Pražské trolejbusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Pražské trolejbusy
Něco jsem o tom zjistil. Bude se jednat o elektrobusy, tedy nebudou to drážní vozidla. Jen se budou za jízdy dobíjet. Teď je otázka, jestli se opravdu budou jen dobíjet
.... A ta trolej má být jen směrem nahoru.

V Opave take jsou strisky.
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
v HK a Zlíně-Otrokovicích se používají také minimálně pro "návrat spojů DC", které jedou prodlouženou trasu mimo TV na agregát.Karosák píše:V ML mají ty natrolejovací stříšky a stihne se to během stanicování bez prostoje.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V ML mají ty natrolejovací stříšky a stihne se to během stanicování bez prostoje.
-
- Uživatel
Nevím, ale v Římě a v Blavě mě prostoj při natrolejování přišel dost velký. A taky nevím co ve zmíněném useku chtěj provozovat za linku.
Mnohem zajímavější mi přijde 176.
Mnohem zajímavější mi přijde 176.
Jo, tak to bude zajímavé. Bude se tedy jednat o dráhu a drážní vozidla. Docela jsem rád, protože si myslím, že toto není špatné řešení. Jen doufám, že až zde těchto úseků bude více, tak vznikne časem nějaký okruh, aby bylo možné provozovat občasně naše muzejní kousky 

- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže by se možná nemusel ten úsek schvalovat a projektovat, jako dráha, ale jen jako UTZ...?? Tedy podobně, jako vyvedení těch 10 metrů trolejí tehdy na Bořislavce pro Rampini, jen by to mělo 2 kilometry, no
Ale těch závaží co se bude muset natahat 

- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Najdi si pojem parciální trolejbus, v zásadě trolejbus a elektrobus v jednom, ale dobíjí se za jízdy v zatrolejovaných úsecích.
Což se hodí na úseky se stoupáním, velkou frekvencí, v centrech měst a hlavně tam kde jede nejvíce linek, resp. se vozidla více linek nejdéle pohybují.
Např. v ML se hovoří, že toto by mohlo nahradit autobusy ve městě, ale muselo by se více zpřejezdovat bus linky na trolejbusové a naopak, aby každej vůz dostal pravidelně svou dávku
Což se hodí na úseky se stoupáním, velkou frekvencí, v centrech měst a hlavně tam kde jede nejvíce linek, resp. se vozidla více linek nejdéle pohybují.
Např. v ML se hovoří, že toto by mohlo nahradit autobusy ve městě, ale muselo by se více zpřejezdovat bus linky na trolejbusové a naopak, aby každej vůz dostal pravidelně svou dávku

Hovořilo se o trolejbusu/elektrobusu.9001 píše:By mě zajímalo jak se s tím pantografem udrží na troleji? A nebo budou tykladla?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
By mě zajímalo jak se s tím pantografem udrží na troleji? A nebo budou tykladla?
Tedy se dá říct, že po dobu jízdy na Prosek a zpět se ušetří v enormním kopci baterie, protože se pojede na trolej a zároveň se dobijí. Zbytek cesty může být díky tomu delší. Tak snad budeme moci opravdu přivítat zpět trolejbusy. Nebo to bude autobus s "alternativním pohonem"Looki píše:Je to záměr DPP na větší zapojení elektrobusů.MF píše:Dozvěděl jsem se, že ma být v dohledne době zatrolejovan usek U krize - Prosek, tedy ten, kde již trolejbusy jezdily a ma na nem být provozován trolejbus/elektrobus. Neví někdo něco bližšího? Precijen to neni legislativně tak jednoduché. Jak stavba, tak provoz (drážní vozidlo)...

Je to záměr DPP na větší zapojení elektrobusů.MF píše:Dozvěděl jsem se, že ma být v dohledne době zatrolejovan usek U krize - Prosek, tedy ten, kde již trolejbusy jezdily a ma na nem být provozován trolejbus/elektrobus. Neví někdo něco bližšího? Precijen to neni legislativně tak jednoduché. Jak stavba, tak provoz (drážní vozidlo)...
Dozvěděl jsem se, že ma být v dohledne době zatrolejovan usek U krize - Prosek, tedy ten, kde již trolejbusy jezdily a ma na nem být provozován trolejbus/elektrobus. Neví někdo něco bližšího? Precijen to neni legislativně tak jednoduché. Jak stavba, tak provoz (drážní vozidlo)...
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte někdo výrobní čísla a roky výroby trolejbusů Tatra T 400 ev.č.9460, 9396, 9458, 9367, 9477, 9431, 9345, 9354, 9346, 9370, 9358, 9356, 9454, 9465, 9459, 9377, 9397, 9344, 9361 a 9384?
ANo, tuším, že i nedostatek paliv pro vozy tažné (válečná léta), které schopné trolejbusy nemusely tahat do dílen, když do nich mohly sami dojet po TT.George píše:Nějaké testování či zkoušky, důvod jsem pořádně nikde nenašel. Nebo jen venčení9001 píše:https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... fc8c989116
Existuje k tomuhle nějaké bližší info? Osobně o tom slyším poprvé, že by trolejbus jezdil po kolejích s tímhle vozíkem...Existuje víc fotek, od Rustonky, most Legií, a tahle před Radlickou školou. Tenkrát to asi šlo bez problémů, vzdušné výhybky atd.