Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Martin-KT8D5.RN2P
Příspěvek
od Martin-KT8D5.RN2P » 27.1.2006 18:43
radek31 píše:je mi jasné, že se opět strhne kritika jak všude hledám problémy, ale musím reagovat
...
Jistě ono nic nového nejde.
Zeptám se Tě Radku jak máš postavenou pracovní smlouvu?? Pro DP nebo pro vyloženě Vozovnu Motol??
-
Tonda Ježek
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Tonda Ježek » 27.1.2006 18:40
Martin-KT8D5.RN2P píše:A to asi i Českomoravská, Florenc B, Skalka,...
Čekomoravská ano, Florenc není provozní obrat a na Skalce obrat raději ani nemáme.
-
Martin-KT8D5.RN2P
Příspěvek
od Martin-KT8D5.RN2P » 27.1.2006 18:37
Tonda Ježek píše:Přesně tak, třeba takovej obrat na Zličíně má kapacitu jedné soupravy.
A to asi i Českomoravská, Florenc B, Skalka,...
-
radek31
- Moderátor
Příspěvek
od radek31 » 27.1.2006 18:37
je mi jasné, že se opět strhne kritika jak všude hledám problémy, ale musím reagovat
zapomínáte, že s těma tramvajema zatahujícíma každý den jinak zatahují také řidiči, kteří se pak musí dostat domů a ráno zase do práce
takže, když mají auto v MO (ne každý bydlí v centru) a budou nuceni zatáhnout třeba do HL, znamená to minimálně hodinu navíc a to si myslíte že vám na to nějaký blázen přistoupí? imho v tom žádná významná úspora stejně není, některé vozovny jsou situované dobře a může do nich zatáhnout v pohodě každý druhý vlak a do jiné si zase každý vlak zajede, že se to nevyplatí - já bych tohle fakt nerozjížděl
nemluvě o tom, že náhradní díly jsou nějak rozmístěné, vyškolený personál je v příslušných vozovnách atd.
stejně jsou to od vás jen takové teoretické řečičky, nikdo ve skutečnosti tuhle hypotetickou úsporu nevyčíslil
ráno to stejně vyjet musí a vlaky tak jako tak jezdí prázdné a na těch několika málo km fakt nezáleží - pokud vlak najede za den 300km a z toho třeba 5km "zbytečně" tak to žádná zajímavá úspora stejně není, ta elektřina není zase tak zásadní položka jak si myslíte
-
Tonda Ježek
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Tonda Ježek » 27.1.2006 18:35
kocour píše:Ono totiž u metra jaksi není kde ty soupravy na dlouho odstavit - 10 odstavných kolejí za každou konečnou by asi neprošlo ...
Přesně tak, třeba takovej obrat na Zličíně má kapacitu jedné soupravy.
-
Tonda Ježek
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Tonda Ježek » 27.1.2006 18:33
Yvona píše:A jak často mají ty přestávky? Třebas po hodině výkonu nebo po půlhodině výkonu?
To záleží na směně, kterou zrovna má. Je tam opravdu rozsah od největších flákáren po docela slušný makačky.
-
kocour
Příspěvek
od kocour » 27.1.2006 18:12
Zas abych nebyl jednostranný, autobusáci mají své vozy často trvale - a taky je to vidět třeba v kabině, jak ji mají někteří vyšperkovanou - jenže u autobusů to jde, protože ty se mohou navzájem předjíždět, tudíž jde jen o to, aby se z Bohnic nezatahovalo na Kačerov a z Chodova na Klíčov - a na to je pár fíglů a troufám si tvrdit, že vždycky existuje způsob, jak tohle zcela eliminovat. Pravda, chce to si s tím trochu vyhrát.
-
Yvona
Příspěvek
od Yvona » 27.1.2006 18:08
Tonda Ježek píše:Fírové mají systém oddělení od vozů. Na trasách je několik střídacích bodů, kde se střídají a mají odpočívárny.
Ale jak jsem napsal, umějí to zpoždění nahnat a to vozový JŘ metra je dělán na vteřiny.
A jak často mají ty přestávky? Třebas po hodině výkonu nebo po půlhodině výkonu?
-
kocour
Příspěvek
od kocour » 27.1.2006 18:06
Tonda Ježek píše:Někdy ano, někdy ne. Záleží na tom jak má dlouhou pauzu. Za den vystřídá i několi mašin. A dokonce ani místo nástupu a ukončení služby není vždy stejné. Začíná třeba v 5:30 na IPP a končí ve 14:30 v depu Kačerov. Tedy systém, který zde KM prosazuje u tramvají.
Ono totiž u metra jaksi není kde ty soupravy na dlouho odstavit - 10 odstavných kolejí za každou konečnou by asi neprošlo ...
Ale u tramvají už taky padly důvody, proč by měl mít každý svůj vůz/soupravu - když to vidím, jak tři tramvaje čekají na smyčce půl hodiny jenom proto, že ta první musí mít BP nebo aby se dostaly do té správné vozovny ... já bych šel ještě dál, než KM, a vůbec bych netrval na tom, aby každá tramvaj měla svou mateřskou vozovnu (s výjimkama typu KT8D5 v Hloubětíně), trval bych pouze na tom, aby počet vypravených tramvají se za určitý časový úsek (den, dva) rovnal počtu zatažených tramvají - to proto, aby se nám někde nehromadily, jako ti trpaslíci v dole.
-
Martin-KT8D5.RN2P
Příspěvek
od Martin-KT8D5.RN2P » 27.1.2006 18:04
Tonda Ježek píše:Někdy ano, někdy ne. Záleží na tom jak má dlouhou pauzu. Za den vystřídá i několi mašin. A dokonce ani místo nástupu a ukončení služby není vždy stejné. Začíná třeba v 5:30 na IPP a končí ve 14:30 v depu Kačerov. Tedy systém, který zde KM prosazuje u tramvají.
Moje slova, všude to tak funguje, to jenom u tramvají "neni" možný, jééé kdy už to někdo pochopí. Ušetří se vozy i lidi...

Jenže u DP dělají asi lidi, kteří cokoliv nové berou jako špatné a heldají trapné výmluvy proč to tak nejde...

-
Tonda Ježek
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Tonda Ježek » 27.1.2006 17:58
Martin-KT8D5.RN2P píše:Mám otázku, vací se řidič do "svého vlaku" nebo vymění více souprav??
Někdy ano, někdy ne. Záleží na tom jak má dlouhou pauzu. Za den vystřídá i několi mašin. A dokonce ani místo nástupu a ukončení služby není vždy stejné. Začíná třeba v 5:30 na IPP a končí ve 14:30 v depu Kačerov. Tedy systém, který zde KM prosazuje u tramvají.
-
kocour
Příspěvek
od kocour » 27.1.2006 17:58
Pokud já vím, tak zvlášť obíhá řidič a zvlášť souprava - vrátí-li se, pak jen náhodou. Aspoň takhle nějak to bývalo, když jsem byl ještě malej kocourek 
-
Martin-KT8D5.RN2P
Příspěvek
od Martin-KT8D5.RN2P » 27.1.2006 17:55
Tonda Ježek píše:Fírové mají systém oddělení od vozů. Na trasách je několik střídacích bodů, kde se střídají a mají odpočívárny.
Ale jak jsem napsal, umějí to zpoždění nahnat a to vozový JŘ metra je dělán na vteřiny.
Mám otázku, vací se řidič do "svého vlaku" nebo vymění více souprav??
-
Tonda Ježek
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Tonda Ježek » 27.1.2006 17:54
Yvona píše:Tonto můžu se zeptat, jak to mají řidiči metra s přestávkami na konečné?
Vůbec nevím, jak to jejich ježdění vypadá, co se týče přestávek nebo pauzy na konečných. Třebas kolik minut mají na konečné nebo tak?
Můžeš mi tuto situaci trochu přiblížit? Děkuji
Fírové mají systém oddělení od vozů. Na trasách je několik střídacích bodů, kde se střídají a mají odpočívárny.
-
Yvona
Příspěvek
od Yvona » 27.1.2006 17:40
Tonda Ježek píše:Budeš se divit, ale někteří počkají na dobíhající i ve špičce při intervalu 90 sekund. A ještě se na dotyčného usmějí. A ten fíra má téměř jistotu, že jim nikdo nepoděkuje a přesto to dělají...pročpak?
Tonto můžu se zeptat, jak to mají řidiči metra s přestávkami na konečné?
Vůbec nevím, jak to jejich ježdění vypadá, co se týče přestávek nebo pauzy na konečných. Třebas kolik minut mají na konečné nebo tak?
Můžeš mi tuto situaci trochu přiblížit? Děkuji