Já ale nepsal o dotacích od státu, ale od města.Martin Šubrt píše:m@rtin: Martine, já teda nevím, ale dotace od státu na vozový park bych odhadoval ve výši o dost nižší, nikoli 80-100%. Ročně nějakých 100-150 mega maximálně, což je třeba opravdu jen zlomek z nějakých těch 3,5 miliardy za SORY, i když se to dostane pár let po sobě.
Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Pražské autobusy
Podle mě to bude problém vždycky. Když si stát nebo město neumí (nebo nechce) ohlídat vlastní podnik, stejně tak si neohlídá ani smlouvy se soukromníky. Rozdíl je v tom, že u DPP se třeba aspoň tlakem dá dosáhnout změny, zatímco jednou podepsané nevýhodné smlouvy budou platit dlouhé roky, protože na soukromý majetek se přeci už nedá šáhnout. Podle mě soukromé firmy v netržním = dotovaném prostředí jsou vždycky ještě větší zlo než státní podnik.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Soukromnící: On by to nebyl problém, ale musel by ROPID mimo vymýšlení kravin provádět pořádně dozorovou činost pod velkými pokutami, aby se soukromníkům nevyplatilo něco obcházet.
To samé bude podle mě v Londýně. Důsledná kontrola a vymáhání pokut za prohřešky...
To samé bude podle mě v Londýně. Důsledná kontrola a vymáhání pokut za prohřešky...
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne, okolo garáží jich pár set bydlí a výpravčí je zkusí obvolat kdo může a chce přijít. U soukromníka asi tohle moc nehrozí ...gabuliatko píše:Pro MMM ještě jednou. Pokud je výluka neplánovaná, tahají se BUSy z pravidelných linek (na garáži fakt nesedí 30 lidí aby v případě kolapsu M22 vyjeli).
-
gabuliatko
- Uživatel
Bado takhle jezdil 136/13 (tuším, opravte mne) poměrně dlouho.Honza píše: Vypravení:
* 666/1 – Karel a Franta spol. s r. o.
* 666/2 – Marek a Lojza a.s.
* 666/3 (šejdr) – Kamil vos.
Pro MMM ještě jednou. Pokud je výluka neplánovaná, tahají se BUSy z pravidelných linek (na garáži fakt nesedí 30 lidí aby v případě kolapsu M22 vyjeli).
Pokud je výluka plánovaná, může se soutěžit kdo to bude jezdit (stejně jako při výluce silnice na Štěchovice).
Tím vůbec nepíši, že s tou myšlenkou souhlasím, o MHD v Londýně si myslím své (Routemaster ne, kloub ano, kloub ne, Routemaster v ceně tramvaje ano).
Financování DPP je kapitola, kterou se mnozí snažili rozplést (cena za kilometr jednotlivých trakcí) někteří se dokonce snažili dát DPP méně a skončilo to mohutnými protesty. Takže napsat, že SOR si DPP kupuje za své mi přijde velice odvážné. (už vzhledem k tomu, že o letošní nedodávce hovoří primátor)
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
m@rtin: Martine, já teda nevím, ale dotace od státu na vozový park bych odhadoval ve výši o dost nižší, nikoli 80-100%. Ročně nějakých 100-150 mega maximálně, což je třeba opravdu jen zlomek z nějakých těch 3,5 miliardy za SORY, i když se to dostane pár let po sobě.
Vypravení:mixik píše:nebo když řidič chce být u dp tak si s parťákem vezmou bus na půl do pronájmu od dp?
* 666/1 – Karel a Franta spol. s r. o.
* 666/2 – Marek a Lojza a.s.
* 666/3 (šejdr) – Kamil vos.
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
když budou mít zálohové autobusy kde budou řidiči? to budou brigádníci nebo manipuláci ? protože co by dělali kmenoví když by nebyla žádná výluka tram/ metro. a pokud se otsorinkujou busy co bude s řidičema? půjdou s busema? nebo když řidič chce být u dp tak si s parťákem vezmou bus na půl do pronájmu od dp?
ale nejlepší mhd v GB rozhodně zdaleka nemají (a vzpomeňme na aféru s vlaky), stejně tak zdravotnictví a další služby, které by podle mě měly zůstat v rukou státu/obcí. určitá míra konkurence je fajn, ale nesmí se to přehánět, protože pak to nedopadá dobře. příkladů je myslím dost (nemocnice, co odmítá léčit dlouhodobě nemocné, železnice bez zachování bezpečnostních standardů s cílem stlačit ceny služeb na minimum apod.).
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
já tady před tím mým příspěvkem vidím dohady o navýšení ceny za zálohy BUS linek navržených "k privatizaci", zastávkové sloupky opět "privatizovaných" linek atd., ale nikoliv zálohy za TRAM či =M=!m@rtin píše:A o čem tu již dobrou čtvrthodinu hovoříme, Plho?
A ona záloha (ať již BUSy či řidiči) není standardem, aby to nebylo zahrnuto v ceně každého vozo/km (přiměřeným procentem k dopravcem zajišťovaným spojům)? Ano, není - je pouze u DPP!Bobek píše:Není problém smluvně ošetřit, aby takové povinné zálohy neovlivňovaly cenu za km standardní služby.
A o čem tu již dobrou čtvrthodinu hovoříme, Plho?MM-Mikulovsky píše:Velmi se omlouvám, že značně zasáhnu do debaty o provozu BUS, o čemž vím jen totální minimum, ale nikdo tu nezmínil zásadní souvislost s úvahou převést ČÁST BUS linek MHD od DP na soukromníky - DPP má a i nadále by měl zajišťovat NAD za TRAM či =M= = má nějaký počet vozů BUS na tuto činnost v záloze A POKUD CELKEM MÁ VOZŮ NAPŘ. 2000, TAK TO TVOŘÍ VÝRAZNĚ MENŠÍ PROCENTO NEŽ, KDYŽ MU ZŮSTANE CELKEM TŘEBA JEN 500 BUSŮ = NÁKLADY NA PROVOZ JEDNOHO BUSU PŘI SNIŽOVÁNÍ CELKOVÝCH POČTŮ BUSŮ BUDOU RŮST, PROTOŽE BUDE VĚTŠÍ PROCENTO ZÁLOHOVÝCH VOZŮ NA NAD ZA TRAM ČI =M=!!!
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže pro ZAPOMNĚTLIVÉ gabuliatko se vrátíme opět na začátek:
von Špilberk píše:Změny v pražské MHD: Konec autobusů DPP? Možná nastoupí soukromníci
http://domaci.eurozpravy.cz/doprava/540 ... ukromnici/eurozpravy píše:...Soukromníci také nemají, oproti stávajícímu dopravci, velké zálohy autobusů a nemohli by tak zaručit náhradní spoje pro případ výluk na linkách tramvají nebo metra. Ty by si měl dopravní podnik ponechat i do budoucna.
-
gabuliatko
- Uživatel
Operativní náhrada za TRAM či BUS se dělá z okolních linek. Plánovaná se prostě vysoutěží jako vše ostatní.
PS: příště prosím ještě bětší font, ten bold se v malém blbě čte
PS: příště prosím ještě bětší font, ten bold se v malém blbě čte
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Velmi se omlouvám, že značně zasáhnu do debaty o provozu BUS, o čemž vím jen totální minimum, ale nikdo tu nezmínil zásadní souvislost s úvahou převést ČÁST BUS linek MHD od DP na soukromníky - DPP má a i nadále by měl zajišťovat NAD za TRAM či =M= = má nějaký počet vozů BUS na tuto činnost v záloze A POKUD CELKEM MÁ VOZŮ NAPŘ. 2000, TAK TO TVOŘÍ VÝRAZNĚ MENŠÍ PROCENTO NEŽ, KDYŽ MU ZŮSTANE CELKEM TŘEBA JEN 500 BUSŮ = NÁKLADY NA PROVOZ JEDNOHO BUSU PŘI SNIŽOVÁNÍ CELKOVÝCH POČTŮ BUSŮ BUDOU RŮST, PROTOŽE BUDE VĚTŠÍ PROCENTO ZÁLOHOVÝCH VOZŮ NA NAD ZA TRAM ČI =M=!!!