Pražské metro

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Pražské metro

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 24.8.2010 23:03

Vždyť LED panely uprostřed nástupišť metra jsou (vyšší) obdobou těch ve vozech metra, autobusech a tramvají a to nejen pražských - např. v Brně a HK dokáží zobrazovat nejen zastávky v ČJ, ale případné významné cíle v jejich okolí i v AJ (NJ). A v Brně jestli mě paměť neklame je na nich uveden i aktuální čas - takže jistě záleží spíš jen na naprogramování a typu procesoru.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 24.8.2010 21:45

Snad by se nemusel měnit celý panel, ale jen ten naprogramovaný procesor. Nebo jen nahrát nový firmware, pokud to není zablokované a je dost paměti. Zas tolik nových funkcí by to nechtělo, vlastně jen přijímat informaci o čase do příjezdu a zobrazovat odpočet. Zbytek jsou jen textové konstanty.

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 24.8.2010 21:25

Použití panelů AIS, či jak se jmenují (těch červených LEDkových uprostřed nástupiště), vypadá jako dobrý nápad, ale naráží na zásadní věc: Ty panely jsou totiž neuvěřitelně primitivní a v podstatě nic neumějí. Mají jen omezenou množinu předpřipravených textů, jejichž počet by šel spočítat na prstech obou horních končetin.

Takže by takové zobrazení znamenalo panely vyměnit, a to už mi zase připadá jednodušší někam nějaký panýlek přidat (třeba se zelenou barvou, která se na zobrazení provozních, nikoli aktuálních, informací hodí imho víc).

EDIT: 1000. se blíží, to by chtělo nějakou oslavu :smt041

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 24.8.2010 13:30

gabuliatko píše:zvláštní, 15palcový LCD monitor SAMPO (ultra low end) mám už určo 6 let furt ten samej a ten widli start vždy zhasne když se objeví modrá smrt (šetřič nepoužívám)
Pusť si na celou obrazovku středně nebo tmavě šedou barvu a uvidíš. Na 100% nebo 0% pozadí se nic neukáže.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 24.8.2010 12:53

BJ1 píše:... a nové, dle mého ne příliš potřebné, orientační tabule na nástupištích.
já tedy vím pouze o jednom nástupišti, nebo se ten hnus už stačil rozšířit ?
MKzB píše:Taky záleží na tom, jak jsou ty panely kvalitní. Když je prý na LCD monitoru dlouhodobě stejný obraz, tak se tam "vypálí" na furt.
zvláštní, 15palcový LCD monitor SAMPO (ultra low end) mám už určo 6 let furt ten samej a ten widli start vždy zhasne když se objeví modrá smrt (šetřič nepoužívám)

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 24.8.2010 10:50

MKzB píše:Taky záleží na tom, jak jsou ty panely kvalitní. Když je prý na LCD monitoru dlouhodobě stejný obraz, tak se tam "vypálí" na furt.
Nemám pocit, že by ty panely na nástupištích nebo ve soupravách metra byly LCD :?

MKzB
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MKzB » 24.8.2010 10:46

Taky záleží na tom, jak jsou ty panely kvalitní. Když je prý na LCD monitoru dlouhodobě stejný obraz, tak se tam "vypálí" na furt.

BJ1
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BJ1 » 24.8.2010 10:30

Myslím, že toto napadne každého, kdo byl kdy v metru v zahraničí (nebo aspoň na západě), jen u nás jsou panely vypnuté, nebo na nich prapodivně létá, kde vlak končí - zprava do leva, zeshora dolů, bliká. To samé ukazatel zastávek ve vagónech, osobně by mi stačil jen název zastávky namísto zbytečného scrollování "příští stanice" či co to tam lítá. Ale co, máme koše za 90 litrů a nové, dle mého ne příliš potřebné, orientační tabule na nástupištích.

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 24.8.2010 7:14

Rashid píše:Také se připojuji....
Chlapci, to jste tu zřídili petici? Obávám se, že na základě vašeho přikyvování "Já jsem taky pro" se to přes noc nezmění :wink:

Rashid
Uživatel
Bydliště: V Bubenči tam kde postavili pár metrů kolejí, zničili vše, utratili miliardy a nyní tleskají jako kd

Příspěvek od Rashid » 24.8.2010 2:35

Také se připojuji. Jak jednoduché, ale vyníkající nápad jak dále informačně využít LED tabule.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 23.8.2010 15:27

T3-M4: I já se připojuji k Vašemu skvělému nápadu ohledně informovanosti o odjezdech spojů pražského metra - u nějž na 1000% procent platí, že v jednoduchosti je krása a síla.

skyo
Uživatel

Příspěvek od skyo » 23.8.2010 11:38

T3-M4 píše:Proč se vlastně čas do odjezdu další soupravy nezobrazuje na těch LED panelech, co jsou skoro všude, ale využívají se jen při pásmovém provozu? Podle mě by místo současného tříjazyčného scrollování textu bylo lepší, kdyby tam prostě stále svítil název konečné stanice (případně v inverzních barvách, pokud končí po cestě) spolu s časem do odjezdu.
Bravó! :idea:
Touto variantou se v hlavě nějaký čas už taky zabývám. Bylo by to srozumitelné a především stručné a jasné!
Je pravdou, že v zahraničí se zobrazují většinou dva řádky o nejbližších odjezdech, ale tady jde o to, využít současných LED panelů, které se umísťují i do nově vznikajících stanic.
Přidávám tedy můj hlas k Vašemu nápadu.

T3-M4
Uživatel

Příspěvek od T3-M4 » 23.8.2010 10:34

Proč se vlastně čas do odjezdu další soupravy nezobrazuje na těch LED panelech, co jsou skoro všude, ale využívají se jen při pásmovém provozu? Podle mě by místo současného tříjazyčného scrollování textu bylo lepší, kdyby tam prostě stále svítil název konečné stanice (případně v inverzních barvách, pokud končí po cestě) spolu s časem do odjezdu.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 23.8.2010 8:35

Tonda Ježek píše: To bych viděl na nějakou dočasnou poruchu. Někdy třeba v jedné stanici se to na třech zobrazuje a na čtvrtém ne.
to jsem si nejdřív taky myslel, schválně se dneska všichni koukněte, kdo najdete funkční a kde

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 22.8.2010 23:50

krtinek píše:Tak mě napadlo, že asi před měsícem se čas do příjezdu přestal ukazovat na promítacích tabulích ve spodním řádku #-o Warum??
To bych viděl na nějakou dočasnou poruchu. Někdy třeba v jedné stanici se to na třech zobrazuje a na čtvrtém ne.

Odpovědět