Pražské metro

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
P_V
Uživatel
Příspěvky: 3666
Registrován: 23.11.2003 18:49

Re: Pražské metro

Příspěvek od P_V » 05.10.2014 11:17

gabuliatko píše:Stejně jako já nechápu proč stanice Veleslavín nemá přístup pro pěší od vlaku.
Bude mít, to je to podivné mezipatro. Naplánováno pro zahloubenou variantu modernizace, která asi nikdy nebude :?

Uživatelský avatar
kruťák
Uživatel
Příspěvky: 3040
Registrován: 23.2.2010 0:24
Bydliště: mobilnitabla.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Pražské metro

Příspěvek od kruťák » 05.10.2014 10:59

MM-Mikulovsky píše:nechápu, proč není se stanicí Motol vybudován přístup pro pěší od tram zastávek Obora Hvězda
Však on už si to Kaufland pohlídá :)

gabuliatko
Uživatel
Příspěvky: 2861
Registrován: 10.10.2007 13:22

Re: Pražské metro

Příspěvek od gabuliatko » 05.10.2014 10:25

MM-Mikulovsky píše:Po dnešku opravdu ještě více nechápu, proč není se stanicí Motol od/k ní budován přístup pro pěší od TRAM zastávek Obora Hvězda, protože podmínky jsou k tomu více než příhodné:
Stejně jako já nechápu proč stanice Veleslavín nemá přístup pro pěší od vlaku. O tom jak se na přilehlý "terminál" (kdyby někdo měl plán jak to bude vypadat) vejde vše co nyní končí na "kulaťáku" dost pochybuji.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Příspěvky: 8463
Registrován: 24.1.2010 10:44
Bydliště: SčK / Praha 4 -Michle
Kontaktovat uživatele:

Re: Pražské metro

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 05.10.2014 0:11

Tak jsem byl dnes (mimo jiné) na DODu v rozezstavěných stanicích =M=A Nádraží Veleslavín a Nemocnice Motol.
Po dnešku opravdu ještě více nechápu, proč není se stanicí Motol od/k ní budován přístup pro pěší od TRAM zastávek Obora Hvězda, protože podmínky jsou k tomu více než příhodné:
1.)od východního vstupu do stanice Nemocnice Motol vedou schodiště přímo na obě nástupiště
2.) východní vstup stanice Nemocnice Motol je cca jen 175metrů od chodníku podél východní strany areálu OC Kaufland na Vypichu = u TRAMvajových zastávek Obora Hvězda, k nimž je cesta od východního vstupu =M=A Nemocnice Motol dlouhá cca 321metrů.
Při čemž po odečtení těch 175metrů chybějícího spojení ve svahu mezi oblastí Vypichu a vstupem do stanice =M=A Nemocnice Motol, které by měly být překonatelné eskalátorem či šikmým eskalátorovým chodníkem, by pro pěší chůzi zůstávalo jen cca 146metrů

gertruda444
Uživatel
Příspěvky: 23
Registrován: 13.6.2014 21:50
Bydliště: Tam někde u Kotlářky

Re: Pražské metro

Příspěvek od gertruda444 » 13.6.2014 22:33

Musím s vámi souhlasit, bylo by to třeba. :D

martin8211
Uživatel
Příspěvky: 125
Registrován: 28.8.2013 10:29

Re: Pražské metro

Příspěvek od martin8211 » 13.6.2014 22:27

Tyhle tabule s odjezdy se hodí spíše naopak do metra, abych věděl co se děje na povrchu. Namátkou Strašnická, Smích.nádr, Anděl.....vlastně každá stanice metra napojená na povrchovou MHD, takže všechny. Ikdyž asi nejvíce by to bylo potřeba na Depu Hostivař, tam by to mělo být i naopak při výstupu z busu, za jak dlouho odjíždí metro.

Uživatelský avatar
Fořtík
Uživatel
Příspěvky: 2418
Registrován: 13.11.2003 22:51
Bydliště: Přijde den, kdy to odtajním! ;-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Pražské metro

Příspěvek od Fořtík » 13.6.2014 14:02

9001 píše:Podle mě je to běžná tabule jako u většiny stanic, že stanice je mimo provoz/omezení na trase/nefunkční výtah.
Vskutku! 8-)

Uživatelský avatar
9001
Uživatel
Příspěvky: 9742
Registrován: 15.11.2003 18:49
Bydliště: Blízko konečné linky 24,51.
Kontaktovat uživatele:

Re: Pražské metro

Příspěvek od 9001 » 13.6.2014 12:55

MM-Mikulovsky píše:Někdo to vyfotil za mne - http://www.metro.cz/me-hlidac.aspx?idc=14061230809:
Že by to vypadalo na zavádění (alespoň na Národní třídě), v zahraničí běžné, praxe zobrazování časů do odjezdů vlaků metra již na vstupech do stanice?
V Praze u stanic typu Národní třída, kde bude klient ještě fárat 2 minuty naprosto zbytečné...

Podle mě je to běžná tabule jako u většiny stanic, že stanice je mimo provoz/omezení na trase/nefunkční výtah.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Příspěvky: 8463
Registrován: 24.1.2010 10:44
Bydliště: SčK / Praha 4 -Michle
Kontaktovat uživatele:

Re: Pražské metro

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 13.6.2014 12:24

Někdo to vyfotil za mne - http://www.metro.cz/me-hlidac.aspx?idc=14061230809:
Že by to vypadalo na zavádění (alespoň na Národní třídě), v zahraničí běžné, praxe zobrazování časů do odjezdů vlaků metra již na vstupech do stanice?

Uživatelský avatar
7080
Uživatel
Příspěvky: 1079
Registrován: 02.12.2005 13:40
Bydliště: V kopci mezi M 135 a M 22

Re: Pražské metro

Příspěvek od 7080 » 22.5.2014 0:53

Na Lukách směrem na Zličín ten kabel už je. Opačným směrem zatímjen ty úchyty.

Úprava Moderátor TJ - NENÍ SNAD NUTNÉ CITOVAT 9 ŘÁDKŮ Z DVOU PŘEDCHOZÍCH PŘÍSPĚVKU ! Odstraněny nepřehledné citace

Kulík
Uživatel
Příspěvky: 22
Registrován: 17.5.2004 16:23
Bydliště: Praha

Re: Pražské metro

Příspěvek od Kulík » 21.5.2014 12:28

sebi píše:Nemáte nějaké informace o tom, že by se na B mělo nasazovat SOP-2P (nebo jiný LZA)? Všiml jsem si dneska ráno na Smíchovském nádraží nově přidělaných úchytů, které jako by z oka vypadly úchytkám na Áčku... Chybí už jen ten oranžovej kabel :)
I toho oranžového kabelu se časem dočkáš - je to začátek instalování nového vlakového zabezpečovače - zhruba tři nebo čtyři roky se budou tahat kabely a budovat zázemí v reléovkách. Pak postupně zprovozňovat a zkoušet...

sebi
Uživatel
Příspěvky: 50
Registrován: 18.5.2013 16:25

Re: Pražské metro

Příspěvek od sebi » 21.5.2014 11:56

Nemáte nějaké informace o tom, že by se na B mělo nasazovat SOP-2P (nebo jiný LZA)? Všiml jsem si dneska ráno na Smíchovském nádraží nově přidělaných úchytů, které jako by z oka vypadly úchytkám na Áčku... Chybí už jen ten oranžovej kabel :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

ElWapp
Uživatel
Příspěvky: 472
Registrován: 14.5.2009 19:29

Re: Pražské metro

Příspěvek od ElWapp » 25.2.2014 12:02

Je to drobnost, ale nešlo by ta automatická hlášení o úseku metra mimo provoz upravit tak, aby se hlásil úsek v pořadí bližší stanice - vzdálenější stanice? Tedy na Muzeu neříkat přerušen provoz Ládví - Florenc ale Florenc - Ládví apod. Sice drobnost, ale když už je to předpřipravené... 8-)

Uživatelský avatar
7080
Uživatel
Příspěvky: 1079
Registrován: 02.12.2005 13:40
Bydliště: V kopci mezi M 135 a M 22

Re: Pražské metro

Příspěvek od 7080 » 25.2.2014 7:30

Právě teď výpadek zabezpečovacího zařízení v úseku Ládví-Florenc.
Zřejmě stejná závada jako včera http://www.dpp.cz/mimoradne-udalosti/1102241550/

edit: Výpadek byl podle DPP od 7:21 do 8:00.

gabuliatko
Uživatel
Příspěvky: 2861
Registrován: 10.10.2007 13:22

Re: Pražské metro

Příspěvek od gabuliatko » 12.2.2014 17:31

Martin Šubrt píše:To se řešilo už po zveřejnění JŘ na k-repu a bylo usouzeno, že to pěkné nebude... Fakt by mě zajímalo, co vedlo k realizaci takové vzrušující zábavy pro cestující?
od pátečního zatažení do pondělního výjezdu se nejezdí do depa Kačerov

Odpovědět