Chování zaměstnanců DP

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 18.4.2007 17:38

I.am.good píše:Přesto mi vysvětli, jak to myslíš, že se postraáš o vizitku?
No, já jsem se těšil, že Ti rozžhaveným odporem vypálíme na čelo takový ten ropiďácký preclík :-)

8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 18.4.2007 16:32

Já stojím na straně gooda. Pokud to tak skutečně bylo, tak je dobře, že na to upozornil a nezaslouží si být označován za udavače. Yvono, uvědom si, že ten řidič kazí pověst řidičům i DP: Kaštani si řeknou: ,,Tramvajáci jsou ****"" a tím nadávají vlastně i tobě a slušým řidičům, kteří se takto nechovají a nezaslouží si být očerňováni nezodpovědným kolegou.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 18.4.2007 15:59

Yvono, ty seš v podstatě hodná holka, ale měla bys krotit emoce.

Neoprávněné lezení do kolejiště dělám často já, ale fotky z takových akcí na net nedávám, vlastně teďka jo - po 10 letech do scanjournálu.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 18.4.2007 15:42

Káem píše:Já to tak neřeším, já jsem mírnej jak beránek (110kg/196cm). Uvidíš když přijdeš třeba v srpnu, nebo na kdy to zas vychází. ;-)
No jasně, sorry, já to napsal nešikovně... :P
Měl jsem namysli to, co Goodovi prorokuješ, ne jak to řešíš. :wink:
Budu se snažit přijít! (Víc než minule...)

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 18.4.2007 15:23

demon píše:, řešit to každý po Káemovsku...

...
Já to tak neřeším, já jsem mírnej jak beránek (110kg/196cm). Uvidíš když přijdeš třeba v srpnu, nebo na kdy to zas vychází. ;-)

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 18.4.2007 14:02

Jabberwocky píše:... a se zlou se potáže, neb Good je chlap jak hora :-)
Pokud si někdo na Gooda počká s půlmetrovou gumovou hadicí a pro jistotu s ještě jedním stejně vybaveným kámošem, tak mu váhová a výšková převaha nemusí být nic platná...
Ale nemyslim, že by to bylo tak akutní. Při tom kolikrát už sem někomu sáhnul na prémie, bych už tu nejspíš nebyl, řešit to každý po Káemovsku...

Ale jinak s tebou, Káemem, vláčky i Karotkou převážně souhlasim. Tlachánim na fóru se problém většinou nevyřeší, někdy je holt ta stížnost jedinym možnym řešenim, ač se to někomu líbit nemusí...

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 18.4.2007 11:51

Káem píše:A na Iamgooda si někdo někde počká...
... a se zlou se potáže, neb Good je chlap jak hora :-)

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 18.4.2007 9:07

Chichichi - ta stížnost je jednoznačně devalvovaná tím stylem a slohem jakým je psaná. Hodně ukazuje zákulisní znalosti a spekulace. Bohužel, je spíš podkladem pro psychologa. Ono i stěžovat se musí umět. Je mi Iamgooda trochu líto.
Nic se neprokáže, protože jistě povolenejch 50 nepřekročil, k nehodě nedošlo a záznam tachografu se uchovává jak dlouho? Fotografie ukazuje ROZJÍŽDĚJÍCÍ se tramvaj ze zastávky. Na řidiče bude poslána kontrola techniky jízdy, řidič si bude dávat pozor a kontrola na nic nepřijde a stěžovateli se odpoví, že řidiči bude věnována zvýšená pozornost. Takže nakonec vlastně stížnost účel splní :-)
A na Iamgooda si někdo někde počká :twisted:
Pikantní je ovšem reakce Yvony - kdepak holka zlatá, dát na stavovskou čest už dneska nelze. Jedině kontrolní mechanismy. Kdybychom se spoléhali na stavovskou čest, jezdili byste jako o "dni bez kontrolních bodů". Já toho o tramvajích vím ještě míň než Iamgood nebo ty, řidičák mám jen AB a přesto je průměr oprávněnosti mých stížností téměř 100%. O tom to není.
Jinak Karotka má pravdu, souhlas s jeho typologií. Jen k bodu 2) někdy je zveřejnění účinnější než stížnost - věta "popovídám o vás v médiu" zabere víc než "napíšu o vás řediteli" :P

vláčky87
Uživatel

Příspěvek od vláčky87 » 18.4.2007 8:58

ad Yvona:
docela jsem zděšen Vaším výbuchem hněvu a slovníkem nad jednáním
I.a.g. kde se oháníte jeho délkou praxe a "tramvajáckým kodexem". Něco jiného je pomlčet o jednom drobném prohřešku,který nebudí pozornost a cestující o něm často ani nevědí, a něco jiného je nebezpečná jízda která může vyvolat nehodu. Pokud se vše událo tak,jak je popsáno, a nevidím důvod, že by nebylo, pak se jedná o skutečně nebezpečné chování a tito lidé nejsou většinou přístupní kritice a diskusi. Bohužel je to má vlastní zkušenost. A pokud je pro Vás měřítkem datum řidičáku /tramvajového/ vězte že můj je s datem 5/68 a již leží mezi tramvajáckými relikviemi spolu s kličkou a píšťalkou. Tak prosím neplést "tramvajácký kodex" a reakci na nebezpečné chování. Navíc mi připadá těch výhrůžek ve vašem příspěvku nechutně moc. Váhal jsem mezi SZ, ale Váš způsob prezentace mě přesvědčil o této formě.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 18.4.2007 1:32

Karotka to napsal přesně, není co dodat

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 18.4.2007 0:55

Tady se všichni staví na něčí stranu, tak sem vnesu trochu relativistického alibismu:

1. Na stížnost má právo každej kaštan. Musí si akorát rozmyslet, jestli ta stížnost za to stojí. Každý má jiná měřítka, co je únosné a co je už zbytečná buzerace (ve finále potom má ještě jiná měřítka DP, na to pozor).
Kdybych zažil to, co popisuje Good, asi bych taky nezkoušel řešit věci na místě (co by na to řidič asi odpověděl? pokud usuzuji ze stylu jízdy...) a napsal stížnost. Naopak stížnosti za otevřenou kabinu, překročení rychlosti v přímé, nedostatky stejnokroje nebo prohození pár slov s kolegou - to by bylo hnusný práskačství.

2. Když už tedy stížnost leží na DP, je nutno to ještě tímto způsobem rozmazávat na fóru? To už trochu zavání provokací. Jako postřeh z terénu by podle mě stačilo uvést CO a JAK ("stěžuju si, jel jako prase, přejíždění, kolejovky, písek..."), ale pro sebe bych si nechal KDO, KDY, KDE (linka, pořadí, fotka...). Přeci jen je něco jiného, když zaměstnanec dostane za vyučenou od podniku, než když si na něj ukazuje prstem kolektiv, ne-li veřejnost.

P.S. MOpožurnál - proč by se měl likvidovat? Není důvod! Přece:
- za reakce na fotografa (písek, gesta, opičky) si nese odpovědnost sám řidič; jasně vidí, že bude zdokumentován, tak by se měl chovat vzorně
- sjetí z trasy by už stejně dávno zaznamenal DORIS
- práskačské popisky typu "minulý kolo jel na stůj" se snad neobjevují
- jediný problém bude možná neoprávněný vstup osob na trať, ale to by měl spravit zoom

Yvona

Příspěvek od Yvona » 18.4.2007 0:42

Existuje také jistý "tramvajácký kodex", ale ten je jistým zdejším jedincům cizí a z něho já vycházím, zřejmě, asi jako většina mých kolegů. Ale tohle nemáte šanci pochopit :roll: :roll: :roll:

2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 18.4.2007 0:13

Uff... to je zas téma. TAky stojím za Goodem. To, co píše Yovna by potom znamenalo, že prakticky nemohou hodnotit jízdu ani kaštani, rpotože nemají řidičák na tramvaj. Ale kaštani to dělají. Pravda, ne každý píše stížnost, ale holt někdo si na to troufne a má na to plné právo. co se týče udavačství, má pravdu Jabberwocky (Promiň, jeslti jsem to zkomolila). Tenhle řidič mohl mít jen den *****, ale taky mohl být napitý, či co já vím. A pokud někdo neumí pořádně jezdit, nemá na silnici co pohledávat a už ůvbec ne v dopravním rpostředku, v němž veze lidi! Nehledě na to, že zcela jistě opotřebovává tu tramvaj víc, než je nezbytně nutné, což by se taky nemělo dělat. Takže rpoč si nestěovat?

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 17.4.2007 23:25

Tak to tedy já stojím za Goodem. Pokud se to odehrálo tak, jak píše, (a já nemám důvod mu nevěřit), je stížnost zcela na místě. A jako postřeh z terénu takovému řidiči negativní reklama právem patří. Kdybych já dělal svoji práci takhle, zasloužil bych si totéž.

Návod k rozlišení oprávněné stížnosti a estébáckéhéo udavačství:
"Pan XY pije jako Dán a sprostě nadává studentům. Nemá tedy co dělat ve školství." - Tak toto je prosím stížnost.
"Pan XY chodí v neděli do kostela. Nemá tedy co dělat ve školství." - Tak toto je (respektive bylo) prosím udavačství.
Na tramvajovou realitu si to už převeďte sami :-)

(Jo a všechny moc prosím - přechodníky se buď naučte, nebo je nepoužívejte. Vždycky se to dá bez risika opsat vedlejší větou. Díky.)

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 17.4.2007 23:14

Yvona píše:Co to tady píšeš za nesmysly?Nikdo tady nikoho nebrání. Si to laskavě přečti ještě jednou oč jde v mém příspěvku, a až na to někdy příjdeš, tak to komentuj jako inteligentní člověk. Děkuji za pochopení. :roll: :roll: :roll:
No já jsem tvůj příspěvek pochopil tak, že I.am.good nemá právo hodnotit jízdu řidiče, jelikož má řidičák teprve od prosince a že stěžovat si na prasáckou jízdu řidiče je podle tebe z řad dp pracovníků přímo snad zakázané. A ty chceš říct,že ta jízda jak Good popisuje je od toho řidiče správná?Co kdyby někoho zabil?Taky by jsi ho hájila?

Odpovědět