

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 27.8.2012 14:25

150 nebo 196 by mohli nechat trvale přes Depo Kačerov.
- U Plynárny bude busů nadbytek
- pro lidi z okolí Roztylského n. by odpadl přestup podchodem na Spořilově
- a možná by to bylo i rychlejší, otázkou je průjezdnost úseku Spořilov-Chodovská...

ZXS91
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZXS91 » 27.8.2012 12:49

KarlosK píše:tuším správně že bus 124, 139 a 188 budou mít od září zastávku Pod Jezerkou v současné zastávce tramvaje? :idea:
Vypadá to tak. V případě 124 + 139 samozřejmě až po skončení výluky.

KarlosK
Uživatel

Příspěvek od KarlosK » 27.8.2012 12:35

tuším správně že bus 124, 139 a 188 budou mít od září zastávku Pod Jezerkou v současné zastávce tramvaje? :idea:

Odpovědět