Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Tommy82
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pražské autobusy
Nevěděl by někdo, kde se dnes odpoledne bude vyskytovat vůz ev.č. 3004?
Pokud vím, tak BUSE jsou dražší, protože používají odlišnou technologii (JKZ - jenom LED diody, BUSE - otáčecí terčíky s černou a zelenou stranou, podsvíceno LED diodami.).Encore píše:Jinak abychom se aspoň trochu drželi tématu, tak kdysi kdesi jsem četl (a nejspíš to bylo tady), že BUSE byly oproti JKZ/EmTest dražší a tak tedy cena vyhrála a proto se do 15T a SORek začalo montovat to, co začalo. Nebo aspoň takto mi to uvízlo v hlavě, zkusím dogooglit zdroj..
Dost pochybuju, že soroidní "televize" byly levnější než vnitřní panely BUSE; o tom, že jsou ničemu nemluvě...
Sice dopravní prostředky téměř nefotím (a když už, tak jenom momentky mobilem), ale všiml jsem si toho právě u hodně fotek na netu... Podle mého názoru většina lidí používá na své krabičce od mýdla automatický režim a ten tu obnovovací frekvenci nevychytá
Pak bude pár lidí, co umí krabičku od mýdla správně nastavit ve většině situací a i z ní dostat pěkné fotky. A zbytek bude používat stroje trochu jiného levelu, které budou umět ovládat 
Honza, 7105, XSC: Nemyslel jsem to až tak do detailu.. Když něco chceme vidět, tak vidíme i to, co běžně vidět není (mřížka jinak jemných LCD/OLED displejů, RGB na CRT obrazovkách, mikrovlné zářiče u měření rychlosti, ostatně i obyčejné displeje v hodinách/set-top boxech, které se běžně zdají, že svítí, tak ve skutečnosti poblikávají).
Jinak abychom se aspoň trochu drželi tématu, tak kdysi kdesi jsem četl (a nejspíš to bylo tady), že BUSE byly oproti JKZ/EmTest dražší a tak tedy cena vyhrála a proto se do 15T a SORek začalo montovat to, co začalo. Nebo aspoň takto mi to uvízlo v hlavě, zkusím dogooglit zdroj..
EDIT: Tak to bylo na žluto-zelených, JKZ (SOR) i EMTEST (15T) byly levnější, navíc BUSE se cukalo vyrobit na vnitřní stranu LCD panely (pro 15T), nabízeli snad jenom stávající teploměry.
Honza, 7105, XSC: Nemyslel jsem to až tak do detailu.. Když něco chceme vidět, tak vidíme i to, co běžně vidět není (mřížka jinak jemných LCD/OLED displejů, RGB na CRT obrazovkách, mikrovlné zářiče u měření rychlosti, ostatně i obyčejné displeje v hodinách/set-top boxech, které se běžně zdají, že svítí, tak ve skutečnosti poblikávají).
Jinak abychom se aspoň trochu drželi tématu, tak kdysi kdesi jsem četl (a nejspíš to bylo tady), že BUSE byly oproti JKZ/EmTest dražší a tak tedy cena vyhrála a proto se do 15T a SORek začalo montovat to, co začalo. Nebo aspoň takto mi to uvízlo v hlavě, zkusím dogooglit zdroj..
EDIT: Tak to bylo na žluto-zelených, JKZ (SOR) i EMTEST (15T) byly levnější, navíc BUSE se cukalo vyrobit na vnitřní stranu LCD panely (pro 15T), nabízeli snad jenom stávající teploměry.
Naposledy upravil(a) Encore dne 15.3.2012 18:30, celkem upraveno 1 x.
Není potřeba se moc soustředit. Často je blikání naopak vidět, když se díváte někam jinam a panel vidíte jen bokem, na kraji zorného pole.
Když jsem se na to soustředil, taky jsem si toho všiml...
Jsi robot, prozradil ses.Honza píše:Asi mám divné oko, ale při pohledu zblízka neustálé obnovování vidím.
Asi mám divné oko, ale při pohledu zblízka neustálé obnovování vidím.Encore píše: aneb co lidské oko toleruje, čip foťáku ne-e.
- Absolut
- Moderátor
Encore: Na spoustě malých automatů dnes je i režim, kde si můžeš nastavit citlivost virtuálního filmu a čas expozice. Já mám Canon SX120IS a transparenty fotím bez problémů, jen je potřeba na to myslet.
Jednu výhodu BUSE v Praze mělo - nekazilo fotky.
Na většine fotek s novými panely není panel rozsvícen celý, aneb co lidské oko toleruje, čip foťáku ne-e. Lidí, co mají potřebnou techniku a umí jí správně nastavit, aby se panel stihl obnovit celý, moc není...
BUSE koncepci pozměnilo a nové panely jsou už jen z led diod.trainzjohny píše:Ale oranžové BUSE nebude tak dobře čitelné jako JKZ/EmTest z důvodů své koncepce. ...
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale oranžové BUSE nebude tak dobře čitelné jako JKZ/EmTest z důvodů své koncepce.
Jinak já se také přikláním k lepší čitelnosti a lepší svítivosti (stejně jako vnitřní červené se SAMO reguluje intenzita).
Jinak já se také přikláním k lepší čitelnosti a lepší svítivosti (stejně jako vnitřní červené se SAMO reguluje intenzita).
Ono i BUSE dělá oranžové panely...
Vyvoj? Pro me jsou oranzovy lepe citelny, vetsi svitivost. A to jsem na dalku slepej, ale oranzovy prectu. Zeleny ne.
-
matejbrozek
- ovocnář
Proč se v poslední době upouští od BUSE panelů a přechazí se k těm orandžovým? (sorky dp,15T, veolia ......)
-
gabuliatko
- Uživatel
Ty skla jsou tam schválně, aby Ti zavírající dveře neskříply končetinu (nebo nedejbože šišku).